kangurek773 01.12.09, 14:51 witam, czy możecie mi poradzić gdzie można szybko wyciąć migdał u dziecka bo pilne a w Kajetanach mamy czekać 2 lata .Może ktoś ma kontakty w tej sprawie jak to szybko załatwić. no i na fundusz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorek3 Re: trzeci migdał wycięcie 01.12.09, 16:48 Szybko i na fundusz to będzie trudne. W Dziekanowie były dość krótkie terminy (skierowania przez przychodnię na Siennej lub ich przyszpitalną). Lekarka pracująca na Kopernika (wizyta prywatne) potwierdzała możliwość terminu w ciągu 3 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kangurek773 Re: trzeci migdał wycięcie 01.12.09, 19:00 a mogę jakieś namiary na priva Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: trzeci migdał wycięcie 02.12.09, 10:40 Ale czego namiary? Przychodnię na Siennej znajdziesz w necie Odpowiedz Link Zgłoś
kundziowata Re: trzeci migdał wycięcie 02.12.09, 14:33 Przepraszam, ja tak trochę nie na temat. Wycinanie pomaga na krótki czas. Ja sie niezdecydowałam, mimo, że dziecko dużo chorowało. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_w Re: trzeci migdał wycięcie 04.12.09, 12:58 My w Kajetanach czekalismy 14 miesięcy, we wtorek miał zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: trzeci migdał wycięcie 07.12.09, 18:49 Znajdz lekarza ktory jest z panstwowego szpitala i przyjmuje prywatnie.Tak ja zrobilam i termin sama wybieralam,Nieklanska Warszawa Akurat wyciecie u syna spowodowalo powrot sluchu i zaprzestanie brania:wziewow,antybiotykow.Zabieg mial w kwietniu tego roku Odpowiedz Link Zgłoś
wasil_ka Re: trzeci migdał wycięcie 08.12.09, 10:43 Mój syn miał wyciety trzeci migdał. Nigdy więcej (już jest 7 lat po operacji) nie zachorował na zapalenie ucha, a przed operacją co miesiąc był leczony. Zabieg prywatny w Krajmedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mic.k Re: trzeci migdał wycięcie 11.12.09, 22:37 Wiosną tego roku wycinaliśmy 3 migdał u 3 letniej córki w szpitalu na Litewskiej. Termin od ręki. Skutek zbawienny. Jedyne co to skierowanie od laryngologa z przychodni nie wystarcza, trzeba zaliczyć wizytę w ich przychodni. Nie kwestionuję tego rozwiązania. Rozumiem że decyzja jednego lekarza przyjmującego ambulatoryjnie, nie jest wiążąca dla lekarza który ma zrobić zabieg i sam chce zdecydować czy jest on potrzebny. Ludzie w Warszawie oszaleli na punkcie Kajetan. To jest ośrodek wysokospecjalistyczny i zgłaszanie się tam z wycięciem 3 migdałka co jest zabiegiem dla medycyny kosmetycznym, to paranoja. Nic dziwnego że wyznaczają absurdalne terminy żeby zniechęcić ludzi i wypchnąć do zwykłych szpitali a samemu zająć się naprawdę patologicznymi przypadkami. Szaloni natomiast są rodzice których dzieci kwalifikują się do wycięcia migdałka i czekają z tym rok czy półtora. Dzieciaki przez ten czas męczą się z wiecznymi infekcjami co dwa tygodnie i biorą morze antybiotyków, nie chodzą do szkoły czy przedszkola, poza tym mając gorszy słuch wolniej i gorzej się uczą. Ale to sąi tak lightowe zagrożenia. Poza tym grozi im trwałe upośledzenie słuchu, bezdech, uszkodzenie serca, ale rodzice się tym nie przejmują tylko czekają półtora roku na zabieg w Kajetanach, bo tam pracują najlepsi laryngolodzy w Polsce. Nie wiedzą tylko, że migdałków nie wycinają tam profesorowie, lecz praktykanci-stażyści, z uwagi na prostotę tego zabiegu, tak jak śp. prof. Religa nie przyjmował pacjentów z nadciśnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kangurek773 Re: trzeci migdał wycięcie 12.12.09, 22:06 Moja córka jest leczona w Kajetanach od 3 lat(słuch),teraz zaliczyliśmy poradnię na Litewskiej, następna wizyta 14 stycznia + badanie słuchu .I zobaczymy......, Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Do asik_w 12.12.09, 23:41 Asik, napisz proszę jak to wyglądało. My w sobotę tniemy 3 migdał też w Kajetanach. Może masz jakieś cenne rady, na co zwrócić uwage, o co pytać, co zabrać? Czy rzeczywiscie jest się z dzieckiem do momentu aż zasnie i przed wybudzeniem? Jakie warunki, lekarze? Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: Do asik_w 13.12.09, 21:14 na nieklanskiej dosyc szybko - tak mi sie wydaje. zapisywalam dziecko w listopadzie i wyznaczono nam wizyte w poradni laryngologicznej na grudzien. 9 grudnia byla 1 wizyta, teraz w ta srode bedzie mialo dziecko badany słuch (wczesniej nie mogl bo mial katar) i zapadnie mam nadzieje ostateczny werdykt i wytna ten migdal. z tego co sie dowiadywalam w rejestracji to terminy zabiegow sa na styczen/luty, ale wiadomo dzieci choruja wiec mam nadzieje, ze bedzie taka mozliwosc aby byc na telefon, bo mieszkamy rzut beretem laryngolog z LIMu ktory sie zajmowal Jasiem usuwa prywatnie w IQ Medica w miedzeszynie, zabieg 2400 zl Odpowiedz Link Zgłoś
kangurek773 Re: Do asik_w 13.12.09, 22:20 my byliśmy umówieni też na wizytę do ordynator laryngologii z Niekłajskiej na 16 grudnia ,ale Pani doktor złamała nogę ,a tam były szanse na szybki termin. Odpowiedz Link Zgłoś