Dodaj do ulubionych

Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzysta?

09.02.07, 11:25
Jestem zmuszona zmienić przychodnię i rozważam zapisanie rodziny do przychodni
na ul.Bellotiego 1.
Interesuje mnie pediatra, internista i laboratorium.
Czy ktoś ma jakieś dośiawdczenia w tym względzie?
Obserwuj wątek
    • konkubinka Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 11:29
      ja korzystam.I odradzam.Pluje sobie w brode, ze zapisalam tam siebie i dzieci,
      a zrobilam to za namowa sasiadki.
      Zapisalam nas tam 2,5 roku temu.Wtedy byla tam faktycznie swietna
      pediatra.Tylko nie wzeilam pod uwage , ze pediatra mozesie zminic a my w tym
      czasie zaczniemy miec powazne problemy zdrowotne.Teraz omijam Belottiego
      szerokim łukiem i nawet nie chce mi sie isc zabarc naszych kart w celu
      przepisania sie gdzie eindziej
      • konkubinka laboratorium 09.02.07, 11:31
        laboratorium to cyrk na kółkach,Doslownie-na kolkach laboratorium wyjezdza po
        godzinach i w jego miejsce do gabinetu wchodzi internista.
        Ponadto za wiekszosc badan sie placi bo nie ma umowy z NFZ.Poza tym placisz
        wiecej niz gdzie indziej bo badania jada do Diagnostyki na Ochote a wiec
        Belottiego to tylko posrednik.Dodam , ze w diagnostyce jesli badania przekrocza
        80 zl mozesz pobrac je w domu, przyjedzie pielegniarka.
    • grazbed Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 11:48
      Dzięki za ostrzeżenie!!
      Zdaje mi się, że mieszkamy w sąsiedztwie smile - czy możesz polecić coś dobrego w
      pobliżu?
      • konkubinka Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 11:55
        zdaje sie ze mieszkamy w sasiedztwie bo juz chyba kiedys szukalas szkoly dla
        dziecka.
        Niestety nie pozostaje nam chyba wiele - Plocka i Grzybowska jesli chodzi o
        dzieci.Na Płockiej wiem , ze swietny jest dr Mikulski ale kiedy ja sie
        zapisywalam to nie mial juz miejsc.Co do obu przychodni mnie ze wzglesu na
        miejsce zamieszkania (dokladnie pomiedzy)nie przysluguja wizyty domowe .
        Jesli chodzi o mnie, chyba zapisze sie na Kasprzaka 11 do dr Hoffman.Gdzies
        trzeba choc i tak zwykle lądujemy prywatnie.
        • mokrasa Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 12:08
          JA zapisałam i siebie i Majkę w ramach POZ do Falcka na Sapieżyńską (a mieszkam
          też w Waszej okolicy). Jestem bardzo zadowolona. Chodzimy do dr. Garbaczuk, ale
          o dr Szubicz, która przyjmuje codziennie też czytałam dobre opinie. Wizyty
          domowe przysługują po 18 w ramach nocnej pomocy (jak coś się działo to najwyżej
          czekałam do 18 a wtedy lekarz był już po pół godzinie).
          • konkubinka Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 12:14
            a to dobrze wiedziec.Wiem , ze niektore przychodnie maja z nimi umowe na wizyty
            domowe (ale nie Belottiego).Poszukam danych i sie dowiem.
            A jak tam jest z badaniami laboratoryjnymi?
            • mokrasa Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 09.02.07, 12:23
              Małej robiłam do tej pory tylko podstawowe moczu. Ale ja tam robiłam badania w
              ciązy - musiałam płacić za te które nie są refundowane. Bez problemu robiłam co
              miesiąc krew, mocz, a takze obciążenie glukozą, hormony tarczycy. Za to co
              płaciłam to wiem, że moje koleżanki w państwowej służbie zdrowia też musiały
              płacić.
              • mokrasa Re: Falck namiary 09.02.07, 12:24
                www.falck.pl/
                • konkubinka Re: Falck namiary 09.02.07, 12:31
                  dzieki
                  ps.na Belottiego za hormony tarczycy musialam zaplacic , powiedziano mi ze nie
                  jest refundowane.Potem sprawdzilam w internecie, ze jest inaczej.Ten fakt juz
                  zupenie mnie przekonal do tego , ze ta przychodnia to jakas pomylka.
    • grazbed Re: Przychodnia na ul.Bellotiego 1 - ktoś korzyst 11.02.07, 07:14
      Dzięki za informacje.
      My korzystamy jak narazie z Medycyny Rodzinnej na Żwirki i Wigury. Z samej
      przychodni jesteśmy bardzo zadowoleni. Ponieważ jednak moja pani doktor
      odchodzi, myślałam,że znajdę coś bliżej domu (dojazd na Żwirki przez wiecznie
      zablokowaną Towarową trochę trwa).
      W tej sytuacji zostanę jednak w Medycynie.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka