Dodaj do ulubionych

Gdzie sie bawic?

IP: *.* 05.03.03, 20:42
Czesc Dziewczyny,Jestem nowa mama w Lodzi, od przedwczoraj tu mieszkam i zupelnie nie wiem, gdzie moglabym zabierac swojego 10-cio miesiecznego synka, zeby sie "wyrwal z domu" i troche pobawil. Gdzie sa jakies miejsca zabaw dla malych dzieci? takie, gdzie mama tez moze wejsc i pomoc raczkujacemu niemowlakowi. moze w ktoryms z centrow handlowych? moze zupelnie gdzie indziej? prosze, doradzcie.Pozdrawiam,Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: Anetta Re: Gdzie sie bawic? IP: *.* 05.03.03, 21:51
      Podobno dla takich maluchów świetny jest Babyland przy ul.Wierzbowej.Nie znam numeru.Może ktoś podpowie?Pozdrawiam.Anetta
    • Gość: Martenka Re: Gdzie sie bawic?-sala zabaw IP: *.* 06.03.03, 08:38
      Jest aka sala zabaw dla rodziców i dzieci. Miści się w żłobku przy Wapiennej 29 (Bałuty) jest super są: zjeżdzalnia dżdzownica, klocki, wózki itd. możesz zapisać dziecko na obiadki to sobie poje i dłużej się pobawicie. Pbyt jednorazowy 5 zł miesięczny 38 zł pluz żarcie jeśli chcesz. Czynna od 9-16POLECAM
    • Gość: lili Re: Gdzie sie bawic? IP: *.* 06.03.03, 10:28
      hej Agnieszka :)Witaj w Łodzi ;)Jestem mamą 20 miesięcznego Kacpra i mieszkam na Bałutach.Na sale zabaw chodzimy od dłuższego czasu, nie polecam tych w centrach handlowych, bo są przeznaczone dla starszych dzieci.My jeżdzimy z Kacperkiem do Agatki na Retkini, na ul. Kusocińskiego. Jest czynna od 9-21, płacisz za ilośc godzin (od rana i w tygodniu jest taniej, ok 7 zł za godzinę). Jest bardzo ładnie wyposażona pod kątem maluchów. Synkowi bardzo się podoba :)Zwiedziliśmy też salę w żłobku na Wapiennej, ale tu raczej lepiej przyjśc z chodzącym dzieckiem. Jest dużo ksiązeczek i układanek, jedna zjężdzalnia i tunel w kształcie gąsiennicy do raczkowania ;) , dzieci mogą teżbawić się w sklep i dom, bo są ku temu zabawki.W panoramie firm znalazłam jeszcze jeden adres sali zabaw, też podobno przyjemnej, my jednak jeszcze nie byliśmy.sala nazywa się Urwis i mieści się na pl.Zwycięstwa 2 tel.674-04-11 jak zadzwonisz to dowiesz się co posiadają i czy możesz przyjść z maluszkiem ( pl. zwycięstwa jest przy ul.Piłsudskiego, bliżej centrum)Możecie też wybrać się na basen do Ozorkowa lub Aleksandrowa ( my w Aleksandrowie jeszcze nie byliśmy, ale do Ozorkowa jeździmy od dawna :) ), musisz kupić tylko specjalne pieluszki do pływania, na sztuki można kupić na miejscu. Dzieci wchodzą za darmo, musisz mieć klapki i czepek ;)pozdrawiam i życzę wspaniałej zabawy, jak będziesz miała pytania pisz na privDorota
    • Gość: GosiaC Re: Gdzie sie bawic? IP: *.* 10.03.03, 14:16
      A ja polecam Figloraj na Wierzbowej (albo Plac Pokoju 1 - dwa adresy dla jednego budynku). Kiedyś było tak, że dzieci, które jeszcze nie chodziły wstęp miały za darmo, ale moje już od dawna chodzą więc nie wiem czy to jeszcze aktualne. W Urwisie i w Figloraju są specjalne kąciki dla maluchów więc jest szansa, że szalejące starszaki nie stratują maleństwa. I jeszcze jedno - polecam godzny przedpołudniowe jest wtedy mało dzieci, a po południu często wyprawiane są tam imprezy urodzinowo-imieninowe i wtedy starsze dzieci baaaardzo szaleją. Sama mam te szalejące więc wiem jak to jest. Była też wcześniej propozycja basenu w Ozorkowie i w Aleksandrowie. Ozorków - tak, Aleksandrów - NIE. Nie ma tam właściwie brodzika dla dzieci, a tylko malutki basen dla dzieci uczących się pływać. Do tego ciasno, a zjeżdżalnia okropnie mroczna.Gdy zrobi się nareszcie trochę cieplej miło jest w ZOO. Jest tam bardzo fajny plac zabaw z częścią dla młodszych dzieci. Mam tylko nadzieję, że przez zimę nic się niezepsuło i będzie dalej tak fajnie jak w lecie.PozdrawiamGosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka