sudwind 13.05.10, 12:57 jakie są tam warunki? iluosobowe pokoje? i wogóle jakie macie opinie na temat tego oddziału? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tweety_28 Re: szpital Żerosmkiego - pediatria 13.05.10, 13:15 Oddzial podzielony jest na dwie czesci: dzieci mlodszych ( chyba do 2 lat ) i starszych. Na maluchach ( lezalam tam z corka 2 razy ) warunki moim zdaniem bardzo dobre: sale 3x1 os. jedna 3os. i 2x5os. ( w tych mniejszych salach mamy maja lozko do spania w pozostalych lezaki lub materace ), lazienka z prysznicem do dyspozycji dla rodzicow, dostep do kuchni z lodowka i czajnikiem. Lekarze i pielegniarki bardzo rozni. Wiekszosc stara sie dzieciom pomoc w tych ciezkich dla nich chwilach, ale niestety nie wszyscy. Jak dla mnie p. ordynator do wymiany. Co do czesci dzieci starszych nie wypowiem sie, ale z tego co widzialam przy pobycie strasznie tam ciasno. Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: szpital Żerosmkiego - pediatria 13.05.10, 22:18 Leałam z córką dwa razy na małych dzieciach.W sumie w poprzednim poscie jest wszystko co chciałam napisac.Dodam jeszcze ,że pielęgniarki są naprawdę super starają sie pomagac.Minus-mieszanie dzieci chorych zakaznie[biegunka] z innymi chorobami.Co prawda oddział akazny jest w innym miejscu ale dziwnym trafem ciągle brak miejsc,więc dają na pdiatrie.Tam jest jedna izolatka9cięko o miejsce] lub sala biegunkowa.Niestety-hol to miejsce zabaw,więc nie całkiem zdrowe dzieci np z zapaleniem płuc mają kontakt z niedoleczonymi dzieciakami z np biegunką.Ikoło się zamyka.Lekarze róznija nie miałam do nikogo nic łego zawsze starają się wyleczyc chorobę do końca i tu nie mam nic do arzucenia. Co do warunków-przede wszystkim brak łóżek dla mam [oprócz izolatki i boksów]- ja spałam na podłodze na materacu rano szybko trzeba było sprzątac materace i łozka polowe bo obchód.Łazienka wspólna- wieczorem wiecznie oblegana na taką ilosc dzieciaków to niestety mało.W kuchni czajnik,lodówka,można wykupic porcję obiadu również dla siebie jeśli się chce.' Pomimo minusów uważam,że lekarze bardzo dobrzy,dwa razy byłysmy[raz zapalenie płuc drugi biegunka -i ze starsą córką raz salmonellą] Zawsze wyleczeni do końca,nie chcą wypuszcac niedoleczonych dzieci Jesli odpukac miałabym wybór z krakowskich szpitali wybrałabym żeromski,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meeg-gii krakowskie szpitale 14.05.10, 09:50 Najgorszy moim zdaniem jest szpital na Strzeleckiej , bród, syf kiła i mogiła łazienka- prysznic z drewnianą podłoga smierdzacy zgnilizna w podziemiach ( dziecko w tym czasie zostaje na 2 pietrze ), mamy spia na podlodze na piankowym materacu grubosci 2 cm, masakra jednym slowem Aha i Pani ordynator radziła mi zebym wypisała sie na wlasne rzadanie kiedy syn poczuł sie troche lepiej zeby sie rotem nie zaraził....................... bez komentarza Według mnie nalepszy jest oddział w Narutowiczu. Odnowiony, super warunki dla najmlodszych dzieciaczkow- izolatki, 2 lozka- jedno dla mamy jedno dla dzieciaczka, wmurowana wanienka i wszystkie inne potrzebne rzeczy. Oddział bardzo ładny,caly oddział ( kolorowy, dzieciaczkom na pewno bedzie sie podobał) łazienki nowe . Personel tez jest ok. W Zeromskim znam tylko chirurgie dziecieca- pisałam juz w innym poscie najlepszy oddzial na swiecie pod kazdym wzgledem Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: szpital Żerosmkiego - pediatria 14.05.10, 11:58 Właściwie mogłabym napisać to samo. Dwa razy byliśmy na tym oddziale (na małych dzieciach) z zapaleniem płuc. I moja opinia jest jak najbardziej pozytywna. Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: szpital Żerosmkiego - pediatria 14.05.10, 12:00 Oczywiście pisałam o Pediatrii w Żeromskim. Odpowiedz Link Zgłoś
sudwind Re: szpital Żerosmkiego - pediatria 14.05.10, 14:15 Meeg-gii, a podasz link do Twojego postu o chirurgii dziecięcej w Żeromskim? Odpowiedz Link Zgłoś
meeg-gii Re: szpital Żerosmkiego - pediatria 15.05.10, 07:17 bardzo prosze forum.gazeta.pl/forum/w,601,110669419,110669419,szukam_godnego_polecenia_urologa.html moj syn urodzil sie z wadą cewki moczowej, przeszedł dwie operacje w szpitalu Zeromskiego, dzis jest juz zdrowy Do drugiego roku zycia syn czesto przebywał na krakowskich odziałach dzieciecych poniewaz miał nawracajace zakazenia drog moczowych. Stad mam porównanie. Szpital Zeromskiego jest najlepszy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smi-gi2 Re: szpital Żerosmkiego - pediatria 14.05.10, 21:28 mam porownanie z Prokocimiem i tam jest masakra. Zeromski w porzadku, mozna powiedziec, ze to szpital przyjazny rodzicom - lezalam z corka kilka razy na pediatrii wlasnie i na chirurgii i zawsze mialysmy "jedynke" obawiam sie jednak, ze w porownaniu z w/w Prokocimiem to Zeromski ma ograniczone mozliwosci diagnostyczne -wiec przy bardziej skomplikowanych chorobach to pewnie pozostaje ten pierwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
anka_ka_rp Re: szpital Żerosmkiego - pediatria 15.05.10, 14:48 to na co zwróciła uwagę m.1.p to poważny mankament mój Młody trafił na oddział pediatryczny w Szpitalu Żeromskiego z odmiedniczkowym zapaleniem nerek na sali leżało dzieci z biegunką rotawirusową i drugie - z zapaleniem płuc niestety w Prokocimiu, do którego trafiliśmy z Żeromskiego, było w zasadzie tak samo aha! w Żeromskim w salach są telewizory może stanowić to plus, ale może też okazać się minusem (dla kogoś, kto niekoniecznie lubi dudniące przez calutki dzień pudełko Odpowiedz Link Zgłoś