Dodaj do ulubionych

Odwołana za spór z Funduszem Zdrowia

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 10:44
Pan Burmistrz Leszek Kapcia dzieli, rządzi i odwołuje.
A jak się przedstawia sprawa z zarzutami przeciwko Panu Leszkowi
Kapci, o których Gazeta pisała tak:
"Przerobienie uchwały regulującej wysokość podatków
samochodowych - to główny zarzut w akcie oskarżenia przeciwko
burmistrzowi Jędrzejowa Leszkowi K. i skarbnik gminy. Za pomoc w
przestępstwie odpowiadać też będą urzędniczki z Regionalnej Izby
Obrachunkowej i Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego".

Jak długo Pan Kapcia będzie jeszcze Burmistrzem?!
Obserwuj wątek
    • Gość: BBB A może IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 10:45
      wystarczy zdzielić Kapcię kapciem???!!!
    • Gość: Stanisław Re: Odwołana za spór z Funduszem Zdrowia IP: *.satbit.pl / 10.10.2.* 29.11.03, 06:34
      Trzymaj się Marku, polityka jest wredna, tym się nie zajmuj.
      Biedni ubezpieczeni bo są zdradzeni. Może udałoby się
      przedstawić jakie były pieniądze przeznaczone na leczenie w
      regionie i kto na tym najlepiej zarobił. Zawsze Władza próbuje
      ukraść ile się da ba tacy tam się pchają.
    • Gość: Mario Re: Odwołana za spór z Funduszem Zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 17:21
      Fuck Kapcia, Fuck SLD !!! Kapcia to zwykły przestepca, swoją
      droga zadziwiające jak wspaniałe mamy prawo. Facet ma postawione
      zarzuty, jako funkcjonariusz publiczny fałszował dokumenty i
      nadal pełni funkcję burmistrza. Co wiecej - chce odwołać
      dyrektora placówki który walczy o dobro pacjentów i, o czym wie
      cały Jędrzejów - Kapcia traktuje go jak swojego prywatnego
      wroga.Tak naprawde prawdziwym tłem postepowania tandemu Kapcia -
      Michałkiewicz jest próba prywatyzacji jędrzejowskiego PZ i
      przekazania go Teresie Szwach, partyjnej koleżance obudwu panów.
      Gratuluje pomysłu.
      • Gość: behemot odrobina cywilizacji i kultury IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 17:42
        Nawet jesli ten Kapcia jest z PZPR (tfu, tfu) to nie powinno się o nim tak
        pisać.
        Nasza wielowiekowa tradycja i system demokratyczny wykształciły pewne reguły
        postępowania, dzięki którym możemy sie nazwać ludźmi cywilizowanymi.

Do podstawowych kanonów należy DOMNIEMANIE NIEWINNOŚCI. Jeśli ktoś nie został
        skazany prawomocnym wyrokiem niezawisłego sądu, to jest niewinny i nie można o
        nim pisać, ze jest przestępcą. Samo postawienie zarzutów nie ma nic do rzeczy.
        Gdyby było inaczej to nikt z Was Szanowni Dyskutanci nie byłby bezpieczny - już
        ja bym tam jakies zarzuty sobie wymyślił.

Opieranie oskarżeń na podstawie artykułu Wyborczej też jest bezsensowne. GW
        potrafi sie pomylic - afera dializowa jest najlepszym przykładem.

Natomiast żartowanie sobie z nazwiska - niezależnie od tego czy jest to osoba
        publiczna czy nie, to szczyt braku wychowania.

Rozmyślnie nie piszę tu o autorach postów tylko o
        sprawie: 'oskarżanie', 'żartowanie', itp. Rozumiem, ze autorzy po prostu
        wychodzą ze skóry aby zwrócić uwagę Szanownych Dyskutantów. Rzucają drażliwe
        problemy i patrzą na reakcje.

Dlatego:
        W imieniu cywilizowanych i kulturalnych ludzi PROTESTUJĘ - nie można tak
        postępować. Od skazywania są sądy, a żartować z nazwiska nie można w żadnym
        przypadku.
        • Gość: BBB Życzę zdrowia :) IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 30.11.03, 18:22
          Szanowny Behemocie!
          Znowu pouczasz. Chcesz do tego zdyskredytować innych. Mnie nie musisz. Ja już
          od dawna przyznałem, że jestem chamem. Do tego jaja kobyły zdrowy... mam
          prawo :))))
          O ile pamiętasz, to wykształceniem także nie grzeszę.
          Dla mnie do podstawowych kanonów należy to, że jeżeli osoba publiczna ma
          minimum przyzwoitości, honoru i kultury, to z chwilą, gdy postawiony jest
          zarzut i sprawa jest kierowana do sądu, to osoba ta powinna sama zrezygnować.
          Jeżeli nie rezygnuje, to jest szują. Taką osobę trzeba przegonić kapciem.
          Protestuj sobie Behemocie do woli w imieniu cywilizowanych i nie
          cywilizowanych. Masz do tego prawo. Tak jak masz prawo do niezbyt kulturalnych
          wypowiedzi na forum i obrażania rozmówców oraz do niekonkretnych, pokrętnych,
          populistycznych wypowiedzi.
          Pozdrawiam i życzę zdrowia :)

P.S.
          Sądy do skazywania i przestrzegania prawa :))))))))
          Tak jak Prezes bodajże Gajek :)))))))))
          • Gość: behemot ja nie pouczam - ja protestuję IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 18:50
            Ja nie pouczam, nie dyskredytuję i nie poruszam kwestii wykształcenia lub jego
            braku.
            Ja protestuję przeciwko samosądom. Nie ma znaczenia czy są one na podstawie
            doniesień GW czy ludzkich plotek.
            Protestuję też przeciwko wyśmiewaniu nazwisk.

> Dla mnie do podstawowych kanonów należy to, że jeżeli osoba publiczna ma
            > minimum przyzwoitości, honoru i kultury, to z chwilą, gdy postawiony jest
            > zarzut i sprawa jest kierowana do sądu, to osoba ta powinna sama zrezygnować.
            > Jeżeli nie rezygnuje, to jest szują.

Nie JEST szują, to tylko niektórym może sie wydawac, ze jest. Na szczęście dla
            Ciebie Sądy o tym decydują, a nie ludzie z ulicy...
            ...bo potem nagle sie okazuje, ze nie jest tak, jak gazety pisaly i nie jest
            tak, jak ludzie mówili. Okazuje sie, że facet jest niewinny ale mial cwanych
            przeciwnikow i to oni rozpuszczali plotki. Niezawisły sąd oczyszcza go z
            zarzutów, on wychodzi na ulice i nie słyszy nawet słowa 'przepraszam'.

Nie wiem kim jestes i nie interesuje mnie to. Nie wiem też jaki masz powód,
            żeby wyręczać niezawisłe sądy.
            Wolę myśleć, że Twoje teksty mają na celu tylko sprowokowanie do dyskusji.
            Niezależnie od tego - każdy cywilizowany i kulturalny człowiek powinien
            zaprotestować przeciwko takim tekstom i ja to robię.
            • Gość: KurnaOlek Protest - song IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 20:08
              Co ty kurna Behemot, tu protety nic nie dadzą, to jet wolne forum wymiany
              myśli i idiotyzmów, nie podlegające żadnym zasadom. Jak się kurna komuś nie
              podoba czyjś wpis to powinien zrobić tak, jak najczęściej wsytępujący na tym
              forum poseł:
              "Re: Przepraszam Pana Posła Zbigniewa Nowaka !!!! nowak- poseł
              (09.10.2002 17:28)
              Odpowiedz na list -
              • Gość: behemot Re: Protest - song IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 23:47
                > Co ty kurna Behemot, tu protety nic nie dadzą, to jet wolne forum wymiany
                > myśli i idiotyzmów, nie podlegające żadnym zasadom

Niestety masz rację.
                Ludzie przywykli do tego gnoju i nawet nie reagują w takich sytuacjach. Myślę
                jednak, że to zdziczenie nie jest powszechne. Chcę dac sygnał ludziom, których
                to razi, że ja się na takie lekceważenie fundamentów cywilizacyjnych nie
                zgadzam.
                pozdrawiam
                behemot
            • Gość: BBB Re: ja nie pouczam - ja protestuję IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 30.11.03, 20:45
              Jak już napisałem protestować możesz. Nie będę szukał, ale dyskredytujesz i
              obrażasz. Poszukaj sam i przeproś!

Co do:
              "Nie JEST szują, to tylko niektórym może sie wydawac, ze jest. Na szczęście
              dla Ciebie Sądy o tym decydują, a nie ludzie z ulicy...
              ...bo potem nagle sie okazuje, ze nie jest tak, jak gazety pisaly i nie jest
              tak, jak ludzie mówili. Okazuje sie, że facet jest niewinny ale mial cwanych
              przeciwnikow i to oni rozpuszczali plotki. Niezawisły sąd oczyszcza go z
              zarzutów, on wychodzi na ulice i nie słyszy nawet słowa 'przepraszam'".

Wielka szkoda, że nie decydują ludzie z ulicy. Oskarżenie skierowała
              prawdopodobnie prokuratura "z urzędu". Nie jest to oskarżenie prywatne.
              Szuja nie przejmuje się żadnym oskarżeniem. Szuja trwa. Jak plują, to szuja
              mówi, że pada deszcz.
              Co do przepraszam, to może się wszak domagać zadośćuczynienia. Przecież nasze
              prawo przewiduje takowe. A szlachetne sądy rozpatrują takie sprawy.
              Czyżbyś jednak nie był zwolennikiem zdania się na nasze sądy?!
              A tak nawiasem, Szanowny Behemocie, czy jesteś zwolennikiem, czy przeciwnikiem
              kary śmierci?
              Ty, jako doświadczony prawnik, masz z pewnością wyrobiony pogląd?!
              Pozdrawiam :))))
              • Gość: behemot coś jakby zmiana tematu ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 23:43
                Protestowałem przeciw łamaniu zasady domniemania niewinności oraz przeciw
                wyśmiewaniu nazwisk...

...a tu nagle szast prast i sprawy jakby nie było...

...a zamiast tego znienacka zrobiła się rozmowa na mój temat...
                ...coś jakbym miał odpowiadać na jakieś absurdalne zarzuty - z których część
                sam sobie musze wyszukać. No i generalnie nagle cos jakby ja sam jestem
                niewyraźny ...i to chyba coś dlatego, ze ukończyłem studia...
                a ja
                jako cywilizowany człowiek zwróciłem tylko uwagę na chamskie zachowanie czyli
                urządzanie sobie kpin z cudzego nazwiska.

Temat cos nie za bardzo wygodny się zrobił dla Szanownego Rozmówcy...
                ...i chyba dlatego pojawilo sie nagle w tym wątku kilkanaście (na oko) innych
                tematów i zapytań.

Przeprosin ani przyznania się do błędu - cos mi sie widzi - nie będzie więc
                chyba dam sobie spokój.
                • Gość: BBB Trzeba jak w przedszkolu? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 07:16
                  O tym nie pisałem, bo jest to proste jak konstrukcja cepa. Byłem przekonany, że
                  tak bystrej Osobie jak Ty nie trzeba tago wyjaśniać. Poza tym jak stwierdziłem
                  jestem chamem.
                  Tym niemniej ostatni raz wytłumaczę. Jeżeli ktoś nie bda o swoje dobre imię w
                  tym nazwisko, jeżeli ktoś nie postepuje przyzwoicie, to nie widzę ani jednego
                  powodu aby szanować osobę i jej nazwisko.
                  Nazwiska niektórych sa symbolami zdrady, kołtuństwa, głupoty, a wręcz zbrodni.
                  Na szacunek, w tym dla nazwiska, trzeba sobie zasłużyć.
                  Pamiętaj o tym Behemocie!
                  • Gość: behemot jesteś Sędzią Sądu Najwyższego czy tylko wariatem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 09:08
                    > Jeżeli ktoś nie bda o swoje dobre imię w
                    > tym nazwisko, jeżeli ktoś nie postepuje przyzwoicie, to nie widzę ani jednego
                    > powodu aby szanować osobę i jej nazwisko.

A za kogo ty się uważasz ?
                    Za Sąd Najwyższy ?
                    Za jakąs pieprzoną wróżkę, że od razu wiesz, kto jest winny, a kto niewinny i
                    to ZANIM jakikolwiek sad sie w tej sprawie wypowie ?
                    Kto Ci dał prawo do stawiania sie ponad prawem i orzekania o winie ludzi na
                    podstawie swojego widzimisie ? Od tego w każdej rozwiniętej cywilizacja są
                    niezawisłe sądy, a nie ty.

Powtarzasz, że jestes chamem ale teraz to ja myśle, że jesteś również
                    niezrównoważony psychicznie jeśli wydaje Ci się, że masz prawo osądzania ludzi
                    i zastępowania organów państwa.
                    • Gość: BBB Re: jesteś Sędzią Sądu Najwyższego czy tylko wari IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 09:22
                      >A za kogo ty się uważasz ?
                      >Za Sąd Najwyższy ?
                      >Za jakąs pieprzoną wróżkę, że od razu wiesz, kto jest winny, a kto niewinny i
                      >to ZANIM jakikolwiek sad sie w tej sprawie wypowie ?

Co za cywilizacja!!!! Moje gratulacje :)))))))))
                      Gdybyś czytał uważnie, to może wiedziałbyś, że nie wypowiedziałem się o winie.
                      Gdybyś czytał uwaznie, to wiedziałbyś jakie jest moje zdanie :)))

Kto Ci dał prawo do stawiania sie ponad prawem i orzekania o winie ludzi na
                      podstawie swojego widzimisie ? Od tego w każdej rozwiniętej cywilizacja są
                      niezawisłe sądy, a nie ty.

Ja nie jestem rozwiniętą cywilizacją. Ja posiadam przynależne każdemu
                      człowiekowi prawo osądu i formułowania opinii. Czy zaprzeczasz temu prawu?

Powtarzasz, że jestes chamem ale teraz to ja myśle, że jesteś również
                      niezrównoważony psychicznie jeśli wydaje Ci się, że masz prawo osądzania ludzi
                      i zastępowania organów państwa.

Przecież twierdziłem: jaja kobyły zdrowy... :))))
                      Twoja kultura i cywilizacja mnie powala na kolana :)))))))
                      Czy odpowiesz chociaż raz na zadane pytania? :)))))))
                • Gość: BBB Jak zwykle nie odpowiadasz IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 07:28
                  Czy jesteś zwolennikiem kary śmierci?
                  Jak to jest wg Ciebie z dochodzeniem zadośćuczynienia przed sądem?
                  Chyba jest to sprawa prosta?! Wszak jesteśmy państwem prawa :)
                  Pozdrawiam :)
                  • Gość: behemot pisz na temat to odpowiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 09:23
                    Pisz na temat to odpowiem.

Najpierw gnoisz człowieka, a potem zmieniasz temat i każesz mi odpowiadac na
                    jakies dziwaczne pytania.
                    To ja decyduję o czym chcę dyskutowac. Jeśli jakis watek wydaje mi sie
                    interesujacy, to go komentuję.

Wątek wyszydzania nazwisk i pogardy dla systemu prawnego wydał mi sie ciekawy
                    wiec złożyłem PROTEST.
                    • Gość: BBB Re: pisz na temat to odpowiem IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 09:36
                      >Pisz na temat to odpowiem.

>Najpierw gnoisz człowieka, a potem zmieniasz temat i każesz mi odpowiadac na
                      >jakies dziwaczne pytania.

To się nie mieści w Twojej logice? :)))) Może czwórka, to było za mało? :))

To ja decyduję o czym chcę dyskutowac. Jeśli jakis watek wydaje mi sie
                      interesujacy, to go komentuję.

To Ty decydujesz? :)))))) To sobie decyduj :))))))

Wątek wyszydzania nazwisk i pogardy dla systemu prawnego wydał mi sie ciekawy
                      wiec złożyłem PROTEST.

Protestuj do woli :))))))
                      A wg mnie Kapcia, skoro nie chce sam, trzeba kapciem :))))
                    • Gość: BBB Jak to nie na temat? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 09:48
                      Sam napisałeś:
                      "Okazuje sie, że facet jest niewinny ale mial cwanych przeciwnikow i to oni
                      rozpuszczali plotki. Niezawisły sąd oczyszcza go z zarzutów, on wychodzi na
                      ulice i nie słyszy nawet słowa 'przepraszam'".

Czy Tobie wszystko trzeba cytować? Masz słabą pamięć? :)))))
                      Pytanie o karę śmierci było pomocniczym. Taki wykształcony prawnik i legalista
                      jak Ty ma zpewnością wyrobione zdanie? :)))
                      Pozdrowienia dla Ciebie i Twojej Cywilizacji :)))))
                • Gość: BBB Domniemanie IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 07:32
                  Domniemanie niewinności można stosować do "prostego człowieka".
                  Osoba publiczna ma być niewinna. Nie możemy sobie pozwolić na domniemania.
                  Jeżeli mamy domniemywać, to osoba ta winna odejść.
                  Pozdrawiam :)
                  • Gość: behemot Domniemanie jest jedno a ludzie sa równi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 09:17
                    > Domniemanie niewinności można stosować do "prostego człowieka".

Domniemanie jest jedno, a ludzie sa równi przed prawem. Nie ma osobnego kodeksu
                    dla polityków.
                    Problem polega na tym, ze stawiasz sie ponad systemem prawa, ponad sądami i
                    skazujesz nieznanych sobie ludzi. Nadajesz sobie prawo do sądzenia ludzi według
                    własnych kryteriów i na podstawie takich dowodów, jakie sam uznasz za stosowne,
                    np. artykuły prasowe.
                    • Gość: BBB Re: Domniemanie jest jedno a ludzie sa równi IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 09:32
                      >Domniemanie jest jedno, a ludzie sa równi przed prawem. Nie ma osobnego
                      >kodeksu dla polityków.

Wg Ciebie nie ma, wg mnie jest. Nie można czekać kilku lub kilkudziesięciu lat,
                      zanim szui sąd dowiedzie, że jest szują. Zresztą sąd zwykle stwierdza, że nie
                      ma wystarczających dowodów potwierdzających to, że szuja jest szują.

>Problem polega na tym, ze stawiasz sie ponad systemem prawa, ponad sądami i
                      >skazujesz nieznanych sobie ludzi. Nadajesz sobie prawo do sądzenia ludzi
                      >według
                      >własnych kryteriów i na podstawie takich dowodów, jakie sam uznasz za
                      >stosowne,
                      >np. artykuły prasowe.

Jakże odkrywcze spostrzeżenia! :)))))
                      Chcesz mi zamknąć buzię? :)))) Uważasz, że nie mogę powiedzieć: Pan Kapcia
                      powinien zrezygnować z funkcji ponieważ istnieją uzasadnione wątpliwości,
                      wskazujące na łamanie przez Niego prawa?

Poza tym istnieje coś takiego, o czym już pisałem, co się zwie przyzwoitość i
                      honor.
                      Słyszałeś o tym Behemocie? :))))
                      Wiesz co to jest? :))))
                      A może w Twojej cywilizacji są to pojęcia nieznane? :)))
                      Pozdrawiam :))))

• Gość: behemot Re: Domniemanie jest jedno a ludzie sa równi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 10:02
                        > >Problem polega na tym, ze stawiasz sie ponad systemem prawa, ponad sądami i
                        > >skazujesz nieznanych sobie ludzi. Nadajesz sobie prawo do sądzenia ludzi
                        > >według własnych kryteriów i na podstawie takich dowodów, jakie sam uznasz za
                        > >stosowne, np. artykuły prasowe.
                        >
                        > Chcesz mi zamknąć buzię? :)))) Uważasz, że nie mogę powiedzieć: Pan Kapcia
                        > powinien zrezygnować z funkcji ponieważ istnieją uzasadnione wątpliwości,
                        > wskazujące na łamanie przez Niego prawa?

Różnica między nami polega na tym, że artykuły prasowe są dla mnie podstawą do
                        wszczecia postępowania wyjaśniającego.

Dla Ciebie natomiast jest to podstawa do skazania człowieka na wyrzucenie ze
                        stanowiska i do wyszydzania jego nazwiska. Co więcej, stawiasz sie ponad prawem
                        bo "sąd zwykle stwierdza, że nie ma wystarczających dowodów potwierdzających
                        to, że szuja jest szują". Sądy mogą sobie mówić, co chcą ale Ty i tak wiesz
                        lepiej.

Mam nadzieję, że w trakcie naszej wymiany zdań choć raz doszedłes do wniosku,
                        że posuwasz się za daleko. Mam nadzieję, że nigdy nie zostaniesz fałszywie
                        oskarżony i nigdy nie będziesz tematem ludzkich oszczerstw ...ot chocby takich,
                        o których wspomina "Poseł Nowak". Mam też nadzieje, że nikt nie wyrzuci Cie z
                        pracy na podstawie fałszywych oskarżeń i bez mozliwości wykazania swojej
                        niewinności w sądzie.
                        • Gość: BBB Re: Domniemanie jest jedno a ludzie sa równi IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 10:13
                          >Różnica między nami polega na tym, że artykuły prasowe są dla mnie podstawą do
                          >wszczecia postępowania wyjaśniającego.
                          >Dla Ciebie natomiast jest to podstawa do skazania człowieka na wyrzucenie ze
                          >stanowiska i do wyszydzania jego nazwiska. Co więcej, stawiasz sie ponad
                          prawem
                          >bo "sąd zwykle stwierdza, że nie ma wystarczających dowodów potwierdzających
                          >to, że szuja jest szują". Sądy mogą sobie mówić, co chcą ale Ty i tak wiesz
                          >lepiej.

W mojej cywilizacji ten człowiek zrezygnowałby sam. To nie są fakty prasowe.
                          To są już fakty sądowe. Jeżeli nie rezygnuje, to jako osoba publiczna naraża
                          się na krytykę i utratę dobrego imienia. On sam nie szanuje swojego nazwiska.

>Mam nadzieję, że w trakcie naszej wymiany zdań choć raz doszedłes do wniosku,
                          >że posuwasz się za daleko. Mam nadzieję, że nigdy nie zostaniesz fałszywie
                          >oskarżony i nigdy nie będziesz tematem ludzkich oszczerstw ...ot chocby
                          >takich, o których wspomina "Poseł Nowak". Mam też nadzieje, że nikt nie
                          >wyrzuci Cie z pracy na podstawie fałszywych oskarżeń i bez mozliwości
                          >wykazania swojej niewinności w sądzie.

Ani razu nie doszedłem!
                          Nie boję się fałszywych oskarżeń. Czy uważasz, że Pan Kapcia jest oskarżony
                          fałszywie? Czy uważasz, że Pan Kapcia powinien pozostać do chwili, aż za
                          powiedzmy 3 lata, sąd potwierdzi winę.
                          Czy Pan Kapcia biorąc także pod uwagę inne Jego zachowania jest osobą godną
                          piastowania stanowiska?
                          Wg mnie nie jest. Cóż, taka jest moja cywilizacja :)))
                          Pozdrowienia :)
            • Gość: BBB Wykształcenie IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 30.11.03, 21:04
              "nie poruszam kwestii wykształcenia lub jego braku".

Behemocie!
              Cóż za krótka pamięć! Toż nie tak dawno Twoje wysokie wykształcenie i braki w
              wykształceniu innych były jednym z Twoich kluczowych argumentów!
              Żywię nadzieję, że jesteś wykształcony w pełni, a nie tak jak np. Pan
              Prezydent Aleksander lub Pan Dyrektor Łach? :))))
              Pozdrawiam :))
              BBB z wykształceniem średnim i kursami niektórymi :)
        • Gość: BBB Było tak IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 30.11.03, 18:24
          Dla mnie Pan Leszek Kapcia jest człowiekiem obłudnym i niekompetentnym.
          Wg mnie należałoby go pogonić kapciem.
          W kwietniu tego roku było tak: Nie mamy jeszcze stuprocentowej pewności, ale
          przygotowujemy się do wizyty prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. Jestem
          szczęśliwy, że odwiedzi nasze miasto - poinformował Leszek Kapcia, burmistrz
          Jędrzejowa.
          Jak niewiele Panu Kapci potrzeba do szczęścia, nieprawdaż? :)))))))
          Wtedy też Pan Kapcia pomalował szpital w Jędrzejowie z trzech stron. Czwartej
          nie pomalował, bo czwartej nie było widać :)))
        • Gość: BBB I tak IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 30.11.03, 18:25
          To chyba w Urzędzie kierowanym przez Pana Kapcię kierownik wydziału pobił
          swoją pracownicę! Gdyby nie opisała tego prasa, to kierownik byłby nadal
          kierownikiem. A może jest?
        • Gość: BBB I tak IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 30.11.03, 18:27
          Krąży po Polsce nawiedzony profesor, który namawia do zainwestowania poważnych
          pieniędzy w budowę, która w Niemczech okazała się niewypałem. Pan Leszek
          Kapcia jest w to zaangażowany.
          Kiedyś napisałem:
          Leszek Kapcia jest chyba nadal Prezesem Międzygminnego Związku Ekologia. Tenże
          związek był, lub jest bardzo zaangażowany w budowę spalarni śmieci, z której
          podobno wychodzi "tlen czystszy niż z powietrza".
          Powołano nawet dwie spółki Eko-Ester i Eko-Operator. Pierwsza ma się starać o
          kredyty i dotacje, druga zajmie się obsługą zakładu. Ciekawe, czy jeszcze
          istnieją?
          Za opracowanie dotyczące spalarni zapłacono profesorowi „cudotwórcy” 80 tys.
          zł. Zapłaciło starostwo. Nie ono pierwsze w Polsce i nie ostatnie.
    • Gość: BBB Serial z Kapciem trwa IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 16.01.04, 20:56
      Pan Leszek Kapcia nie podaje się. Pan Leszek Kapcia będzie miał kolejną sprawę
      w sądzie. Jak pisze Gazeta chodzi o „burmistrza o tzw. przestępstwo
      urzędnicze, czyli niedopełnienie obowiązków lub przekroczenie uprawnień.
      Chodzi o wydaną przez niego decyzję dotyczącą zezwolenia na sprzedaż alkoholu”.

Ciekawe, kiedy i w jakim kontekście usłyszymy kolejny raz o Burmistrzu Kapci?
      Żywię nadzieję, ze przy okazji bicia ciem :)
    • Gość: BBB Kapcia Kłamczuszek?! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 24.02.04, 20:50
      Czy Pan Inżynier Leszek Eugeniusz Kapcia, urodzony 30.12.1950r. w Radomiu,
      Burmistrz Jędrzejowa jest Kłamczuszkiem?!
      Otóż w oświadczeniu majątkowym złożonym 30.04.2003r. Pan Burmistrz Leszek
      Eugeniusz Kapcia nie ujawnił żadnych dochodów. Czy Pan Burmistrz był w 2002r.
      bezrobotny???
      Chyba nie był?! Chyba był Burmistrzem?!
      Może Pan Burmistrz zapomniał o takim drobiazgu?! Znakomici inżynierowie są
      wszak zwykle roztargnieni!?!
      Skoro Pan Burmistrz Kapcia pamiętał o oszczędnościach, dwóch domkach, dwóch
      samochodach, to chyba zapomniał o dochodach?!
      Chyba, że Pan Burmistrz Kapcia jest Kłamczuszkiem?!
      Czy to nawyk wyniesiony z Organizacji?
      A może dochody są tylko z bicia ciem, których mało?! :)))
    • kobylybbb Czas ciem 04.06.04, 00:05
      Jak napisało ED jędrzejowska Grupa Inicjatywna, pomimo zebrania wymaganej
      liczby podpisów, odstąpiła od pomysłu referendum w sprawie odwołania Pana
      Burmistrza. Uzasadniają to wysokimi kosztami i koniecznością oszczędności.
      Myślę, ze uzasadnienie jest lekko naciągane. Odwołanie Pana Burmistrza to
      czysta oszczędność. Wielkimi krokami idzie natomiast lato. Lato, to czas ciem.
      Kapcie są przydatne :)
    • kobylybbb Panie Wojewodo Wójcik! 20.07.04, 20:51
      Pan Leszek Eugeniusz Kapcia – Burmistrz Jędrzejowa, także powinien zostać
      odwołany.
      W ubiegłym roku złożył fałszywe oświadczenie majątkowe, a w tym roku Jego
      oświadczenia jeszcze nie ma.
      Skoro Wójt Gminy Szydłów Jan Klamczyński ma odejść, to Kapcia również.
    • kobylybbb Wyroczek na Kapciusia?! 03.08.04, 13:45
      To Kapcio posiada już jeden wyroczek. Wprawdzie jeszcze chyba nieprawomocny,
      ale jest. Kapciuś dostał roczek w zawieszeniu i jakieś marne grosze do zapłaty.
      Jest prawie pewne, ze niedługo Kapiciuś otrzyma drugi wyroczek.
      Ale Kapcio się nie przejmuje. Działa i patronuje dla powszechnej szczęśliwości.
      Chyba nie musi się przejmować skoro za wspólnika ma Henrysia Michałkiewicza
      przezacnego dyrektora Świętokrzyskiego NFZ.
      A aktualnego oświadczenia majątkowego Kapciuś nadal nie złożył. Przypominam, że
      w ubiegłym roku złożył fałszywe.

Zastanawiam się, czy dożyję takiego czasu, kiedy SLD-owskie weszki urzędnicze
      wylądują w ciupie?!
    • kobylybbb A Kapcia trwa 16.11.04, 19:44
      Był już wyrok, ale nie pomnę, w której sprawie. Bo Kapcia ma spraw sądowych co
      najmniej dwie. Na kolejnej rozprawie nie pojawił się Kapciowy obrońca. No i
      Kapcia, to chyba ten kryształowo uczciwy wg Pani Senator Stradomskiej, trwa i
      trwał będzie.
      I nie było tak jak mówiłem już dawno – kapciem Kapcia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka