maja1-1 24.11.07, 12:28 dziewzyny czy któras byla u dr grzesiaka w Diasonie na usg genetycznym Prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
71gosik Re: diason dr Grzesiak 24.11.07, 18:32 bylam u Grzesiaka 5 lat temu w Salve (mlody lekarz) jak monitorowalam cykl, nastraszyl ze kiepsko rośnie pęcherzyk i nic z niego ni ebedzie, a potem urodzil sie syn. Natomiast jak juz mialam go rodzic, to trafilam do Grzesiaka do Diasonu, ale to dojrzaly lekarz i on tam wtedy usg nie robil. W Diasonie masz KUnerta, jego polecam Odpowiedz Link Zgłoś
micka72 Re: diason dr Grzesiak 24.11.07, 21:13 Zdecydowanie odradzam! mi zrobił USG na którym nic nie widział. nastarszył, że dziecko nie ma nerek i ma wade serca!!!! KOSZMAR! Oczywiście się pomylił, kosztowało mnie to sporo łez. Na szczęście badanie powtórzyłam u dr z Madurowicza, który zawezwał jeszcze 2 kolegów specjalistów i komisyjnie orzekli, że dziecko ZDROWE! Córeczka ma już 1,5 roku i oprócz typowych przeziębień i lekkiej alergii NIC JEJ NIE DOLEGA! Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: diason dr Grzesiak 25.11.07, 16:21 w Diasonie to najlepiej pójśc do prof Szaflika, na wszystkie usg chodziłam do niego jedynie na usg serca pod katem ewentualnych wad dziecka (płodu) do Borowskiego też w Diason Odpowiedz Link Zgłoś
santino_sp Re: diason dr Grzesiak 28.11.07, 17:31 Ja byłam u dr. Grzesiaka na usg w Salve w 24tc. Lekarz dość młody bardzo miły i wzbudził moje zaufanie a odwiedzilam juz naprawde sporo lekarzy. Ide w przyszłym tygodniu na kolejne USG do Grzesiaka. Mysle, że opinii nie zmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: diason dr Grzesiak 29.11.07, 21:07 prof Szaflik - uratował mnie od zawału i załamania nerwoego w pierwszej ciązy, gdy w 14 tygodniu powiedział, ze jest ok (byłam po USG w Salve u dr Lecha, który po zmierzeniu NT dał wskazanie do badń genetycznych, zrobiłam z krwi i było ok), natomiast w drugiej ciązy wynalazł mi brak echogenicznosci jelit u płodu i wprowadził w potworny stres, poszłam więc na badanie do innego speca z CZMP, wskazanego przez gina i było ok, dziewczynka urodziła się w super kondycji, podobno pan profesor ma nadwykrywalnosc. Małgorzata -- Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: diason dr Grzesiak 30.11.07, 21:34 nadwykrywalność to ma wg mnie dudarewicz. szaflik to mnie uspakajał i słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: diason dr Grzesiak 05.12.07, 16:40 pan doktor L. z salve nie jest w/g kompetentym lekarzem choc pewnie za takiego się uważa sądząc po jego sposobie bycia, chodziłam do niego na początku ciąży, z rozbiegu chyba zalecił leki na podtrzymanie, których wcale nie wzięłam i nie były potrzebne, ze względu na mój wiek (wtedy) 35 lat zaproponował badanie genetyczne USG + jakieś badanie krwi, ale za bardzo się pospieszył i zrobił je za wczesnie, zapłaciłam za usg (80 zł) i za badanie krwi (300 zł), po kilku dniach dzwonią do mnie z salve i proszą o rozmowę na miejscu w związku z badaniem, myślałam ze umrę ze strachu bo miałam tylko jedną myśl: dziecko ma wadę, okazało się wtedy ze badanie zrobiono za wczesnie, niepotrzebnie i dopiero najwcześniej za 3 tyg powinno być zrobione, dostałam zwrot kosztów tylko za badanie krwi, za USG już nie, a potem podczas wizyty pan doktor L. wzruszył ramionami i nawet nie przeprosił...pomylił się i tyle... a przez te parę godzin przezyłam swoje martwiąc się o co chodzi, dlatego zrezygnowałam w tempie błyskawicznym, potem chodziłam na USG tylko do prof Szaflika, którego szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
annainfo Re: diason dr Grzesiak 28.11.07, 20:36 ja byłam i niby OK ale o wiele bardziej cenię Dudarewicza i jego mogę polecić z szystym sumieniem !! Jeden i drugi sporo kosztuje ale na Dudarewicza nie szkoda mi pieniędzy a po USG u Grzesiaka czułam ,że to jednak nie to ... Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: diason dr Grzesiak 05.12.07, 11:20 tez polecam Dudarewicza mądry lekarz i człowiek o wysokiej kulturze osobistej Odpowiedz Link Zgłoś
monia-1976 Re: diason dr Grzesiak 12.07.08, 10:13 Ja byłam u jednego drugiego na USG- Grzesiak robila mi w szpitalu a u Dudarewicza byłam prywatnie. Jeden i drugi jest doskonałym fachowcem. Dudarewicz doskonale zna sie na wykrywaniu chorób genetycznych wiec jesli ktoras z Was ma jakies pytania dot. np badan prenatalnych to proponuję iść do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: diason dr Grzesiak 12.02.08, 11:28 Wspomniany dr Lech jest być może doświadczonym ginekologiem, ale nie jest praktykującym położnikiem, więc pójście do niego na usg ciąży to bardzo kiepski pomysł. Grzesiaka polecam i zawsze polecać będę - może czasami jest nadgorliwy, zleca dodatkowe badania i "szuka dziury w całym", ale to naprawdę dobry lekarz, zwłaszcza do ciąż zagrożonych. A echo serca robi bardzo dokładnie i ma w tym duże doświadczenie (nie wiem, jak było 5 lat temu, wiem, jak jest teraz) Odpowiedz Link Zgłoś
monikapiaska Re: diason dr Grzesiak 07.07.08, 18:34 Uważam, że jest to najlepszy lekarz, na jakiego trafiłam. Jest dokładny, przykłada się do tego co robi, pracuje w Diasonie na dobrym sprzęcie. Cechuje się wysoką kulturą osobistą i nie zaniedbuje pacjentek. Inni lekarze nie widzieli u mnie owulacji, a on zobaczył, wyznaczył mi dobrą datę do starań i jeszcze powiedział, że trzyma kciuki Dodało mi to otuchy i udało mi się wreszcie zajść w ciążę, którą teraz on monitoruje i jestem bardzo zadowolona. Będę Go polecać oraz mam zamiar, chodzić do niego jako do ginekologa- położnika. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabin Re: diason dr Grzesiak 14.07.08, 16:47 A czy ktoś mi może odpowiedzieć w której klinice w Matce Polce pracuje dr Grzesiak? Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: diason dr Grzesiak 23.07.08, 10:08 Klinika Medycyny Matczyno-Płodowej, rodziłam tam, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś