Gość: defetsta Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.centertel.pl 10.04.04, 11:32 u mnie w LO (a byl to z 10 lat temu przyanjmniej) codziennie losowano szczesliwy numerek i osoba o tym numerze nie byla danego dnia pytana. bez zadnej kasy Odpowiedz Link Zgłoś
charlottegait Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni 12.04.04, 11:30 In response to parental concern that poorer children have fewer chances to skive out of answering questions, perhaps we should have a return to Communism. From each according to his abilities, to each according to his needs: the students could give what they are able and the stupidest students who need them get the exemptions. There is nothing "moralnie dwuznaczna" in allowing a child to avoid answering teachers' questions for a day or five - they are not falling behind on their education or being prevented from responding if they so wish. It simply saves them the trouble of adopting the "Stare Intently at the Desk and Don't Catch the Teacher's Eye" stance that students have been assuming for centuries. Morally ambiguous is the selfish over-reaction to a fund raising activity which had the potential to raise money for the benefit of the entire school. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 19:29 jesteście porombani chuj was to obchodzi co sie dzieje w naszej szkole zajmijcie sie huligańskimm zachowaniem na osiedlach mztoły jebał was pie......!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia18nh Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 15.04.04, 14:00 hmm ciekawa wypowiedz tylko wiesz zabrzmiala ona jakbys byl jednym z tych huliganow osiedlowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysiulek Prawda o III LO... IP: *.kolornet.pl / *.crowley.pl 14.04.04, 22:30 Zaczne od tego, ze chodze do III LO juz drugi rok i nie zaluje wyboru, ktorego dokonalam. Trafilam na niezly pakiet nauczycieli i rownie niezlych ludzi w szkole. Wiadomo, ze nie wszyscy sa idealni, ale nie liczylam na to idac tutaj. Marzylam tylko o tym, zeby nie trafic do klasy kujonow, gdzie zapomne o luznej atmosferze na lekcjach, nie mowiac juz o imprezach i koedukacji pozalekcyjnej ;) Na szczescie tak sie nie stalo i nie musze ślęczeć nad ksiazkami by dorownac poziomem innym osobnikom. Jesli chodzi o nauczycieli to lekcje czesci z nich polegaja na tym, ze sie siedzi i slucha lub tez i nie, a na koniec i tak ma sie 4 czy 5. Jest tez paru wymagajacych belfrow, ale na tym polega ich praca. Generalnie to chyba po to sie chodzi do szkoly, zeby pozniej z niej cos wyniesc. Nie narzekam na nadmiar nauki, wlasciwie to siedzenie nad zeszytami mam ograniczone do minimum, i to wystarcza zeby przetrwac w tej szkole (to jest do wiadomosci tych, ktorzy czuja sie terroryzowani w tej szkole i nie robia nic innego tylko kuja po nocach- nie spinajcie sie tak, bo robicie to na wlasne zyczenie. Czy naprawde jest dla was taka tragedia jedna pala w ta czy w tamta? Nie naklaniam tu jednoczesnie do permanentnego nieuctwa, bo na tym tez daleko nie zajedziecie... Znajdzcie aurea mediocritas (tlum.zloty srodek:) ) a zobaczycie, ze liceum to najlepsze lata w waszym zyciu). Terror w tej szkole nie istnieje, a przynajmniej ja go nie zaznalam, jedyne co psuje opinie tej szkole, to ludzie, ktorzy sie tu zwalaja. Ktos napisal ze 1985 to ostatni normalny rocznik. Ja bym to raczej podciagnela do 1986, bo wbrew pozorom (picia w szatni itd) to my naprawde jestesmy normalni patrzac na tych, ktorzy przyszli ostatnio. A juz nie mowie o tych, ktorzy dopiero przyjda...Dres drecha dresiara pogania...Aha i u dziewczyn oczywiscie zasada- im mniej na sobie tym lepiej- bez komentarza... zainteresowani i tak wiedza o co, a raczej kogo, chodzi. Co do tej pseudo- afery, bo to mialbyc glowny watek:), to uwazam to za jedna wielka tania sensacje! a gazeta wyborcza stracila resztki jakiegokolwiek autorytetu naglasniajac cos takiego:| Niedosc, ze artykul jest subiektywny, to jeszcze pisze o czyms, co przeciez bylo inicjatywa raz ze uczniow, a dwa ze na konkretny cel. Wiekszosc uczniow olewa fakt, ze juz niedlugo szkola bedzie obchodzic swoje stulecie, a szczegolnie drugoklasisci-bo nas juz wtedy nie bedzie, wiec taki sposob zbiorki pieniedzy to jeden z niewielu, zeby jakkolwiek zebrac fundusze. Tak na marginesie to pewnie 3/4 osob ktore to czyta nie dociera nawet do tego miejsca, a co najmniej polowa mysli, ze pisze to zeby sie podlizac, ale dla waszej wiadomosci EWIDENTNIE WK****A MNIE OBRAZANIE szkoly do ktorej chodze, nauczycieli, ktorzy mnie ucza i uczniow, ktorzy sa moimi kolegami i kolezankami. Ten kto napisal ten list i poszedl do gazety, ma -lagodnie mowiac- poprostu nierowno pod sufitem. To "kupowanie" to byla LOTERIA, a jesli ktos nie zna definicji loterii, to niech sobie sprawdzi. Tu nie bylo zagwarantowane, ze sie wygra dni niepytania, kazdy mial rowne szanse i niewazne czy go bylo stac na ten los czy nie, bo bez przesady- zlotowka to nie jest az tak wielka kwota. Ja osobisice nie bralam w tym udzialu, bo nie mam szczescia do takich rzeczy i zal mi bylo nawet tej zlotowki na cos, gdzie pewnie i tak bym nie wygrala, ale jakos ani nie zazdroszcze tym, ktorzy wygrali, ani nie krytykuje dyrekcji i samorzadu za ta akcje. To i tak bylo o niebo lepsze niz ostatnia loteria fantowa- to dopiero bylo nieporozumienie (zastanowcie sie co jest lepsze- 2 dni niepytania czy kaseta z muzyka pop z 1996 albo skarbonka...) Opinie, ze dyrekcja popelnila blad sa dla mnie nieuzasadnione, bo w koncu jak maja zebrac kase na to cale stulecie?? Przymusowe zrzutki sa niemile widziane wsrod uczniow, a z wlasnej inicjatywy- nie oszukujmy sie- niewiele osob sie dorzuci. Tak samo porownywanie tej "afery" do Rywingate- przeciez tu nikt nie przyszedl prosto z pieniedzmi i nie kupil od razu zwolnienia- kto mial szczescie ten wygrywal, a zazdrosni i WIELCE pokrzywdzeni "odwdzieczyli" sie III-ce wyrobieniem opinii, ktora sie teraz bedzie ciagla jeszcze dlugo, dlugo. Pisalabym jeszcze wiecej, ale pewnie i tak niewiele osob to przeczyta. Gratulacje dla tych ktorzy dotarli do tego miejsca:) Jeszcze sie tu pewnie kiedys pojawie, to dokoncze moje wywody :) pozdrowienia dla wszystkich zadowolonych uczniow III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Prawda o III LO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 14:44 Hej Pysiul :) Ja dotarlem do wyznaczonego przez Ciebie miejsca, ale tylko, dlatego, ze jestes moja kolezanką i poniekąd szanuje Twoje wypowiedzi ;) Nie wiem czy mozna nazwac to hipokryzja, bo uwazam, ze mlodziez naprawde biedna miala mniejsze szanse na wylosowanie szczesliwego losu. Ale ja bralem udzial w tej loterii. Wygralem jeden marny dzien bez pytania. Ale stwierdzilem, ze nie warto. Na pewno zgadzam sie, ze to jest lepszy pomysl niz loteria fantowa :) Jestem przekonany, ze zdecydowana wiekszosc miala juz "gotowe" fanty, a nie kupila ich w sklepie. Musze sie pochwalic, ze sam dałem jako fant cos takiego, co nie wiem jak sie nazywa. Ale w kazdym razie sluzy do tego, zeby sobie przymocowac rower do bagaznika samochodowego :) Nie wiem skad to sie w domu wzielo, bo my nie mamy bagaznika na dach, nad czym bardzo ubolewam. Wiem, ze te linki dostal niejaki "Szuwar" z II fu i podobno mu sie bardzo spodobaly :) Sam nie losowalem sobie fanta, bo jestem zwolennikiem przedmiotów praktycznych, a nawet głowna nagroda: rzekomo zajebisty rower na nic by mi sie nie przydal. Nawet specjalisci, ktorzy pracują w BIKE ACTION zgodnie twierdzą, ze rowery zaczynają sie dopiero od 1000zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysiulek Re: Prawda o III LO... IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 13:17 oi oi Mateuszu =) ja jednak nadal uparcie twierdze ze zlotowka to nie jest az tak wielka kwota zeby nawet ci biedni nie mogli sobie na to pozwolic. Poza tym jesli im bylo zal ze nie mogli wziac udzialu w loterii, to i tak przeciez nie maja chyba czego zalowac jak sam mowisz:) Tak czy inaczej uwazam ze ta loteria to mimo wszystko byl dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myniek Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.streamcn.pl 15.04.04, 16:28 mi osobiście ta loteryja sie bardzo podobała.... osobiście, kierując sie wyłącznie czystą ciekawością wydałem na tą zabawę jedyną złotówke... ku mojemu zaskoczeniu pech sprawił mi psikusa i wygrałem 4 dni bez pytania, ktore zaraz potem opchnołem za 30 złotych pierwszemu napotkanemu gimbusowi.. Potem jednak bardzo zaczęło mnie gryzc sumienie że w tak nieetyczny sposob bezlitosnie wykorzystałem całkowicie bezbronnego pierwszoklasiste i poszedłem je utopić!!! Chyba wiadomo gdzie ;-) "chryzantemy złociste w półlitrówce po czystej" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.pajchiwo Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.kolornet.pl / *.crowley.pl 15.04.04, 18:44 był taki czeski pisarz, nazywał się ten pan Szkworecki i napisał taką książkę pt. "tchórze". Tak tchórzowsko zachowują się Ci, którzy za pomocą forum anonimowo (tchórze!!!) obrażają konkretnych nauczycieli wymieniając ich nawet z nazwiska. Korzystają z anonimowości i w rzeczywiście perfidny sposób wyładowują swoje frustracje ("bo mieciu dostał 4 a ja tylko 3 z polaka to ja belfrowi dołożę") i oskarżają tychże belfrów o Bóg wie jakie rzeczy nie tylko pomawiając ich, lecz również nie dając szans obrony, gdyż nauczyciel jak wiadomo "nie siedzi na forum" bo musi za marne grosze poprawiac klasówki takiego tumana, a nawet jeśli ma trochę czasu, to ze swojej pensyjki i tak nie załatwi sobie stałego łącza. A potem tylko Toruń.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2uczennica2c Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 20:01 tak sobie siedzie i czytam te niektóre bzdury i zasatnawiam sie po co to wszytsko!!jest przeciez tyle niescisłosci np to nie byl pomysł samorzadu uczniowskiego i nie wszyscy nauczyciele o tym wiedzieli.a szkoła "zarobiła" tyle kasy ze chyba kupia tylko ciasteczka.jest dla mnei głupota wyzywanie nuczycieli po nazwisakach na forum jezeli ktos sam nie miał odwagi ujawnic swoich danych. wybierajac ta szkołe wiedziałm ze nie bedzie łatwo ale po to sie idzie do szkoły zeby czegos sie nauczyc.wiec opanujcise sie ludzie zawsze mozecie zmienic szkołe.dzieja sie o wiele gorsze sparawy wiec dajcie sobie na wstrzymanie.pozdrawiam 2c :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly uczen Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.veranet.pl 16.04.04, 19:49 No chyba przeginacie!!! PRZEKUPSTWO?? KUPOWANIE NIEPRZYGOTOWAN??? To jakas paranoja! Przeciez cos takiego, to fantastyczny pomysl!!! Uczniowie zachecani sa do poswiecenia czesci kieszonkowego na rzecz szkoly (Boze, ZLOTOWKA!!!), a szkola daje im szanse na nagrode. Co w tym niepedagogicznego? W wypowiedzi nie widze ZADNYCH konkretow! To czysty slogan... Rownie dobrze mogla byc loteria fantow. Nikomy nieprzydatnych, starych rzeczy. Lepiej bylo w nagrode ofiarowac cos, czego uczniowie potrzebuja. A poza tym zwolnienie z odpowiedzi na kilka dni tak na prawde NIC NIE DAJE, bo uczen i tak material musi opanowac. Juz grono pedagogiczne tej FANTASTYCZNEJ SZKOLY (ktora byla dla mnie cudownym miejscem) zatroszczy sie o wypelnienie programu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewodnicząca_3lo gratuluję :] IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 14:52 Znam całą sprawę szczęśliwych numerków i tego co wogóle się dzieje w III LO "od podszewki". Po pierwsze szczęśliwe numerki to nie był pomysł Samorządu tylko samych uczniów. Po drugie co to znaczy "kupować sobie nieprzygotowania"? Uczniowie, którzy mieli wtedy zwolnienia z odpowiedzi i tak musieli później zaliczyć materiał - nic nie stracili i też nic nie zyskali, poza dniem więcej na przygotowanie. Po trzecie złotówka to nie jest fortuna, każdy nawet najbiedniejszy uczeń, mógł sobie na taki los pozwolić. Po czwarte Dyrekcja szuka jak "najprzyjemniejszych" dla uczniów form zbierania funduszy na Jubileusz (lepiej by było kazać każdemu wpłacić po 50zł na konto szkoły żeby wogóle była szansa na zorganizowanie Jubileuszu 100-lecia III LO?). Kolejna sprawa... Nauczycieli, których tutaj obrażacie, albo nie znacie, albo po prostu nienawidzicie każdego nauczyciela z samej racji wykonywanego zawodu. Wszyscy nauczyciele III LO są naprawdę w porządku, mają niesamowite podejście do uczniów, zawsze służą pomocą i co chyba najważniejsze dobrze nas przygotują do matury i do dalszej nauki na studiach. Proponuję zakończyć temat. Osoby, które nie mają pojęcia o co chodzi niech nie marnują czasu na beznadziejne teksty tylko zamiast narzekać, zabiorą się za coś pożytecznego :] (wiadomo najłatwiej wytykać wady innych- szczególnie jeżeli chodzi o nauczycieli). A uczniom, którzy posłużyli się zdrowym rozsądkiem i odpowiedzialnością bardzo dziękuję za obronę honoru III LO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST3RYD Re: Jesteś boska IP: *.compower.pl 19.04.04, 23:39 Co 2 odpowiedź to ludzie z poza LICEUM. Nie mają pojęcia i pier## głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apokala Re: Jesteś boska IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.04, 18:11 Jestem uczennica 3 elo i w pelni sie zgadzam z przewodniczaca. Nie macie prawa oceniac tego czego nie znacie. Winszuje tym, ktorzy nie maja pojecia o zaistanialej sytuacji. Pomysl nie nalezal do Samorzadu a tymbardziej nauczycieli. Jesli jestescie takimi hojrakami to proponuje wyrzucic wszystkie brudy ale nie na forum>>> winszuje odwagii i poziomu. Jedyna moja watpliwosc budzi fakt, ze chodzicie do 3elo < choc nie sadze>, a piszecie rzeczy o ktore bym nawet nie posadzila Britney Spears.Coz, proponuje zastanowic sie nad soba, choc nie wiem czy jest nad czym. Jeszcze raz winszuje Pozdrowcie rodzicow i podziekujcie za dobre wychowanie. Idzcie moi drodzy na impreze bo tam wasze miejsce... i szukajcie dalej winnych ... jak to robicie do tej pory ... cya Pozdrowienia dla przewodniczacej :-] Zycze powodzenia w uzeraniu sie z banda niereformowalnych prymitywow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST3RYD Re: Sami kupujecie kur& #35 & #35 III LO RULEZ IP: *.compower.pl 19.04.04, 23:21 Po pierwsze pokażcie mi tych oburzonych rodziców <śmiech na sali>. Po drugie dajcie pieniądze na oswiate i nie pier### głupot. Nie dajecie to kur## trzeba kombinować. III LO jest zajebiste. Kumple i kumpele też. Grono pedagogiczne pracuje w pocie czoła abyśmy do czegoś doszli w zyciu. A tu KUR### jakaś redaktorzyna szukająca afery (a zarazem premii do pensji) pier### głupoty. Do tego wszystkiego jakaś tam małopolska kuratorka oświaty zaczyna pierdo## cytuje "było dobre liceum". Pier### od rzeczy. Nie masz pojęcia o czym gadasz więc spier### brać łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST3RYD Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.compower.pl 19.04.04, 23:29 Ja pierdo##. Znów jakaś pier## redaktorzyna pier## od rzeczy. Szuka afery bo kur## chce dodatku do premii. A ty małopolski kuratorze nie pierd## jak nie masz pojęcia o czym pierdolisz. 100 lecie szkoły to duże przedwsięzięcie. Potrzeba dużych funduszy. Jebane kuratorium gó### potrafii (Nic w tym dziwnego jeżeli taką małopolską kuratorke mamy. Jeżeli taki pionek ja małopolski kurator pierdoli takie głupoty to boje się dowiedzieć jak jest na wyższych szczeblach), a pieniądze wsadza do swoich szuflad. A jeszcze jedno ty redaktorzyno pokaż mi K### tych "oburzonych rodziców" (śmiech na sali) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tillis Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.w / *.w-net.pl 21.04.04, 20:18 Żarty! Takimi wypowiedziami można zrujnować opinię naprawde dobrej szkoły. Nie wiadomo w jaki sposób ludzie mogę zinterpretować twoją wypowiedz. Ludzie widząc taką wypowiedz mogą stwierdzić, że w liceum kupuje się oceny co jest absolutną bzdurą i obrazą dla uczących tam nauczycieli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia18nh Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni 21.04.04, 22:38 zgadzam sie z tym jesli juz chcesz bronic swojej szkoly to rob to z chociaz odrobina kultury bo takimi wypowiedziami mozesz tylko wyrobic jej zla opinie... mimo wszystko i tak starania mnie ciesza ze jest w liceum wiele osob ktorym sie ono podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewodniczaca_3lo nauczyciele III LO IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.04, 18:52 Nie chciało mi się czytać Waszych wszystkich komentarzy... Pośród nauczycieli, których obrażaliście na tym forum znalazłam m.in. panią Czadowską, panią Krzyk, panią Wirtel, panią Witkowską, panią Lampart, pana Poźniczka i przedstawicieli naszej szanownej Dyrekcji - panią Wojnicz i pana Kolocha. Możecie ich tutaj zwyzywać, pewnie, tylko nie wiem po co. Jeżeli coś Wam nie pasuje to możecie zmienić szkołę. Nikt Was tutaj nie trzyma, ani Dyrekcja ani Nauczyciele ani tym bardziej Samorząd :] Więc droga wolna... Tylko nie wiem, czy Was gdzieś będą chcieli, bo kto by chciał. Jeżeli chcecie coś w metodach nauczania tych nauczycieli zmienić to na pewno rozmowa będzie bardziej skuteczna niż wyżywanie się na forum pod głupim pseudonimem. A pseudonim to rozumie, że dlatego, że boicie się wprost powiedzieć, że coś Wam nie pasuje. Szkoda, bo to wspólnie mamy tworzyć i ulepszać tą szkołę, szukać pomysłów, zbierać opinie, a nie pisać anonimowo jak to jest źle. Jako Samorząd czekamy zarówno na Wasze pomysły jak i wszelkie skargi... wcale ich nie dostajemy. Zakładać więc mogę, że wszystko jest super. Przestańcie w takim razie wypisywać jakie to III Liceum jest okropne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Nazim Re: nauczyciele III LO IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.04, 19:06 W pełni się zgadzam z Przewodniczącą 3 LO i mogę tylko podziękować Waszym rodzicom za to, że chcieli Was wychować, a jakie są skutki to chyba widać.... Skoro chodzicie do tak BEZNADZIEJNEJ SZKOŁY proponuję ją zmienić. Może nadszedł właśnie czas na to, abyście wydorośleli i mieli odrobinę odwagi. Proponuję zastanowić się nad eschatologią swojego życia (chociaż wiecie co to znaczy?). Przede wszystkim wypadałoby być odpowiedzialnym za to co się mówi (pisze). Winuszuję poziomu wypowiedzi. Liczę na odrobinę sensownych przemyśleń z Waszej strony. Wypadałoby się dowiedzieć kto jest odpowiedzialny za tą akcję i czemu ona ma służyć. Pozdrawiam 2j i najbliższą mi osobę z tej bandy :-] - GUMOWCA :-* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: nauczyciele III LO IP: 62.233.210.* 25.04.04, 20:16 O, czyżbyś była TĄ Magdą z 2J, która chodzi(ła) na aerobik? To było do przewidzenia, że się niebawem gdzieś na Ciebie natknę :) Pozdrawiam i gratuluję jednego z nielicznych przyzwoitych tekstów na tym forum. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sklep Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 16:06 Patrząc na to racjonalnie, można załuważyć, że gdyby podobną akcje przeprowadzono w całym kraju, a wzieło by wniej udział 50% uczniów szkół średnich to za zebrane pieniądze można by........................zewnętrznie sprawdzić próbną mature(tą nową rzecz jasna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaHa Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 12:50 Jestem Za mam zamiar składać dokumenty do tej szkoły Do tej pory w mojej szkole jest szczesliwy numerek ale to trzeba miec farta a tak to ma sie pewnosc za nie bedziesz pytany!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS pozdro dla Dyrekcji i Pani Czadowskiej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: W III LO w Krakowie uczniowie kupowali zwolni IP: *.net.autocom.pl 08.05.04, 21:00 to lepiej sie zastanow dwa albo trzy razy zanim to zrobisz!!!! bo ta decyzja odbije sie na twojej psychice na zawsze!!!:D Jednak bedzie to dobra zmiana!!:D Odpowiedz Link Zgłoś