montenuovo 16.01.06, 22:31 Nie pamiętacie takiej melodii: tada dada tada da... bo młodzi jesteście. No i się tańczyło naśladując kaczki. Frajda była niewąska. Dziś tylko big bit. Szkoda. A klamka coraz wyżej i wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lira_korbowa Re: Kaczuszki. 16.01.06, 22:41 Jesteśmy młodzi, lecz pamiętamy. Nawet wcześniejsze hity: "A ty masz krótkie nóżki, jak zwykle u kaczuszki. Kaczuszko, wiesz, maki czerwone są jak róże, kaczuszki są nieduże i tak to w życiu jest" Zawsze myślałam, że to jakieś "wierzmaki" są ogromne... Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Kaczuszki. 16.01.06, 22:45 Chodziło raczej o "wieśmaki". A przy okazji kiedy wieśmaki wchodzą w kolację z pizem? Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Kaczuszki. 16.01.06, 23:02 Piz to skrót od "papierosy i zapałki". Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Kaczuszki. 16.01.06, 23:21 a wieśmak to pseudo pana Wieśka? Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: Kaczuszki. 17.01.06, 10:38 Pamiętamy, pamiętamy...tanczyliśmy... A klamka? Kaczory sa zaciekle, weżmie taki kaczor drugiego kaczora na barana i sprawa się odwlecze ale...cale szczęscie ich jest tylko dwoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercik Re: Aniolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 13:50 Ja, pamientomy! Ino ze po naszyimu to szlo: "Gib mir bitte einen Kuss" a w refrynie: "Ja wenn wir alle Englein wären, dann wäre die Welt nur halb so schön" Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: Aniolki 17.01.06, 14:25 Nic nie panimaju ale mam nadzieję ze jak monte upora się z nakierowywaniem gwiazd na własciwe orbity to przetłumaczy mi to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercik Re: Aniolki IP: *.chello.pl 17.01.06, 21:31 Już ci przekładom: "Dej mi prosza całusa" a refryn" "Ja, gdybyśmy wszistkie byli aniołkami to tyn świat byłby ino w połowie taki piękny" Odpowiedz Link Zgłoś