jopi2 01.10.08, 13:28 Pediatra zaproponował nam kupno inhalatora dla Dzieciaczków, macie jakieś doświadczenie w użytkowaniu? Sprawdza się czy to raczej "bzik" naszego Pana Doktora? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubi21 Re: inhalator 01.10.08, 13:42 to zależy czy dzieci potrzebują inhalacji. Jeśli inhalacje są zlecone z leków do podania przez tubę inhalacyjną lub nebulizator to trzeba kupić, ale nie piszesz czy dzieci mają astmę, alergię? Czasem przy katarach pomaga inhalacja nebulizacyjna z soli fizjologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jopi2 Re: inhalator 01.10.08, 13:55 Chodzi o nebulizację solą fiz. wyłącznie, dziewczynki nie chorują na astmę, to zalecenie przy gilkach Poradzisz mi coś? Korzystasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jopi2 Re: inhalator 01.10.08, 13:57 nie są też alergikami i dlatego zastanawiam się czy to dobry pomysł czy nadmierne kombinacje Odpowiedz Link Zgłoś
izek26 Re: inhalator 01.10.08, 14:27 Moje dzieciaki nie są astmatykami a nebulizator kupilismy przy okazji pobytu w szpitalu,przydaje sie przy każdym katarze i kaszlu,nawet jeśli tylko przy katarze bedziesz stosowała sól fizjologiczna to przy poważniejszych infekcjach p.doktor przepisze cos innego do inhalowania. Jednym słowem warto kupić nebulizator,przecież to nie tylko może służyć dzieciom Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: inhalator 01.10.08, 18:25 Mój syn ma zdiagnozowaną astmę. Nebulizatora używam od ponad 2 lat. Kilka razy udało nam się wyjść z zapalenia oskrzeli i płuc bez antybiotyków. Ważne jest, żeby lekarz potrafił dobrze i właściwie dobrać leki do inhalacji. Oczywiście, wiem że sterydy którymi inhaluję moje dziecko też nie są bez wad, ale czasem trzeba wybrać mniejsze zło. Przy zwykłym katarze używam soli fizjologicznej. Przy kaszlu mam mucosolvan do nebulizatora, moim zdaniem super się sprawdza. Także my rodzice czasem robimy sobie inhalacje, wiec sama sprawdziłam na sobie jak to działa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rubi21 Re: inhalator 01.10.08, 20:30 a ja podpisuję się pod wypowiedzią dzidek, bo nic dodać nic ująć. przy katarze i zwykłym kaszlu tez pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
lukasia1 Re: inhalator 02.10.08, 09:34 Moje dzieci używają od dawna. Nie są astmatykami, ani alergikami. Przy zwykłych (katar, kaszel) i poważniejszych infekcjach (oskrzela płuca) inhalujemy się solą fizjologiczną (ew. pulmocortem). Taka inhalacja odtyka nos, ułatwia odkrztuszanie. Polecam zakup na allegro (a odbiór osobisty w Łodzi na Kilińskiego). Jeśli chcesz podam namiar na sprzedawcę, ale przypomnij mi się proszę wieczorem na mój adres gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jopi2 Re: inhalator 02.10.08, 15:14 Odezwę się, dziękuję Ja też znalazłam na allegro,ale odbiór w Zgierzu a jak Ty masz sprawdzonego sprzedawcę, to skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_nie Re: inhalator 03.10.08, 09:31 My mamy ten ze Zgierza, pan przywiózł 20 minut po tym jak do nich zadzwoniłam z deklaracją kupna. Potem dowiózł jeszcze maskę pediatryczną, bo jak się okazało w zestawie nie jej nie było... Polecam, przyda się nie tylko zasmarkanemu przedszkolakowi -------------------------------- On ne peut pas respecter quelqu'un qui ne se respecte pas, et on doit se tenir sur la réserve. Odpowiedz Link Zgłoś
jopi2 Re: inhalator 02.10.08, 15:11 Wielkie Dzięki Dziewczyny! Podjęłam decyzję - kupuję Doradzicie mi jeszcze w jednym....? MEBBY Nebulbaby to dobry wybór? Nie szukam niczego wypasionego, zwykły funkcjonalny, wygodny i dobry dla Dziecka przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
jopi2 Re: inhalator 03.10.08, 10:44 Akcja nebulizator zakończona - kupiliśmy Dzisiaj będziemy się inhalować całą naszą Czwóreczką dużą małą i malutką, precz gilunom! ) Dziękuję Paniom bardzo za szybki i skuteczny odzew. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goska_221 Re: inhalator 03.10.08, 10:09 Dziewczyno nie czekaj,tylko kupuj nebulizator.Super rzecz.Moim dzieciom uratował życie(mieli częste i dramatycznie przebiegajce zapalenia krtani).Teraz korzysta z niego moja siostrzenica bo ma częste infekcje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś