Gość: Waldi Koniec świata IP: 195.136.36.* 03.10.03, 13:09 Nie wiem co się porobiło, młodzież pije przy nauczucielach, zazywa narkotyki, masturbuje się, odbywa nawet stosunki seksualne. Świat zwariował, czy co? Kiedyś tego nie było. Jak mój kolega przyszedł na lekcje po pięciu piwkach to dostał wilczy bilet do wszystkich szkół srednich w Stalowej Woli. Dokształcać się musiał w Nowej Dębie. A teraz dyrektor i nauczyciel się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gobo Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.grodzisk-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 13:20 Oj, dyrektorku, dyrektorku. Boisz o swój tyłek, dlatego całą sprawę tuszujesz. Nie masz odwagi przyznać racji pracownikom biura podróży. Brzydki jesteś , oj,oj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:23 Ciekawe na jakiej podstawie szef firmy turystycznej chcial kontrolowac trzezwosc uczniow. Jak to byla 4 klasa, to znaczy pelnoletni uczniowie, a tacy mogo kupowac alkohol, pic go i ani szkole, ani rodzicom ani tym bardziej kierwocy nic do tego. Jezeli natomiast zniszczyli autobus albo zrobili cos podobnego to niech placa odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Pijana szkolna wycieczka 03.10.03, 13:24 zgodzę się z przedmówcami, ze ten dyrektor gada głupoty. już widzę jak młodzież 4 klasy technikum jedzie na wycieczkę. pewnie siedzą grzecznie w fotelach z przylizanymi grzywkami, jedzą prowiant zapakowany przez mamusię i spiewają 'my jestesmy jagódki, czarne jagódki'. trochę już lat chodzę po ziemi, ale pamiętam moje wycieczki klasowe w technikum. i nie piszcie głupot, że 'polaczek musi się napić'. młodzież na całym świecie lgnie do 'zbajerownej' rzeczywistości jak miś do miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H.J. Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.ar.wroc.pl 03.10.03, 13:25 Jeśli dorośli nie potrafią wychowywać dzieci , to dzieci ich wychowają . Przez wiele lat pracowało społeczeństwo na to co jest teraz. Ta młodzież to owoce głupoty dorosłych , a w dużej mierze tych durni psychologów od nowoczesnych metod wychowawczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochlaptus Dajcie pokój IP: *.polymus.pl / 62.29.253.* 03.10.03, 13:31 O co wam wszystkim chodzi? Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kllk Re: Dajcie pokój IP: 190.1.3.* 03.10.03, 13:54 Gość portalu: Ochlaptus napisał(a): > O co wam wszystkim chodzi? Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. wuasnie, tylko, ze molestowanie kierowcy autobusu to przesada. kazdy chleje, ale bezpiecznie. widac ta cholota powinna chodzic na piesze wycieczki a nie autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasami tu zaglądam JAK PISZESZ "WUAŚNIE" PACANIE IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 03.10.03, 17:46 Tak chyba powinienem zareagować. Tak sie to chyba tutaj robi. Masz szczęście że rekin cię nie zwietrzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ale ja zwietrzylem: wUasnie i CHolota. Kolejny IP: *.server.ntli.net 03.10.03, 21:48 wielce wyedukowany! ZGROZA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recznik Alkohol jest sprzedawany nieletnim IP: 62.181.161.* 03.10.03, 13:50 W Polsce, w przerwach miedzy wielkimi akcjami medialnymi o zakazie sprzedazy alkoholu nieletnim, proceder trwa w najlepsze. Po osiedlach kraza watahy pijanych smarkaczy z puszkami piwa w rekach. Ktos im je sprzedaje ku obopolnemu zadowoleniu to dobry target..., i wiecznie spragniony). Zainteresowanych zapraszam na osiedle Sluzew nad Dolinka w Warszawie, w okolice Centrum Handlowego LAND, w godzinach wieczornych. Jest tam pare sklepikow z alkoholem, gdzie sprzedawcy wydaja sie "wyrozumiali". Moje typy to mn. in. maly warzywniak tuz kolo wejscia do "Malego Landu", gdzie wiekszy jest wybor piw niz warzyw i sklepik monopolowy z tylu Malego Landu. Bardzo dyskretnie usytulowany. Moze inspektorzy PIH zaczna pobierac prowizje od mandatow, to beda mieli wiecej motywacji do odbywania kontroli. Tego samego zycze "Drogowce" w starciu z piratami drogowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 14:02 Dyskusja mi sie podoba. Jedni są oburzeni zachowaniem pedagogów. Inni mówią, że to normalka. Tez uważam, że to normalka. Ale czas najwyższy zabrać się za zmiany. Ale aby coś zmienić trzeba wiedzieć jak. Żeby dyrektor nie mógł się tak głupio bronić trzeba miec argumenty. Wystarczyło nie dac się uprosić nauczycielkom i przebadać chłopaczków na zawartość. Obserwuję takie zjawisko: wielu z nas chce walczyc z różnymi nieprawidłościami, ale robi to nieudolnie. Dzisiaj słowa są nic nie warte. Trzeba mieć dowody. I trzeba myślec co się chce osiągnąć i jak. W każdej (prawie)szkole są nauczyciele, którzy nie powinni tam być. I są sposoby żeby się ich pozbyć. Tylko nie ma odważnych bo ryzykują, że jak się nie uda to ich dziecko będzie miało "przechlapane". Zasady są ustalone - wystarczy tylko ich przestrzegać i nagłaśniać ich nieprzestrzeganie. Ale trzeba miec dowody. Sprawa "pomroczności jasnej" powinna nas nauczyć. Tu mamy do czynienia tylko ze słowami i przeciwko tym słowom są słowa dyrektora. A tak na marginesie panie nauczycielki same sobie wystawiły świadectwo kompetencji zawodowych. Tak samo jak nieszczęsny anglista z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurdwan Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.smlw.pl / 10.0.1.* 03.10.03, 14:07 lol nie tak dawno sam bylem w LO ...........;) a pan dyrektor niech nie mowi takich bredni powinien sprzatac po smoku a nie zarzadzac szkoła inna sprawa ze w ZSZ uczy sie duzo inetaligentnych ludzi;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaras Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.mpgm / 172.17.17.* 03.10.03, 14:22 Uczniowie zawsze dzielili się na tch co pili piją i będą pić. Szkoda dyskusji. Ja rozumiem, że Gazeta nagłośniła taką oczywistą rzecz aby ktoś dobrał się do dyrektora i pseudo nauczycielek. Powinno to zrobić kuratorium, ale dyrektor ma tam kolesia. Może teraz koleś będzie zakrótki. OBY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolby Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.dnet.pl / 10.4.1.* 03.10.03, 14:26 Jak zwykle zmowa milczenia...Przecież oczywiste jest,że ucnziowie zawodówki,czy technikum(nawet ekonomicznego) nie sa ani prymusami, ani nie grzeszą dobrym zachowaniem. W tym momencie dyrektora szkoły można nazwać bucem, a nie biednego kierowcę, którego nazwisko się jeszcze podaje publicznie!!! Wiadomo przecież, że młodzież jest coraz trudniejsza i należy wspólnie uczyć się z tym radzić, a nie tłumaczyć każde ich wybryki i wiecznie usprawiedliwiac(jak to miało miejsce w Toruniu)!!!Dziekuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaras Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.mpgm / 172.17.17.* 03.10.03, 14:28 Przepraszam jeszcze tylko jedna sprawa do gościa Sardynka:jesteś ordynarna, a kobiecości masz w swych wypowiedziach tyle co pompka od roweru,więc sie lepiej nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx Re: "SZKOLA Z KLASA" - autobusem do Unii IP: 162.108.22.* 03.10.03, 14:56 Nastepne wybitne osiagniecie europejskiej "Szkoly z Klasa". Odpowiedz Link Zgłoś
dalila84 Re: Pijana szkolna wycieczka 03.10.03, 15:04 kurcze firma "Antałek" znam ja bylam z nimi za granicą niexle pokręcony był przewodnik...u nas dzieciaki nazywali albo raczej rymowali słowo Antałek z czymś innym :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Pijana szkolna wycieczka IP: 212.160.72.* 03.10.03, 15:09 Rozkręcono afere jakby to pierwsza pijana wycieczka szkolna ... ja osobiście nie pamietam żeby moje inaczej wyglądały :) syndrom torunia rzucił się ludziom na umysły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: Pijana szkolna wycieczka - Pan Cioś IP: *.phils.uj.edu.pl 03.10.03, 15:09 Miałam wątpliwą przyjemność poznać Pana Ciosia i takiego chamstwa i prostactwa nikt nie zaprezentował w stosunku do mnie jak żyję, wiec tym razem wierzę chłopakom z zawodówki!!! A ten Antałek to zwykłe naciąganie ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredd Zaloze sie ze to "uczniwie" pochlali - panie dyrektor IP: 63.124.70.* 03.10.03, 15:09 Zaloze sie ze to "uczniwie" pochlali - panie dyrektorze . Wycieczka na Slowacje i wszyscy byli trzezwi - ha ha ha. Pan dyrektor szkoly chyba jest oderwany od zycia mlodzierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.faktyimity.pl / 172.16.0.* 03.10.03, 15:15 zgadzam sie ze malolaty sa zdziczale ale teza ze zawsze sie pilo i pic sie bedzie jest lekko naciagana normalni mlodzi ludzie nie pijaja i nie cpaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Slowackie piwko i... IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 15:29 ...wódeczka:)Nie wspominajac o winku:) Niemal kazdy moj urlop spedzam w gorach, a wiec automatycznie na Slowacji, bo wiekszosc polskich gor lezy tez na jej terenie. Na Slowacji nie ma tak restrykcyjnej ustawy o wychowaniu w trzezwosci, co wiecej w zwyklych sklepach sprzedaje sie wodke na kieliszki i to jest bardzo mile, wcale nie jest rownowazne tlumowi pijanych Slowakow, bowiem ten Narod reprezentuje wyzsza kulture picia. Widok wycieczek szkolnych oblegajacych sklepy "pivo, vino, vodka" to widok tak oczywisty, jak krajobraz gorski:) Od 1 maja znikaja ograniczenia w przywozie alkoholu ze Slowacji, Czech, Niemiec i Litwy, wiec juz nie bedzie w tym atrakcji "zakupow zagranicznych".Jednak prawdopodobnie bedzie taniej. W Polsce w zwiazku z tym tez. To naklada na nauczycieli jeszcze wieksza odpowiedzialnosc. W koncu oni towarzysza mlodziezy i sa za nia odpowiedzialni. Jesli grupa sie nie nadaje po prostu nie orgaznizuje sie wycieczek. Sprawa prosta. Moja znajoma nauczycielka wraz z kilkoma osobami do pomocy nie byla w stanie kontrolowac 24 godziny na dobe 16 letnich podopiecznych, ktorzy na wycieczce w Zwardoniu w nocy, jak skonczylo sie "paliwo" ciagneli zapalki kto kolejny idzie do pobliskiego slowackiego sklepu calodobowego po wodke.Piwo ich akurat malo interesowalo. Nie demonizujmy przy tym Slowacji, na wycieczkach w Polsce tez sie tęgo pije, a czesto potem...kopuluje. Bardzo często nauczyciele udają, że o niczym nic nie wiedzą, a bywa, że...sami w większym lub mniejszym stopniu biorą udział w libacji. "Takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodzieży chowanie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane też mi sensacja IP: *.compower.pl 03.10.03, 15:51 Nie wiem o co to halo! Przecież po to się jeździ na wycieczki, żeby się nawalić. Gdyby to jescze była wycieczka z podstawówki, a to dorośli ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eug.M. Re: też mi sensacja IP: *.dial.allstream.net 03.10.03, 16:13 ale zachowywuja sie jak bydlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rms Re: też mi sensacja IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 18:18 Dorosli? Dorosli??? Zeby moc sie okreslic jako dorosly to trzeba sie umiec zachowywac. W tym przypadku dorosli nie byli ani uczniowie ani nauczyciele ani dyrekcja. Smutne, ale prawdziwe. Alkohol jest dla ludzi. Fajnie sobie wybic piwko po pracy, lampke wina do obiadu czy dobrze zmrozona setke przy barze. Ale trzeba wiedziec kiedy przestac i jak sie po tym zachowywac... Alkohol zawsze byl na szkolnych wycieczkach czy "piwakach" - nigdy nikomu nie uwierze ze w przypadku jego klasy bylo inaczej. Ale nigdy nie dochodzilo do takich ekscesow. A moze dochodzilo a tylko nauczycielom udawalo sie lepiej tuszowac sprawe? Sam juz nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.interserwer.pl 03.10.03, 16:10 Czy ten dyrektor szkoły naprawdę jest taki głupi, czy tylko tak udaje? Piwo dla rodziców... Niezły kawał :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.parkowe.pol 03.10.03, 16:17 Bydlo to kijem na łańcuch i do obory a nie na wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Pijana szkolna wycieczka IP: 4.43.80.* 03.10.03, 16:40 Robol, idz sie napij, to moze przynajmniej nie bedziesz glupot opowiadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen_wzorowy Ja mam dla was droga "GW" jeszcze lepsze historie IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 03.10.03, 16:38 chodze do szkoly sredniej i dokladnie wczoraj tez mialem wycieczke tyle ze rowerowa. cel od poczatku byl jasny---najebac sie,nauczyciel o tych planach wiedzial,zreszta sam tez popil (dokladnie bylo ich dwoch).W polowie pieczenia kielbasek (ktore tez byly celem wycieczki) nauczyciele zostawili nas samych a sami wrocili do domu.Wtedy impreza jeszcze ruszyla byla ganja i inne towary,wszyscy narabani w trzy dupy pokolei decydowali sie na powrot do domu.Po drodze jadac w siedmioma rowerami cala szerokoscia ruchliwej drogi doprowadzalismy do rozpaczy i przerazenia kierowcow, az do pewnego zakretu kiedy to o maly wlos 4 z naszych kolegow nie wjechalo pod tira. troche strachu ale piecset metrow normalnej jazdy i znowu powrot do jazdy cala szerokoscia drogi...dwoch kolegow szlo prowadzac swoje rowery,,,jeden mial spuszczone powietrze z kol a rower drugiego mial pecha zaliczyc upadek z 10metrowego zbocza i nabral ksztaltow cyfry 8 --to byl taki kolezenski kawal. Ta wycieczka i tak byla nudna w porownaniu z tym co mialo miejsce na wycieczce rowerowej w czerwcu 2003,tam to dopiero sie dzialo ale co was bede zanudzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasami tu zagladam " W ZAWODÓWACH TAK ZAWSZE" IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 03.10.03, 17:50 Naiwniacy, wszyscy poprzedni. Może z wyjątkiem panny sardynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlo Re: Pijany dyrektor IP: *.chello.pl 03.10.03, 16:40 Każdy kto uświadczył przyjemności wycieczkowania w okresie szkolnym, wie, że gnojki katują na tych wyjazadach wina i inne drinki. To największa atrakcja na takich wyjazdach. Wciskanie kitu przez dyrektora tych opojów, że jakoby piwo kupowali dla rodziców, jest przezabawne. W tej sytuacji albo dyrektor jest po prostu zwyczajnym idiotą i konowałem - i wtedy czym prędzej trza go pozbawić pełnionej funkcji, albo broni uczniów i pośrednio siebie - i wtedy tym bardzia trza go zwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: Pijana szkolna wycieczka IP: 199.80.75.* 03.10.03, 16:45 brak kultury i pijanstwo to norma wsrod polskiej mlodziezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.cust.bestweb.net 03.10.03, 16:49 Ale bredzi ten dyrektor szkoly.... Powinni ich wszystkich wsadzic do wiezienia za probe zabojstwa. Przeciez to ja moglbym siedziec w aucie w ktore by uderzyl ten autobus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Pijana szkolna wycieczka IP: *.novartis.com 03.10.03, 16:54 Nie znam szkolnej wycieczki, na ktorej przynajmniej polowa uczniow nie bylaby pijana.Przeciez tak jest od lat i do tej pory nikomu to nie przeszkadzalo. Nauczycielki tez z reguly pija a i kierowcy niejednokrotnie. Wiec czemu sa wszyscy zdziwieni? Nigdy nie jezdzili na wycieczki szkolne czy co? Odpowiedz Link Zgłoś