Dodaj do ulubionych

pierwsza kolonia

31.03.14, 14:36
Witam,zastanawiam się nad puszczeniem moich 7-latków na pierwszą kolonię. Nie mam w tym temacie doświadczenia i powiem szczerze jestem przerażona ! Dzieciaki bardzo chcą, pytanie, czy to nie za wcześnie? Proszę o radę, poszperałam trochę w necie i znalazłam ośrodek Michasiówka, kolonie organizowane przez Sun -Sport. Co myślicie o organizatorze i samej kolonii? Będę wdzięczna za info.
Obserwuj wątek
    • dragonia Re: pierwsza kolonia 31.03.14, 17:14
      Hej

Ja tu pisałam jakiś czas temu, jestem z Warszawy i szukałam jakiegoś obozu dla moich 7 letnich bliźniaków. Ja szukałam żeby było blisko Warszawy - to pierwszy taki wyjazd dzieci i tez nie wiem jak to emocjonalnie zniosą - jedno bardzo chce drugie chce ale tez i obawia się. Znalazłam dwa czy trzy takie miejsca o jakie mi chodziło. Ostatecznie wybrałam Wioskę Bullerbyn koło Tarczyna. W maju i czerwcu sa takie majówki adaptacyjne można się zapisac i przyjechać zobaczyć jak tam to wszytsko wygląda.
      Michasiówka ma drobre opinie - ale dla mnie to było za daleko.

Wśród dzieci z klasy i wśród znajomych raczej niewiele dzieci jedzie w takim wieku na obozy.

• monikamakar Re: pierwsza kolonia 31.03.14, 19:14
        Dzięki za odpowiedź smile Wioska Bullerbyn jest czadowa!!!
        • monikamakar Re: pierwsza kolonia 31.03.14, 19:16
          buuuu, zapisy tylko na listę rezerwową sad
          • dragonia Re: pierwsza kolonia 31.03.14, 21:43
            A na stronie mają, że jeszcze sa wolne miejsca w Bullerbynowym Sadzie i Domu przy Lesie to wszytsko jest razem i blisko siebie. Jazapisałam dzieci na nocleg w Bullerbynowym Sadzie.
            • monikamakar Re: pierwsza kolonia 01.04.14, 17:43
              Dzięki, rzeczywiście mają wolne miejscasmile przemyślę, chociaż odlotowe wakacje z Sun Sport dzieciakom podobają się bardziej, mega dużo atrakcji...
              P.S. Ja też mam bliźniaki - chłopca i dziewczynkę smile Pozdrawiam!
              • dragonia Re: pierwsza kolonia 01.04.14, 20:41
                Również mam parkę smile. Powodzenia w poszukiwaniach koloni.
    • kanna Re: pierwsza kolonia 08.04.14, 11:58
      ja polecam CHRISA, mają wyjazdy tygodniowe.
    • ewa_mama_jasia Re: pierwsza kolonia 10.04.14, 23:43
      Na pierwszą kolonię puściłam niespełna 6 latka. Z firmą Jaworzyna. Żeby w razie kryzysu wcześniej odebrać i nie żałować - wybrałam blisko (pod Sieradzem), krótko (12 dni) i tanio (trochę ponad tys.zł). Nie zawiodłam się.

Oczywiście rozumiem, że ten wątek ma na celu reklamę firmy Sun Sport.
    • ofelia15 Re: pierwsza kolonia 26.04.14, 19:27
      Ja na pierwsze kolonie wysłałam 8-latka i byl to obóz zuchowy, a potem, jak miał 9 lat to pojechał własnie do Michasiówki, ale w opcji "z mamą", czyli dzieciaki w grupie cały dzień, mama na leżaczku, wieczorem można się było poprzytulać smile
      Nie wiem, czy teraz tez tak maja, ale ogólnie Michasiówka i organizacja moim zdaniem na 6! Syn był zachwycony i ja też smile
      Jak Młody był młodszy to na pełne kolonie nie jeździł, tylko na takie "półkolonie" w Warszawie.
      Sporo tego jest - ja w tym roku wysyłam Córcię (8 lat) na pólkolonie jezykowo-artystyczne do www.idioma.pl Fajny program mają, a przede wszystkim jest to w samym Centrum i latwo mi ją tam dostarczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka