Dodaj do ulubionych

Basen w Warszawie

IP: *.* 15.04.02, 16:00
Witam,Czy któraś z mam może polecić mi jakiś basen dla 10- miesięcznego bobasa, aby popływał sobie z mamcią? Gdzie odbywają sie specjalne zajęcia dla takich dzieciaczków?
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia22 Re: Basen w Warszawie IP: *.* 15.04.02, 19:00
      My chodzimy na Spartańską. Nie ma tam zapisów, przychodzisz o której chcesz godzinie w niedzielę (tzn. od 10 do 19.00). Jest instruktor, który służy pomocą i radą, ale nie prowadzi żadnych zajęć ani ćwiczeń jako takich.Dla mnie jest to korzystny układ, bo nie muszę przychodzić tam na czas, co przy bliźniętach byłaby bardzo trudne.MadziaP.S Chodzą tam dzieci nawet 2 miesieczne. My zaczęliśmy w 7 miesiącu.
      • Gość: lisa Re: Basen w Warszawie do Madzi IP: *.* 16.04.02, 13:46
        Witaj,a jak jest z czystością wody na Spartańskiej?Dużo słyszłąm ale nieciekawych opinii.Powiedz proszę.
        • Gość: madzia22 Re: Basen w Warszawie do Madzi IP: *.* 16.04.02, 17:19
          Nigdy nie słyszałam, żeby któreś z dzieci po kąpieli w tamtejszym basenie miało jakieś problemy. Moje też nigdy nie miały.Na prawdę nie wiem. Swoją drogą wydaje mi się, że basen musi przestrzegać najsurowszych norm Sanepidu, żeby móc oficjalnie prowadzić zajęcia dla niemowląt... Chyba że się mylę.PozdrawiamMadzia
    • Gość: dino Re: Basen w Warszawie IP: *.* 17.04.02, 14:43
      Ja jestem dopiero w ciazy ale chodze na basen na Potocka, czyli na Zoliborz, bardzo blisko Pl Wilsona.To bardzo czysty i nowy basen. Jest duza plywalnia, brodzik dla maluchow z malenka zjezdzalnia, maly basen dla dziciakow no i czesc rekkreacyjna-jacuzzi bicze itp.Woda cieplutka (oczywiscie poza czescia glowna do plywania)Chodzi tam sporo bobasow i widzialam ze organizuja tam zajecia dla niemowlat. Naprawde polecam!Moze sie spotkamy?Wchodzi sie na tzw godziny czyli na gwizdek, ale wczesniej wpuszczaja do sztani zeby sie przygotowac wiec jest sporo czasu na ubranie malucha ( czy tez rozebranie)Pozdrawiam
      • Gość: anyaa Re: Basen w Warszawie IP: *.* 20.04.02, 20:35
        Hej,Mieszkam na bielanach i też chętnie popływałabym z synkiem (8 miesięcy) na Potockiej. W jakim wieku jest Twój maluszek? Swego czasu bardzo często chodziłam na tem basen. Wiem, że są tam organizowane specjalne zajęcia dla niemowlaków, ale nie chciałabym się zapisywać na konkretną godzinę - raczej wpadać od czasu do czasu. Z drugiej strony, czułabym się chyba niepewnie sama z takim malcem. Proszę napisz coś więcej o tym, jak Wy korzystacie z basenu. Może się umówimy?pozdrawiamAnia mama Michasia
        • Gość: dino Re: Basen w Warszawie IP: *.* 22.04.02, 09:55
          Czesc,Moj maluszek jeszcze imeszka w brzuszku i ma 25 tyg.W kazdym razie basen goraco polecam wszystkim przyszlym i obecnym mamom. Nastepnym razem postaram sie sprawdzic kiedy zajecia dla maluchow sa organizowane ( mam nadzieje ze ciagle sa)Do zobaczenia!!Ponizej zalaczam info o godz otwarcia i telefon:ul. Potocka 1tel. 832 45 52, 832 46 04godziny otwarcia: pon.-pt.: 6.00 - 8.00 oraz 17.00 - 21.00 (8.00 - 17.00 - szkoły!)sob.-niedz.: 6.00 - 22.00bilety: normalny: 6.00 - 8.00 12 zł (30 min), 17.00 - 21.00 16 zł (45 min)wymiary: 25 na 12 m (basen duży)15 na 12 m (basen średni )7,5 na 5 m (basen mały)Atrakcje:basen rekreacyjny (ze sztuczną rzeką i łóżkami do masażu wodnego),basen sportowy (25 na 16 m), zjeżdżalnia (dł. 78 m), basen do nauki pływania, brodzik. Woda jest ozonowana. Kompleks jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych.
          • Gość: bobas Re: Basen w Warszawie IP: *.* 22.04.02, 19:45
            Cześć dziewczyny, tak się cieszę, że piszecie o basenie na Potockiej, bo ja mieszkam 15 minut drogi od niego i już dawno miałam się tam wybrać, by zobaczyć, jak jest. Jestem w 18 tygodniu ciąży i mam pytanie, kiedy najlepiej jest chodzić na basen, może jest jakaś gimnastyka dla ciężarnych, i na którym basenie jest najbezpieczniej i spokojniej. Pozdrawiam.
      • Gość: Gooh Re: Basen w Warszawie IP: *.* 26.04.02, 12:47
        ja chodze ze swoi(9już teraz rocznym) synkiem na ten basen :-) - w niedziele na 14.30 !polecam wszystkim :-) - super zabawa zarówno dla rodzica jak i dzieciaczka :-)pozdrowionkaGooh i Bruno
        • Gość: anyaa Re: Basen w Warszawie-o Potockiej do Gooh IP: *.* 26.04.02, 19:16
          A chodzisz na organizowane zajecia? Bo ja chcialabym się "wstrzelić" wtedy, kiedy nie ma akurat zajec dla niemowlakow (wolny brodzik) a wejscia są półgodzinne.Wiesz moze, czy to w ogóle mozliwe?Pozdrawiam,Ania
          • Gość: Gooh Re: Basen w Warszawie-o Potockiej do Gooh IP: *.* 27.04.02, 21:16
            Ania my chodzimy na zajęcia zorganizowane, ale np. dzis byliśmy rano całą rodzinka na basenie, nadprogramowo...wykupiliśmy trzy bilety, na 45 minut (Bruno - ulgowy, mimo iz ma roczek dopiero) :-( i byliśmy w częsci ze sztuczna falą - woda tej samej cipłoty co w brodziku, gdzie odbywaja się zajęcia - było super - Bruno nawet z tata zjechał na dużej rurze :-) zawsze jest jeszcze dostepny mały brodzik - taki ze zjeżdżalnią dla dzieci...musiałabyś zadzwonić i dowiedzieć się, kiedy sa wejścia półgodzinne...choć jak ci się nie spieszy, to ja jutro będą c na naszych zajęciach - dowiem sie o 1/2 godzinne wejściówki..pozdrowionkagooh i Bruno:-)
    • Gość: Berenika Re: Basen w Warszawie IP: *.* 26.04.02, 19:25
      Z tego, co wiem, takie zajecia organizuje tez basen na SGGW, nowo otwarty. Nie wiem, jak wygladaja, bo moje malenstwo ma dopiero 36 tygodni, wiec plywam za nie. Sam basen podoba mi sie bardzo, zwlaszcza obsluga, jakas nietypowo mila. cala reszta tez OK.
    • Gość: Zuzka Re: Basen w Warszawie IP: *.* 30.04.02, 18:15
      Ja chodzę z rodziną (mąż i dziewczynki 9 i 2,5 roku oraz nieokreślonej płci 17-tygodniowa fasolka) na Abrahama. Jest OK, tylko dość drogo. Basen do pływania ma temperaturę 27 stopni, basen dla dzieci - ok. 30 stopni, a wanna jaccuzzi - 34 stopnie. Nie ma tłoku, jest czysto i nowocześnie: elektroniczne zliczanie czasu pływania itd.Polecam, choć tak naprawdę, to po każdej wizycie na basenie nachodzi mnie refleksja, że nie ważne gdzie - byle pływać!PozdrawiamZuza
      • Gość: madzia22 Basen dla niemowlaka IP: *.* 13.06.02, 12:47
        Wiem, że ten temat już się pojawiał na forum, ale chcę do niego wrócić. Potrzebuję adresów warszawskich basenów dla maluchów z krótkim opisem placówki. SZczególnie intersuje mnie czy trzeba się zapisywać na określoną godzinę, czy też można wchodzić kiedy się chce, jak to jest na Spartańskiej.Chodzę z dziećmi właśnie na Spartańską, ale po mału zaczyna mnie denerwować obskurność szatni etc. i zastanawiam się nad zmianą miejsca.PozdrawiamMadzia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka