misiamama 25.12.05, 15:06 Witam W kórym kościele warto obejrzeć szopkę? W naszym (na św Bonifacego) jest młyn- wiattrak i źródełko, i dzwonnica. Ocena 3+. A gdzie są piękne szopki? Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.maksa Re: szopki 25.12.05, 20:30 witaj, byłam dzisiaj w 4 kościołach szukać szopki, ale jedyną znalazłam tylko w kościele św.krzyża w śródmieściu - ocena 4+ Odpowiedz Link Zgłoś
violik Re: szopki 27.12.05, 09:37 W pierwszy dzień Świąt byliśmy tradycyjnie na Miodowej, gdzie jest ruchoma szopka w kościele dolnym - bardzo fajna, jednakże trudno mi się odnieść do ocen W każdym razie dzieciak był zachwycony, dorośli też, o czym świadczyl chyba oczekujący na obejrzenie tłum ludzi w każdym wieku W drugi dzień Świąt byliśmy w sanktuarium Boboli na Rakowieckiej - szopka ruchoma po mszy - gaśnie światło, 3 królowie idą dookoła głównych postaci, anioł macha skrzydłami i każda figura ma element ruchomy, do tego kolędy z odgłosami z głośniczków Też się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
kotek15 Re: szopki 28.12.05, 09:54 Szopka przy kosciele sw tomasz ul Dereniowa ursynów, szopka znajduje sie na powietrzu sama w sobie nie jest zbyt piękana ale jest otoczona żywymi zwierzątkami co dla dzieci jest nielada atrakcją, figurki są naturalnej wielkości a do okoła kozy owce kucyk kury itp można wziąść chlebek marchewkę i nakarmić zwirzątka pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś