stanulka 08.08.06, 11:43 Którego pediatrę z Damiana polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
db19 TYLKO dr Śpiegowska 08.08.06, 19:41 Jest super w podejściu do dzieci, zna się na rzeczy (choć jest specjalistą kardiologiem dziecięcym) nie panikuje z alergiami i innymi takimi no i za każdym razem kiedy miałam małe problemy (dziecko jest generalnie zdrowe) potrafiła zaradzić - pupa, suche policzki, ropiejące oczy itp. Poza tym zawsze na wizycie dokładnie zważy, zmierzy, zbada i pamięta o poinformowaniu o szczepionkach, diecie, skierowaniu na badania np. krwi albo usg bioderek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bydz Re: TYLKO dr Śpiegowska 09.08.06, 22:04 db19 napisała: > a > każdym razem kiedy miałam małe problemy (dziecko jest generalnie zdrowe) > potrafiła zaradzić - pupa, suche policzki, ropiejące oczy itp. Jak masz generalnie dziecko zdrowe to znajdź sobie pediatrę w publicznej S.Z. a nie w Damianie. SZkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: TYLKO dr Śpiegowska 14.08.06, 23:05 a może autorka wątku ma wykupiony abonament w Damianie przez pracodawcę, tak jak mój mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
stanulka Re: TYLKO dr Śpiegowska 16.08.06, 13:56 Dokładnie, a konkretnie mam takie ubezpieczenie, że w Damianie, LIMie, LuXMedzie itp. mogę korzystać z większości usług gratis (tj. w ramach comiesięcznej składki). Odpowiedz Link Zgłoś
gaja24 Re: TYLKO dr Śpiegowska 10.08.06, 09:50 To czy lekarz jest dobrym fachowcem czy nie, zależy od tego czy dobrze diagnozuje choroby (poważne problemy) czy dobrze prowadzi dziecko - leczenie. Przy takich drobiazgach jak ropiejące oczka czy pupa trudno określić czy lekarz jest naprawde dobry czy nie. Ważenie mierzenie czy przypomnianie o szczepieniu jest niczym w porównaniu z poważniejszymi sprawami. Byłam kilka razy w Damianie u pediatrów i nie mogę powiedzieć, że któregoś szczególnie polecam na czele z panią okulistką dla dzieci. Przy naprawde poważnym problemnie nie raczyli mnie nawet przyjąć na konsultację tylko stwierdzili, że oni takimi przypadkami sie nie zajmują - chodzi np. o pana chirurga dziecięcego (w tej chwili nie pamiętam jak sie nazywa). W chwili obecnej ze szczepieniami czy drobnostkami chodze do przychodni rejonowej, ale jak jest poważna sprawa jadę prawie 70 km. do sprawdzonej i zaufanej pani doktor, która wczesniej zajmowała sie synem a obecnie zajmuje sie córką. Odpowiedz Link Zgłoś
db19 Re: TYLKO dr Śpiegowska 14.08.06, 20:06 Biedna stanulka, chciała się dowiedzieć czegoś o Damianie a tu dyskusje ideologiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
stanulka Re: TYLKO dr Śpiegowska 16.08.06, 14:01 Dzięki za odpowiedź. Byłam u Śpiegowskiej w tamtym roku jeden raz. Generalnie korzystałam wtedy z państwowej służby zdrowia, ale raz się zniecierpliwiłam i poszłam prywatnie. Teraz już nie mam zamiaru chodzić państwowo. I szukam jakiegoś pediatry "na stałe" wśród prywatnych. Byłam zadowolona z wizyty u dr Śpiegowskiej, ale że nie mam doświadczenia u innych pediatrów, więc chciałam usłyszeć więcej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: Pediatra z Damiana 22.08.06, 14:12 Polecam doktor Balicką. Zajmuje się moją córką od urodzenia (dosłownie: od pierwszego krzyku) i nie mam do niej zastrzeżeń. Nie panikuje, jest w miarę wyluzowana, ale konkretna. Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Re: Pediatra z Damiana 26.09.06, 20:26 zqastanawia mnie co to za atut z tym "nie panikuje"... juz kolejna osoba zglasza to jako zalwete pediatry... a tak powaznie, tez potrzebuje podpowiedzi co do damiana. dr balicka ma pozajmowane wizyty do 19 pazdziernika, a my musimy sie zaszczepic. do tej pory wizytowalismy u niej. Odpowiedz Link Zgłoś
rupiowa Re: Pediatra z Damiana 03.10.06, 13:10 Na mnie bardzo dobre wrazenie zrobila dr. Czarnecka, aczkolwiek wpakowala nam niepotrzebne leki, wiec jeli chodzi o powazniejsze sprawy polecam konsultowac z kims innym. Odpowiedz Link Zgłoś