Dodaj do ulubionych

Tarasy Verona

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 21:56
Czy ktoś może napisać cokolwiek o developerze? Inwestycja wygląda ok, tyle,
że umowa przedwstępna, którą dają do podpisania mocno nieuczciwa w kilku
miejscach, a na zmiany się nie zgadzają :( Czy ktoś ma jakies doświadczenia z
Verona building?
Obserwuj wątek
    • Gość: buka Re: Tarasy Verona IP: *.77.classcom.pl 17.10.06, 22:51
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=48182928&v=2&s=0
      • Gość: Mopek Re: Tarasy Verona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 13:49
        Czytałam ten wątek, ale tam jest tylko ożywiona dyskusja na temat rozkładu
        mieszkań i ani słowa na temat developera :(
        • Gość: Karolina Re: Tarasy Verona IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.10.06, 22:42
          Ja podpisalam umowe z Verona. Tez nie mialam wielu informacji na temat samego
          dewelopera. Z papierow wygladaja na uczciwych i raczej nie ma sie do czego
          przyczepic jesli chodzi o sama firme. Umowa taka sobie. Widzialam i lepsze i
          gorsze. W kilku punktach mialam pewne watpliwosci. Sprawa kary umownej
          absolutnie nie do zaakceptowania. Jakby calkowicie wzieta z listy klauzul
          zakazanych. W praktyce oznacza to to, ze w przypadku klopotow takie klazule
          uznane beda za bezprawne. Polecam stronke www.uokik.gov.pl
          Mimo pewnych watpliwosci jestem dobrej mysli, bo wiem, ze nie mieli wczesniej
          problemow i nie tocza sie sprawy przeciw firmie. Pozyjemy zobaczymy:-)

• mopek1 Re: Tarasy Verona 19.10.06, 08:53
            dzięki, nadal się waham, nam się jeszcze nie podoba sprawa odbioru mieszkania,
            które może mieć usterki :-(
            Może ktoś jeszcze cos napisze?
            • Gość: Miro Re: Tarasy Verona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 23:13
              Bardzo brzydkie mieszkania!
              • mopek1 Re: Tarasy Verona 20.10.06, 23:15
                Miro - nie zrozumiałeś mojego pytania! O DEVELOPERA pytam, nie o to czy chcesz
                tam mieszkać :-), to mnie słabo interesuje :-)
                • Gość: Karolina Re: Tarasy Verona IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.10.06, 23:32
                  Szczerze mowiac to nie rozumiem dlaczego ludzie tak czepiaja sie tych mieszkan.
                  Dla mnie sa w porzadku. Co do samego developera to jak juz pisalam sprawdzialam
                  co moglam i wszystko bylo w porzadku. Wspomnialas o zapisie dot. odbioru
                  mieszkan. Porownywalam inne umowy i wszedzie wygladalo to podobnie. Moze firma
                  nie jest zbyt elastyczna jesli chodzi o zmiany, ale jesli na jakims zapisie
                  szczegolnie ci zalezy, to moze warto sprobowac sie dogadac.
                  • mopek1 Re: Tarasy Verona 21.10.06, 10:12
                    No zależało mi na kilku zmianach, ale zgodzili się na dwie najważniejsze, więc
                    podpisałam :-) Developer chyba jest faktycznie ok, bo pani w banku w którym
                    biorę kredyt, też się zdecydowała na mieszkanko tam właśnie :-)
                    A co do mieszkań - o gustach się nie dyskutuje! Mi odpowiada, jak komuś nie, to
                    niech sobie kupi coś innego - w końcu nie ma przymusu, żyjemy ciągle jeszcze w
                    wolnym kraju...
                    • Gość: Karolina Re: Tarasy Verona IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.10.06, 20:19
                      W ktorym bedziesz mieszkala A czy B?
                      • mopek1 Re: Tarasy Verona 23.10.06, 21:42
                        mąż mi gdzieś zabrał papiery i nie pamiętam - ale to ten krótszy, blizej
                        galileo :-)
                        • Gość: Karolina Re: Tarasy Verona IP: 80.175.112.* 23.10.06, 21:45
                          To tak jak ja. Bede mieszkala na 8 pietrze. Do zobaczenia za jakies dwa lata:-)
                          • mopek1 Re: Tarasy Verona 24.10.06, 09:27
                            my na 7. :-) do zobaczenia!
                            • Gość: Karolina Re: Tarasy Verona IP: 80.175.112.* 24.10.06, 20:14
                              My tez na 7. Cos mnie przycmilo z tym 8:-)Mam nadzieje, ze z tego pietra bedzie
                              juz jakis przyjemny widok:-)
                              • Gość: maniek Re: Tarasy Verona IP: 213.134.191.* 24.10.06, 21:23
                                mnie wyrąBALI a moim przyszłym mieszkaniem niedoszłym obraca jakiś koleś co
                                miał układy w firmie ciekawe czy was nie wy,,,,, nie chodzi w sumie o kase ale
                                firma nie jest ok w stosunku do kupujacych nie zależało mi na zysku ze
                                spekulacji ale na lokalizacji mieszkałem tam w okolicy lata mam nadzeję że ich
                                spotka to na co zasługują adrian na marginesie mam kolegę we włoszech, za takie
                                numery psujące reuptację firmy mieliby niezły sajgon a co jak wiadomo co się
                                odwlecze to nie uciecze pozdrawiam oszukanych
                                • Gość: Karolina Re: Tarasy Verona IP: 80.175.112.* 24.10.06, 22:03
                                  Ja akurat mam bardzo dobre doswiadczenia z firma. Na zakup zdecydowalam sie w
                                  sierpniu, ale z roznych powodow nie moglam podpisac umowy od razu.W
                                  miedzyczasie podniesli ceny i zastanawialam sie jaka cene umieszcza mi na
                                  kontrakcie. Bylam mile zaskoczona gdy na umowie widniala cena sprzed podwyzki.
                                  Z doswiadczen moich znajomych wiem, ze to nie czesto sie zdarza.
                                  • Gość: Peter Re: Tarasy Verona IP: *.interia.pl 26.10.06, 12:07
                                    Kupilem tez tu mieszkania. Moim zdaniem firma ok. Zgodzili sie na moje poprawki
                                    w aneksach do umowy.
                                    Czy zastanawialiscie sie ile nas bedzie kosztowalo utrzymanie basenu?
                                    • mopek1 Re: Tarasy Verona 26.10.06, 12:25
                                      Nam babka powiedziała, że za basen i fitness będzie 150 pln ekstra do czynszu :-
                                      ) - no niby nie mało, ale podobno za to będzie łądnie i czytsto utrzymane.
                                      Oczywiście wspólnota mieszkańców zawsze może zmienić firmę zarządzającą, na
                                      tańszą...
                                      • Gość: Miro Re: Tarasy Verona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 20:30
                                        Plany mieszkan do bani- akademiki!
                              • Gość: inka_ Re: Tarasy Verona IP: 62.111.245.* 07.09.07, 22:04
                                tak tak widok na ulice szybkiego ruchu, tylko pozazdroscic.
              • Gość: kontestator Re: Tarasy Verona IP: 151.193.220.* 27.10.06, 17:40
                no! ty tez za ladna/ladny nie jestes !!! (to tez bylo na temat prawda? :P
            • Gość: sam Re: Tarasy Verona IP: *.122.225.195.static.bait.pl 15.05.08, 21:44
              nie licz ze ci je naprawia, jak beda skomplikowane powiedza ze
              oddadza ci kase i moze odsetki i kaza spadac bo innym
              sprzedadza...sa b. nieuczciwi
    • Gość: . Re: Tarasy Verona IP: 213.134.191.* 26.10.06, 21:13
      a widzeliście plany vis a vis na armii krajowej tego super wieżowca mieszkania
      ok i zaj... rozkłady wprawdzie są protesty ale będzie to wcześnie czy późnej
      topowa inwestycja a od 14 pietra będzie niesamowity widok na Kraków
      • morfinka_12 Re: Tarasy Verona 26.10.06, 21:41
        gdzie to ma być to via a vis armi krajowej? masz jakieś wizualki albo
        dokładniejsze info??
        • mopek1 Re: Tarasy Verona 27.10.06, 09:44
          Tam nie będzie 14. piętra, bo budynek nie może być wyższy niż linia łącząca
          dachy Novotela i Mercedesa :-) - takie są zasady zabudowy, a protesty są
          właśnie o to, że developer chce koniecznie upakować tam więcej mieszkań niż się
          da. A co do rozkładu mieszkan w Tarasach - już pisałam wyżej - każdy ma jakieś
          ograniczenia własnej wyobraźni, ja potrafię sobie ślicznie i oryginalnie
          urządzić to co kupiłam, jak ktoś nie potrafi, to niech sobie kupi coś
          prostszego :-)
          • Gość: 15 kV Re: Tarasy Verona IP: 212.160.65.* 27.10.06, 10:19
            budynek we wniosku wz miał 55 metrów a to chyba wychodzi jakieś 17 pieter S..
            Tower też jest wyższy od sąsiedniej zabudowy z tego co wiem
          • Gość: buka Re: Tarasy Verona IP: *.77.classcom.pl 27.10.06, 11:10
            prostszego?
            prostszego sie nie da i w tym problem, a ograniczenia wyobrazni ( i weza w kieszeni) to mial architekt,
            to wlasciwie nie sa mieszkania, a co-wiadomo...
            no, ale co kto lubi, przynajmniej tarasy i basen ok :)
            • Gość: Karolina Re: Tarasy Verona IP: 80.175.112.* 27.10.06, 11:35
              Buka, juz chyba wszyscy zrozumieli,ze nie podobaja Ci sie Tarasy. Naprawde nie
              ma potrzeby powtarzac tego do znudzenia. Nic tym nowego nie wnosisz do
              dyskusji. Jakbym zobaczyla Twoje mieszkanie to bym pewnie poprzestala na: kazdy
              ma prawo mieszkac jak mu sie podoba:-)
              • Gość: buka Re: Tarasy Verona IP: *.77.classcom.pl 27.10.06, 16:14
                w tym watku akurat nie ja, tylko zupelnie inne osoby wyrazily swoje negatywne opinie o rozkladzie
                mieszkan w Tarasach
                ja grzecznie odpowiadam na twoj post i zawarte w nim insynuacje co do wyobrazni krytykujacych :)
                nie krytykuje TWOJEGO (osobistego, ukochanego, urzadzonego i zamieszkalego mieszkania), tylko
                PROJEKT.
                prosze wiec nie brac slow krytyki zbyt do siebie. pozdrawiam :)
                • Gość: Karolina Re: Tarasy Verona IP: 80.175.112.* 27.10.06, 16:27
                  Nie odpowiadalas na MOJEGO posta. To byl post Mopek. Moja to byla taka uwaga na
                  twoj post, powiedzmy na marginesie. Strasznie jestes agresywna. Milego dnia
                  • Gość: buka Re: Tarasy Verona IP: *.77.classcom.pl 27.10.06, 22:44
                    Karolino, wyluzuj, doprawdy nie jest moim zamiarem dokuczanie przyszlym mieszkancom tarasow.
                    przypominam tez, ze jestesmy na forum "architektura".
                    • morfinka_12 a co y inwestzcja vis a vis tarasow?? 28.10.06, 09:41

• morfinka_12 Re: a co y inwestzcja vis a vis tarasow?? 30.10.06, 15:18
                        wie ktokolwiek coś na temat tej inwestycji na przeciw? z góry wielkie dzięki za
                        wszelkie info.
                        • Gość: klm Re: a co y inwestzcja vis a vis tarasow?? IP: 213.134.191.* 30.10.06, 19:39
                          w tym momencie pewnie info udzeli najprawdopodobniej jedynie Zasada group
                • Gość: joanna Re: Tarasy Verona IP: 62.233.163.* 27.10.06, 18:21
                  Zgadzam sie z buką - ocena rozkładu mieszkania nie jest przeciez do końca
                  subiektywną sprawą. Te są obiektywnie złe, bo powstały z połączenia pokoi
                  hotelowych - budynek miał być hotelem. Chodzi np. o cyrkulację powietrza w
                  dużych, wąskich mieszkaniach wychodzących na jedną stronę - nie będzie się tam
                  zdrowo mieszkać, i tyle.
                  Nie tylko wolno, ale i trzeba piętnować takie projekty, niezależnie od tego, że
                  są ludzie, którym się one podobają.
                  Ja się zgadzam, że te rozkłady to porażka i smutne, że takie gnioty
                  architektoniczne znalazły nabywców. To sygnał dla deweloperów (szczególnie
                  zagranicznych, jak Verona), że przy tym owczym pędzie mogą wcisnąć ludziom każde
                  g..., i to za wysoką cenę.
                  • Gość: veron Re: Tarasy Verona IP: 213.134.191.* 27.10.06, 20:34
                    pozdrowienia dla niewolników kredytowych
                    • mopek1 Re: Tarasy Verona 27.10.06, 21:22
                      Ojej :-)
                      No to pozdrowienia dla tych co kredytu nie dostali i im żal tak strasznie, że
                      aż hotele widzą :-)
          • morfinka_12 Re: Tarasy Verona 27.10.06, 14:12
            a gdzie dokłądniej ma być ta inwestycja i ską d info można zaczerpnąć?
    • morfinka_12 Re: Tarasy Verona 27.10.06, 14:13
      ewentualnie jakaś wizualka, jakieś inne dodatkowe info - będę wdzięczny za
      jakiekolwiek informacje
      • mysleze Re: Tarasy Verona 27.10.06, 22:01
        Nie wiedzialem ze to mial byc hotel, a patrzac na wizualizacje tych klit
        tworzacym mieszkanie to jest oczywiste. Pomieszczenie na klika dni a nie cale
        zycie i ten huk za oknem.
    • Gość: marta Re: Tarasy Verona IP: *.unregistered.net.exatel.pl 03.01.07, 10:02
      woe Salwator City - przynajmniej ma jakiś styl!
      • k.paradowski Tarasy Verona Forum 06.09.07, 15:09
        Forum dla wlaścicieli apartamentów oraz dla każdego kto chciałby się
        na ich temat wypowiedzieć...

www.tarasyverona.fora.pl/
    • Gość: ania Re: Tarasy Verona IP: 62.111.245.* 07.09.07, 22:11
      Nie polecam, okolica nie ciekawa, daleko do sklepu, poczty itp.
      Obreb akademicki. Wiodok na droge szybkiego ruchu. Faktycznie
      inwestycja przypomina obiekt na hotel a nie mieszkania. Dodatkowo
      prosze zwrocic uwage ze to obiekt z plyty.
      • Gość: B Re: Tarasy Verona IP: 81.140.68.* 16.09.07, 16:53
        Prosze zwrocic uwage, ze budynek nie bedzie z plyty.
    • Gość: sam Re: Tarasy Verona IP: *.122.225.195.static.bait.pl 15.05.08, 21:42
      tak, moge ci powiedziec i niestety w wiekszosci zle rzeczy,
      zacznijmy od dobrych; wzglednie ladne projekty, dobre lokalizacje,
      niestety: coraz niższy standard wykonczenia, brak szacunku do
      klienta (typowo wloskie podejscie: bierz i plac lub spadaj),
      niesolidnosc, mnostow bledow, nierzetelnosc, nietrminowosc, problemy
      we wspolpracy i odbiorem lokalu. Generalnie sugeruje albo wymoc
      zmiany w umowie albo liczyc sie ze oni ja wyegzekwuja do ostaniego
      zapisu, o stabilnosci finansowej ciezko mowic bo teraz sie okaze jak
      boom sie skonczyl czy maja kase.... podsumowujac: wlosi zawsze
      oszukuja i beda chciali cie okantowac, pytanie na ile sie damy
      • Gość: kara Re: Tarasy Verona IP: *.wlms-broadband.com 16.05.08, 13:15
        a konkrety? Z mojego puntu widzenia nic firmie nie moge zarzucic (wszystko
        rzetelnie i w terminie. Moze podasz jakies szczegoly?
        • Gość: sam Re: Tarasy Verona IP: *.122.225.195.static.bait.pl 15.09.08, 21:43
          no nie wiem co ci moge wiecej napisac; UWAZAJ BO SA NIESOLIDNI,
          LADNIE OPAKOWANY CUKIEREK CO PO OTWARCIU OKAZUJE SIE ZEPSUTA
          ŚLIWKA.... widac ze nie miales doczynienia z włoską firma i moze
          developerami w polsce...(bez obrazy)
        • Gość: nowy Re: Tarasy Verona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 20:47
          Witam!

ja ostatnio prowadzilam powazne rozmowy co do zakupu mieszkania i
          wszystko wedlug mnie jest ok,
          bylam pare razy na budowie w garazach, piwnicach i nie widze zeby
          mialo cos byc nie w porzadku.
          mysle ze te mieszkanka beda super, widok fajny blisko centrum. mam
          nadzieje ze sasiedzi tez beda spoko i nie bedzie jakis imprez w
          mieszkaniach i glosnej muzyki bo to jest dla mnie dramat
          • Gość: gość 1 Re: Tarasy Verona - developer :( IP: 213.134.187.* 14.11.08, 18:25
            Administruję bardzo dużym biurem w jednym z sąsiednich wieżowców -
            non stop usterki, błędy w instalacjach, mnóstwo niedoróbek, które
            wychodzą na jaw dopiero po jakimś czasie :( nigdy nie kupiłabym
            mieszkania od tego developera :(
            • Gość: marcin Re: Tarasy Verona - developer :( IP: 89.108.210.* 09.04.09, 18:23
              a co ma piernik do wiatraka?? inwestycja tarasy jest super
              luksusowym budynkiem, który nic nie ma wspólnego z biurowcami które
              stoja obok, to nie verona budowaa e budynki, tak wiec usterki w
              biurowcach to Twój problem, a w veronie jest bardzo wysoki standrad
              i nie ma takich problemów
              • Gość: gosc Re: Tarasy Verona - developer :( IP: *.gprs.plus.pl 12.04.09, 09:19
                W Krakowie jest sporo bloków przerobionych z hoteli i marnie się to
                prezentuje. Z basenem jest tak, że to dodatkowy znaczny stały koszt -
                i pluskanie się z sąsiadami w wodzie nie każdemu odpowiada. Płacić
                musisz. Zaczną się awantury, że najemcy zciągają znajomych, ci
                znajomi znajomych - bo za free. Z tego co wiem to będzie akademik-
                sporo mieszkań na wynajem kupiono, a najwięcej studentów się tam
                kręci, więc w 2 pokojowym po 4 to standard. Imprezki, balanki, w
                nocy wychodą i przychodą. Szukasz spokoju? Znasz odpowiedz, ale
                można liczyć na szczęście, że twoi sąsiedzi bedą się uczyć.
                Nazywając mieszkanie apartamentem kilka lat temu było ok, dzisiaj
                powinni niektórzy się wysilić i doczytać, co to oznacza że lokal to
                apartament. Włoch niech buduje, ale należy mu patrzeć na ręce.
                Dzisiaj jest jutro zmieni plany.
                • Gość: marwika63 Re: Tarasy Verona - developer :( IP: *.236.spine.pl 12.04.09, 22:52
                  Co do "akademika", to chyba nie ma teraz bloku (mówię o tych
                  nowszych) , który nie pasowałby do tego określenia. Sama mieszkam w
                  takim (24 mieszkania), gdzie 70 % mieszkań, to mieszkania kupione
                  pod wynajem. Fatalna sprawa, bo jak przychodzi czas na zebranie
                  wspólnoty, to pojawia się zaledwie kilka osób. Reszta (czyli
                  włascieciele wynajmujący) mają takie zebrania i wogóle sprawy
                  związane ze wspólnotą, w głębokim "poważaniu". Ich interesuje tylko
                  kasa z wynajmu. Nic więcej. I to , dla reszty stałych mieszkańców
                  jest nieszczęście. Bo jak tu , w takiej sytuacji, zadbać o swoją
                  własność.
                  • Gość: gosc Re: Tarasy Verona - developer :( IP: *.net.autocom.pl 13.04.09, 10:06
                    Fakt, studenci opanowali dobre loklaizacje i nawet wydawać by się
                    mgogło tzw apartamentowce. Właściciele mieszkań mieszkają często
                    poza Krakowem i nic ich nie interesuje kondycja bloku i poziom
                    działania administracji. Czekają tylko na czynsz od studentów. Moje
                    zdanie jest takie, że student jak to student - różnie można trafić
                    na sąsiada. Ja mam dziwnych - cisza, spokój, 0 impreze. Ale za kilka
                    lat może być zmiana o 180 stopni. Znajomi maja problem i czasem
                    wzywają policje - dostają po mandaciku za ciszę nocną i spokój jest
                    na tydzień.
                    • Gość: marwika63 Re: Tarasy Verona - developer :( IP: *.236.spine.pl 13.04.09, 16:43
                      Szczęściarz z Ciebie :) Ja musiałam walczyć ze studentami o swoje
                      prawo do nocnego wypoczynku. Ale udało się. Mandat też ich nie
                      ominął. Kończą za dwa lata studia. Boję sie mysleć, kto przyjdzie na
                      ich miejsce .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka