Gość: anik 2Lo Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.czajen.pl / 80.51.252.* 17.12.04, 22:45 Heh, na poczatku do wszystkich zbulwersowanych tytułem artykułu: jest jaki jest i taki bedzie, bo taki jest mocny. "Narkotykowe porachunki..." - powiało ;)))) I nie czepiajcie się też więcej biednej pani dziennikarz, która przecież najzwyczajniej w świecie wykonuje swoją pracę. Skończyła, jak sama napisała, liceum reprezenyujące poziom zawodówki. Jak wspominają nauczyciele, uczyła się nie najlepiej, więc gdzie idziej mogliby biedaczynę przyjąć? A no robi w takiej "Wybiórczej" i stara sie jak może... A wy... sadyści z II Lo, nie zostawiliści na niej suchej nitki. Zresztą, czego się spodziewać po bandzie narkomanów, czy dilerów, którzy na domiar złego chodzą w odzieży sportowej, spod której wystaja ostrza noży... Ps. Pozdrawiam uczniów V Lo. Byliście wczoraj naprawdę dobrzy i dzielnie dopingowaliście swoich zawoników, którzy walczyli do konca. Myślę, że ideą Turnieju Gwiazdkowego jest dobra zabawa, a Wy pokazaliście, że umiecie sie bawić (wasze ognie w połowie meczu, wskazujące na pewność zwycięstwa wyglądały naprawdę cudownie z perspektywy zielonych trybun). Jak powtarza Adam Małysz, najważniejsze jest, aby utrzymać równa formę i jak widzicie, znów macie powód do radości, wasza forma jest jak najbarziej równa, gra była podobna do tej z przed roku, a miejsce również nie najgorsze, w końcu byliści drudzy, czyli wicemistrzowie !!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::::OBIEKTYWNY:::: EJ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:18 nikt u nas nie chodzi w dresie tak nawiasem mowiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rastamanka Re IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.04, 23:48 dzien dobry wybaczcie, ale wszyscy tu jak jeden mąż macie chorą wyobraźnię i nienormalne poglądy. jakim prawem klasyfikujecie ludzi po tym czy chodzą w dresie czy nie? tak samo można klasyfikować osoby w glanach, w dredach, blondynki jako idiotki...ale nie, wszyscy skupiacie się na dresach. ja sama w dresie chodzę jak idę na spacer-swiadczy to o niskim IQ czy wzmożonej agresji? nie wiem skad sie biorą te paranoiczne i absurdalne pomysly-chybe jedynie z nietolerancji i debilnych uprzedzen ograniczonych idiotow. radze wam, zacznijcie poprawiac swiat od siebie, a nie mimo wszystko wyksztalconych nauczycieli w 2 LO czy tez kazdego w stroju sportowym. nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: 81.186.225.* 18.12.04, 11:17 O tak! Turniej był wspaniały i również jak większość z forumowiczów nie rozumiem dlaczego miałby być odwołany. Taka sytuacja jak ta zaistniała mogła wydarzyć się w każdej szkole. Nie znam ani osób uczestniczących w zajściu ani dokładnego przebiegu. Dlatego nie chcę się wypowiadać... ale z tego co zauważyłam to Gazeta pisze bardzo często o II LO i zawsze przedstawia go w złym świetle... więc pewnie większość z czytelników już się przyzwyczaiła do tego i nie traktuje takich artykułów zbyt poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROCTO EXPERTO Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:54 Gupi huncwocie nikt cie nie lubi bo gadasz bzduryyy,, za duzo ogldsz Druzyne A, i sni ci sie w nocy ze jestes dziewczyna, powiem powiem powiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somebody z II LO tak ma być!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:47 pozwolę sobie zauwazyć, że część uczniów naszego wspaniałego liceum wzięła sprawę w swoje ręce. List do Wybiórczej, zwołanie konferencji prasowej. NIe pozwolimy, żeby o naszej szkle wypisywali takie rzeczy!! To prawda, źle się stało, nawet bardzo źle, ale poczekajmy... Poczekajmy z opiniami do momentu, w którym na pewno będziemy wiedzieli co się naprawdę stało. A teraz... a teraz nie dajmy pluć sobie w twarz, nie tylko nam, ale całej naszej społeczności szkolnej, wliczając grono pedagogiczne. Nie chodzi nam o lizusoswto, nie robimy tego dla dyrekcji, robimy to wszystko DLA NAS. żebyśmy mogli normalnie chodzić do szkoły, do szkoły, którą sami sobie wybraliśmy, Oczernianie naszej szkoły, to tak jak krytykowanie nas, za to, że wybraliśmy złą szkołę. A ta szkoła nie jest zła!! Jest dobra! A to, że jest w niebezpiecznej okolicy, i to, że chodzą do niej niebezpieczni ludzi, to niczyja wina. Nie wolno za to nikogo oskarżać, a już na pewno nie naszej szkoły. Musimy jasno przedstawić nasze zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń LIST uczniów II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:50 wkleję to treść listu jaki napisała dzisiaj część uczniów II LO i wysłała do redakcji Gazety Wyborczej: LIST OTWARTY UCZNIÓW II LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO IM. KRÓLA JANA III SOBIESKIEGO W KRAKOWIE W sprawie zajścia z dnia 16. grudnia 2004 W związku z zaistniałą sytuacją chcielibyśmy zaprotestować przeciwko kreowaniu fałszywego wizerunku naszej szkoły w mediach. Wczorajsze zdarzenie jest całkowicie odosobnionym przypadkiem w życiu II Liceum Ogólnokształcącego im. Króla Jana III Sobieskiego w Krakowie. Przed atakiem nie powstrzymała sprawcy świadomość, że znajduje się tuż przed szkołą, gdzie wiele osób go zna i gdzie właśnie zaczynają się lekcje, a w bezpośrednim sąsiedztwie jeswt6 komisariat policji. Jak więc zatem można było temu zapobiec? Dlatego uważamy, że bezpodstawne jest oskarżanie dyrekcji i grona pedagogicznego o niedopatrzenia lub zaniedbania związane z zapewnieniem bezpieczeństwa w szkole. Prosimy również o ograniczenie opinii na temat poszkodowanego, ponieważ on sam nie może się przed nimi bronić, a bywają krzywdzące i nieprawdziwe. Zgodnie z planem w czwartek odbył się Turniej Gwiazdkowy, czyli tradycyjne rozgrywki sportowe z V Liceum Ogólnokształcącym. Zawody te kształtują i wzmacniają poczucie solidarności uczniów naszej szkoły oraz mobilizują do wspólnego pozytywnego działania, co w takich chwilach jest szczególnie ważne. Na prośbę dyrekcji podczas Turnieju została zapewniona dodatkowa ochrona ze strony policji. Odwołanie rozgrywek byłoby posunięciem nieodpowiedzialnym, ponieważ niemożliwe jest zorganizowanie w tak krótkim czasie zajęć dla prawie dwóch tysięcy uczniów zarówno II jak i V Liceum Ogólnokształcącego. Jesteśmy przeciwni budowaniu opinii odbiorców przekazu medialnego na podstawie niepotwierdzonych i niepełnych informacji. Jest dla nas bardzo przykre, że nie wspomina się o sukcesach i pozytywnych inicjatywach naszej szkoły. Uczniowie II Liceum Ogólnokształcącego W Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Rudek Re: LIST uczniów II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:58 BRAWO=) mam nadzieję, że to przyniesie jakieś skutki, a jak nie to trzeba walczyć, walczyć do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: LIST uczniów II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 08:44 List jest śwetny.Nikt nie będzie szargał opini naszego wspaniałego LO, nie pozwolimy by ktokolwiek wypisywał na nasze liceum bzdury i kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Re: LIST uczniów II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 11:37 przepraszam ale jaki list?!? kto go niby napisał?!? list miał zostać napisany w ciągu tego weekendu! w poniedziałek przewodniczący każdej klasy miał go odczytać i zebrać podpisy!!! co to ma znaczyć?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia z 2 Re: LIST uczniów II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 11:50 list został napisany przez uczniów. można oczywiscie się przyczepić do osób, które go pisały... nasze wspaniałe grono mogło wybrać do tego moim zdaniem inne osoby... ogólnie popieram to co tam napisano. zaczęto bezpodstawnie oczerniać naszą szkołe... nie jest to idealne i święte miejsce i jak wszędzie zdarzają sie rózne incydenty, ale to nie powód do tego, by wypisywać jakieś bzdury o nielegalnych paczkach i grupach narkotykowych!! ludzie zastanówcie sie co piszecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alia Ignoranci IP: *.compower.pl 18.12.04, 11:37 Nieprawda. W każdej skzole mozę się coś takiego zdarzyć a jest taka nagonka na dwójke gdyż jest to dobre liceum. Nie wiem skąd wynika ta niechęć ale widoczbnie z niezanajomoscie tejs zkoły. Takie wypadki jak w dwójce w technikach zdarzają się co drugi dzień a gdy w Sobieskim stało sie cos takiego wielkie halo w mediach. Jest to naparwdę dobra szkoła z dobrymi nauczycielami i o wysokim poziomie a media szukają tylko sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z autorek list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 12:12 List został napisany, przez około 10 osób z naszego liceum, osób które się tym zainteresowały i w to zaangażowały. O co chodzi z tym listem. O to, że wczoraj zostala napisana krótka wersja, aby od razy wysłać ją do redakcji Gazety Wyborczej, a w poniedziałek zostanie odczytana długa wersja tego listu, pod którą zbierane będą podpisy, aby na środowej konferencji prasowej przeczytać dłuższy list i zaprezentować listę podpisów. To tyle. Aha.. nasz list ukazał się dzisiaj na łamach Gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek pozory lubia mylic IP: *.comnet.krakow.pl 20.12.04, 19:13 nie chce tu nikogo bronic ale zastanowcie sie... byl sobie ormianin i polak. ten polak bardzo nie lubil ormianina tak dla zasady no i ciagle sie z niego nabijal, przy kazdej okazji dreczyl i osmieszal. pewnego razu polak przesadzil i nasz sprawca mogl juz nie wytrzymac nerwowo tego co sie stalo. mogl byc w takim rozdraznieniu ze zadajac cioc nie byl swiadomy czynu jaki popelnia. nikt nie mysli ze teraz dla tego chlopaka zycie jest przekreslone. kazdy stara sie go szukac a jego moze juz dawno w polsce nie byc. bo co mu pozostalo? zostanie w polsce to pojdzie do paki na pare lat. to moze byc wielka tragedia dla tego czlowieka. chcial zaczac lepsze zycie w polsce w kraju "cywilizowanym" i tolerancyjnym a spotkal sie z nienawiscia... nie oceniajcie tak od razu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szobieski ................... IP: *.chello.pl 18.12.04, 19:31 chcąc być fair w stosunku do siebie jesteśmy tolerancyjni do tego co ma z góry przypiętą metkę jestem DOBRY a do reszty z góry nastawieni ONI SĄ ŻLI. Nie oceniamy ludzi po tym co robią jak się zachowują tylko po tym czy chodzą w dresie, czy są z huty, czy są z V, II a może z XXXII o której nikt nie słyszał. Czy to są powody żeby stawiać kogoś niżej lub wyżej. w żadnym wypadku !! Napisaliśmy list bo chcieliśmy zwórcić uwagę na meritum sprawy czyli na cały wypadek, i myślę że nikt nie chce mowić że w dwójce jest sama elita Krakowa bo jak widać i tutaj znalazł się ktoś kto potrafił zaatakować kolegę. O człowieku świadczy język, kutlura osobista , przepraszam, dziękuję i proszę. A mówie wam w dwójeczce kochanej jest multum takich ludzi zdolnych do normalnej rozmowy nie typu przekleństwo jako przerywnik, ludzi zdolnych do zorganizowania Małych Form Teatralnych, ludzi chętnych do nauki i nie tylko ...... Proszę niech wsyzscy zdolni do powiedzenia NIE CHAMSTWU połączą się musimy uwierzyć że to my jesteśmy WIĘKSZOŚCIĄ i nkt nie będzi dyktował nam warunków, nie będizmey żyć w śiwecie gdzie PRZKELEŃSWTO jest przerywnikiem każdej rozmowy . Przepraszam , proszę i dziękuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ustysia88 tratataaa 18.12.04, 22:14 W sumie wszystko zostało już napisane, każda nowa wypowiedz jest mniej odkrywcza od poprzedniej tak pewnie jest też z moją ale trudno. Chciałam wyrazić podziw dla Tys!aka - Justyny Rudek z mojej klasy, nie dość, że pisze po prostu mądze, to jeszcze się podpisuje. A reszta tonie w brejiTAKICHsamychSŁÓW... Po drugie, to gazeta nie do końca oczerniła naszej szkoły, nie napisała, że SOBIESKI JEST DO DUPY. Zrobili to ludzie, którzy w mocno sugestywnych słowach, które są tylko domysłami zobaczyli prawdę i tylko prawdę, a resztę dopowiedzieli. Gazeta zna się na rzeczy i wie jak ujmować pewne treści kulturalnie, między wierszami aby skutecznie pobudzić wyobraźnię nieświadomych czytelników. A inna sprawa to to, że bulwersujemy się że to zostało rozdmuchane. A tak w sumie to sami to rozdmuchujemy pisząc dwieściektóryśtam komentarz ( ja też, wiem;] ) Pozatym to nie jest do końca prawdą, fakt, napisało o tym kilka gazet i było w kronice, ale taka jest prawda, że jakieś 95% Krakusom to wisi, a my mamy wrażenie że to jest wieeelka afera, bo mówią o tym wszyscy w naszym otoczeniu. I przy okazji nie martwimy się o Michała, tylko o własne tyłki. A mnie osobiście już mało obchodzi ta cała OPINIA, bo ani mi to życia nie zmieni ani Wam. Wkurzyło mnie jeszcze podkreślenie, że napastnik był Ormianinem, czy to ma jakieś znaczenie? Czy tylko fajniej brzmi i dodaje pikanterii bo Cyganie to wiadomo... A z tymi dresami to śmiać mi się chce. Czepiacie się TK(który wyleciał) a tak się składa, że wy tu sobie najeżdżacie na 2, a właśnie TK odwiedził kolegę z rurkami w płucach w szpitalu. Pozatym czy ortalion ma jakiś ujmujący wpływ na mózg? Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Dzięki Ci 18.12.04, 23:46 za ten post. Zdrowego rozsądku ludziom brak. Dlatego dobrze go u młodych ludzi znajdować. To dodaje w wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zVLO narkotyki i dobre licea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 13:16 Cale zajscie mialo miejsce w dzien tzw. meczu gwiazdkowego IILO vs VLO. W blogiej nieswiadomosci swietnie sie bawiliśmy - Nic nie wiedzielismy az do popoludnia. To w sumie byl szok. Moja mama chodzila do II LO i byla nieprzecietnie zdumiona ze cos takiego mialo miejsce. Tak czy owak wiadome jest powszechnie ze w kazdej szkole sa narkotyki i nie jest to dla mnie zadna nowosc. Jesli ktos jest zaskoczony ze w tzw"elitarnych" liceach sa dragi to niech sie dowie ze zarowno w V jak w I czy II LO mozna je dostac bez ZADNYCH problemow. Niektorym pomagaja one przetrwac czas klasyfikacji czy nauki do matur gdy czasu jest malo, a stresu i wymadań duzo. Tak poza tym to interesujace jest zjawisko jak uczniowie bronia swojego liceum, indentyfikuja sie znim. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.net.autocom.pl 20.12.04, 15:28 2 lata temu chodzilam do liceum, co prawda nie skonczylam II LO tylko VIII i uwazam, ze zadna szkola do ,,swietych,, nie nalezy. Znam ludzi ktorzy skonczyli IILO i wcale ale to wcale nie sa bardziej zdemoralizowani od innych osob uwazanjacych sie za uczniow renomowanych szkol srednich. Jesli chcesz zobaczyc jak jest w szkolach naprawde to pochodz po gimnazjach. A wypadki zdarzaja sie wszedzie! Zaloze sie, ze obok Twojego miejsca zamieszkanie tez znalazloby sie paru dilerow!! Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel woźnej Pozdrowienia dla woźnej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 18:43 Hura! Najwiekszym plusem tego zdarzenia jest to ze woźna ma wreszcie jakies zajecie(tak to sie zawsze opieprzala)!!!! Minusem to ze nie moge sobie normalnie isc do sklepu za rogiem kupic swojego ulubionego pączusia. Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Re: Pani woźna sprawuje się tak, 21.12.04, 00:54 Pardon, wysłało się samo ;] Pani woźna sprawuje się tak, chciałem powiedzieć, że nawet gdyby szkoła wynajęła samego Pudzianowskiego jako ochroniarza, nie sprawiłby się lepiej. Szkoda tylko, że się do szkoły dostać nie można. Ale zamierzam odszukać swoją nieważną już od dawna legitkę i zobaczymy, jak bardzo czujne jest sokole oko przemurza Sobieskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.comarch.pl 22.12.04, 10:58 Zastanawiające, że o dwójce tyle się ostatnio słyszy, podczas gdy np. fakt sugerowania w ostatnim roku przez dyrekcję I LO aż siedmiu uczniom zmiany szkoły w związku z handlem narkotykami został zupełnie przemilczany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.ifr-pan.krakow.pl 13.01.05, 15:47 Oczywiście nie można przejść obojętnie wobec zdarzenia w II LO. Nie jestem jego absolwentem i ciesze się z tego. Naprawdę. Kończyłem małe liceum nie RENOMOWANE w małej mieścinie. Nie dane mi było spróbować renomówek krakowskich. Oczywiście podzielam oburzenie moich sznownych przedmówców uczniów lub też absolwentów rzeczonej szkółki, to oburzające aby pomawiać tak renomowaną szkołę o narkotyki. Ten problem nie istnieje bo w szkołach zażywa się DROPSY o smaku cytrynowym. Ja osobiście wole o smaku miętowym. No ale nie o sobie bedę tu mówił lecz o tym problemie czy raczej wydarzeniu w II LO. Nie rozumie dlaczego czepiacie sie dresiarzy, przemiłych młodych ludzi chadzających po ulicach Krakowa. Są oni mądrzy, kulturalni, dobrze wychowani, zawsze śpieszą z pomocą staruszce. Muszę ich bronić bo to kwiat naszego społeczeństwa i trzeba go pielęgnować. Ja myślę że oni płaczą jak teraz czytają te opinie i być może wasze nieprzemyślane wypowiedzi spowodują, że zamkną się oni w czterech kątach i nie wyjdą już do szkoły, na ulicę, do kościoła i co wtedy??????. Jak nasze ulice będą wtedy wyglądały a nasze szkoły?????. Tak można gadać i gadać, pieprzyć i solić. Bo to ważne przecież skomentować to co się wydarzyło bo to ważne wypowiedzieć się w tej kwestii bo i tak z tego nic nie wynika tylko BEŁKOT. Oprócz mojego bo to co tu napisałem to jest przecież mądre. Teraz modne są takie pieprzenia 3 po 3 od Masłowskiej się zaczęło. Brońcie szkoły waszego dobrego imienia jestem z wami, czuwam. Odpowiedz Link Zgłoś