Dodaj do ulubionych

Pediatra z Damiana

08.08.06, 11:43
Którego pediatrę z Damiana polecacie?
Obserwuj wątek
    • db19 TYLKO dr Śpiegowska 08.08.06, 19:41
      Jest super w podejściu do dzieci, zna się na rzeczy (choć jest specjalistą
      kardiologiem dziecięcym) nie panikuje z alergiami i innymi takimi no i za
      każdym razem kiedy miałam małe problemy (dziecko jest generalnie zdrowe)
      potrafiła zaradzić - pupa, suche policzki, ropiejące oczy itp. Poza tym zawsze
      na wizycie dokładnie zważy, zmierzy, zbada i pamięta o poinformowaniu o
      szczepionkach, diecie, skierowaniu na badania np. krwi albo usg bioderek itp.
      • bydz Re: TYLKO dr Śpiegowska 09.08.06, 22:04
        db19 napisała:

> a
        > każdym razem kiedy miałam małe problemy (dziecko jest generalnie zdrowe)
        > potrafiła zaradzić - pupa, suche policzki, ropiejące oczy itp.

Jak masz generalnie dziecko zdrowe to znajdź sobie pediatrę w publicznej S.Z. a
        nie w Damianie. SZkoda kasy.
        • dominika8 Re: TYLKO dr Śpiegowska 14.08.06, 23:05
          a może autorka wątku ma wykupiony abonament w Damianie przez pracodawcę, tak
          jak mój mąż?
          • stanulka Re: TYLKO dr Śpiegowska 16.08.06, 13:56
            Dokładnie, a konkretnie mam takie ubezpieczenie, że w Damianie, LIMie, LuXMedzie
            itp. mogę korzystać z większości usług gratis (tj. w ramach comiesięcznej składki).
      • gaja24 Re: TYLKO dr Śpiegowska 10.08.06, 09:50
        To czy lekarz jest dobrym fachowcem czy nie, zależy od tego czy dobrze
        diagnozuje choroby (poważne problemy) czy dobrze prowadzi dziecko - leczenie.
        Przy takich drobiazgach jak ropiejące oczka czy pupa trudno określić czy lekarz
        jest naprawde dobry czy nie. Ważenie mierzenie czy przypomnianie o szczepieniu
        jest niczym w porównaniu z poważniejszymi sprawami.
        Byłam kilka razy w Damianie u pediatrów i nie mogę powiedzieć, że któregoś
        szczególnie polecam na czele z panią okulistką dla dzieci. Przy naprawde
        poważnym problemnie nie raczyli mnie nawet przyjąć na konsultację tylko
        stwierdzili, że oni takimi przypadkami sie nie zajmują - chodzi np. o pana
        chirurga dziecięcego (w tej chwili nie pamiętam jak sie nazywa).
        W chwili obecnej ze szczepieniami czy drobnostkami chodze do przychodni
        rejonowej, ale jak jest poważna sprawa jadę prawie 70 km. do sprawdzonej i
        zaufanej pani doktor, która wczesniej zajmowała sie synem a obecnie zajmuje sie
        córką.

• db19 Re: TYLKO dr Śpiegowska 14.08.06, 20:06
          Biedna stanulka, chciała się dowiedzieć czegoś o Damianie a tu dyskusje
          ideologiczne...
      • stanulka Re: TYLKO dr Śpiegowska 16.08.06, 14:01
        Dzięki za odpowiedź. Byłam u Śpiegowskiej w tamtym roku jeden raz. Generalnie
        korzystałam wtedy z państwowej służby zdrowia, ale raz się zniecierpliwiłam i
        poszłam prywatnie.
        Teraz już nie mam zamiaru chodzić państwowo. I szukam jakiegoś pediatry "na
        stałe" wśród prywatnych.
        Byłam zadowolona z wizyty u dr Śpiegowskiej, ale że nie mam doświadczenia u
        innych pediatrów, więc chciałam usłyszeć więcej opinii.
    • annab11 Re: Pediatra z Damiana 22.08.06, 14:12
      Polecam doktor Balicką. Zajmuje się moją córką od urodzenia (dosłownie: od
      pierwszego krzyku) i nie mam do niej zastrzeżeń. Nie panikuje, jest w miarę
      wyluzowana, ale konkretna.
      • flora_palmieri Re: Pediatra z Damiana 26.09.06, 20:26
        zqastanawia mnie co to za atut z tym "nie panikuje"... juz kolejna osoba
        zglasza to jako zalwete pediatry...

a tak powaznie, tez potrzebuje podpowiedzi co do damiana. dr balicka ma
        pozajmowane wizyty do 19 pazdziernika, a my musimy sie zaszczepic. do tej pory
        wizytowalismy u niej.

• rupiowa Re: Pediatra z Damiana 03.10.06, 13:10
      Na mnie bardzo dobre wrazenie zrobila dr. Czarnecka, aczkolwiek wpakowala nam
      niepotrzebne leki, wiec jeli chodzi o powazniejsze sprawy polecam konsultowac z
      kims innym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka