domiska1 13.09.05, 13:06 gdzie moge w szczecinie zrobic usg bioderek u 3.5 miesięcznego malucha? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi683 Re: USG bioderek 13.09.05, 13:09 przychodni pkp koszt 40 zł w kazda srode od godz 11 tej do 11;30 zapytasz w rejestracjii na dole i wszysko ci powiedza Odpowiedz Link Zgłoś
domiska1 Re: USG bioderek 22.09.05, 09:59 wielkie dzieki za informacje! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: USG bioderek 13.09.05, 13:18 To zależy czy prywatnie czy państwowo. Prywatnie polecam doc Kołbana(tylko drogo-ale naprawdę fachowo), i dr Chudyckiego (chyba również na Kasę Chorych ale nie wiem na pewno). Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemilii Re: USG bioderek 13.09.05, 14:22 Tylko nie dr Kołban! Badanie trwa 3 min, płacisz jakieś 80 zł, a fachowość takiego badania pozostawiam do oceny. Ja pod dwóch takich beznadziejnych badaniach (rozbierasz i ubierasz dziecko jeszcze w poczekalni, żeby nie zająć cennych minut panu doktorowi chyba) przeszłam się do dr. Szczura, przyjmuje bodajże na Reduty Ordona. Zawsze dokładnie obejrzy Emilkę, posprawdza wszystkie kości (nie tylko bioderka) i ma podejście do dzieci. Tak więc szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Do mamaemilii 13.09.05, 16:38 Każdy ma swoje racje. Dr Kołbana poleciło mi 3 pediatrów, a dwóch ortopedów którzy robili usg po nim (kontrolne) również nic złego nie mówili na jego temat (wręcz przeciwnie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemilii Re: Do mamaemilii 15.09.05, 16:25 madzialena11 napisała: > Każdy ma swoje racje. Dr Kołbana poleciło mi 3 pediatrów, a dwóch ortopedów > którzy robili usg po nim (kontrolne) również nic złego nie mówili na jego temat > (wręcz przeciwnie...:) Piszesz o polecaniu przez innych lekarzy, ja akurat wśród lekarzy spotkałam się z negatywną opinią o doktorze Kołbanie. Zresztą, czy Twoje wizyty u niego wyglądały inaczej, niż opisane przeze mnie? Czy szczerze możesz powiedzieć, że interesuje się on dzieckiem bardziej, niż musi? Czy ogląda inne kości oprócz bioderek? Bo moje 3 wizyty u niego wyglądały tak samo :( Odpowiedz Link Zgłoś
algezja Re: Do mamaemilii 15.09.05, 21:17 Ja bylam tam dosc niedawno i moje dziecko bylo zbadane bardzo dokladnie, nie tylko usg bioder. Lekarz sprawdzil wszystko: kregoslup, obojczyki, nozki, raczki, kostki - no wszystko doslownie. Badanie trwalo z 15 minut. W poczekalni spotkalam sie z propozycja rozebrania juz tutaj dziecka (chyba na stojaca, bo bylo tam tyle osob...) i odnioslam wrazenie: zeby szybciej... Ale coz, podziekowalismy za propozycje, nie skorzystalismy, usmiechnelismy sie i dziecko spokojnie rozebralismy i ubralismy w gabinecie. Moim zdaniem, podejscia do dziecka lekarz nie ma, a moze trafilam na gorszy dzien? Chociaz "pa pa" Pan zrobil. Wypytalam Pana o buty na zime, o kapcie do domu, o sposob siadania, o ewentualne kontrole. Na wszystkie pytania uzyskalam normalna odpowiedz. Lekarza polecila mi pediatra. Mam takie dosc dobre wrazenia z wizyty. Koszt wizyty - 80zl. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: Do mamaemilii 16.09.05, 09:53 Dokładnie jak napisała "algezja". Podejścia do dziecka raczej brak, ale badanie rzeczowe.Tylko ten czas... mogłoby być go więcej przeznaczone na pacjenta... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: Do mamaemilii 16.09.05, 13:33 Bla, bla, bla... przed chwilą się dowiedziałam że moje dziecko nie poddało sie i wygrało z chorobą przewlekłą:))) A do ortopedy chodzimy do dr Chudyckiego (nie pamiętam adresu przychodni, gdzieś koło Mickiewicza, ale pod tym nr podadzą:422 16 00 -przych ul. Odzieżowa - tu robi usg prywatnie chyba?) Odpowiedz Link Zgłoś
domiska1 Re: USG bioderek 13.09.05, 13:23 a jakieś szcegóły? np. dokładniejsze adresy? z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: USG bioderek 13.09.05, 18:15 Przychodnia PKP ul.3 maja Dr.Marzec lakarz ortopeda badanie USG możesz do neigo pójśc z NFZ ale w tedy wizyte masz za 2 miesiące a prywatnie w kazda środe i płacisz 40 zł .Dostajesz normalnie rachunek z przychodni i badanie jest na 1p pok 236 .Płacisz na dole bez z kierowania jesli masz z NFZ musisz miec skierowanie od lekarza rodzinnego. Pozdrawiam Badanie w kazda środe miedzy 11 a 11:30 :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmc3 Re: USG bioderek 16.09.05, 20:48 Ja też polecam doc Kołbana. Moja córka miła poważną dysplazję obu bioder ( 2 innych lekarzy chciało ją wkładać w szynę ), oraz stopy ułożeniowe. Doc. Kołban zastosował tylko szerokie pieluchowanie, układanie w pozycji na brzuchu, noszenie małej na rękach w pozycji pionowej z szeroko rozstawionymiu nóżkami. Teraz Niunik ma 14 m-cy i jest zdrowym normalnie rozwijającym się dzieckiem. Mimo iż wizyty nie trwały długo nigdy badanie nie polegało na wykonaniu tylko usg. Zawsze sprawdził całośc układu kostnego dziecka i odpowiedział ze stiockim spokojem i bardzo wyczerpująco na wszystkie nasze pytania ( a mało ich nie było). Zgadzam się jednak z opinią iż podejście do dzieci ma takie sobie. Co do ubierania i rozbierania na poczekalni - nigdy tego nie robiłam. Na poczekalni ściągałam małej tylko wierzchnią odzież, rajtuzki, pampersa zawsze w gabinecie i nigdy nikt nie patrzył na mnie za to krzywo. Pozdrawiam Mama Asi Odpowiedz Link Zgłoś