Dodaj do ulubionych

basen dla niemowląt

16.07.05, 10:33
Hej,
Może ktoś wie które baseny w Warszawie oferują zajęcia w wodzie dla
niemowląt?Co myślicie o takich zajęciach? Warto sie nimi zainteresować?
Ania i Juleńka (11.04.2005)
Obserwuj wątek
    • rara75 Re: basen dla niemowląt 16.07.05, 16:02
      witaj,
      jest wiele basenow, ktore oferuja takie zajecia. Napisz, ktora dzielnica Cie
      interesuje...Sam sens - ja jestem za smile Moj Synek plywal od 2 m-ca, dzis ma 3-
      latka. Plusow jest mnostwo - zadnego minusa nie znalezlismy. Czy masz jakies
      watpliwosci? Napisz, co ciekawi Cie najbardziej...
      • freedom5 Re: basen dla niemowląt 16.07.05, 22:25
        Interesują mnie głównie baseny na Woli lub Bemowie.Mieszkamy w okolicach Auchan
        na Górczewskiej.Niestety nie posiadamy samochodu więc im bliżej byłby basen tym
        lepiej.Co do moich obaw to martwię się czy zajęcia na basenie nie spowodują
        różnych chorób,chodzi mi głównie o przeziębienia lub choroby wywołane samą
        wodą.To jest moje pierwsze dziecko,więc jeszcze nie bardzo wiem co powinnam a co
        nie i większość rzeczy robię na wyczucie-dlatego wolę najpierw dowiedzieć się
        czegos na temat tych zajeć na basenie.
        Dzięki za odpowiedź.
        Ania i Juleńka (11.04.2005)
        • magda742 Re: basen dla niemowląt 17.07.05, 11:56
          a cos w okolicach Grochowa? tez jestem zainteresowanasmile
          • dexon Re: basen dla niemowląt 17.07.05, 12:12
            Jest chyba w Wodniku na Gocławiu, ale my z Grochowa jeździmy na
            Rokosowską(ochota),ale trasą łazienkowska to tylko 10 min.Basen jest dość nowy i
            bardzo fajny.Następny kurs zaczna się w połowie września.
        • rara75 Re: basen dla niemowląt 17.07.05, 14:47
          witaj,
          juz rozumiem, co masz na mysli, bo Kubus jest rowniez moim pierwszym dzieckiem.
          Na pewno powinnas sie skonsultowac z pediatra, ktory opiekuje sie Twoim
          dzieckiem i Je zna. Jesli nie ma przeciwskazan - pozostaje wybor plywalni, frmy
          organizujacych tego rodzaju zajecia i oczywiscie zachowanie okreslonych zasad :-
          ), tak by do minimum ograniczyc ryzyko infekcji. Baseny sa dostosowane - temp.
          wody ok. 32 stopnie, powietrza tez podwyzszona, przewijaki, itp. Zajecia ze
          sprzetem i zabawkami. Sa zwolennicy i przeciwnicy kursow. Ja jestem za
          zajeciami w grupie - chocby dlatego, ze bezpieczniejsze, a poza tym to
          wlasciwie pierwsze miejsce, gdzie dziecko przed 1-2 rokiem zycia ma tak
          bezposredni kontakt z rowiesnikami. Piaskownica to juz nie to samo...
          Jesli chodzi o ew. choroby - trzeba znac przeciwskazania, a jesli nie jestescie
          w grupie ryzyka (np. infekcje ukladu moczowego, silne atopowe zapalenie skory)
          zachowac spokoj wink W zimie przyjezdasz wczesniej, zeby roznica temperatur nie
          byla tak duza. Powoli rozbierasz dziecko. Przed i po zajeciach - koniecznie
          prysznic. Ty i maluch. Po zajeciach - dokladnie osuszasz dziecko. Najczesciej
          karmisz (bo w brzuchu burczy po plywaniu smile, wiec dzieciak do 30 min pozostaje
          jeszcze na basenie. I suchutki opatulony w wozku, czy nosidelku przenoszony
          jest do samochodu, czy autobusu. Ja tez kilka miesiecy jezdzilam tramwajem (w
          zimie) z jednej dzielnicy do drugiej...Maly ma teraz 3 lata i...jest wyjatkowo
          zahartowany. Mielismy tylko 3 infekcje i to w czasie przerwy w
          plywaniu...Plusow jest duzo. Uwierz. Trzeba zachowac rozsadek wink
          Na koniec tego "elaboratu" - lokalizacja. Jest basen na Kasprzaka (wola) i przy
          Olawskiej (bemowo). Dojazd taki sam. My "zadomowilismy" sie na Bemowie. Wiem,
          ze chyba w sierpniu, beda nowe zajecia, ale za kilka dni bede miala namiary na
          te firme, ktora ma miec teraz zajecia. Moge Ci napisac na priva - jesli
          bedziesz chciala. Ja w tej chwili dojezdzam z prawej strony Wisly i wiem, ze
          podobne zajecia beda chyba przy Jagielonskiej (ktos pytal o Goclawek)i na
          Targowku. Ale szczegoly moge podac dopiero, gdy sama zdobede te informacje smile)
          • nataliamackowiak Re: basen dla niemowląt 17.07.05, 15:08
            Miszkam w małym mieście, nie mamy tu takiego basenu dla niemowląt, ale z
            ciekawości-ile kosztuje taki kurs?
            Natalia
            • rara75 Re: basen dla niemowląt 17.07.05, 17:08
              czesc,
              ceny w od 200 do 260 zl za 12 zajec
              • dexon Re: basen dla niemowląt 17.07.05, 21:34
                Lub 150zł za 10 zajęć pół godzinnych.
                • rara75 Re: basen dla niemowląt 17.07.05, 22:09
                  Naprawde? To chyba cos przeoczylam. Moglabys mi wyslac na priv jakies dodatkowe
                  informacje?
                  Dziekuje.
        • cyntia33 Re: basen dla niemowląt 18.07.05, 09:14
          Może na Potockiej bęzie ci blisko? Chyba jest też Delfin bodajże na
          Górczewskiej. Może znajdziesz przez google, np. program "Mama, Tata i ja" (oni
          prowadzą takie zajęcia).
          My chodzimy na Kabaty na ul. Wilczy Dół, od kiedy Iga skończyła 3 miesiące.
          Teraz ma prawie rok. Jesteśmy baaaaardzo zadowoleni, a Igusia bardzo polubiła
          te zajęcia.

pozdrawiam!
    • freedom5 Re: basen dla niemowląt 22.07.05, 17:38
      Bardzo Wam dziekuję za informacje.
      Pozdrawiam,
      Ania
    • zona_mi Re: basen dla niemowląt 22.07.05, 18:23
      Podejrzewam, że najlepsze informacje na temat basenów w Warszawie można uzyskać
      na forum Warszawa:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=611
      Pozdrawiam
      Zona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka