grazbed 09.02.07, 11:25 Jestem zmuszona zmienić przychodnię i rozważam zapisanie rodziny do przychodni na ul.Bellotiego 1. Interesuje mnie pediatra, internista i laboratorium. Czy ktoś ma jakieś dośiawdczenia w tym względzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konkubinka Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 11:29 ja korzystam.I odradzam.Pluje sobie w brode, ze zapisalam tam siebie i dzieci, a zrobilam to za namowa sasiadki. Zapisalam nas tam 2,5 roku temu.Wtedy byla tam faktycznie swietna pediatra.Tylko nie wzeilam pod uwage , ze pediatra mozesie zminic a my w tym czasie zaczniemy miec powazne problemy zdrowotne.Teraz omijam Belottiego szerokim łukiem i nawet nie chce mi sie isc zabarc naszych kart w celu przepisania sie gdzie eindziej Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka laboratorium 09.02.07, 11:31 laboratorium to cyrk na kółkach,Doslownie-na kolkach laboratorium wyjezdza po godzinach i w jego miejsce do gabinetu wchodzi internista. Ponadto za wiekszosc badan sie placi bo nie ma umowy z NFZ.Poza tym placisz wiecej niz gdzie indziej bo badania jada do Diagnostyki na Ochote a wiec Belottiego to tylko posrednik.Dodam , ze w diagnostyce jesli badania przekrocza 80 zl mozesz pobrac je w domu, przyjedzie pielegniarka. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 11:48 Dzięki za ostrzeżenie!! Zdaje mi się, że mieszkamy w sąsiedztwie - czy możesz polecić coś dobrego w pobliżu? Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 11:55 zdaje sie ze mieszkamy w sasiedztwie bo juz chyba kiedys szukalas szkoly dla dziecka. Niestety nie pozostaje nam chyba wiele - Plocka i Grzybowska jesli chodzi o dzieci.Na Płockiej wiem , ze swietny jest dr Mikulski ale kiedy ja sie zapisywalam to nie mial juz miejsc.Co do obu przychodni mnie ze wzglesu na miejsce zamieszkania (dokladnie pomiedzy)nie przysluguja wizyty domowe . Jesli chodzi o mnie, chyba zapisze sie na Kasprzaka 11 do dr Hoffman.Gdzies trzeba choc i tak zwykle lądujemy prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mokrasa Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 12:08 JA zapisałam i siebie i Majkę w ramach POZ do Falcka na Sapieżyńską (a mieszkam też w Waszej okolicy). Jestem bardzo zadowolona. Chodzimy do dr. Garbaczuk, ale o dr Szubicz, która przyjmuje codziennie też czytałam dobre opinie. Wizyty domowe przysługują po 18 w ramach nocnej pomocy (jak coś się działo to najwyżej czekałam do 18 a wtedy lekarz był już po pół godzinie). Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 12:14 a to dobrze wiedziec.Wiem , ze niektore przychodnie maja z nimi umowe na wizyty domowe (ale nie Belottiego).Poszukam danych i sie dowiem. A jak tam jest z badaniami laboratoryjnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
mokrasa Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 12:23 Małej robiłam do tej pory tylko podstawowe moczu. Ale ja tam robiłam badania w ciązy - musiałam płacić za te które nie są refundowane. Bez problemu robiłam co miesiąc krew, mocz, a takze obciążenie glukozą, hormony tarczycy. Za to co płaciłam to wiem, że moje koleżanki w państwowej służbie zdrowia też musiały płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: Falck namiary 09.02.07, 12:31 dzieki ps.na Belottiego za hormony tarczycy musialam zaplacic , powiedziano mi ze nie jest refundowane.Potem sprawdzilam w internecie, ze jest inaczej.Ten fakt juz zupenie mnie przekonal do tego , ze ta przychodnia to jakas pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 11.02.07, 07:14 Dzięki za informacje. My korzystamy jak narazie z Medycyny Rodzinnej na Żwirki i Wigury. Z samej przychodni jesteśmy bardzo zadowoleni. Ponieważ jednak moja pani doktor odchodzi, myślałam,że znajdę coś bliżej domu (dojazd na Żwirki przez wiecznie zablokowaną Towarową trochę trwa). W tej sytuacji zostanę jednak w Medycynie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś