Dodaj do ulubionych

USG bioderek

13.09.05, 13:06
gdzie moge w szczecinie zrobic usg bioderek u 3.5 miesięcznego malucha?
Obserwuj wątek
    • gabi683 Re: USG bioderek 13.09.05, 13:09
      przychodni pkp koszt 40 zł w kazda srode od godz 11 tej do 11;30 zapytasz w
      rejestracjii na dole i wszysko ci powiedza
      • domiska1 Re: USG bioderek 22.09.05, 09:59
        wielkie dzieki za informacje!
        pozdrawiam!
    • madzialena11 Re: USG bioderek 13.09.05, 13:18
      To zależy czy prywatnie czy państwowo. Prywatnie polecam doc Kołbana(tylko
      drogo-ale naprawdę fachowo), i dr Chudyckiego (chyba również na Kasę Chorych ale
      nie wiem na pewno).
      • mamaemilii Re: USG bioderek 13.09.05, 14:22
        Tylko nie dr Kołban! Badanie trwa 3 min, płacisz jakieś 80 zł, a fachowość
        takiego badania pozostawiam do oceny. Ja pod dwóch takich beznadziejnych
        badaniach (rozbierasz i ubierasz dziecko jeszcze w poczekalni, żeby nie zająć
        cennych minut panu doktorowi chyba) przeszłam się do dr. Szczura, przyjmuje
        bodajże na Reduty Ordona. Zawsze dokładnie obejrzy Emilkę, posprawdza wszystkie
        kości (nie tylko bioderka) i ma podejście do dzieci. Tak więc szczerze polecam!
        • madzialena11 Do mamaemilii 13.09.05, 16:38
          Każdy ma swoje racje. Dr Kołbana poleciło mi 3 pediatrów, a dwóch ortopedów
          którzy robili usg po nim (kontrolne) również nic złego nie mówili na jego temat
          (wręcz przeciwnie...:)
          • mamaemilii Re: Do mamaemilii 15.09.05, 16:25
            madzialena11 napisała:

> Każdy ma swoje racje. Dr Kołbana poleciło mi 3 pediatrów, a dwóch ortopedów
            > którzy robili usg po nim (kontrolne) również nic złego nie mówili na jego
            temat
            > (wręcz przeciwnie...:)
            Piszesz o polecaniu przez innych lekarzy, ja akurat wśród lekarzy spotkałam się
            z negatywną opinią o doktorze Kołbanie.
            Zresztą, czy Twoje wizyty u niego wyglądały inaczej, niż opisane przeze mnie?
            Czy szczerze możesz powiedzieć, że interesuje się on dzieckiem bardziej, niż
            musi? Czy ogląda inne kości oprócz bioderek?
            Bo moje 3 wizyty u niego wyglądały tak samo :(
            • algezja Re: Do mamaemilii 15.09.05, 21:17
              Ja bylam tam dosc niedawno i moje dziecko bylo zbadane bardzo dokladnie, nie
              tylko usg bioder. Lekarz sprawdzil wszystko: kregoslup, obojczyki, nozki,
              raczki, kostki - no wszystko doslownie. Badanie trwalo z 15 minut.
              W poczekalni spotkalam sie z propozycja rozebrania juz tutaj dziecka (chyba na
              stojaca, bo bylo tam tyle osob...) i odnioslam wrazenie: zeby szybciej... Ale
              coz, podziekowalismy za propozycje, nie skorzystalismy, usmiechnelismy sie i
              dziecko spokojnie rozebralismy i ubralismy w gabinecie.
              Moim zdaniem, podejscia do dziecka lekarz nie ma, a moze trafilam na gorszy
              dzien? Chociaz "pa pa" Pan zrobil.
              Wypytalam Pana o buty na zime, o kapcie do domu, o sposob siadania, o
              ewentualne kontrole. Na wszystkie pytania uzyskalam normalna odpowiedz.
              Lekarza polecila mi pediatra.
              Mam takie dosc dobre wrazenia z wizyty.
              Koszt wizyty - 80zl.
              Pozdrowienia!
              • madzialena11 Re: Do mamaemilii 16.09.05, 09:53
                Dokładnie jak napisała "algezja". Podejścia do dziecka raczej brak, ale badanie
                rzeczowe.Tylko ten czas... mogłoby być go więcej przeznaczone na pacjenta...
                Pozdrawiam.
                • madzialena11 Re: Do mamaemilii 16.09.05, 13:33
                  Bla, bla, bla... przed chwilą się dowiedziałam że moje dziecko nie poddało sie i
                  wygrało z chorobą przewlekłą:))) A do ortopedy chodzimy do dr Chudyckiego (nie
                  pamiętam adresu przychodni, gdzieś koło Mickiewicza, ale pod tym nr podadzą:422
                  16 00 -przych ul. Odzieżowa - tu robi usg prywatnie chyba?)
    • domiska1 Re: USG bioderek 13.09.05, 13:23
      a jakieś szcegóły? np. dokładniejsze adresy?
      z góry dziękuję!
      • gabi683 Re: USG bioderek 13.09.05, 18:15
        Przychodnia PKP ul.3 maja Dr.Marzec lakarz ortopeda badanie USG możesz do
        neigo pójśc z NFZ ale w tedy wizyte masz za 2 miesiące a prywatnie w kazda
        środe i płacisz 40 zł .Dostajesz normalnie rachunek z przychodni i badanie jest
        na 1p pok 236 .Płacisz na dole bez z kierowania jesli masz z NFZ musisz miec
        skierowanie od lekarza rodzinnego.
        Pozdrawiam
        Badanie w kazda środe miedzy 11 a 11:30 :)
        Pozdrawiam
    • mmc3 Re: USG bioderek 16.09.05, 20:48
      Ja też polecam doc Kołbana. Moja córka miła poważną dysplazję obu bioder ( 2
      innych lekarzy chciało ją wkładać w szynę ), oraz stopy ułożeniowe. Doc. Kołban
      zastosował tylko szerokie pieluchowanie, układanie w pozycji na brzuchu,
      noszenie małej na rękach w pozycji pionowej z szeroko rozstawionymiu nóżkami.
      Teraz Niunik ma 14 m-cy i jest zdrowym normalnie rozwijającym się dzieckiem.
      Mimo iż wizyty nie trwały długo nigdy badanie nie polegało na wykonaniu tylko
      usg. Zawsze sprawdził całośc układu kostnego dziecka i odpowiedział ze stiockim
      spokojem i bardzo wyczerpująco na wszystkie nasze pytania ( a mało ich nie
      było). Zgadzam się jednak z opinią iż podejście do dzieci ma takie sobie. Co do
      ubierania i rozbierania na poczekalni - nigdy tego nie robiłam. Na poczekalni
      ściągałam małej tylko wierzchnią odzież, rajtuzki, pampersa zawsze w gabinecie
      i nigdy nikt nie patrzył na mnie za to krzywo.
      Pozdrawiam Mama Asi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka