przemek.k 18.09.05, 15:21 Hej, Znacie może jakichś dostawców internetu drogą radiowa, z których usług można korzystać na osiedlu europejskim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukas774 Re: Internet radiowy 18.09.05, 19:57 napewno nie chello oni nie oferują takiej technologii i to jest chore założyłem chello i teraz pomykam miedzy kablem. Z tego co wiem to do neostrady można załozyć access point-a i nie ma problemu z działaniem. W kazdym bądz razie jak ktoś chce miec radiówke to niech nie zakłada chello bo nie będzie jej miał :) Odpowiedz Link Zgłoś
bek82 Re: Internet radiowy 18.09.05, 21:17 > napewno nie chello oni nie oferują takiej technologii i to jest chore założyłem > > chello i teraz pomykam miedzy kablem. Z tego co wiem to do neostrady można > załozyć access point-a i nie ma problemu z działaniem. W kazdym bądz razie jak > ktoś chce miec radiówke to niech nie zakłada chello bo nie będzie jej miał :) W chello, podobnie jak w neostradzie, także możesz założyć sobie własnego access point-a, nie ma z tym żadnych problemów. Jedyna różnica jest taka że neostrada tzn. tepsa pozwala dzielić łącze, a UPC niestety nie /chyba że masz chello plus lub ultra/. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas774 Re: Internet radiowy 18.09.05, 21:34 jesteś tego pewien? pracownik techniczny upc powiedział mi że nic z tego bo access point nadaje inny adres ip. a ty masz bezprzewodowe chello? Odpowiedz Link Zgłoś
bek82 Re: Internet radiowy 18.09.05, 22:03 Jeżeli chodzi o router/access point to problem jest jeden: modemy UPC pracują tylko z jednym numerem mac karty sieciowej. Więc aby nie było problemów z instalacją routera powinien mieć on możliwość transferowania nr mac karty sieciowej z komputera, wtedy modem widzi router jako nasz komputer. Jednak nie rozwiązuje to problemu legalności, bo średnio kumaty informatyk jest w stanie powiedzieć czy masz postawioną sieć czy nie... a kara wynosi, z tego co pamiętam, 300zł. Czy UPC rzeczywiście kontroluje abonentów - nie wiem. Znam za to osoby, które są na bakier z umową abonencką. :) No a pracownicy mówią to co muszą... Odpowiedz Link Zgłoś
kony6347 Re: Internet radiowy 24.09.05, 18:51 Jakiś czas temu był u mnie monter z UPC. Chciałem mu zadać pytanie apropos routera i nim zdążyłem rozwinąć myśl koleś powiedział: "ja Pana nie słyszę" (w domyśle: nie mogę wiedzieć o takich rzeczach, ale niech Pan dzieli śmiało). Tak więc od marca u mnie na bazie hula access point i nikt się nie czepia. Co więcej mój provider (UPC) nie stosuje sztuczki z TTL'em więc obecność routera w niczym nie szkodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.k Re: Internet radiowy 18.09.05, 22:02 coś na zasadze hotspota można zalożnyc praktycznie na każdym łączu. Potrzebny tylko jakiś hub, switch, itp. IP zewnętrzne będzie takie jak przyłączonej linii, IP w sieci wewnętrznej w zalezności od usatwien albo dynamiczne albo na stałe przypisane. Na 100% w chello i w neostradzie w dsl'u można to zrobić. Ja natomiast pytam o alternatywnych dostawców wobez zax.pl, chello i tpsa. Szukam dostawców wodtarczających siec drogą radiową. Odpowiedz Link Zgłoś
artek661 Re: Internet radiowy 21.09.05, 22:22 > Ja natomiast pytam o alternatywnych dostawców wobez zax.pl, chello i tpsa. > Szukam dostawców wodtarczających siec drogą radiową. Dlaczego nie chcesz łącza np. od Zax.pl?? Łącze działa ok! - masz np. 512kbit/s za 59zł brutto. Kabelek dociągną Ci do domu i surfujesz do woli... :) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.k Re: Internet radiowy 22.09.05, 22:27 Hi. No mam łącze od zax, korzystam z niego, szukam jednak jakiejś tańszej oferty. ja potrzebuję sieci maksymalnie na jakieś 3 godziny dziennie i starczy mi 128 kb/s ;-)) Dlatego. artek661 napisał: > > Ja natomiast pytam o alternatywnych dostawców wobez zax.pl, chello i tpsa > . > > Szukam dostawców wodtarczających siec drogą radiową. > > Dlaczego nie chcesz łącza np. od Zax.pl?? Łącze działa ok! - masz np. 512kbit/s > za 59zł brutto. Kabelek dociągną Ci do domu i surfujesz do woli... :) Odpowiedz Link Zgłoś
augl34 Re: Internet radiowy 07.10.05, 22:32 mam taki internet w rzymie chetnie sie podziele dziala calkiem spoko Odpowiedz Link Zgłoś