Dodaj do ulubionych

most Wandy - kiedy??

01.10.02, 14:31
Czy ktos wie, kiedy "zadziała" most Wandy? Mam juz serdecznie dosyć
potwornych korków od Sasko-Lipskiej do Nowohuckiej :))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 22:25
      No to bedziesz ich miał(a) jeszcze bardziej dość, bo na początku listopada będą
      podłączać Klimeckiego do nowochuckiej. W pradzie "Wanda" miała ruszyć w połowie
      października, ale bardzo prawdopodobnie zrobi się z tego połowa listopada.
      • pagan.gh Re: most Wandy - kiedy?? 12.10.02, 13:08
        EEEEEeee może jednak się uda w październiku?! Bardzo na to liczę.
        Jak ktoś coś ... to piszcie PLZ!
        • Gość: tomekw74 Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 13.10.02, 09:10
          A tak a propos: wreszcie coś rusza się w tym rejonie miasta: most Wandy,
          tramwaj do os.Lipska, dojazd do mostu Kotlarskiego. Od wielu lat zastanawiałem
          się, patrząc na szeroki jak lotnisko pas zieleni na Lipskiej i Surzyckiego, czy
          tu aby nie miał kiedyś jeździć tramwaj? No i proszę, chyba się doczekam. Do
          tego jeden most, drugi most... Ludzie, jestem w raju, czy co???
          • malopolanin Re: most Wandy - kiedy?? 13.10.02, 11:36
            Szkoda tylko, że zamiast stworzenia alternatywnego połącznie z Bieżanowa i
            Kurdwanowa przez os. Lipska, chce się tramwaj doprowadzić tylko do tego
            ostatniego miejsca. Wielicka i Starowiślna są już tak przeładowane, że
            planowana kiedyś trasa tramwaju wzdłuż Trasy Bagrowej bardzo by się przedała,
            jednocześnie zapewniając dojazd z Lipskiej z jednej strony do Bieżanowa i
            Kurdwanowa, z drugiej do centrum.
          • Gość: aa Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 12:38
            Gość portalu: tomekw74 napisał(a):

> A tak a propos: wreszcie coś rusza się w tym rejonie miasta: most Wandy,
            > tramwaj do os.Lipska, dojazd do mostu Kotlarskiego. Od wielu lat
            zastanawiałem
            >
            > się, patrząc na szeroki jak lotnisko pas zieleni na Lipskiej i Surzyckiego,
            czy
            >
            > tu aby nie miał kiedyś jeździć tramwaj? No i proszę, chyba się doczekam. Do
            > tego jeden most, drugi most... Ludzie, jestem w raju, czy co???

no właśnie rusza się: most Wandy w październiku 2002, dojazd do mostu
            Kotlarskiego w grudniu 2002, tramwaj w październiku 2007, tramwaj na
            Surzyckiego w 2027, drugi most(???) w 2032, może koło 2054 będzie raj!
            • Gość: Locutus Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.10.02, 15:08
              Oł fak!
              • Gość: tomekw74 Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 13.10.02, 23:13
                Mówcie, co chcecie. Tempo remontów i budowy nowych ulic jest w Krakowie i tak
                imponujące. Zawsze uważałem, że w poglądzie na świat ważny jest punkt
                odniesienia. Zapraszam do aglomeracji łódzkiej. Tam dopiero można sie
                napatrzeć na skansen - zarówno jeśli chodzi o tabor (linie do Lutomierska,
                Pabianic i Ozorkowa), jak i rozwiązania komunikacyjne (wszyskie wyjazdy z
                Łodzi: na Włocławek, na Sieradz, na Warszawę - wyjątkiem jest tu wyjazd na
                Katowice - są tak wąskie, że po prostu wstyd). Tak więc - więcej optymizmu!
                • kuba203 Re: most Wandy - kiedy?? 14.10.02, 09:06

> Tam dopiero można sie
                  > napatrzeć na skansen - zarówno jeśli chodzi o tabor (linie do Lutomierska,
                  > Pabianic i Ozorkowa),

TTTTTYYYYYY, Ty nie lubisz osiemsettrójek? NA STOS Z NIM!!! :)))
                  • Gość: tomekw74 Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 14.10.02, 14:14
                    Na jaki stos? Osiemsettrójki, to fakt, też tam jeżdżą. Ale coś mi się wydaje,
                    że częściej widuję na tych liniach zwykłe stodwójki. W Krakowie to-to juz
                    dawno pocięto by na żyletki (albo maszynki jednorazowe). A tu - jeżdżą i
                    jeżdżą. Nie zazdroszczę mieszkańcom. 803 - O.K.,ale najnowoczesniejsze to one
                    nie są. A pięknę tyż nie.
                    • pavlack Re: most Wandy - kiedy?? 14.10.02, 17:55

> Na jaki stos? Osiemsettrójki, to fakt, też tam jeżdżą. Ale coś mi się
                      wydaje,
                      >
                      > że częściej widuję na tych liniach zwykłe stodwójki. W Krakowie to-to juz
                      > dawno pocięto by na żyletki (albo maszynki jednorazowe). A tu - jeżdżą i
                      > jeżdżą. Nie zazdroszczę mieszkańcom. 803 - O.K.,ale najnowoczesniejsze to
                      one
                      >
                      > nie są. A pięknę tyż nie.

Zaraz, zaraz. Przecież 803 to wąskotorowa wersja 102-ójki. A w Łodzi jest wąski
                      tor, więc 102-óją tam nie pojedziesz :-)
                      • Gość: tomekw74 Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 14.10.02, 19:24
                        Przyznam, że jestem w zakłopotaniu. Do tej pory sądziłem, że 803 to takie
                        śmieszne, pseudonowoczesne kanciaki, jeżdżące tylko na liniach podmiejskich z
                        Łodzi, których zresztą w Krakowie nigdy nie było. A 102-ójki to 102-ójki,
                        niezaleznie od tego, po jakim torze jeżdżą. Przecież 105Na jeżdżą i na
                        zwykłych i na wąskich torach (Łódź, Toruń, Bydgoszcz itd.). Poza tym
                        np. "Świat Kolei", opisując linie łódzkie, zawsze używa okreslenia "102" do
                        stodwójek. Więc jak to naprawdę jest? I skąd się wzięły owe śmieszne
                        kanciaki, widoczne często np. na ulicach Pabianic? (Oj, przydałby się jakiś
                        gość z forum łódzkiego.... A poa tym, gdy patrzę na temat tego wątku, to już
                        dalej od tematu odejśc się chyba nie da. Ale w końcu to tylko forum...
                        • pavlack Re: most Wandy - kiedy?? 14.10.02, 20:38

> Przyznam, że jestem w zakłopotaniu. Do tej pory sądziłem, że 803 to takie
                          > śmieszne, pseudonowoczesne kanciaki, jeżdżące tylko na liniach podmiejskich z
                          > Łodzi, których zresztą w Krakowie nigdy nie było. A 102-ójki to 102-ójki,
                          > niezaleznie od tego, po jakim torze jeżdżą. Przecież 105Na jeżdżą i na
                          > zwykłych i na wąskich torach (Łódź, Toruń, Bydgoszcz itd.). Poza tym
                          > np. "Świat Kolei", opisując linie łódzkie, zawsze używa okreslenia "102" do
                          > stodwójek. Więc jak to naprawdę jest? I skąd się wzięły owe śmieszne
                          > kanciaki, widoczne często np. na ulicach Pabianic? (Oj, przydałby się jakiś
                          > gość z forum łódzkiego.... A poa tym, gdy patrzę na temat tego wątku, to już
                          > dalej od tematu odejśc się chyba nie da. Ale w końcu to tylko forum...

To jest tak:
                          102N, 102Na, 105N, 105Na - normalny tor
                          803Na - stodwója na wąski tor
                          805Na - stopiątka na wąski tor
                          A te pseudo kanciaki to po prostu zmodernizowane przez MKT zwykłe 803Na.
                          Więcej informacji na stronie Łukasza Stefańczyka - www.cyf-
                          kr.edu.pl/lodzkietramwaje/ciekawostki10.htm
                          • Gość: tomekw74 Re: most Wandy - kiedy?? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 14.10.02, 21:06
                            Dziękuję za wyczerpujące informacje i przepraszam za ignorancję w tym
                            względzie. Ale przynajmniej się człowiek douczy na forum...
                  • mtq Re: most Wandy - kiedy?? 14.10.02, 20:42
                    Chwila, ja się solidaryzuję z kolegą! NA STOS Z
                    OSIEMSETDWÓJKAMI :-)))
            • Gość: mouset Re: most Wandy - kiedy?? IP: 149.156.15.* 15.10.02, 13:01
              W 2879 ostatni kilometr autostrady wg Marka Pola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka