Dodaj do ulubionych

Medicover czy Enel-med ?

05.11.07, 13:02
Witam,

Moje pytanie kieruję do klientów wyżej wymienionych prywatnych
ubezpieczycieli. Która firmę polecacie i dlaczego?

Zastanawiam się między pakietami:
Enel-med: GOLD
Medicover: Opieka Specjalistyczna Plus

Chcę wykupić to ubezpieczenie dla kobiety, która jest obecnie po przeszczepie
nerki. Najważniejsze dla mnie to dostęp do lekarzy pierwszego kontaktu,
lekarzy specjalistow oraz jak najszerszy zakres badan ambulatoryjnych w cenie
abonamentu.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Medicover czy Enel-med ? 05.11.07, 13:16
      Po pierwsze pakiet z Medicover nei umozliwia korzystani az lekarzy
      Medicover.
      o drugie - od razu beda obostrzenai jesli chodzi o osobe po
      przeszczepie - napewno w obu przypadkach i to tez musisz wziac pod
      uwage.

Dlatego najlepiej chyba nei pytac tylko umowic sie z doradcami i
      omowic konkretny przypadek
    • monsiu73 Re: Medicover czy Enel-med ? 09.11.07, 22:00
      mam w Medicover abonament firmowy od 6 lat(biały),a ostatnio przez kilka m-cy
      płaciłam za kartę rodzinną,prywatnie.Zrezygnowałam z niej.Dostepnośc lekarzy to
      porażka,trzeba czekać tygodniami na specjalistów,a gdy moje dziecko było chore
      wyznaczono mi wizytę za...3 dni.Kilka razy pocałowałam klamkę,bo spóxniłam się
      kilka minut-korki,problemy z parkingami pod Medicover (W-wa,wszystkie
      centra).Mimo,że dzwoniłam i uprzedzałam,że stoję w korkach,ale dojadę za
      chwilę,odsyłano mnie z kwitkiem.Dodam,że zależało mi na dobrej opiece medycznej
      dla dzieci.
      Mój mąz z bolem zęba został odesłany z kwitkiem,bo spóźnił się kilka minut do
      Atrium,w godzinach szczytu,gdzie nie ma możliwości zaparkować auta w promieniu
      kilometra od atrium.
      nikomu nie polecam tej placówki.
      Prowadziłam tam również dwie ciąże-lekarze ginekolodzy są beznadziejni,a
      przeszłam przez wielu.Pierwszą ciąże miałam zagrożoną i mogłoby sie bardzo źle
      skończyć,z winy ginekologów i usg.
      Moja cała firma (około 400 osób) ma abonament w Medicover,a wczoraj na korytarzu
      usłyszałam przypadkiem rozmowę kilku osób,że musiałyby upaśc na głowę,żeby iść
      do \medicover do specjalisty (akurat chodziło o dermatologa).
      Moje starsze dziecko ma wrodzoną wadę układu moczowego i niedawno chciałam w
      ramach abonamentu zrobić mu okresowe badanie USG,ponieważ leczy się w CZD w
      Międzylesiu i akurat zbliżał się termin wizyty.Usłyszałam,że nie przysługują
      bezpłatne badania wprzypadku choroby powstałej PRZED ZAPISANIEM SIE DO MEDICOVER.
      Po prostu płaci się 400 za kartę rodzinną nie mogąc korzystać z usg.
      nikomu nie polecam tej firmy,to jakaś koszmarna porażka.
      Miałam mnóstwo przejśc z |Medicover i naprawdę, wolę państwową przychodnię
      (dziecięcą akurat) w Nadarzynie.Lepsza dostępność i za darmo.
      co do enel-med-nie mam żadnych doświadczen z tą firmą i nie zabieram głosu w tym
      temacie.
      • madziulec Re: Medicover czy Enel-med ? 09.11.07, 22:40
        Piszesz nieprawde.

Po pierwsze: Medicober ma parking pod Atrium, wiec wjezdzasz BEZPLATNIE do parkingu podziemnego i wcale nie musisz szukac zadnego miejsca (co innego Enel-Med mieszczacy sie rowniez w Atrium). Podobnie miejsca ma klinika na Domaniewskiej. Bitwy Warszawskiej - rzeczywisci ekiepsko.

Po drugie: kilku lekarzy przyjmujacych w Medicover jest na tzw. bialej liscie, a wiec liscie polecanych lekarzy ginekologow. No, ze Tobie nie odpowiadal zaden.. Moja zagrozona ciaze (zreszt azakonczona bardzo szczesliwym rozwiazaniem, ale poprzedzona pobytami w szpitalu itp) prowadzil Dr Czempinski.

Co do wad wrodzonych: rzeczywiscie nei obejmuje tego abonament i to gdziekolwiek nie pojdziesz wink)) Czy do jednej czy 40 kliniki z prywatnym abonamentem. Aha - mozesz wykupic zloty, wtedy zdaje sie, ze cos Ci tam obejmie. Swoja droga nie wymagaj by za 50 zl miesiecznie leczono wady wrodzone.

Jesli chodzi o moje dziecko rowniez ma wade ukladu moczowego, do tego kilka innych schorzen - na szczescie od urodzenia objety jest pakietem, ale nie mam pretensji, ze nie zaplacili za zabiek zwiazany z ukladem moczowym,, nie zaplaca za usuniecie 3-go migdala itp.

(co oczywisci enie zmienia faktu, ze jestem nieznyt z nich zadowolona)
        • sylwia_dew2 Re: Medicover czy Enel-med ? 11.11.07, 23:20
          Ja jestem w medicover 11 lat i rzeczywiście raz jest lepiej raz jest
          gorzej, ale wiele przytoczonych tutaj wypowiedzi to kompletne bzdury
          i nieprawda.

Mam rodzinny abonament zloty i jest to najlepsza inwestycja naszej
          rodziny:
          1. mój mąż miał zerwane ścięgno ahillesa - wszytko
          zostałozoperowane rewelacujnie i zrehabilitowane - nie kosztowało
          nas to ani grosza a odesłali go do kliniki specjalistycznej.

2. dziecko mialo wyciety trzeci migdał - wszystko super! Ani grosza.
          3. ciaza jedna i druga prowadzone bardzo dobrze - pełen
          profesjonalizm - zero stresu.
          4. pediatria - mogłoby być lepiej z terminami, ale jak jest coś
          poważnego to lekaż przyjeżdża do domu.
          5. prawdą jest , że jest kilku partaczy - jak wszedzie ,ale trzeba
          na to zwracać uwagę dyrekcji. Ja złożyłam zażalenie jak nie
          rozpoznali zapalenia płuc.

W porównaniu z całą resztą i tak sa najlepsi.

Pozdrawiam
          Sylwia
          • madziulec Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 06:41
            Dodajmy, ze Medicover to obecnie najdrozsza opcja na rynku.
            Abonament niebieski dla dziecka 300 zl, w enel-medzie kosztowalby bodajze 160... przy takim samym zakresie uslug.

Coz.
          • monsiu73 Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 12:32
            skoro wiele rzeczo bzdury i nieprawda,proszę napisać ,które
            konkretnie.
            Acha,lekarz piszę się przez rz, a Achilles przez ch.
            I jak się potoczyły losy Pani zażalenia?Była jakaś reakcja?
            Co ciąży-jak jest bez komplikacji,to Medicover odwala standardową
            robotę i niczym się nie przejmuje.Jak zaczynają się kompliakcje,to
            rozkładają ręcę i odsyłają do szpitala.

na pewno są najdrożsi, ale czy najlepsi,to polemizowałabym.

na drugi raz radzę wziąć słownik ortograficzny do ręki,a nie
            wypisywać zarzuty bez pokrycia.
            • madziulec Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 12:53
              I Monsiu, nie czepiaj sie bledow w pisowni, bo pisalam dosc szybko.
              Raczej skup sie na tym co sama piszesz, bo kupe w tym neiscislosci
              metrytorycznych wink))))
        • monsiu73 Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 12:37
          nie piszę nieprawdy.Opisałam swoje autentyczne bardzo złe
          doświadczenia z Medicover na przestrzeni 6 lat.
          Może i ma parking pod Atrium,ale akurat pierwszy raz o tym słyszę.
          Po drugie,gin Czempiński jest tak obleganym lekarzem,że cięzko się
          było dostać,a przyjmował na Pradze Poludnie w Szpitalu praskim,dokąd
          ode mnie jest około 20 km.

za jakie 50 zł????Abonament miesięczny RODZINNY kosztuje prawie 400
          zł i taki właśnie posiadałm do niedawna.Czytaj ze zrozumieniem.

Ja nie mam pretensji-kolejny raz proszę o czytanie ze zrozumieniem-
          że nie zapłacił medicover za zabieg (Zabieg a nie zabiek),bo akurat
          to stało się BEZPŁATNIE w CZD w Międzylesiu,tylko o płacenie za
          BADANIA USG, a te już zabiegiem nie są.

jeszcze jakieś nieprawdziwe rzeczy napisałam?
          • madziulec Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 12:52
            Abonament dla 1 osoby kosztuje 300 zl - jest to karta niebieska.
            Trudno n kerte biala miec obsluge jak np. na karte zlota (choc i w
            przypadku karty zlotej sa potezne obsuwy).
            Jesli wiec podzielimy te 400 zl na ilosc osob korzystajacych z
            abonamentu to oakzuje sie, ze lepiej jest skorzystac gdzies indziej
            z lekarza.

Co zas do parkingu - kurcze, oni to podkreslaja na kazdym kroku,
            uwazajac (zreszt aslusznie), ze to wielki ataut dla nich miec tam
            bezplatne meijsca parkingowe.

Za badanie USG w Medicover sie nie placi wink)) obejmuje je najtanszy
            i najprostszy abonament. Pod warunkiem oczywiscie, ze ma sie
            skirowanie.
            • monsiu73 Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 13:08
              po raz kolejny nie czytasz ze zrozumieniem.
              -mój abonament rodzinny kosztował w sumie 400 zł-karta NIEBIESKA, a
              nie jakś biała.A karty niebieskiej nie da się podzielić na więcej
              niż 4 osoby, bo pokrywa dwoje dorosłych i dwoje dzieci.
              400/m-c to chyba wystarczająco dużo,żeby wymagać odpowiedniego
              traktowania,a nie odsyłania z kwitkiem za 15 min spóźnienia.Tym
              bardziej,że abonament 400 płaci się niezależnie od wizyt w Medicover.

Co Ty w ogóle mi insynuujesz?Przecież piszę o FAKTACH-co,za
              ile,gdzie itp.Czy ja piszę po chińsku?

Parking-może i piszą,może i mówią.Nie zarejestrowałam widocznie.Mój
              błąd.

-badanie usg-przecież pisałam w poprzednich postach,że chodzi o
              badanie usg dla dziecka z wadą,którego kosztów nie chcieli pokryć,bo
              kartę rodzinną wykupiłam dopiero niedawno.A Ty nadal swoje.
              Łopatologicznie-dziecko urodziło się wcześniej,niż miało kartę
              rodzinną,a oni nie pokrywają kosztów usg wady powstałej PRZED
              wykupieniem abonamentu.

Teraz jasne?
              • madziulec Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 13:14
                Re: Medicover czy Enel-med ?
                monsiu73 09.11.07, 22:00 Odpowiedz mam w Medicover abonament
                firmowy od 6 lat(biały),a ostatnio przez kilka m-cy
                płaciłam za kartę rodzinną,prywatnie.Zrezygnowałam z niej

Czy Ty w ogole wiesz co napisalas???
                Bo mam wrazenie, ze chyba nie wink))))
                Wiec fakty faktami,a le po prostu sciemniasz. Jak juz sie
                zdecydujesz jaka w koncu masz ta karte to napisz wink

Lopatologicznie napisalam Ci rowniez, ze w umowie, ktora sie
                podpisuje jest BARDZO WYRAZNIE napisane, ze nie pokrywaja badan i
                zabiegow zwiazanych z wadami wrodzonymi. Jak nei umeisz czytac -
                masz za swoje wink
                • monsiu73 Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 13:31
                  owszem wszystko się zgadza-karta biała od 2001 a od września 2007
                  karta rodzinna NIEBIESKA, za którą już płacę z własnej kieszeni.
                  Jeśli to dla Ciebie zbyt skomplikowane,że można mieć jedną i drugą-
                  biała to abonament firmowy,a niebieska rodzinna prywatnie-to już
                  Twój problem.
                  Jasne,ściemniam,bo po prostu taki mam kaprys,żeby sobie pościemniać.
                  A Ty kim jesteś-pracownikiem Medicover zachwalającym ich
                  usługi,nędzne zresztą?
                  Na szczęście kiepska opinia o Medicover jest dość powszechna,więc
                  nie musisz się aż tak wysilać,żeby ich zareklamować.

Skoro tak wyraźnie piszą,że nie pokrywają usług związanych z wadami
                  wrodzonymi, to na jakiej podstawie pokrywają je Tobie?Napisałaś,że
                  Twoje dziecko jest objęte badaniami w związku z tą wadą.
                  Dzwoniłam do nich w tej sprawie i to co mówią,to,że nie pokrywają
                  kosztów badań powstałych przed założeniem karty.
                  • madziulec Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 13:37
                    Napisalas "Zrezygnowalam z niej", wiec nie do konca rozumiem (moj
                    plytki umysl nie jest w stanie pojac) jak placic za cos, z czego sie
                    jzu zrezygnowalo wink))
                    Ale widac Ty tak lubisz, przeciez Ci nie zabronie.

jakbys poczytala moje posty to wiedzialabys, ze nie jestem
                    zadowolona z ich uslug, ale Ty nie czytasz ani tego co sama piszesz,
                    ani tym bardziej tego co pisza inni. Uspokoj sie i zastanow o co tak
                    naprawde Ci chodzi? O to zeby sie powsciekac? Zle trafilas.

Mi pokrywaja badania, gdyz moje dziecko od momentu urodzenia objete
                    bylo przez okolo rok zlota karta rodzinna, od tego czasu ma swoj
                    akarte niebieska prestige (tak wiec nie ma wady powstalej przed
                    podpisaniem umowy). Proste i jasne.
                    • maga785 Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 20:12
                      Osobiście korzystam z Medicoveru i od 3 lat się na nich nie zawiodłam a w
                      ostatnim czasie z ich usług korzystałam prawie codziennie(dyskopatia).Oczywiście
                      można trafić na "konowała "tak jak w każdej przychodni ale jak coś sie dzieje to
                      nie ma problemu z dostaniem sie do lekarza lub skierowaniem na badania.Z wizyta
                      w razie choroby dziecka też nie ma większych problemów, bo jak coś poważnego sie
                      dzieje z dzieckiem to albo lekarz prowadzący przyjmuje nas poza kolejnością albo
                      inny lekarz przyjeżdża do domu!Fajnym pomysłem jest oferta dostawy leków do domu
                      za darmo.Bardzo wygodna sprawasmile Rewelacyjna jest rejestracja on-line.Po
                      zalogowaniu jest tam dostępna pełna informacja o odbytych
                      konsultacjach,badaniach i wynikach badań,zapisane jest też dawkowanie leków.
                      Monsiu 73 sorry ale wymaganie od lekarza, żeby respektował wasze 15 minutowe
                      spóźnienie jest głupie.Przecież jest to czas trwania prawie jednej wizyty
                      lekarskiej.Pomyślałaś, że inni też mogą sie spieszyć!
                      A i mam kartę niebieskąsmile
                      Pozdrawiam
                      • kania_kania Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 23:01
                        A dla mnie nie jest glupie respektowania mozliwosci spoznienia. Lekarze tez sie
                        spozniaja. W enelu zawsze, jesli tylko jest ryzyko, ze sie zpoznie, panie z
                        rejestracji przesuwaj mnie na nastepna wizyte (tak wiec osoba, ktora byla
                        bezposrednio za mna wchodzi wczesniej).

Wiec da sie zalatwic tak, zeby wszyscy byli zadowoleni.

Kania
                    • monsiu73 Re: Medicover czy Enel-med ? 13.11.07, 16:42
                      rzeczywiście bardzo płytki umysł,skoro nie rozumiesz,że można płacić
                      za kartę rodzinną przez jakiś czas,nie być zadowolonym z jej obsługi
                      i w efekcie z niej zrezygnować.
                      Jasno to wynikało z mojego pierwszego postu.
                      Już sama nie wiesz,do czego masz się przyczepić w moim postach?Czy
                      mam Ci chronologicznie wypisać daty zapisu i rezygnacji?

Co do wściekania się-ktoś założył ten wątek-na szczęście nie Ty-i
                      chciał znać opinie osób korzystających z tych placówek.Wyraziłam
                      swoją,bo mam swoje doświadczenia 6 letnie z tą firmą,bardzo zresztą
                      nieciekawe.A Ty za wszelką cenę próbujesz mi wmówić,że moja opinia
                      jest odosobniona i moje złe doświadczenia to tylko mój problem,bo
                      ogólnie placówka jest świetna.
                      Forum służy do wyrażania osobistych poglądów.To Ty zaczęłaś
                      kwestionować moje i czepiać się mojej opinii o Medicover.Skoro Ty
                      masz super obsługę to swietnie,ale widocznie jesteś jedną z
                      nielicznych.Ja nie znam zadowolonych osób,które mają tam abonament.A
                      mają,bo firma za to płaci.Korzystają,jak muszą.
                      I nie zarzucaj mi na przyszłość kłamstwa,bo nie mam żadnego
                      interesu,żeby kłamać.Ktoś pytał o opinię,to ją zamieściłam.
                      Niniejszym uważam dyskusję za zamkniętą.
                      • madziulec Re: Medicover czy Enel-med ? 13.11.07, 18:54
                        Jesli to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=611&w=71536656&wv.x=2&a=71867974 jest opinia pozytywna lub forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=611&w=71536656&wv.x=2&a=71783911 (sam koniec w nawiasie) to znaczy, ze nadal nie umiesz czytac.

Jesli jestes sfrustrowana - napij sie meliski. Pomoze na rozedrgane nerwy.

Pokazuje Ci tylko, ze piszesz total bzdury - total, bo chcesz sie przyczepic a nie masz do czego. Zreszta ktos tu juz tez napisal, ze troche nei w porzadku jest czepianie sie, ze nie witaja Cie z bukietem kwatow, bo co prawda spozniona, ale raczylas sie zjawic. Ja to nazywam brakiem kindersztuby (takie ot, trudne slowo) i raczej nie popieram spoznialskich.

Pisanie o braku parkingu jest idiotyzmem, bo KAZDY kto korzysta z uslug Medicover Atrium wie. To, ze jestes "madra inaczej" i przez dlugi czas nie chcialo Ci sie dowiedziec albo "umknelo" Ci to nie oznacza automatycznie, ze Medicover jest do kitu. Oznacza tylko, ze jestes gapa i juz.

Poza tym jeszcze nie widzialam osoby, ktora korzysta z uslug jakiejkolwiek prywatnej lecznicy bo musi. I to abstrahujac czy jest to firma X, Y czy Z. Ludzi ekorzystaja bo maja za darmo, maja umowione na godzine i dostep do lekarzy bez czekania np. pol roku albo i wiecej na konsultacje u specjalisty (jak w NFZ). Ale rozumiem, ze wszystkim przystawia sie pistolet do glowy i KAZE korzystac z tych firm. Czy myslisz, ze ludzie sa az tak bezwolni???

Masz racje - forum to miejsce na wyrazenie opinii. Opinii ale nie klamstw.
                        I mozna napisac: dlugie terminy oczekiwan do specjalistwo, spoznienia po stronie lekarzy, brak pobierania krwi u dzieci w soboty.. I kilka innych. Ale nie wyssane z palca zarzuty.
        • kania_kania Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 22:54
          Eee... a ja z moja wada wrodzona (nerki) i corkowymi problemami chodze do enelu
          i nie mam ZADNYCH problemow z badaniami. Nie musze miec nawet skierowania (poza
          rtg itp), po prostu przychodze i robie badania...

Wiec to chyba nie tak z tymi wadami i dostepem do badan. i nie mam pakietu
          zlotego, tylko jakis zwykly, tyle tylko, ze obejmuje pelna diagnostyke.

Kania
          • madziulec Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 23:19
            Nieprawda jest to co piszesz.

Zgodnie z wnioskiem Enel-Med www.cigna.waw.pl/materialy/MEDI_CARE_wniosek.pdf podpisuje sie oswiadczenie, ze nie ma sie wad wrodzonych wymagajacych systematycznej opieki lekarskiej.

Czyli podpisalas prawdopodobnie swiadomie nieprawde.
            Ale to juz zupelnie inna sprawa.
    • kania_kania Re: Medicover czy Enel-med ? 12.11.07, 22:49
      niestety, w kazdej prywatnej przychodni do lekarza pierwszego kontaktu trzeba
      sie zapisywac co najmniej dzien wczesniej, a w sezobnie grypowym i dwa dni.

W enelu sa nocne dyzury, gdzie mozna sie zapisac na konkretna godzine. Sama
      kiedys chcialam wziac palkiet GOLD, ale firma, w ktorej pracuje mnie uprzedzila
      i zafundowala pracownikom.

Kania
    • madziulec ciekawy artykul o ubezpieczeniach medycznych 12.11.07, 23:13
      www.forbes.pl/forbes/2007/07/26/118_troskliwa_opieka_za.html
    • fobia.1 Re: Medicover czy Enel-med ? 13.11.07, 22:07
      Byłam około 3 lat w Medicover a potem kolejne 3 lata w Enel-Medzie -
      nie z mojej decyzji tylko pracodawcy, mam zdaje się właśnie ten
      pakiet o którym piszesz, trochę rozszerzony (po prostu przy umowach
      dużych korporacji jest wynegocjowane trochę więcej). Osobiście o
      wiele bardziej jestem zadowolona z Enel-Medu: dostępność wizyt i
      fachowość specjalistów no i sam poziom obsługi. Mąż (mam pakiet
      rodzinny) też o wiele bardziej chwali Enel-med, ma niespecyficzne
      alergie i bardzo jest zadowolony z lekarzy. Korzystam też z
      pediatrów no i korzystałam z rehabilitacji i nie mam specjalnych
      zarzutów, nie ma problemu ze skierowaniami na badania (nawet jeśli
      lekarz twierdzi, że w zasadzie nie ma podstaw, ale żeby panią
      uspokoić). Osobiście polecam. (Ale może miałam farta...)
      • peilin Re: Medicover czy Enel-med ? 15.11.07, 00:15
        Mam od 7 lat karte Medicover, napierw biala, a od 2 lat rodzinna
        (poczatkowo niebieska, a teraz srebrna). Jestem bardzo zadowolona.
        Oczywiscie jak juz napisaly inne osoby, kiepscy lekarze trafiaja sie
        wszedzie, tam tez. Ale srednia jest niezla wink). Nigdy nie mialam
        problemu z dostepnoscia badan - lekarz bez problemu zawsze wypisuje
        skierowanie, moim zdaniem wielokrotnie "dmuchaja na zimne" i robia
        badania, ktorych normalnie sie nie robi. Gdy zmienialam karte na
        rodzinna, moje dziecko bylo chore i wymagalo wielomiesiecznej
        rehabilitacji (asymetria i wzmozone napiecie miesniowe). Nie
        ukrywalam tego i po rozmowie z orydynatorem pediatrii i wyjasnieniu
        co konkretnie dolega mojemu dziecku, rozszerzono nam karte. Kilka
        miesiecy temu adoptowalam drugie dziecko (caly czas mamy karte
        rodzinna) - nikt dodajac go do karty nie zadal pytania o jego
        zdrowie.
        Zawsze w pilnych wypadkach dostawalam sie do lekarza, trzeba tylko
        pojsc do punktu pielegniarek i w powaznej sytuacji zawsze wcisna
        miedzy wizytami. Jezeli sie dzwoni i nie ma wolnych wizyt, a sprawa
        jest pilna, trzeba prosic o przelaczenie do lekarza. Nigdy w
        naprawde pilnej sprawie mi nie odmowili.
        Pozdrawiam
    • luna1000 Re: Medicover czy Enel-med ? 19.11.07, 14:03
      Mamy pakiet rodzinny w Medicover- Placimy smieszne pieniadze - bo to
      bonus firmowy.
      Jestem b. zadowolona z uslug. Raz tylko trafilam na konowala ( a
      raczej konowalke - Donatę Olszowiec) - we Wroclawiu. Najgorsze jest
      to, ze ciagle tam pracuje (mimo afery jaka zrobilam).
      Poza tym wszyscy lekarze na ktorych trafilam z dziecmi i osobiscie
      sa generalnie b. dobrzy. Wysylaja na badania, oddzwaniaja jesli
      wyniki nie sa dobre.
      Przy Bitwy Warszawskiej jest dyzur calodobowy - wiec gdy masz nagly
      problem a nigdzie nie ma miejsc, mozesz tam pojechac.
      Ostatnio lekarz przyjal mnie "na wcisk" w Atrium, choc jego czas
      pracy skonczyl sie 30 min. wczesniej i nie bylam z nim umowiona.
      Fakt, mam straszny problem z umowieniem dzieci do alergologa - nie
      ma totalnie miejsc! To samo ze stomatologiem.
    • mil123456 Re: Medicover czy Enel-med ? 04.08.17, 22:02
      potrzebuje informacji na temat pakiety medycznego Enel - Med w dniu dzisiejszym wykupiłam dodatkowy pakiet medyczny w pracy z którego nie mogę zrezygnować przez 12 miesięcy ,czy jeśli przez ten czas zostanę zwolniona to będę musiała za niego płacić czy nie będzie mnie on obowiązywać?
      czy ktoś miał może podobną sytuację?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka