Dodaj do ulubionych

Basen-Krakow!!!

13.07.03, 21:56
Czy ktos moze polecic mi dobry basen w Krakowie dla malych dzieci (moja
corka ma 6 miesiecy). I gdzie one sie znajduja. Wiem, ze jest na ul. Dobrego
Pasterza, co o nim sadzicie?
Pozdrawiam, Monika
Obserwuj wątek
    • umargos Re: Basen-Krakow!!! 13.07.03, 23:34
      Hej! Wybierałam się tam z moim dzieckiem, ale niestety szkoła pływania w czasie
      wakacji nie działa - dopiero od września. Kursy pływania dla małych dzieci są
      prowadzone w wydzielonej części. Ale bez problemu mozna wybrać się z dzieckiem
      w każdej chwili. Woda w brodziku 33 stop. Kursy pływania dla dzieci są
      prowadzone również w Rydygierze.
      Pozdrawiam
      Ula
    • lunatica Re: Basen-Krakow!!! 14.07.03, 23:19
      z tego, co wiem w harbewie na al. słowackiego w eurofitness'ie prowadzą
      również zajęcia dla mam z dziećmi. warto sprawdzić. nowy basen. miło i
      przyjemnie.
      • majah76 Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 15.07.03, 00:50
        HeJ! Nie słyszałam o tym basenie, a szukam czegoś innego niż Aqua park...
        Czy tam jest ozonowana woda? Czy mają jakąś stronkę internetową?
        No i... gdzie tam jest basen? smile))

Majka
        • lunatica Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 19.07.03, 20:28
          podaje wszystkie namiary: EuroFitnessClub, al. Słowackiego 64, tel. 634-20-00,
          www.efc,pl, o wodzie nic nie wiem, więc putaj u źródła. moja przyjaciólka
          biega tam regularnie ze swoją 3-miesięczna córką i jest bardzo zadowolona.
          fachowi instruktirzy (chyba z rydygiera, bo o tych zajęciac też wspominali),
          małe grupki. pozdrawiam.
        • lunatica Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 19.07.03, 20:30
          aha, wszystko jest pod ziemią. znaczy w piwnicach. ja chodziłam tam na
          aquaaerobik i też mi się podobało.pzdr.
          • majah76 Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 19.07.03, 20:50
            Dzięki!!! smile)) Aquaaerobik? Tez o tym myślę... Ale fajnie...Zaraz
            ich "posprawdzam".
            Majka

Psik. Jeśli jeszcze tu zaglądniesz... Czy aquaaerobik przyniósł jakieś
            rezultaty u ciebie??? Chyba że chodziłaś tylko ze wzgledu na lepsze
            samopoczucie wink))
            • lunatica Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 20.07.03, 15:08
              jakiś spektakularnych efektów nie odnotowałam. ale zdecydowanie polecam. ciało
              wygląda lepiej, woda wpywa na lepsze samopoczucie... ja chyba jestem mało
              konsekwentna, jeśli chodzi o diete, ćwiczenia i inne. generalnie styl życia.
              mój jest zdecydowanie nie zdrowy. ale właśnie taki wybad na aquaerobik
              pozwalał mi zadbać o siebie - bez wysiłku i skutecznie. pozdrawiam i czekam na
              newsy.
              • majah76 Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 20.07.03, 16:53
                No to trochę podobnie, jak u mnie... Z jakichkolwiek "sportów", które
                probowałam wykonywać dla poprawy figurki i samopoczucia, hmm... pływanie było
                jedyne, które sprawiało mi przyjemność. Więc spróbuję z aquaaerobikiem (zawsze
                to coś innego).. Bo ćwiczyć "na sucho" w domu, nie dam rady wink
                No może jeszcze narty, ale tylko w zimie wink

NIestety NIE WYŚIWTLA się ich strona sad(( Dzwonić będę jutro...

A czy ty jeszcze chodzisz tam/masz zamiar?

Majka
                • lunatica Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 20.07.03, 18:10
                  mam wrażenie, że źle napisałam stronę: www.efc.pl
                  powinna działać.
                  pozdrawiam. i czekam na wieści.
                  • majah76 Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 20.07.03, 20:24
                    Dobrze napisałaś... Nie otwiera się stronka sad(( . Jutro będę dzwonić, to
                    zapytam.

M.
                    • lunatica Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 20.07.03, 20:40
                      fakt, nie otwiera się. sprawdziłam. w przeszłości działała.
                      • zosia888 Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 23.07.03, 10:44
                        Przed chwila sprawdzalam. Dziala. Zamiast kropki przed pl napisalas przecinek.
                        Wszystko fajnie, ale licza sobie calkiem sporo. Sprawdzilam. 18 zl za
                        godzine!!! Na innych basenach jest nawet ponizej 10 zl.
                        • lunatica Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 23.07.03, 12:58
                          sam basen wychodzi droga, ale myśmy rostrzygały tutaj kwestię basenów dla mam
                          i ich dzieci... miejsc mających w swoim rozkładzie takie zajęcia jest w
                          krakowie bardzo mało - chyba 3 - efc, aquapark i rydygier - w tej kategorii
                          cenowo najdroższy jest chyba aquapark. a co si tyczy basenu, jako basenu, to
                          owszem znajdziesz w mieście tańsze, np. basen AE, ale będąc osobą spoza
                          uczelini powinnaś przychodzić w ściśle określonych(najczęściej bardzo
                          porannych smile) godzinach, no i dniach tygodnia. wszystko zależy od naszych
                          potrzeb i tego, czy będziemy korzystać z basenu sami czy znaszymi malutkimi
                          dziećmi,a wierz mi, że nie wszystkie baseny są im przyjazne smile. pozdrawiam, L.
                          • melassaa Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 23.07.03, 13:04
                            Lunatica!
                            Napisz proszę jakiej wielkości jest ten basen. Chodzi mi o to czy ma "normlane"
                            wymiary czyli prostokąt o długości 25 m. No i głębokość...
                            • majah76 Re: Basen-Krakow!!!do Lunatica 23.07.03, 14:27
                              Hej!
                              Dzwoniłam tam w poniedziałek, powiedziano mi że stronka nie działała, bo były
                              jakieś kłopoty. Faktycznie działa od poniedziałku smile
                              Rzeczywiście trochę drogo.
                              Co do godzin to już nie pamiętam jakie, ale też są ściśle wyznaczone. Ja
                              pytałam i o dzieci i o aquaaerobik. Np. pon-pt 9-10:15 i sob 10-15. a jeśli
                              chodzi o pływanie z dziećmi około 2latek, to środa o 17:45. Ale mogło mi się
                              pomieszać.. W każdym razie tak mw. to wygląda.W karnecie bilet kosztuje 20 zł,
                              bez karnetu 25 (tylko znów nie pamiętam czy aquaa. czy dzieci..).Można
                              zadzwonić tam i wszystko powiedzą (ale chyba ceny są takie same, po prostu
                              wejście). Wiec jeśli chodzi o dzieci - naukę pływania - to wychodzi podobnie
                              jak kurs w Aquaparku.

A basen jaki jest też jestem ciekawa i chyba kiedyś się tam przejadę. Ja myślę
                              i tak korzystać, tylko teraz mam anginę sad, a na sierpień wyjeżdżam. Zatem od
                              września... Facet, z którym rozmawiałam, powiedział mi że mają podwójne filtry
                              i coś tam jeszcze bla bla wink, ale chloru "odrobinę" dodają. Mniej niż normalnie
                              na basenach, ale wolą dodawać. W oczka szczypać nie powinno.

Czy któraś z was chciałaby tam chodzić z dzieckiem lub na aquaaerobik od
                              września? Miło byłoby się spotkać smile))

Majka
    • a.25 Re: Basen-Krakow!!! 24.07.03, 21:12
      Nauka pływania dla takich maluchów prowadzona jest również w basenie na ul.
      Szuwarowej w klubie Escada. Ale duzo chętnych i pobodno czeka się pół roku.
      Poza tym sam klub jest dość dobry.
      Ania
    • truskawkam73 Re: Basen-Krakow!!! 25.07.03, 18:14
      Hej dziewczyny smile A macie może namiary na basen w Rydygierze ? I jakieś opinie
      słyszałyście ? Interesuje mnie zarówno aerobik wodny jak również nauka pływania
      dla dzieci. Pozdrawiam serdecznie Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka