Gość: Anita IP: *.* 19.04.02, 09:53 Czy mozecie polecic jakies agencje, ktore pomagaja znalezc opiekunke do dziecka?I jak takie poszukiwania wygladaja technicznie?A potem, o co pytac taka opiekunke?I JAK WIEDZIEC, ZE SIE nada?????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tatarka Re: Agencje opiekunek IP: *.* 21.04.02, 20:00 Sama kilka miesięcy temu poszukiwałam opiekunki. Kolezanka poleciła mi agencje, nie podam Ci jej, bo zupełnie nie polecam. Wyglada to tak, ze dzwonisz do szefowej agencji, opisujesz twoje dziecko, charakter pracy, czy w gre wchodzi też gotowanie, sprzatanie, itd. Mówisz gdzie mieszkasz i jaki jest dojazd do domu, to dla opiekunek bardzo ważne i oczywiście czas pracy. Potem pani z agencji dzwoni do ciebie i proponuje ci jakąś panią opisuje ją i ty albo sie zgadzasz, wtedy dochodzi do spotkania, przyjeżdza pani z agencji z kanydatką na nianie. Samo spotkanie już zalezy od ciebie, radze wypytywac o wszystko i bacznie obserwowac zachowanie. Pierwsza pani, która do nas przyszła od razu rzuciła sie do Oli i zaczęła szczerzyć zęby, wyglądało to tak sztucznie, ze od razu zrozumieliśmy, ze chce sie nam przypodobać, potem przyłapaliśmy ją na kłamstwie, bo zapytałam czy pali, ona odpowiedziała że nie, spojrzałam na ręce, potem na zeby - potwornie żółte i wszysto było jasne. Takich pan było kilka , jedna nak tórą sie już zgodziliśmy...zapomniała do nas oddzwonić, odezwała sie na dwa dni przed moim pójściem do pracy, tłumacząc sie że jest w szpitalu. Na szczęście Ola zajął sie przez jakiś czas mój mąż, a teraz babcia z ciocią. Generalnie niep olecam agencji, chyba, że jest to naprawdę znana i wypróbowana. Wydaje mi sie prowadzącym agencje zalezy tylko na kasie, robią wszystko by jak najlepiej sprzedać swoje kandydatki, więc zapewne robią im wykłady, nastawiają jak najlepiej sie zachowac. Myśle że najlepiej jest zgodzic sie na okres próbny. A co do pieniędzy to zwracałam agentce za dojazd, bo mieszkam poza Warszawą. Potem , płaci sie jej połowę miesięcznej pensji opiekunki, jesli transakcja dojdzie do skutku.Powodzenia, przede mną też chyba poszukiwania opiekunkiPozdrawiam Mira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia22 Re: Agencje opiekunek IP: *.* 24.04.02, 20:29 Najbardziej polecam szukanie niani przez znajomych albo przez obgłoszenia wywieszane w okolicy.MAdzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gooh Re: Agencje opiekunek IP: *.* 26.04.02, 11:58 ja też polecam ogłoszenia na osiedlu, na przystankach - a nie agencjetak, czy inaczej trzeba dużo cierpliwościGooh Odpowiedz Link Zgłoś