Dodaj do ulubionych

Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy

• Gość: TWT Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.devs.futuro.pl 07.04.09, 17:04
      No jeśli są takie tolerancyjne, czemu nie tolerują poglądów pracownika
      drukarni? Zuch chłopak, dał im szkołę tolerancji w kwadrans:) Ja bym pewnie
      wydrukował, ale gościa popieram:)
      • Gość: chyba homofob bardzo ważne pytanie IP: *.chello.pl 07.04.09, 17:07
        jak mi gej zaproponuje pójście do łóżka i ja odmowie ponieważ nie jestem gejem
        to już jestem homofobem? bo jakby patrzeć dyskryminuje go za jego orientacje (z
        kobieta bym poszedł a z gejem nie)
    • Gość: KoLiber Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.retsat1.com.pl 07.04.09, 18:28
      Słusznie zauważył prawnik, moja firma i mogę decydować, które zamówienie
      przyjmę, które nie. Może lesbijki kazałyby mu jeszcze wydrukować to za darmo,
      w ramach przymusowej kary za dyskryminacje? oj kiedyś wahadło wychyli się w
      druga stronę..
    • Gość: gosc Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.ksi-system.net 07.04.09, 18:35
      a skad wiadomo,ze to lesbijki były w drukarni?
      jest to gdzies napisane?
    • arahat1 w niedizel pojdzie do spowiedzi i facet w czarnej 07.04.09, 19:00
      sukience rozgrzeszy go z nadzieja dla niego ze za dobry czyn pojdzie do raju.....
    • Gość: znam sie Znam lesbijke antysemitke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 19:00
      jak w tytule
    • guglielmo wolność a oferta publiczna 07.04.09, 19:03
      Wiele osób powołuje się tu na "wolność", na to że firma prywatna może wybierać sobie klientów i zlecenia.

Otóż nie - jeśli drukarnia w publicznej ofercie nie zastrzega sobie prawa do odmowy druku materiałów ze względu na ich treść - nie może odmówić. To się nazywa "oferta publiczna" i zobowiązuje do wykonania każdego zlecenia nieobjętego zastrzeżeniami. Można tego dochodzić przed sądem.

Poza tym z tekstu wynika, że umowa na druk została już zawarta. Nie ma więc "odmowy zawarcia umowy", jest "odmowa wykonania świadczenia umownego" - czyli rażące naruszenie warunków umowy. Wykonania umowy i odszkodowania też można zatem dochodzić przed sądem.

Nie mówiąc już o tym, że wydawca popisał się zaściankową nietolerancją.
      • boryska1 Re: wolność a oferta publiczna 07.04.09, 19:09
        co się stało krakusom czy tam naprawdę jest UJ
        • Gość: Finwal Re: wolność a oferta publiczna IP: *.ip.netia.com.pl 08.04.09, 09:44
          Możesz to nazywać zaściankowością a mnie się właśnie to w Krakowie podoba. Mam
          gdzieś tzw.nowoczesność której naoglądałem się na Zachodzie, np.dwóch śliniących
          się do siebie facetów lub kobiety namiętnie całujące się w kawiarni.
          • unhappy Re: wolność a oferta publiczna 08.04.09, 10:20
            Gość portalu: Finwal napisał(a):

> Możesz to nazywać zaściankowością a mnie się właśnie to w Krakowie podoba. Mam
            > gdzieś tzw.nowoczesność której naoglądałem się na Zachodzie, np.dwóch śliniącyc
            > h
            > się do siebie facetów lub kobiety namiętnie całujące się w kawiarni.

A ten przymus przyglądania się i napawania własnym obrzydzeniem to skąd ci się
            wziął? Mi namiętnie całujące się kobiety nie przeszkadzają... ba, uważam to za
            całkiem miły obrazek.
    • Gość: gosc po co ta heca IP: *.itt.com 07.04.09, 19:48
      uwazam ze GW miesza niepotrzebnie i rozdmuchuje sprawe , w jakim
      celu?, ta prywatna firma moze wywiesic napis 'mamy prawo do odmowy
      uslugi bez podania przyczyn' taki napis mozna zobaczyc w tysiacach
      firm na calym swiecie.I sprawa zalatwiona, podawanie powodu odmowy
      przez wlasciciela jest dolewaniem oliwy do ognia i nieprzemyslanym
      zachowaniem.otoz gdyby w Urzedzie Skarbowym byl gej na stanowisku
      nadzorujacym ta drukarnie to moglby np zarzadzic kontrole finansowe
      ktore sa przeciez prawnie przewidziane>Finansowka zawsze cos
      znajdzie.Myslenie ma przyszlosc a dyplomacja jest sztuka
    • turysta86 O co ten cały krzyk? 07.04.09, 19:57
      Dobrze, że nie żyjemy JESZCZE w pełnej komunie, ale kto wie, może za parę lat za
      odmowę wykonania jakieś usługi gejom, czy lesbijkom pójdzie się do więzienia?!
      Prywatny właściciel ma prawo obsługiwać kto mu się podoba. To on na tym traci,
      bo po prostu nie zarobi. Klient ma sto innych punktów do wyboru. Więc się pytam
      o co ten cały szum?
    • Gość: fujfujfuj Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.04.09, 20:24
      Antysemityzm i homofobia - to jednak absolutnie nieporownywalne sprawy.
    • Gość: TFUUUU Lesbijki to domena IP: *.adsl.hansenet.de 07.04.09, 22:39
      SOJUSZU LEWYCH DOCHODOW
      • Gość: zachariel Re: Lesbijki to domena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 00:42
        komentaż na poziomie typowym dla prawicowego betonu

---------edukacja głupcze-----------
    • Gość: gienek Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.ksi-system.net 07.04.09, 23:41
      omg! ta dyskusja zupelnie odbiega od tesci artykulu,czy ktos go
      czytał czy tylko odpowiada na posty?

• unhappy Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy 08.04.09, 01:39
        Gość portalu: gienek napisał(a):

> omg! ta dyskusja zupelnie odbiega od tesci artykulu,czy ktos go
        > czytał czy tylko odpowiada na posty?

Brawo! Właśnie odkryłeś zasadę działania ogólnodostępnych for dyskusyjnych :D

• Gość: Zuzka Artykuł jest nieważny. IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 08.04.09, 02:49
        Pojawiło się słowo LESBIJKA. Od razu pluje się jadem. Aktywiści z Młodzieży
        Wszechpolskiej, mogą się wykazać. Więc nie oczekuj, czytania tekstu ze
        zrozumieniem. Takie zadanie przerasta ich intelektualnie.

• Gość: hetero samiec Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 07.04.09, 23:46
      podajcie prosze nazwe tej drukarni-jak jest dumna ze swego swiatopogladu to
      OK, ale ja nie mussze z ich uslug korzystac-dla mnie liczy sie wolnosc slowa
      przede wszystkim i niech lessbijki maja swoja wystawe!!!
    • Gość: czytelnik Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.ksi-system.net 08.04.09, 00:13
      po przeczytaniu programu festiwalu latwo stwierdzic ze to nie
      lesbijki beda mialy swoja wystawe tylko laura pawela,artystka,ktora
      zrobila zdjecia murali w buenos aires.
      polecam kurs czytania tekstu ze zrozumieniem:)
    • Gość: bimber Towarzysze! Grubym lesbom nasze stanowcze nie. IP: 96.51.196.* 08.04.09, 04:53
      Brawo dla tego goscia z drukarni.
    • Gość: lent chętnie bym coś kupił z drukarni która ma wysokie IP: *.cust.tele2.pl 08.04.09, 07:41
      standardy etyczne, moim zdaniem dobre zachowanie, trzeba walczyć z taką propagandą
    • Gość: Ciekawski Czy wiadomo może co to za wiara? IP: *.tktelekom.pl 08.04.09, 08:35
      Z pewnością nie jest Katolikiem, gdyż byłoby to w sprzeczności z miłością
      bliźniego, należnym szacunkiem i współczuciem... może jest po prostu umysłowo
      ograniczony :) Ale co to ma wspólnego z wiarą?
    • Gość: x Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 09:15
      normalka. kiedyś protestowali w tłoczni płyt po wysłuchaniu
      arcydzieła Apteki...
    • Gość: 'jacek drukarnia żydowska by wydała , tam się liczy tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 23:19
      kasa
    • Gość: marcin Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.autocom.pl 30.04.09, 12:11
      masakra... to przecież łamanie podstawowych praw człowieka konsuementa... Znalazłem ciekawy wywiad z artystką - splot.art.pl/e-splot/146/martwy-macho-zywy-queer-z-laura-pawela-rozmawia-paulina-olszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka