Dodaj do ulubionych

Polana Żywiecka

IP: *.itvision.pl 21.04.04, 10:14
Jak się mieszka na Polanie Żywieckiej? Czy ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamilion Re: Polana Żywiecka IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.04.04, 21:04
      rewelacja!!
      Zycie jak na wsi, tu gospodarz kozy pasie, tu jakies koniki biegaja, dookola
      lasek i łąki, niedaleko korty tenisowe i basen, cisza spokoj - zyc nie umierac.
      Nie to co na jakis Kurwanowach czy o innych Zabincach nie wspominajac.
      • longwehicle Re: Polana Żywiecka 22.04.04, 22:07
        O polanie mówi się ,że :..."tam psy dupą szczekają""" a ludzie mieszkają w
        domach ze sklejki/psich budach!!!:))))/.Wkoło piekielne ,komarowo -las
        zanieczyszczony jak wysypisko w Baryczy,a dziury w drodze dojazdowej są większe
        od kraterów na księżycu!!!.Włącz planete na kablówce,tam koniki też biegają !!!.
        • Gość: Ruczaj bredzisz jak potluczony.. IP: 195.116.22.* 23.04.04, 09:17
          mieszkasz pewnie na nowej hucie, i jestes nie mily...
          moze pojedz tam na poczatku, a pozniej bedziessz krytykowal, jak dla mnie to najlepsze miejsce do mieszkania w Krakowie (za rozsadna cene)
          • longwehicle Re: bredzisz jak potluczony.. 23.04.04, 22:51
            Gość portalu: Ruczaj napisał(a):

> mieszkasz pewnie na nowej hucie, i jestes nie mily...
            > moze pojedz tam na poczatku, a pozniej bedziessz krytykowal, jak dla mnie to
            na
            > jlepsze miejsce do mieszkania w Krakowie (za rozsadna cene)
            LKW napisał:..chyba Ty sprzedajesz tym biednym ,nieświadomym ludziom tam
            mieszkanie!!!>Bredzisz to najłagodniej co można o tym powiedzieć,ja
            blużnię ,widziałem ,jak budowali te pseudo domki-z płyty -jak baraki dla
            pogorzelców ,te sterty kondonów i śmieci w lesie,to uważasz jest atrakcja dla
            ich dzieci."fantastyczny dojazd"-to kolejna "atrakcja".Ty chyba masz po 10
            dioptrii na każde oko!!-serdecznie współczuję ,to tak jakby dwie popielniczki z
            kropką do noszenia :)))).

/sprzedający i radni
            to największe menty w Krakowie/
            • mike224 Re: bredzisz jak potluczony.. 24.04.04, 21:04
              Dlugasku ty chyba masz jakis problem z ta cala Polana Ż... jakis uraz z dziecinstwa:)) dziewczyna cie rzuciala czy cos..

Miejsce fajne, bo cicho i spokojnie.. szczegolnie okolice Obozowej i Szuwarowej (a do tego 5 min. rowerkiem do Tesco, do Centrum 20).
              Nie bardzo kojarze o co Ci chodzi z tym "domkami z plyty".. widziales moze jakas jedna budowe i oceniasz cala okolice.

Prawda jest taka, ze to jest najbardziej przyslosciowy teren w Krakowie (pod wzgledem rozwoju nowych bogatych osiedli). Blisko do autostrady, blisko do Lasku Tynieckiego rzut beretem do Zakrzowka no i Borek Falecki, na Szuwarowej masz basen, korty obok jest stadnina... mnostwo zielonych niezabudowanych terenow w sam raz na rowerek czy spacery.

Ale ty widze szczytujesz jak masz na wyciagniecie reki drugi budynek z betonowej plyty - taki jak twoj - cala ziemia koniecznie zabetonowana.. no i oczywiscie ruchliwa droga obok.

ave!
              • longwehicle Re: bredzisz jak potluczony.. 25.04.04, 01:39
                Wam wszystko jedno,możecie mieszkać na gównie byleby dostać krakowskie
                zameldowanie.Osobiście znam atrakcyjniejsze miejsca w Krakowie.Ktoś kto
                twiedzi ,że Polana Żywiecka to szczyt marzeń,poczucie piękna i estetyki zna
                tylko z teorii nabytej w szkołach wieczorowych i zaocznych!!:))).
                • Gość: Ruczaj Re: bredzisz jak potluczony.. IP: 195.116.22.* 25.04.04, 15:44
                  aaaaaaaahaaaa..
                • Gość: Ruczaj Re: bredzisz jak potluczony.. IP: 213.134.172.* 25.04.04, 21:37
                  moze rozmowa z toba nie ma sensu,
                  ale tak z ciekawosci, gdzie mieszkasz i jakie to miejsce wg Ciebie w Krakowie
                  nadaje sie najlepiej do zamieszkania (za rozsadna cene)

pozdr.
            • mike224 Re: bredzisz jak potluczony.. 24.04.04, 21:51
              do tego jak wybuduja projktowana trase laczaca Armii Krajowej i Grota Roweckiego (przez nowy most Pychowicki) masz wspanialy dojazd do kazdej czesci Krakowa
              • longwehicle Re: bredzisz jak potluczony.. 25.04.04, 02:43
                mike224 napisał:

> do tego jak wybuduja projktowana trase laczaca Armii Krajowej i Grota
                Roweckieg
                > o (przez nowy most Pychowicki) masz wspanialy dojazd do kazdej czesci Krakowa
                LKW napisał:...połączą dzikie wysypiska śmieci :Pasternik/lasek/ -Polana
                żywiecka/lasek/
                • Gość: Ruczaj Re: bredzisz jak potluczony.. IP: 195.116.22.* 25.04.04, 15:45
                  aaaaaaaaahaaaaaa.. no tak,
                  i wszystko jasne - jestes debilem.. pozdrowienia
                  • Gość: tEq Re: bredzisz jak potluczony.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 19:31
                    Koeś poprostu nie zdążył mieszkania kupić i teraz go krew zalwa :)
                    Ja mieszkam w Borku od storny Żywieckiej i bardzo sobie chwale, cisza, spokój,
                    zielono, a do tramwajau 5 minut spacerkiem, teraz jest jeszcze CH Zakopianka.
                    Mnie się podoba, ale jak ludzię wolą mieszkać blok na bloku - okno w okno ich
                    sprawa, ja bym tak nie chciał.
    • Gość: marcelino Re: Polana Żywiecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 19:36
      A czy komary rzeczywiście dokuczają? Moje pytanie nie jest bezzasadne bo na
      planach miasta sprzed kilkunastu lat miejsca o których piszecie było oznaczane
      jako teren podmokły?
      m
      • longwehicle Re: Polana Żywiecka 25.04.04, 20:16
        Tam dokuczają komary,pobliskie zakłady przemysłowe,dziurawy wąski dojazdi
        sąsiedzi w rodzaju moich przedmówców,któwym się wydaje że mieszkają w Beverly
        Hills:)))).
      • Gość: Ruczaj Re: Polana Żywiecka IP: 195.116.22.* 25.04.04, 20:41
        tego dziwnego pana obok nawet nie czytaj, bo nie ma sensu

Caly Ruczaj swego czasu byl podmokly (na terenach gdzie teraz budowany jest Kampus byly kiedys bagna..) tyle, ze jak sie mozna domyslac tereny zostaly osuszone i teraz nie ma zadnych problemow z komarami.. co za pomysl :)

Ja bym z calego serca polecal, tereny sa naprawde przepiekne - wez rower czy cos, a sam sie przekonasz :)
        • Gość: marcelino Re: Polana Żywiecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 21:06
          Przyjedę rowerkiem, jak tylko pogoda się wróci.
          m
          • Gość: Ruczaj Re: Polana Żywiecka IP: 213.134.172.* 25.04.04, 21:29
            ja tez wlasnie na to czekam:)
            • longwehicle Re: Polana Żywiecka 25.04.04, 22:19
              Bo na razie po ośki grzężniesz w błocie!!:))).
              • mike224 Re: Polana Żywiecka 26.04.04, 09:06
                osmieszasz sie chlopczce..
                twoja zawzietosc kaze mi sadzic, ze jestes przedstawicilem jakiegos dewelopera, ktory akurat w tamtym rejonie niczego nie buduje..
                ewentualnie! :)
                tam wlasnie mieszkasz, doskonale znasz piekno tamtych rejonow - i wkurzaja cie nowi osadnicy :)
                • longwehicle Re: Polana Żywiecka 26.04.04, 22:46
                  mike224 napisał:

> osmieszasz sie chlopczce..
                  > twoja zawzietosc kaze mi sadzic, ze jestes przedstawicilem jakiegos
                  dewelopera,
                  > ktory akurat w tamtym rejonie niczego nie buduje..
                  > ewentualnie! :)
                  > tam wlasnie mieszkasz, doskonale znasz piekno tamtych rejonow - i wkurzaja
                  cie
                  > nowi osadnicy :)
                  LKW napisał...:chłopcze to sobie Powiedz do szewca,mam 50 lat i trzeżwy umysł w
                  odróżnieniu do Ciebie,wydaje Ci się że mieszkasz na wzgórzu wawelskim a w
                  rzeczywistości mieszkasz na kupie gówna!!!.Polana Żywiecka w moim rankingu stoi
                  na równi z okolicami Rudawy,stolicy krakowskich komarów!!!.Niejednokrotnie
                  widziałem jak w latach 80-90 kierowcy ciężarówek pozbywali się tam żuzli i płyt
                  azbestowych-na zdrowie!!.
                  • Gość: grrr.. Re: Polana Żywiecka IP: 195.116.22.* 27.04.04, 09:13
                    co tam robiles, byles strozem, a moze wlasnie kierowca ciezarowki?
                    Nie wiem czy zauwazyles, ale od 15 lat komunizm jest juz przeszloscia i conieco sie zmienilo.

Ja tam zadnych plyt nie widzialem, a ty chlopcze masz problem ze soba i to powazny.
                    (pisze "chlopcze", bo taki wlasnie poziom reprezentujesz swoimi wypowiedziami)
                  • Gość: grr.. Re: Polana Żywiecka IP: 195.116.22.* 27.04.04, 09:16
                    Jeszcze jedno - powiedz mi KONKRETNIE w ktorym miejscu widzialas kierowcow pozbywajacych sie plyt azbestowych (czy co tam NIEJEDNOKROTNIE widziales..). Jeszcze dzisiaj bedzie mozna zweryfikowac, czy mowisz prawde.
                • longwehicle Re: Polana Żywiecka 26.04.04, 22:48
                  Jeszcze jedno-developerów mam głęboko w dupie!!!.Ty jesteś ich ofiarą,chyba za
                  mało Ci płacą i chcesz się wykazać jaki to ty jesteś upierdliwy!!:))).Mieszkam
                  akurat w Bronowicach małych ,na nie cię nie stać!!:))).
                  • Gość: grrr.. Re: Polana Żywiecka IP: 195.116.22.* 27.04.04, 09:07
                    rany, jaki ty jestes prymitywny..ojojojoj.. az mi Cie zal, i to slownictwo rodem z Milicji (chyba)..
                    no oczywiscie nienawisc do ludzi z poza Krakowa, taki sobie maly Krakusek-ksenofob.. dobrze, ze niewielu zostalo takich jak ty.

Kocham Krakow!

szczesliwego zycia w Bronowicach Małych

ave!
                  • Gość: shortwehicle. Re: Polana Żywiecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 11:45
                    To prawda, nie każdy w tym Kraju kradł.
    • Gość: Elka Re: Polana Żywiecka IP: *.tnt3.penrith.au.da.uu.net 27.04.04, 12:07
      A tak oprocz tych glupot ktore tu wypisuje niektorzy ,to mam pytanie do Ciebie
      ama.Jakie sa ceny domkow albo mieszkan na Polanie Zywieckiej.? Mysle o powrocie
      z emigracji i osiedleniu sie w Krakowie.Okolice znam. Kiedys pracowalam
      tam.Pozdrowienia. Elka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka