Dodaj do ulubionych

Bezpieczne dzielnice

IP: *.* 18.02.03, 09:02
Kochane Warszawianki,szukam mieszkania, muszę koniecznie przeprowadzić się z cudownej, zielonej i miłej Saskiej Kępy (ale ostatnio coraz mniej bezpiecznej). Ale szkopuł w tym, że hm, poszukuję dzielnicy, osiedla bezpiecznego, z miłymi sąsiadami, niekoniecznie w centrum.Ale wymagania ;)Poradźcie proszę, może Wy mieszkacie w cudownym miejscu, gdzie warto się przeprowadzić.Pozdrawiam ciepłoMilly :)
Obserwuj wątek
    • Gość: pienkosia Re: Bezpieczne dzielnice IP: *.* 18.02.03, 10:18
      Ja moge polecic Tarchomin
    • Gość: pelapa Re: Bezpieczne dzielnice IP: *.* 18.02.03, 13:03
      Ja nie polecam Jelonek. Właśnie dziś rąbneli mi samochód :( , pewnie do kompletu do reflektorów przeciwmgielnych które ukradli miesiac wcześniej :gun:
      • Gość: dyziak Re: Bezpieczne dzielnice IP: *.* 18.02.03, 13:25
        Ja z całym spokojem polecam Ci Gocław. Wszak to prawie jak Saska Kępa ;) a zdecydowanie tańsze mieszkania. I bardzo ładnie :) I spokojnie :)dyziak :hello:
    • Gość: Kicia Re: Bezpieczne dzielnice IP: *.* 18.02.03, 15:28
      Hi,Ja też z antyreklamą - Dolny Mokotów. Niby fajnie, blisko Łazienek. Jednak jeżeli chodzi o kradzieże samochodów to jest to jedna z najfatalniejszych dzielnic w Warszawie (w tym jeden nasz). A poza tym to chyba fajnie.Pozdrawiam,Anita
      • Gość: katarzynamaria2 Re: Bezpieczne dzielnice IP: *.* 18.02.03, 15:46
        Polecam Ochotę. Blisko Park Szczęśliwicki, gdzie przez cały rok można jeżdzić na nartach, świetny plac zabaw, dużo szkól i przedszkoli do wyboru, blisko Carrefour i budują coś jeszcze. No i wszędzie blisko!Polecam osiedla: Oaza, Przy Parku, Włodarzewska i inne podobne. Jeśli masz bardziej szczegółowe pytania, zapraszam na priv.Pozdrawiam,Kasia z Ochoty
    • Gość: 290976 Re: Bezpieczne dzielnicee IP: *.* 18.02.03, 17:03
      Hej! Ja tez polecam Tarchomin, a konkretniej Nowodwory, okolice Odkrytej. Ja mieszkam na samym koncu Odkrytej, na Akacjach 6 i jest cudnie. Blisko nad Wisle, niziutkie bloki, domki jednorodzinne(zadne tam blokowisko, jak kiedys wyobrazalam sobie ta czesc Warszawy), mieszkam na osiedlu strzezonym, wiec jest naprawde bezpiecznie, sasiedzi bardzo zyczliwi, sami mlodzi ludzie(mamy osiedlowa strone internetowa, gdzie poznajemy sie lepiej). Same zalety! Najlepiej przejedz sie i sama zobacz, Jedyny mankament to kawalek do petli, no i odleglosc od Centrum. Bez auta sie nie obejdziesz. Pozdrawiam- Chmurka
    • Gość: Kasia_M Re: Bezpieczne dzielnice IP: *.* 18.02.03, 17:50
      jeśli szukasz naprawdę oazy spokoju to nie da ci jej żadna dzielnica czy bloki wskazane przez kolgokolwiek niestetyjedyną formąspokoju w tym mieście może być strzeżone, cholernie drogie osiedle jakich powstaje coraz więcej, niestety mieszkają tam tylko ludzie których na prawdę na to stać - czego im zazdroszczę w tej sytuacji - tworzą sobie własne spokojne enklawy kultury której nie znajdziesz w blokowisku jakich byś miłych sąsiadów nie miała....osobiście mam 2 znajomych mieszkających na takich osiedlach pod W-wą - jak się tylko tam wjeżdza czuć spokój i luksus chociaz domki nie są jakieś wielkie i bogato budowane....niedościgłe moje marzenie - taki domek......pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka