orchidea33 01.10.02, 14:31 Czy ktos wie, kiedy "zadziała" most Wandy? Mam juz serdecznie dosyć potwornych korków od Sasko-Lipskiej do Nowohuckiej :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aa Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 22:25 No to bedziesz ich miał(a) jeszcze bardziej dość, bo na początku listopada będą podłączać Klimeckiego do nowochuckiej. W pradzie "Wanda" miała ruszyć w połowie października, ale bardzo prawdopodobnie zrobi się z tego połowa listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
pagan.gh Re: most Wandy - kiedy?? 12.10.02, 13:08 EEEEEeee może jednak się uda w październiku?! Bardzo na to liczę. Jak ktoś coś ... to piszcie PLZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 13.10.02, 09:10 A tak a propos: wreszcie coś rusza się w tym rejonie miasta: most Wandy, tramwaj do os.Lipska, dojazd do mostu Kotlarskiego. Od wielu lat zastanawiałem się, patrząc na szeroki jak lotnisko pas zieleni na Lipskiej i Surzyckiego, czy tu aby nie miał kiedyś jeździć tramwaj? No i proszę, chyba się doczekam. Do tego jeden most, drugi most... Ludzie, jestem w raju, czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: most Wandy - kiedy?? 13.10.02, 11:36 Szkoda tylko, że zamiast stworzenia alternatywnego połącznie z Bieżanowa i Kurdwanowa przez os. Lipska, chce się tramwaj doprowadzić tylko do tego ostatniego miejsca. Wielicka i Starowiślna są już tak przeładowane, że planowana kiedyś trasa tramwaju wzdłuż Trasy Bagrowej bardzo by się przedała, jednocześnie zapewniając dojazd z Lipskiej z jednej strony do Bieżanowa i Kurdwanowa, z drugiej do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 12:38 Gość portalu: tomekw74 napisał(a): > A tak a propos: wreszcie coś rusza się w tym rejonie miasta: most Wandy, > tramwaj do os.Lipska, dojazd do mostu Kotlarskiego. Od wielu lat zastanawiałem > > się, patrząc na szeroki jak lotnisko pas zieleni na Lipskiej i Surzyckiego, czy > > tu aby nie miał kiedyś jeździć tramwaj? No i proszę, chyba się doczekam. Do > tego jeden most, drugi most... Ludzie, jestem w raju, czy co??? no właśnie rusza się: most Wandy w październiku 2002, dojazd do mostu Kotlarskiego w grudniu 2002, tramwaj w październiku 2007, tramwaj na Surzyckiego w 2027, drugi most(???) w 2032, może koło 2054 będzie raj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.10.02, 15:08 Oł fak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 13.10.02, 23:13 Mówcie, co chcecie. Tempo remontów i budowy nowych ulic jest w Krakowie i tak imponujące. Zawsze uważałem, że w poglądzie na świat ważny jest punkt odniesienia. Zapraszam do aglomeracji łódzkiej. Tam dopiero można sie napatrzeć na skansen - zarówno jeśli chodzi o tabor (linie do Lutomierska, Pabianic i Ozorkowa), jak i rozwiązania komunikacyjne (wszyskie wyjazdy z Łodzi: na Włocławek, na Sieradz, na Warszawę - wyjątkiem jest tu wyjazd na Katowice - są tak wąskie, że po prostu wstyd). Tak więc - więcej optymizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: most Wandy - kiedy?? 14.10.02, 09:06 Gość portalu: tomekw74 napisał(a): > Tam dopiero można sie > napatrzeć na skansen - zarówno jeśli chodzi o tabor (linie do Lutomierska, > Pabianic i Ozorkowa), TTTTTYYYYYY, Ty nie lubisz osiemsettrójek? NA STOS Z NIM!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 14.10.02, 14:14 Na jaki stos? Osiemsettrójki, to fakt, też tam jeżdżą. Ale coś mi się wydaje, że częściej widuję na tych liniach zwykłe stodwójki. W Krakowie to-to juz dawno pocięto by na żyletki (albo maszynki jednorazowe). A tu - jeżdżą i jeżdżą. Nie zazdroszczę mieszkańcom. 803 - O.K.,ale najnowoczesniejsze to one nie są. A pięknę tyż nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: most Wandy - kiedy?? 14.10.02, 17:55 Gość portalu: tomekw74 napisał(a): > Na jaki stos? Osiemsettrójki, to fakt, też tam jeżdżą. Ale coś mi się wydaje, > > że częściej widuję na tych liniach zwykłe stodwójki. W Krakowie to-to juz > dawno pocięto by na żyletki (albo maszynki jednorazowe). A tu - jeżdżą i > jeżdżą. Nie zazdroszczę mieszkańcom. 803 - O.K.,ale najnowoczesniejsze to one > > nie są. A pięknę tyż nie. Zaraz, zaraz. Przecież 803 to wąskotorowa wersja 102-ójki. A w Łodzi jest wąski tor, więc 102-óją tam nie pojedziesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 14.10.02, 19:24 Przyznam, że jestem w zakłopotaniu. Do tej pory sądziłem, że 803 to takie śmieszne, pseudonowoczesne kanciaki, jeżdżące tylko na liniach podmiejskich z Łodzi, których zresztą w Krakowie nigdy nie było. A 102-ójki to 102-ójki, niezaleznie od tego, po jakim torze jeżdżą. Przecież 105Na jeżdżą i na zwykłych i na wąskich torach (Łódź, Toruń, Bydgoszcz itd.). Poza tym np. "Świat Kolei", opisując linie łódzkie, zawsze używa okreslenia "102" do stodwójek. Więc jak to naprawdę jest? I skąd się wzięły owe śmieszne kanciaki, widoczne często np. na ulicach Pabianic? (Oj, przydałby się jakiś gość z forum łódzkiego.... A poa tym, gdy patrzę na temat tego wątku, to już dalej od tematu odejśc się chyba nie da. Ale w końcu to tylko forum... Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: most Wandy - kiedy?? 14.10.02, 20:38 Gość portalu: tomekw74 napisał(a): > Przyznam, że jestem w zakłopotaniu. Do tej pory sądziłem, że 803 to takie > śmieszne, pseudonowoczesne kanciaki, jeżdżące tylko na liniach podmiejskich z > Łodzi, których zresztą w Krakowie nigdy nie było. A 102-ójki to 102-ójki, > niezaleznie od tego, po jakim torze jeżdżą. Przecież 105Na jeżdżą i na > zwykłych i na wąskich torach (Łódź, Toruń, Bydgoszcz itd.). Poza tym > np. "Świat Kolei", opisując linie łódzkie, zawsze używa okreslenia "102" do > stodwójek. Więc jak to naprawdę jest? I skąd się wzięły owe śmieszne > kanciaki, widoczne często np. na ulicach Pabianic? (Oj, przydałby się jakiś > gość z forum łódzkiego.... A poa tym, gdy patrzę na temat tego wątku, to już > dalej od tematu odejśc się chyba nie da. Ale w końcu to tylko forum... To jest tak: 102N, 102Na, 105N, 105Na - normalny tor 803Na - stodwója na wąski tor 805Na - stopiątka na wąski tor A te pseudo kanciaki to po prostu zmodernizowane przez MKT zwykłe 803Na. Więcej informacji na stronie Łukasza Stefańczyka - www.cyf- kr.edu.pl/lodzkietramwaje/ciekawostki10.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 14.10.02, 21:06 Dziękuję za wyczerpujące informacje i przepraszam za ignorancję w tym względzie. Ale przynajmniej się człowiek douczy na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Re: most Wandy - kiedy?? 14.10.02, 20:42 Chwila, ja się solidaryzuję z kolegą! NA STOS Z OSIEMSETDWÓJKAMI :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: most Wandy - kiedy?? IP: 149.156.15.* 15.10.02, 13:01 W 2879 ostatni kilometr autostrady wg Marka Pola Odpowiedz Link Zgłoś