Gość: skubidu Re: Odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 08:57 No nawet nie przypuszczałem że ta afera związana jest z łapówką. Ciekawe skąd ty masz taką wiedzę że nazywasz sprawy po imieniu. Jak ktoś podsuwa kartki z odbiorami !!!!! mieszkań a następnie dalej prowadzi budowę to jest coś nie tak ? Samochodu nie odbierasz na linii montażowej. Mogli to nazwać inaczej niż odbiór. To sformułowanie wydaje mi się nie przypadkowe ale obym się mylił. A argumentów nie trzeba szukać wystarczy prześledzić przebieg tej budowy. Widzę że jesteś chyba nowym klientem i jeszcze masz nerwy na wodzy. Albo nie wpakowałeś tam swoich pieniędzy co pozwala ci oceniać wana z innej perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: Odbiory mieszkań IP: *.centertel.pl 07.01.14, 13:26 Dziwne ze sa tu tacy znawcy tematu, a jak nie rozumiem po co sie pytaliscie o termin konca budowy ?, przeciez fachowiec sam moze ocenic ile jeszcze do zrobienia. Moj tata kieruje budowami ponad 30 lat i mi mowil, ze na styczen moze skoncza jak pogoda bedzie dobra. Jak dla mnie to i prezes wan-29, wan s.a., chemobudowy, kierownik, inspektor, projektant a nawet panie w biurze moga mowic co chca o terminach... a mnie to wogole nie interesuje. Nie zadalem takiego pytania ani razu. W aktualnej sytuacji (tj od lipca 2013) koniec budowy zszedl na drugi plan, skoro i tak nie mozna bezobciązeniowo wydzielic lokalu. Zastanawiam sie po co wam by bylo pozwolenia na uzytkowanie np w listopadzie 2013 ??? chyba zeby powiesic na scianie. Chyba ze prefesor perykles ma racje i zbiera sie juz grupa klientow-cwaniakow, ktora chce dac lapowke Unisono za wystawienie zgody na wydzielenie np 20 lokali bez obciazenia hipoteka. W tym narodzie wszystki mozliwe, sobie zrobic dobrze a innych na lodzie. W normalnym kraju za probe wyludzenia 1,7 mln zl to by prokuratura dala mu 2 tygodnie na przedstawienie podstaw żądania. Po 2 tygodniach areszt tymczasowy, po miesiacu wyrok ok 6-8 lat więzienia (art 286 kk) za szczegolna szkodliwosc spoleczna czynu - bo pewnie ponad setka rodzin nie moze zamieszkac w swoim mieszkaniu, splaca kredyty itp A w tym kraju co ? wiedza tylko jak wsadzic do wiezienia pijaczka na rowerze. A jak przychodzi przestepstwo za 1,7 mln to nawet nie wiedza z której strony sie zabrac. Mysle ze nie ma sie co straszyc na wzajem, jak ktos mysli ze odstrasza klientow to jest w bledzie - sprawdzcie sobie ksiege ilu klientow podpisalo umowy, a pewnie wiele wiecej nie moglo bo nie dostali kredytu. Jedno mnie tylko zastanawia czy na pewno te zle komentarze to pisza klienci czy konkurencja, bo przeciez w interesie nas mieszkancow jest aby sprzedano wszystkie lokale. Bo jak bedzie wydzielone dajmy na to tylko 150 lokali to wspolnote utworzy tylko 150 wlascicieli a oplaty za czesci wspolne to na ile osob beda wg was dzielone na 150 czy na 150 i kolejne 200 "wirtualnych" niby wlascicieli ? nie wydzielone lokale nie wchodza w sklad wspolnoty, tym samym nie moga byc obciazane jakimikolwiek kosztami - jak ktos ma inny poglad nt ustawy o wlasnosci lokali to niech tu skopiuje jaki komentarz lub wyrok. Mieszkanie na w polowie niezasiedlonym osiedlu nie jest dobre. Moze sie komus trafic lokal, ze z kazdej strony bedzie puste mieszkanie i bedzie je trzeba "dogrzewac" i tym samym miec wyzsze oplaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skubidu Re: Odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 16:18 Z całym szacunkiem dla Taty ale termin wykonania zależy od wielu czynników większość z nich zależy od zarządzającego budową. Przewidywalnym czynnikiem jest organizacja pracy na budowie. Jak się ma taka budowę po terminie to prace trwają na dwie zmiany a jak trzeba to na trzy zmiany i nie widzę problemu takiej organizacji pracy. A tu na "apartamentach" luz w sobotami po południu pusto długie weekendy itd. To wan ustalił harmonogram prac dla podwykonawców zawierając z nimi umowy na wykonanie poszczególnych etapów prac. I przedstawiciele wana są od tego aby informować klientów zakładanych terminach a nie Tata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: Odbiory mieszkań IP: *.centertel.pl 07.01.14, 18:44 Zdaniem " wan ustalił harmonogram prac dla podwykonawców" skubidu sie skompropitowal calkowita nieznajomoscia budowy. Przeciez wan ma JEDNEGO generalnego wykonawce, wczesniej Budus, teraz Chemobudowa patrz wiadomosc na stronie z 04.09.2012. Wiec podwykonawcow ma Chemobudowa, a nie wan. Znow korzytajac z podpowiedzi Taty powiem, ze skoro kierownik budowy jest od generalnego wykonawcy to nikt mu nie moze "ustawiac" harmonogramu prac i nakazac pracy w sobote. Tata mowi, ze jak jemu inwestor kazal pracowac w soboty, niedziele i w nocy to od razu zazyczyl sobie dopłate za prace 150 ludzi w dni wolne tj 100 % pensji, dodatkowy koszt pracy legalnego pracownika w sobote to ok 200złx150 osob = 30.000 zl - zaden inwestor nie dopłaci, wan pewnie tez nie.. To generalny wykonawca ma umowe na caly zakres prac i decyduje kiedy kto ma pracowac, czy w soboty tez. Jak sie nie wyrobi z terminem umowy to dostanie kary, o ile to jego wina. Caly czas obserwuje forum czy aby nie pojawi sie inicjatywa udana sie do Unisono, celem wydzielenia lokali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Odbiory mieszkań IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.14, 19:41 to obserwuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budolanka Re: Odbiory mieszkań IP: *.is.net.pl 07.01.14, 20:13 W jakiej firmie tata pracuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skubidu Re: Odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 20:33 mi sie wydaje że tata Bleee pracuje w wanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życie Re: Odbiory mieszkań IP: *.multi-play.net.pl 07.01.14, 21:51 A mnie się wydaje, skubidu, że masz za mało ciekawych, miłych, relaksujących zajęć w ciągu dnia. Zrób sobie herbatę, poczytaj dobrą książkę, odstresuj się trochę. Zaglądam na to forum regularnie, czytam to wszystko, i za każdym razem - zanim jeszcze przeczytam Twoją wypowiedź - wiem czego się spodziewać. Że WAN to oszuści, że piekło na budowie, że w papierach piekło, że kłamią, oszukują, zatajają, kradną. Że po sądach będziesz ciągał, że odstąpisz od umowy, że odszkodowania, że mieszkanie odebrałeś, ale nie odebrałeś. Wszyscy są w spisku, pozytywne komentarze wstawiają pracownicy. Bo przecież nikt normalny nie będzie się cieszyć w spokoju na nowe mieszkanie. Każdy, kto próbuje napisać coś miłego, automatycznie wchodzi z Tobą w konflikt czy tego chce, czy nie. Fajnie chłopaki, że próbujecie sobie podbudować ego sprawdzając wiedzę z zakresu budownictwa wśród krewnych i znajomych - wymieńcie się telefonami, pogadajcie, napijcie się, cokolwiek. Wszystkim będzie lepiej i weselej. Jeśli wg Ciebie nabycie mieszkania to nie powód do radości, nikt nie każe Ci się z tego cieszyć, ale z łaski swej nie psuj frajdy innym swoim defetyzmem i malkontenctwem. Parafrazując Twoją własną wypowiedź, zdaje się: nie pier*dol, trzymaj fason ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skubidu Re: Odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 22:15 O odstąpieniu od umowy nie pisałem :-) Ładną frajdę mamy jak na razie. Zakupione mieszkania z obciążoną hipoteką. Tu herbata nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skubidu Re: Odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 20:28 To są jakieś jaja - nie wchodzę w tą rozmowę. Bleee pozdrów tatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Odbiory mieszkań IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.14, 21:41 Z tego co wiem nie jest prawda ze niesprzedane mieszkania nie wchodza w sklad wspolnoty. Ich wlascicielem do momentu sprzedania jest deweloper ktory jest do tego czasu czlonkiem wspolnoty i ma obowiazek ponosic wszelkie koszty zwiazane z ich utrzymaniem, lacznie z ich ogrzewaniem zeby sciany nie wilgotnialy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skubidu Re: Odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 21:49 oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Odbiory mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.14, 07:49 Re: wzmianka w ksiedze wieczystej jeszcze nie ma wpisu w hipotece, narazie jest tylko wzmianka, informacja z awielicka.phorum Postprzez wami » Wt gru 31, 2013 13:17 Aktualny stan wzmianki: 18 grudnia sąd podjal decyzje o usunieciu wzmianki 19 grudnia decyzja została wysłana do Unisono ok 20 stycznia powinna przyjsc zwrotka z poczty i bedzie mozna wykreslic wpis, o ile Unisono nie odwoła się od decyzji sądu... Informacja uzyskana pod numerem tel: 12-619-51-52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skubidu Re: Odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 08:21 Tak. Jest wzmianka ale ludzie się boją bo jak można takie wzmianki bezkarnie robić to blokować można taka inwestycję w nieskończoność. Cierpią na tym niewinni klienci. A sam deweloper nie bardzo ma możliwość obrony przed takimi oszustami. Mam nadzieję że wzmianka zniknie a osoby za nią odpowiedzialne poniosą konsekwencje. Banki już robią problemy przy kredytach. A chyba wiele mieszkań za gotówkę się nie sprzedaje. Mam nadzieję że jak wzmianka zniknie to sprzedaż ruszy bo na razie nic się nie dzieje. No i jak bloki będą skończone to przyszły nabywca spokojniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Odbiory mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.14, 11:57 a czy ten teren nie należał przez przypadek do Kościoła, a On go nie sprzedał za pieniądze???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: Odbiory mieszkań IP: 195.20.110.* 08.01.14, 15:35 ja skubiego rozumiem. Pomyślcie, że mieszkanie kupiłam w kwietniu 2012 r. Budowa miała zostać ukończona do sierpnia 2013 r., a papiery miały być kompletne i akt notarialny podpisane maksymalnie do końca października 2013 r. Tymaczasem mamy styczeń 2014 r. Budowa nie jest ukończona, nie ma pozwolenia na użytkowanie, a na tę chwilę nie ma nawet widoku na podpisanie aktu notarialnego. Dodatkowo w listopadzie WAN poinformowal mnie pisemnie, że odsetki za opóźnienie nie będą wypłacane bo nie jest ich winą takie opóźnienie w oddaniu mieszkań.....what the fuck!!!!!! jak można na to spokojnie patrzeć? Na jednym z naszych forum przeczytałem, że jednemu z Klientów Pan Maciek - inspkor budowy zaręczył głową, że można zamawiać ekipę remontową na luty bo na pewno wtedy wszystko będzie już załatwione. Zaznacznę tylko, że ten sam maciuś w sierpniu powiedział mi, że na koniec październik mogę zamawiać ekipę do wykończenia mieszkania...szkoda, że nie zamówiłam. Obciążyłabym pajaca kosztami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skubidu Re: Odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 17:23 Dokładnie mi o to chodzi Sabino. A o Maćku Bochenku to wolę się nie rozpisywać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barrin wielka prośba 08.01.14, 17:37 wątek żywy, ale wbrew ogromnej ilości nicków, w rozmowie uczestniczy tylko kilka osób - bardzo proszę o posługiwanie się w jednym wątku jednym nickiem, pozwoli to uniknięcia sztucznego tłoku dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: wielka prośba IP: 195.20.110.* 15.01.14, 14:58 Zgodnie z badaniem wzmianki przeprowadzonym przez Tomasza Zięcine wpisu dokonał pełnomocnik firmy UNISONO. Dane firmy UNIOSONO są jawne: Wlodzimierzem Mysiak, ul. Urzednicza 10 - PREZES ZARZĄDU,KRS: 0000154113, REGON: 356693616, adres: 30-051 Kraków, ul. Urzednicza 10 Dane pełnomicnika również: Kancelaria Usług Prawnych Tomasz Jabłoński, ul. Bratysławska 2/A38, 31-201 Kraków mail: tj49@gazeta.pl Sprawa jest śmierdząca. Zadzwoniłem do biur numerów. W/w panowie nie mają zarejstrewowanych telefonów na siebie ani na firmy (nie w TPSA/ORANGE). W necie też o nich nic nie znajdziesz... Chyba poprostu się tam przejadę Chcecie mi wmówić, że WAN nie wie dlaczego Ci ludzie chcą zaszkodzić deweloperowi, a przez to nam? Przecież to hermetyczne środowisko. Serio nie da się ustalić o co tu tak naprawdę chodzi? A prokuratura/ Co robi z zawiadomieniem? Przecież to jest jakaś paranoja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frustracja Re: Odbiory mieszkań IP: *.play-internet.pl 08.01.14, 17:41 Co sądzicie o operatorach których wybrał dla nas wan? Podpisali umowy z t-mont i belmont. Nie było czasem tak ze operatora miała wspólnota wybrać? Średnio mi się podoba opcja płacenia 400 zł za aktywację... Plus 80zl za nędzne 20mega...dzwoniłam do UPC I są zainteresowani ale musi się do nich zgłosić wan. U nich w ofercie jest 250Mb/s za 80zl.. Co myślicie? Jak ta sprawę rozwiązać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życie Re: Odbiory mieszkań IP: *.multi-play.net.pl 08.01.14, 17:52 Na awielicka.phorum.pl poruszaliśmy już ten temat. Postaramy się o UPC i Netię. Im więcej osób będzie do nich dzwonić, tym lepiej - zobaczą, że mają potencjalnych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frustracja Re: Odbiory mieszkań IP: *.play-internet.pl 08.01.14, 18:13 Ty nic nie zdziałasz. To musi developer się z operatorem kontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buli Re: Odbiory mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.14, 11:21 Witam, Pierwsze słyszę o takich firmach dostarczających Internet. Po za tym jakim cudem deweloper ma prawo narzucać dostawce internetu? Chyba ktoś tutaj robi niepotrzebne zamieszanie. Deweloper jako zarządca ale i członek wspólnoty musi się liczyć z tym co wybierze wspólnota, czyli z najkorzystniejszą ofertą dla wszystkich. Nawet jak wybrali sobie dostawców internetu, to będą musieli go zmienić. Może są osoby, które chcą mieć Orange za 40 zł 10mb? Bo tyle im wystarczy i nie chcą przepłacać. . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życie Re: Odbiory mieszkań IP: *.multi-play.net.pl 09.01.14, 11:39 Każdy deweloper, zdaje się, od niedawna ma obowiązek podłączyć swój budynek do internetu. Głównie sprawdza się to chyba w inwestycjach podmiejskich. Z drugiej strony ma też obowiązek uwzględnić zewnętrzne propozycje, tyle że już wtórnie - czy to innych dostawców, czy mieszkańców. Chyba, że jest jakiś niepokorny :D ale WAN raczej nie będzie utrudniać. Wątpię jednak, żeby się sam chętnie zgłaszał do firm. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Odbiory mieszkań IP: 195.20.110.* 15.01.14, 14:34 informacja z apartamentywielicka.phorum.pl: "Wczoraj przyszła zwrotka do sądu w związku z pismem z dnia 19 grudnia. I byłoby super gdyby nie to, że 9 stycznia Unisono ponownie zaskarżyło decyzję sądu o usunięciu wzminaki... oczywiście pismo jest niepodpisane..." krótko mówiąc podpisanie aktów notarialnych w bierzącym stuleciu nam nie grozi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-Mont Re: Odbiory mieszkań IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 15.01.14, 17:49 Witam, W imieniu Firmy T-Mont pragnę poinformować, że przedstawione na forum ceny są cenami cennikowymi. Dodam, że jak na każdą firmę oferującą usługi Telewizji, Internetu czy Telefonii przystało zachęcamy Naszych potencjalnych Abonentów do skorzystania z promocji na czas określony ( 12 lub 24 m-ce), gdzie np w przypadku podpisania umowy na instalację usługi Internet w pakiecie Srebrnym (prędkość do 20Mb/s) opłatę aktywacyjną obniżamy do kwoty 39,99zł brutto płatnej jednorazowo a miesięczny Abonament wynosi 49,00zł brutto. W przypadku wątpliwości lub uzyskania innych informacji związanych z ofertą, czy instalacją usług można napisać do Nas maila lub zadzwonić. Pracownicy Biura zawsze udzielą wyczerpującej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frustracja Re: Odbiory mieszkań IP: *.play-internet.pl 15.01.14, 18:43 A internet pewnie bierzecie od UPC. Co zresztą kilkukrotnie słyszałam od biura wan. I narzucacie marże plus beznadziejna obsługę, co słyszałam od obecnych klientów. No i pakiet. Nie wszyscy chcą telefon i telewizję. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: Odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 19:38 a po co wam internet w mieszkaniu w którym nie będzie można jeszcze długo zamieszkać...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frustracja Re: Odbiory mieszkań IP: *.play-internet.pl 15.01.14, 20:39 Moze sie uda za miesiac sprawe z hipoteka w koncu rozwiazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didlos Re: Odbiory mieszkań IP: *.158.216.102.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.14, 22:17 ja powiem za Sabiną, co się przejmować netem, większym problemem jest wzmianka , jak WAN chce to rozwiązać a termin umowy przyrzeczonej się zbliża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Spostreżenia IP: *.tktelekom.pl 22.01.14, 09:25 Byłem wczoraj, wieczorem, ładnie oświetlone, osiedle wygląda cudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buli Re: Spostreżenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 15:03 Potwierdzam, osiedle się prezentuje bardzo ładnie i schludnie, zarówno z zewnątrz jak i w wewnątrz. Dodam jeszcze, że w ubiegłą sobotę byłem na budowie i roboty ziemne zostały ukończone. Zostało jeszcze posprzątać śmieci oraz wywieźć kontenery. Rozmawiałem z kierownikiem i podobno w poniedziałek miała być Inspekcja Nadzoru Budowlanego. INB ma do 30 dni na wydanie decyzji - wiadomo jakiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Spostreżenia IP: 195.20.110.* 22.01.14, 15:48 czyli znów kłamią. albo, albo Ciebie. Mi w poniedziałek powiedzieli, że insepktorzy mają być w tym tygodniu. Mogą więc teoretycznie być dopiero w piątek. Dodatkowo, na wydanie pozwolenia urząd ma 30, a nie 90 dni. Biorąc pod uwagę, że nie będzie zastrzeżeń. Niestety księga wieczysta jesr zasrana, a jej wyprostowanie potrwa jeszcze minimum 2 - 3 miesiące. Tym samym pierwsze akty notarialne nie wcześniej niż połowa kwietnia. W moim przypadku oznacza to opóźnienie 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Spostreżenia IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 16:29 Wzmianka ma szanse zniknąć do miesiąca. Jeśli mówisz o minimalnym czasie to podawaj minimalny a nie jakieś przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Spostreżenia IP: *.trifork.com 10.02.14, 12:39 czy wiadomo juz cos wiecej...? co z ta wzmianka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Pozwolenie na użytkowanie IP: 195.20.110.* 11.02.14, 14:01 Mam informacje z Nadzoru Budowlanego w Krakowie. Nie ma szans na wydanie dycyzji o pozwoleniu na użytkowanie w tym tygodniu. Jak dowiedziałem się (nieoficialnie) w nadzorze budowlanym, są pewne problemy, które Deweloper jeszcze musi wyprostować. Jeżeli tak się stanie to jest możliwe, że decyzja zostanie wydana do końca następnego tygodnia, ale nikt nie jest tego pewien. Pozostaje czekać. W związku z tym żądam od tych trutni i oszustów z WANa oficialnej informacji, jakie są problemy, w jakim terminie zamierzają je usunąć i kiedy przestaną notorycznie kłamać!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 21:58 widzieliście: awielicka.phorum.pl/viewtopic.php?f=8&t=18&start=60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.tktelekom.pl 13.02.14, 09:21 A co z ta ohydną budą, stojąca miedzy pętlą a naszym parkingiem, przecież ten syf to się nadaje do natychmiastowej rozbiórki, mam nadzieje ze nie pozostawia tego syfu, i nie zrobią w nich sklepu typu alkohole 24 lub małpki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 62.29.136.* 13.02.14, 11:24 buda podobno nie jest na naszym terenie więc zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buli Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.14, 16:09 Pozwolenie na użytkowanie "spodziewają" się dostać dzisiaj albo jutro. Takie dostałem informacje na Piśmie, w ubiegły wtorek. Co do tych bud, to chyba trzeba będzie podjechać jakimś busem, zapiąć do haka i samemu wyburzyć:-P 20 lat temu były w nich dobre zapiekanki ale teraz to wygląda jak w slumsach. A Wy macie jakieś inne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.mannet.pl 17.02.14, 20:58 No dobra pozwolenie na użytkowanie załużmy będzie lada dzień a co ze wzmianką?? chyba nie będziemy odbierać obciążonych mieszkań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frustracja Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.14, 06:26 Powinna zniknąć w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.ksi-system.net 18.02.14, 09:56 ja to słyszę od miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga11 Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.is.net.pl 20.02.14, 19:58 Są zalane mieszkania, więc pewnie dlatego nie mogą odebrać budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 149.156.58.* 21.02.14, 10:23 Bylem wczoraj i parking pod budynkiem suchutki, wiec mieszkania napewno tez nie sa zalane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga11 Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.is.net.pl 22.02.14, 11:57 Twoje prawo mieć taką opinię i myśleć, że jak parking jest suchy, to wszystkie mieszkania też, ale jesteś w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Ostatnie metry i finish IP: *.tktelekom.pl 24.02.14, 09:36 Gdzieś tam pociekło przez nieszczelności w stropodachu, ale to już poprawione, a że gdzieś tam przemokło przez izolacje do garażu, to jeszcze nie powódź. Ekipa umówiona, materiału zakupione, już się nie mogę doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciz KONIEC TEGO IP: *.multi-play.net.pl 28.02.14, 15:30 nie ma wzmianki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buli Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.14, 08:41 Stoimy z odbiorami nie dlatego, że czekamy na pozwolenie na użytkowanie, lecz dlatego, że wzmianka obciąża hipotekę a prawo zabrania wydawania mieszkań, żeby mieć je na ewentualne zajęcie przez wierzycieli. W tym przypadku na szczęście mamy próbę oszustwa a nie problemy finansowe dewelopera. Gorsza sprawa, to to, że dopiero na początku tego tygodnia zostało to wyprostowane. Teraz trzeba czekać na uprawomocnienie się wyroku, czyli jakieś 2 tygodnie i dopiero po tym czasie wzmianka zniknie z księgi wieczystej i zostaną wydawane mieszkania. No chyba, że działa to automatycznie i coś pomyliłem, to przepraszam. W takim dziadowskim Państwie żyjemy, gdzie byle kto, byle co może wpisać do ksiąg wieczystych, nie opłacając oraz nie podpisując wniosku, a urzędnik umieści wzmiankę "na wszelki wypadek". Państwo nie stoi w obronie obywateli, tylko oszustów, bandytów i złodziei, to skutek dogadywania się przy okrągłym stole i ustroju rządzenia zza pleców komuchów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 149.156.58.* 21.02.14, 10:26 Działki zlikwidowano kilka lat przed rozpoczęciem inwestycji. Zresztą teren nie należał do działkowców tylko do klasztoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.compower.pl 06.04.14, 18:20 A jak sytuacja wygląda teraz? Wszyscy już wprowadzeni? Nie braliście pod uwagę, że ten wpis do hipoteki to zagrywka dewelopera, by móc odrzucać roszczenia o karę umowną - jakoby to nie wina terminu a wpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_25 Re: Pozwolenie na użytkowanie 27.01.15, 12:52 I jak się mieszka w tej inwestycji? Właśnie jestem na etapie szukanie mieszkania a tutaj pojawiły się ciekawe promocji? Czy większość to rodziny czy raczej wynajmujący studenci.. Z góry bardzo dziękuję za podzielenie się opiniami:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ż Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 194.42.110.* 27.01.15, 23:32 żadnych studentów, głównie pary i małżeństwa z dziećmi i/lub zwierzętami Odpowiedz Link Zgłoś
mika_25 Re: Pozwolenie na użytkowanie 29.01.15, 11:11 Bardzo dziękuję za odpowiedź. A jak wypada ocena wykończenia inwestycji, developera, obecnego zarządzania mieszkaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ż Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 194.42.110.* 29.01.15, 13:32 części wspólne super, w mieszkaniach standardowo - czasem zdarzą się jakieś nierówności i niedociągnięcia, ale po zgłoszeniu wszystko naprawiają - łącznie z przesuwaniem kaloryferów, wymianami uszczelek w oknach (wtedy całych okien po prostu). ja nie narzekam - ochrona bardzo miła, konserwator również, pan Administrator do rany przyłóż (mimo że oczywiście zawsze znajdą się osoby, które uważają inaczej, bo im nie przybiega na każde zawołanie), można z nim załatwić naprawdę dużo - w granicach rozsądku. rośliny zadbane, klatki wysprzątane, 2 razy dziennie odśnieżane alejki między budynkami. moim zdaniem naprawdę warto. i lokalizacja! nie chciałabym, żeby wyszło, że piszę jakieś peany - po zawirowaniach z księgami wieczystymi (sprawa wyjaśniona) można mieć naprawdę złe przeżycia z AW. ale na tym etapie inwestycji nie ma się już czym przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzka Re: Nowa inwestycja koło parku w Prokocimiu !! IP: 194.42.110.* 31.08.14, 10:22 jestem zainteresowana zakupem mieszkania na tym osiedlu, ale na jednym z forów znalazłam informację, że jest problem z wentylacją piwnic i wszystko zżera pleśń. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloki Re: Nowa inwestycja koło parku w Prokocimiu !! IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.15, 01:30 kolejne blokowisko co za okropny kraj beznadzieja tak juz bedzie na zawsze nie ma szans na normalne zycie tylko bloki i bloki Odpowiedz Link Zgłoś