Dodaj do ulubionych

abonament medyczny- gdzie i za ile?

02.07.08, 20:52
chcę -głównie z myśłąo dziecku- wykupić abonament na usługi medyczne
(ewentualnie ubezpieczenie medyczne) w jednej z placowek typu
luxmed, medicover itp.
co polecacie? ile płacicie?
mieliśmy dotychczas w damianie, ale nie byliśmy zadowoleni.
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 02.07.08, 21:51
      za samo dziecko - 300 miesiecznie. Medicover.

Mam watpliwosci, czy rzeczywiscie to sie wykorzystuje.
      • ewaoraszek Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 02.07.08, 22:48
        A ja ostatnio wyliczałam sobie składkę w medicover i za całą rodzine - tzn
        rodzice pakiet podstawowy, dziecko - rozszerzony wyszło nam coś ok 300. To i tak
        dużo, ale zawsze rozkłada się na trójkę. Ja ma z pracy ubezpieczenie wykupione w
        Alianzie - mają oni program - Medica Polska, który właśnie oferuje abonamenty na
        leczenie w różnych placówkach - w tym lux med, Damian, itp. Możesz wejść sobie
        na stronkę Allianz i jak wpiszesz medica polska, to pojawią Ci się informacje.
        Nie wiem ile to kosztuje, jeżeli chciałabyś się indywidualnie ubezpieczyć, gdyż
        ja mam wykupione zbiorowe w firmie.
        Pozdrawiam
        • biaemi Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 02.07.08, 22:56
          W Inter Polska ubezpieczenie podstawowe dla dziecka 75 zl (mozna
          korzystac z wielu placowek z ktorymi maja umowe w tym: damian,
          luxmed, lim a za wizyty w innych placowkach zwracaja do okreslonych
          limitow za dane swiadczenie). Niestety dziecko do 6-tego roku zycia
          musi byc ubezpieczone przy matce co oznacza, ze matka musi wykupic
          tez u nich takie ubezpieczenie, ktore dla kobiety wynosi 110-130 zl,
          ale i tak sie oplaca biorac pod uwage rozleglosc swiadczen.
          Jest tam troche ograniczen albo kosztow dodatkowych, ale z
          doswiadczenia wiem, ze o tym informuja dokladnie i nie sa
          zaskoczeniem.
          • dorek3 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 03.07.08, 09:46
            Te kwoty o których piszesz to przy ubezpieczeniu indywidualnym czy
            zbiorowym. Ja znam akurat stawki w Allianz Medica i tam jest duża
            różnica. Za pakiet rodzinny podstawowy firma placi 94 zł, wersja
            rozszerzona kosztuje trochę ponad dwieście.
        • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 03.07.08, 07:23
          Wiem, ze ubezpieczenie jest tansze wink
          Ja mowie o karcie.
          Karte maly ma niebieska prestige, nic specjalnego.
    • asiakostecka Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 02.07.08, 23:27
      Ja wykupiłam w Compensie pakiet dla mnie i dla dziecka i płącę 101
      pln miesięcznie za obsługę w centrum medycznym LIM oraz placówkach w
      całej Polsce. Dzisiaj bylam z córcią po raz pierwszy u lekarza u
      nich i wszystko w porządku i profesjonalnie. Mają 2 pakiety, ja mam
      podstawowy. Tu jest więcej info:
      www.compensa.pl/PL/Produkty/Klient_indywidualny/Compensa_Zdrow
      ie/default.html
      Lim ma 3 placówki w Warszawie (Mariot, Domaniewska i 17 stycznia),
      tu jest więcej info: www.cmlim.pl
    • mama_frania Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 03.07.08, 10:42
      My mamy w Alianzie ubezpieczenie zdrowotne- pakiet podstawowy.
      Składka rodzinna około 200zł miesięcznie, rodzice+ nieograniczona
      liczba dzieci (jestem aktualnie w drugiej ciązy i po prostu mam
      zgłosić narodziny malucha- wtedy dostanie swoją kartę). Dostęp do
      właściwie wszystkich specjalistów w LIMie oraz kilku innych
      przychodniach. Do internisty/pediatry tego samego dnia, do
      specjalisty jak na razie udało mi się też tego samego dnia dostawać
      (po prostu byłam przyjmowana dodatkowo).
      • mokrasa Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.07.08, 11:02
        Także polecam Compensę i LIM. Mam juz go ponad 2 lata, z rok temu
        przesłam na wariant Complex z nielimitowanymi wizytami domowymi,
        rehabilitacją i więce trochę specjalistów i badań. tydzień temu
        testowałam dyżur całodobowy na Domaniewskiej (chirurg, pediatra,
        rentgen) i działa bez zarzutu.
        Ja płace za siebie i młoda 166 ale to zależy od wieku rodziców - ja
        weszłam juz w ten wiek ze cena szybko skacze
        • fogito Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.07.08, 23:30
          byłam w Limie przez kilka lat. Polecam Medicover - karta rodzinna
          niebieska 500 zl na miesiac i pelen zakres uslug.
          • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 05.07.08, 09:21
            Nie jest pelen zakres.
            Ja sie wlasnie ostatnio "rozbilam" o banalna rzecz: zabiegi inne niz w
            znieczuleniu miejscowym.
            Okazalo sie, ze nie obejmuje usuwania migdalkow u dziecka.
            I chcieli ode mnie min. 2500...
            Bo to juz nie jest taki zabieg...
            • fogito Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 05.07.08, 23:01
              zabiegi w narkozie to już inna bajka smile Chyba byłoby za dobrze,
              gdyby w ramach abonamentu dostać salę operacyjną, anestezjologa,
              chirurga i personel medyczny surprised
              Ja póki co dostaję to co jest zawarte w umowie smile chociaż wiadomo,
              że żadna z tych firm medycznych nie jest doskonała, bo póki co nie
              ma prywatnych szpitali, w których można się leczyć.
              • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.07.08, 08:31
                Wlasnie jest napisane w abonamencie: zabiegi w innym znieczuleniu niz miejscowe.

Aha. Medicover stawia prywatmny szpital.
                Na ich zlota karte to narzekalam jak cholera i cho chwilke zwracali skladke bo
                nei wywiazywali sie z umowy
                • maga785 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.07.08, 16:17
                  A ja z karty niebieskiej prestige, a teraz złotej jestem bardzo zadowolona.Nie
                  zdarzyło nam się żeby coś było nie tak, a odbywam kilka wizyt
                  miesięcznie.Wszystko zawsze na czas.Pełny kompleks skomplikowanych badań,których
                  np .nie refunduje NFZ ja ma w pakiecie!Płacąc ogromną skłądkę w NFZ bez
                  abonamentu firmowego w medicover na badania musiałabym wydawać ok. 700zł
                  miesięcznie!
                  Zero problemów z dostaniem się do lekarza.Na tą samą wizytę w ramach NFZ muszę
                  czekać ponad 4 mce!Tu umawiam się od ręki do konkretnego lekarza.Podobnie jest z
                  wizytą u pediatry.Mam dwóch sprawdzonych i do tych chodzimy regularnie.Karetka
                  też przyjeżdża na każde wezwanie nawet do bardzo wysokiej gorączki u dziecka.
                  Póki nie otworzą szpitala z pełnym zapleczem OIOM- o ile taki w ogóle będzie-
                  nigdy nie zdecydowałabym się na zabieg w znieczuleniu w prywatnej klinice.W
                  innych klinikach tego typu zabiegi nie są objęte abonamentem również.
                  Nawet przy podstawowej karcie nie narzekaliśmysmileTeraz to jest full wypassmile)
                  • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.07.08, 17:57
                    Tak jak pisalam - zlota karte mialam podczas ciazy. Zagrozonej.
                    Tu sie zaczely schody.
                    Generalnie pewnie nei z winy Medicover, a winy sluzby zdrowia.
                    Oni obiecuja cos, czego spelnic nie moga.
                    I tak - obiecuaj ta sale dodatkowa.
                    I ja musialam trafic do szpitala. Trafilam - szpital nie spelnil warunkow, bo
                    np. nie mial neonatologii. Tak wiec ryzyko dla dziecka. Sala nie miala nawet
                    lazienki,w iec nie byla taka, do ktorej sie zobowiazali.
                    Ok. tydzien spedzilam w takiej. Zmienilam szpital - znow inny szpital. Nastepny
                    szpital. Neonatologia jest, ale nie ma osobnej sali.

I tak bylo przez okolo 2 tygodnie.

Po urodzeniu dziecka trafilismy do szpital;a. 10 dni nie bylo mozliwosci bym
                    miala pokoj o podwyzszonym standardzie, mimo iz Medicover mi to gwarantowal.

Obecnie Medicover nie moze sie jakos wykokosic z tym, by tzw. zlecenie stale
                    bylo dostepne w internecie, wiec za kazdym razem, gdy robie badania musze jechac
                    po wyniki do placowki...

Czy to jest full-wypas? Nie.
                    • mokrasa Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.07.08, 19:29
                      A czy w Medicoverze cały czas żeby isc do specjalisty ( no może
                      oprócz ginekologa) trzeba miec skierowanie od lekarza ogólnego. Bo
                      mnie to najbardziej kiedys wkurzało!!!! W LIMie zapisuje się do
                      kązdego specjalisty którego mam w pakiecie i nie musze tracić
                      niepotrzebnie czasu
                      • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.07.08, 20:00
                        Tak.
                        I ostatnio lecze stale malego u laryngologa i niestety caly czas musze za kazdym
                        razem isc po skierowanie.
                        • maga785 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 07.07.08, 21:11
                          Jeśli masz skierowanie na stałe to nie musisz chodzić ciągle do lekarza.Podobnie
                          jest w NFZ.Jeśli nie masz stałego skierowania wystarczy ze lekarz zaznaczy
                          kolejną wizytę w systemiesmileTakie skierowanie jest ważne 3 m-ce!
                          Madziulec w szpitalach położniczych dostajesz miejsce opłacone przez medicover
                          tylko wtedy gdy ono jestsmileNie ma wcześniejszej rezerwacjismilePoinformowali mnie o
                          tym w chwili podpisywania umowy.Kilka lat temu tylko kilka szpitali państwowych
                          miało podpisaną umowę z medicoverem.
                          • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 07.07.08, 23:14
                            Pisalam rowniez o szpitalach dzieciecych.
                            Medicover mimo deklaracji, ze takie miejsca ma nie posiadal (i z tego cow iem
                            nie za bardzo nadal ma) takie miejsca.
                            Jest to ogolnie wina naszej sluzby zdrowia.
                            Ale my, pacjenci dajemy sie zlapac na obietnica, bo wiadomo - chcemy miec lepsze
                            warunki, lepsza opieke.

Dlatego ja sie dalam zlapac na to. Po czym w IMiDz ta lepsza sala wygladala tak:
                            2 lozeczka dzieciece, brak czegokolwiek dla osoby doroslej do spania, brak
                            lazienki, byla na drugim oddziale, zydelek i krzeselko plastikowe.
                            Do tego lekarka, ktora nas przyjela stwierdzila, ze lepiej bedzie, gdy nie
                            bedziemy wychodzic na korytarz, bo maja duzo zapalen pluc...

Co do skierowan - 3 miesiace to nic. Moje dziecko od 4 lat leczy sie przewlekle.
                            Nie mam czasu latac po pediatrach i prosic o skierowania. Zalatwiam to ostatnio
                            telefonicznie, ale to jest obejscie procedur wink))
                            • maga785 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 08.07.08, 08:40
                              Medicover informuje, że dostępność miejsc i określony standard zależy od
                              szpitala nie od nich...Trzeba być trochę naiwnym żeby wierzyć, że w państwowym
                              szpitalu warunki będą takie jak w co najmniej czterogwiazdkowym hotelusmile)Nawet
                              wtedy gdy płacisz dodatkowy abonament.
                              Myślę,że w dużej części te obietnice zrealizują jak otworzą swój własny szpital.
                        • mami7 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.08.08, 23:15
                          jeśli jest skierowanie tzw. wygenerowane, to uznają, ze jest leczenie przewlekłe
                          i nie jest potrzebne skierowanie za każdym razem.
                          do wielu specjalistów nie trzeba juz teraz skierowania: Chirurg, Neurolog,
                          Dermatolog, Ortopeda, Laryngolog, Okulista, kardiolog.

• laminja Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 05.07.08, 10:51
      ja po wielu latach posiadania abonamentu (opłacanego przez firmę) zrezygnowałam.
      Do dobrych lekarzy są zawsze bardzo długie kolejki, ciężko się dostać jak coś
      się dzieje, lekarze raczej nie kojarzą pacjentów, zmieniają się. Znacznie lepiej
      mieć prywatnego pediatrę, który jeździ na wizyty domowe, zna Twoje dziecko,
      można się z nim skonsultować telefonicznie.
      • fogito Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 05.07.08, 23:03
        ja miałam kiedys dla dziecka prywatnego laryngologa, ale okazało się
        później, że czasami dobrze jest pójśc do innego lekarza, żeby
        zweryfikować punkt widzenia smile
        • paniwaz Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.07.08, 21:49
          Do specjalistów w Medicover od jakiegoś czasu (około 2-3 miesięcy) nie trzeba
          mieć skierowania.
          www.ubezpieczeniamedicover.pl/Default.aspx?PageId=207
          Jestem zadowolona z ich usług, choć zdarzyło mi się kwestionować a to serwis
          (trzaskające drzwi prowadzące do biurowej części koło gabinetu ginekologa, gdzie
          siedzą mamy z malutkimi dziećmi)a to diagnozę (dostałam skierowanie na okulary,
          które zrobiły więcej szkody niż pożytku) i zawsze moje uwagi czy reklamacja
          zostały rozpatrzone i załatwione z klasą. Pani Wąż
          • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.07.08, 22:00
            To jest zakres ubezpieczen wink
            A ja mowie o karcie:
            www.medicover.com/pl/pl/Zdrowie/Default.aspx?TabId=102
            i tu skierowanie jest wymagane.
          • mokrasa Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.07.08, 23:15
            Z ciekawosci wyliczyłam sobie taki sam wariant ubezpieczenia jaki
            mam przez Compensę w LIMie - tu wyszło 374zł, a w Compensie płacę
            166zł. Dość duża to różnica
            • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.07.08, 23:42
              Niestety wlasnie Medicover stal sie jednym z drozszych uslugodawcow na rynku.
              Z cena nie idzie w parze jakosc.

Kiedys stali na super poziomie i bylam bardzo zachwycona. Porownywalam ich z
              Lux-Medem, Falckiem,. Damianem i naprawde skakalam do gory. Obecnie zdarza sie
              oczekiwanie na umowiona wizyte po 40 minut z malym dzieckiem..
              Zdarza sie stwierdzenie, ze w sobote dziecku krwi nie pobiora, bo nie (nie maja
              mozliwosci, a po co ja mam abonament?? - m.in. po to by nie pobierac dziecku
              krwi w tygodniu..).

Ogolnie stali sei mniej przyjazni dla klienta.
              I rzeczywiscie nalezy sie zaczac powoli rozgladac za innymi. problem tylko, ze
              mamy wspanialego (naprawde!!) pediate, ktory moje dziekco zna od ruodzenia i
              leczy go cudownie. I tego chyba nei chce stracic
              • mokrasa Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 07.07.08, 00:26
                Ja właśne kiedys miałam Medicover z pracy i miałam do wyboru albo
                dopłacac do młodej albo znaleźć coś innego. Po kilku problemach z
                Medicoverem zdecydowałam się na Compensę. I w sumie naprawdę się nie
                zawiodłam - mamy super panią alergolog- pediatrę, ja ginekologa. Gdy
                jest taka potrzeba zawsze dostajemy się tego samego dnia, no czasem
                do innego lekarza gdy naszej pani nie ma. Wizyty domowe przy
                wysikiej temperaturze są błyskawiczne. Gdy czekam na wizytę moge się
                umówić z pediatrą i np. ustalić ze połoze małą spać a on nie będzie
                wcześniej niz za 2 godziny. W Wigilie jak sie uparłam ze sama nie
                zdejmę małej plasterka z brwi (takiego zamiast szycia) to umówili
                mnie z pielęgniarka i chirurgiem dzieciecym. W razie nagłych
                wypadków jest domaniewska - 24 godzinny dyzur.
                Pediatra bez łaski przyjmuje nawet 11 listopada i to nie w nagłych
                wypadkach tylko jak szłam na kontrolę.
                Ale wystawiłam laurkewink)))
                Ale mam nadzieję że dalej będzie tak ok i nie będę miała powodów do
                zmiany decyzji.
              • maga785 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 07.07.08, 21:18
                Ja tam nie narzekam, a leczę się tam naprawdę częstosmileJak się spóźnieją to
                dzwonią.Obsługa ok chociaż zdarzają się wyjątki jak wszędzie.
                Madziulec, a badania możesz zrobić w świątek,piątek, czy niedzielę na Dzikiej w
                Synevo.Wszystko w pakiecie.Jakiś czas temu oddawałam tam mocz na cito ok
                północy.O 7 rano był już telefon z wynikami i recepta na antybiotyk.
                Pozdrawiam
                Marta
              • tiny.com Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 27.03.09, 09:04
                Ja właśnie rezygnuję z Medicover, w którym byłam 4 lata. Dokładnie mam takie
                same odczucia jak pisze Madziulec - na początku było świetnie, a teraz poziom
                usług spada dramatycznie. Nie pamiętam kiedy ostatni raz pediatra przyjął nas na
                czas - zawsze są opóźnienia (nawet 50 minut). Na alergologa czeka się minimum 2
                miesiące, a bez opinii alergologa nie chciano mi przepisać Bebilonu Pepti. Poza
                tym w momencie, gdy roczna corka miala zapalenie oskrzeli z podejrzeniem
                zapalenia płuc i zadzwoniłam po wizytę domową - odesłali nas przez telefon do
                szpitala nie wystawiając nawet skierowania. W momencie, gdy pojrzewano zapalenie
                płuc lub obturację w oskrzelach zrobiono rentgen, na którego opis mieliśmy
                czekać dwa dni, kpina.

Jedyne czego mi szkoda to dr Tomik, który ponoć nie przyjmuje nigdzie indziej
                poza Medicover, a który wydaje mi się jedynym sensownym pediatrą jakiego do tej
                pory przyszło mi spotkać.

Generalnie Medicover nie polecam - nie za te pieniądze.
                • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 27.03.09, 10:11
                  No to ja juz mam tel. do dr Tomika wink
                  I wiem jak go lapac poza Medicover wink
                  5 lat wizyt od urodzenia malca wink))
    • izabela1976 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.08.08, 11:22
      W Medicowerze abonament (karta biała) ma wykupiony mój synek.
      Płacimy ok. 50 zł miesięcznie (a raczej szwagierka plus jej zakłąd
      pracy).

Z usług jestem zadowolona. Byliśmy przyjmowani zawsze punktualnie i
      zawsze rzetelnie. Chodzimy głównie do alergologa i neurologa i
      laryngologa (mamy stałe skierowanie). Lekarze wykonują te badania,
      które są potrzebne, nie robią żadnych problemów.

Do neurologa mogę nawet chodzić z marszu i poza kolejnością.

• makoc Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 05.08.08, 09:59
      ja mam karte Vision w Interpolska i jestem zadowolona. Korzystam bez
      najmniejszych przeszkód z Damiana, LIMu, Luxmedu, Dantex-medu i
      innych placówek kontraktowych bezgotówkowo. Do specjalistów nie
      potrzebuje skierowania, tylko na badania. Raz w roku mogę zrobic
      komplet badań bez skierowania w ramach profilaktyki. Korzystam tez z
      innych przychodni, także z usług lekarzy prowadzacych małe prywatne
      gabinety i Inter zwraca pieniadze na podstawie rachunku, oczywiscie
      w ramach limitów.
      • kaliaa porownywarka polis medycznych: 05.08.08, 21:41
        porownywarka polis medycznych:
        www.zdrowiedirect.pl
        • kaliaa aktywny link 05.08.08, 21:43
          www.zdrowiedirect.pl/
          • matizka Re: aktywny link 05.08.08, 22:44
            Moim zdaniem Medicover z miesiąca na miesiąc robi się coraz gorszy -
            po prostu maja za dużo klientów - jesli teraz wejdziecie na usługi
            on-line to pewnie pierwszy termin do dowolnego ginekologa będzie za
            3 tygodnie choć obiecują za 3 dni.

Ja mam pakiet rodzinny z firmy i bardzo dobrą i jeszcze nie tak
            obleganą panią pediatrę, ale inne wizyty coraz częściej sa porażką
            • madziulec Re: aktywny link 05.08.08, 22:50
              No dzis mnie powalil Medicover po raz kolejny.
              Mam skierowanie na badanie dluchu mojego dziecka i...
              Sa termiy, oczywiscie.
              Ale - jedyne miejsce gdzi eje oferuja to centrum na ul. 17-go Stycznia, a
              najpozniejsza godzina to 16:20...

Obawiam sie, ze Medicover zaplaci za zrobienie tychze badan w innym miejscu. Na
              skierowaniu mam napisane "w ciagu 2 tygodni". I naprawde 300 zl miesiecznie,
              ktore jest oplacane za karte dziecka to chyba sporo.
              • darekwo2 Re: aktywny link 08.08.08, 18:58
                Cześć
                Mam zapytanie.
                Ile moglibyście zapłacić za abonament obejmujący opiekę medyczną
                lekarzy podstawowych tj.internisty,pediatry,rodzinnego oraz
                specjalistów (bez skierowania),podstawowe bad.labolatoryjne,USG,rtg.
                Niby nic takiego ,ale wiele rzeczy można "przeskoczyć"
                pzdr
              • moniam_1 Re: aktywny link 21.08.08, 20:27
                Madziulec, a mi się wydaje, że tobie się poprzewracało ale w głowie!
                Nawalili, bo ci godzina i miejsce nie pasowałosmile))Po to się ma urlop,2 dni
                zwolnienia w roku żeby z tego korzystać właśnie w takich sytuacjachsmileLepiej to
                się lecz z powrotem na nfz wtedy wizyty będziesz mieć ok 11smile
                • madziulec Re: aktywny link 21.08.08, 20:38
                  Jak sie ma niepelnosprawne i przewlekle chore dziekco to i te 60 dni nie wystarczy.

I po to place, by tacy jak Ty nie czekali w kolejkach do wlasnie lekarzy na NFZ,
                  by nei tworzyc wam wlasnie kolejek, by nie zabierac wam miejsca.
                  Panial????
                  • moniam_1 Re: aktywny link 21.08.08, 21:03
                    madziulec napisała:
                    >
                    > I po to place, by tacy jak Ty nie czekali w kolejkach do wlasnie lekarzy na NFZ
                    > ,
                    > by nei tworzyc wam wlasnie kolejek, by nie zabierac wam miejsca.
                    > Panial????

Z twoich postów można wywnioskować zupełnie coś innego...Jakby ci nie dogodzili
                    to i tak będzie źle.
                    My też się nie leczymy państwowo z zupełnie innych powodów.Idąc twoim tokiem
                    rozumowania właśnie ze względu na takich jak wysmile
                    • madziulec Re: aktywny link 21.08.08, 22:23
                      No i widac, ze nalezysz do 73% spoleczenstwa, ktore nie rozumie tekstu pisanego.
                      Rozumiesz podejscie "place i wymagam"??? No wiec ja takie reprezentuje. 300 zl
                      miesiecznie za opieke medyczna na kiepskim i pogarszajacym sie poziomie uwazam
                      za wygorowana, a nadal jest oplacana ze wzgledu na CUDOWNEGO pediatre, ktorego
                      eni zamienilabym na nikogo innego w swiecie, gdyz moje dziekco go uwielbia, a ja
                      mam do niego szacunek jako lekarza i czlowieka. Opiekuje sie poza tym moim
                      dzieckiem od ponad 4 lat, czyli prawie od narodzin i wie juz jak sie nim zajac.

Panie w przychodni nie widuja mojego dziecka, czasem widuja mnie, z
                      koniecznosci, gdy ide tam po skierownaie, gdyz z prywatnej lecznicy nie wszedzie
                      jest honorowane.

Wiec na przyszlosc zrozum, ze nie chce mi sie szczepic na przyklad dziecka
                      mojego w godzinach WYLACZNIE 11-14, zwalniajac sie po to z pracy, nie chce mi
                      sie wyczekiwac miesiacami na wizyte u nefrologa, ortopedy, leryngologa, ktorzy
                      sa stalymi lekarzami mojego dziecka.

I naucz sie czytac. Umiejetnosc ta bowiem bardzo sie w zyciu przydaje.
                      • moniam_1 Re: aktywny link 21.08.08, 22:40
                        madziulec napisała:
                        > .
                        > Rozumiesz podejscie "place i wymagam"??? No wiec ja takie reprezentuje.
                        Jak zwykle najwięcej od innych niewiele od siebiesmile
                        Idealnie to tylko w Erze...
                        Reprezentujesz 73 % grupę polskich malkontentówsmile
                        • madziulec Re: aktywny link 21.08.08, 23:25
                          No i popatrz. Napisalam cos, a Ty nadal nic nie rozumiesz.
                          Nie dociera do Ciebie, ze czasy urawnilowki sie skonczyl?? Zazdroscisz, ze mnie
                          stac na to, by z dzieckiem chodzic do pachnacej przychodni, gdzie lekarz klania
                          sie w pas, a Ty idziesz do przychodni brudnej, gdzie nie ma lekow (bo ostatnio
                          kolezanka probowala zmienic opatrunek matce i nie mieli nawet bandaza..),
                          pielegniarek, lekarz traktuje Cie opryskliwie??
                          Tak stac, chociaz nie mnie, a ojca mojego dziecka.
                          I gdyby nie to, ze moje dziecko jest przewlekle chore to pewnie by sie na taki
                          krok nie zdecydowal.

A jesli tak zazdroscisz - masz powyzej kilka ofert, skorzystaj. Napewno zalowac
                          nie bedziesz. Zobaczysz jak to milo p[ojsc np. do ginekologa i dostac
                          jednorazowy fartuszek i kapcie do przebrania sie...

A teraz odczep sie. I idz spac.
                          • moniam_1 Re: aktywny link 22.08.08, 09:24
                            No popatrz kto tu czytać nie umiesmileCzy ja napisałam, że się leczę
                            państwowo?smileLeczymy sie dokładnie w tym samym miejscu co tysmileI nie narzekam, bo
                            uważam, że i tak mam bardzo dużo w porównaniu do innych osób, które tylko
                            pomarzyć sobie mogą o wizycie u specjalisty w przeciągu 2 tygodni, czy wizycie o
                            16 dnia następnego, albo bezproblemowym skierowaniu na badaniasmile
                            • madziulec Re: aktywny link 22.08.08, 10:37
                              To, ze jestes glupia to nei moja wina.
                              To, ze nei umiesz egzekwowac swoich praw zgodnie z umowa, ktora podpisalas to
                              tez nie moja wina.
                              To ze podpisalas umowe, a wala Cie teraz w rogi - coz.. takze nie moja wina.

Ja umiem czytac zarowno umowe, wiec Medicover po peirwsze zwracal mi juz
                              niejednokrotnie kwote abonamentu ze wzgledu na niewywiazywanie sie z umowy,
                              ostatnio oplacili koszt zabiegu (wycinanie migdalkow i drenaz uszu u dziecka
                              3-letniego - karta niebieska prestige, bo niedoprecyzowali zabiegow), wiec
                              sorki. Skoro Ty nie umiesz - nie znaczy, ze wszyscy musza isc jak glupie owce i
                              skakac do gory dziekujac wielkiej matce Medicover, ze jest w ogole tak
                              przeswietna i sie zgadza za kosmiczne pieniadze leczyc nas.
                              Nie robia tego charytatywnie. Robia to za spore pieniadze.

Paniala wreszcie roznice?
                              Chyba nie.
                              Wiec jesli dotrze do Ciebie zasada rynku, ze jestes klientem, placisz i MASZ
                              WYMAGAC i nie jest to chamskie, a wrecz w tym momencie Ci sie nalezy, wlasnie
                              dlatego, ze zaplacilas Z GORY za uslugi to potem pogadamy. Narazie widze, ze
                              jestes niedoinformowana tak naprawde.

A co do tego "duzo w porownaniu do innych osob" - kurcze nie masz tego za nic.
                              Dociera do tego zniewolonego umyslu wreszcie czy nie?
                              • moniam_1 Re: aktywny link 22.08.08, 11:31
                                Zaręczam ci,że do zniewolonych nie należę, ba nawet ugodę przed sądową z nimi
                                mam podpisanątongue_out Przy takiej ilości klientów poważne wpadki się
                                zdarzają.Normalne.Jeden to wychwyci drugi nie.
                                A pieniądze nie są kosmiczne porównując ile za taką usługę płaciłam w Belgii i
                                co z tego miałam.Medicover,Damian czy Lim przy tym wypada miodziosmile
                                Zasady naszego prywatnego rynku medycznego generowane są dalej ilością, a co za
                                tym idzie dostępnością lekarzy i tego przez długie lata nie zmienisz.I tak jak
                                mogę zrozumieć, że możesz kwestionować brak znieczulenia ogólnego przy zabiegu,
                                bo umowa była niedookreślona, to niestety narzekanie na wizytę wyznaczoną w
                                terminie, który ci nie pasuje lub w miejscu, które ci nie pasuje trąci mi
                                malkontenctwem.
                                I kończę dyskusję, bo wolę się zająć bardziej przyziemnymi sprawamismile
                                Pozdrawiam serdecznie
                                Monika
                                • madziulec Re: aktywny link 22.08.08, 12:23
                                  Nareszcie wink))

Prawde mowiac ani mnie "grebi ani zieje" co sie w Belgii dzieje.
                                  Obchodzi mnei za to zywotnie co sie dzieje na naszym rynku uslug medycznych.

Aha - z ciekawostek - sotstnio dostalam kopie badan medycznych obcych ludzi -
                                  caly plik z Medicoveru. I co? Isc juz do prokuratury?? Czy sie z nich dalej smiac??
                                  A moze ktos dostal za to wyniki mojego syna??
                                  Ja dostalam jakies wymazy...

Czy teraz dociera do Ciebie, ze to nie malkontenctwo, a konkretne zarzuty??? I
                                  nei wymyslanie ze jest swietnie???
                                  BTW nie ma osoby majacej ugody sadowej z Medicover wink) wlasnie to sprawdzilam
                                  wink))) - dziekujemy za dorabianie sobie historyjek.

Moniu.. Idz an spacerek, dobrze Ci zrobi przewentylowanie szarych komoreczek.
                                  • nikki30 Re: aktywny link 23.08.08, 13:13
                                    Przepraszam,że się tak paniom wtrącę w niemiłą już dyskusję.Zgadzam się z
                                    madziulec płacisz i wymagasz!Wychodze z tego samego założeniasmileNie zgodzę się z
                                    jednym, że Medicover nie ma zawartych ugód przedsądowych, bo jest ich trochę w
                                    różnych sprawach.Madziulec jest różnica miedzy ugoda przedsądową, a
                                    sądową.Zajmowałam sie swego czasu obsługą prawną min. tej kliniki.
                                    A co do danych madziulec powinnaś je zniszczyć.Ich jakiekolwiek przetwarzanie
                                    też może być karalne.Ta są dane wrażliwe szczególnie chronione.I zgłoś to do
                                    medicovera!Niedopuszczalna pomyłka!
                                    • madziulec Re: aktywny link 23.08.08, 16:37
                                      Zglaszama, nie wydaja sie byc szczegolnie zmartwieni.

Aha, ja tych danych nie przetwarzam. Akurat z zupelnie innego powodu znam ustawe
                                      o ochronei danych osobowych.
                                      Smutne, ze badania mojego dziecka, moje i tysiecy innych osob mogly tez trafic
                                      do innych rak./
                                      • nikki30 Re: aktywny link 24.08.08, 09:55
                                        To zgłoś do GIODO!Może by im sie kontrola przydałasmile
      • nikki30 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 23.08.08, 13:01
        W tej chwili najtaniej wychodzi abonament u ubezpieczyciela.Korzystasz z każdej
        kliniki w danym mieście.Wygodniej i szybciej.Interpolska ma bardzo dobra ofertę!
        • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 23.08.08, 13:13
          To prawda.

Inteerpolska ostatnio mnie zachwycil wink Korzystalam w firmie.
          Zadzwonilam, podali telefony, gdzi emoge skorzystac bezplatnie, powiedzieli, ze
          ew,. moge zaplacic, ale koszty wizyty lekarskiej zwroca.

No, to mi sie spodobalo wink))
          • fogito Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 24.08.08, 22:44
            a propos tematu - abonament 300 zl na miesiac to sa zadne pieniadze
            zwazywszy na fakt, ze pojedyncza wizyta u pediatry czy innego
            lekarza specjalisty w W-wie kosztuje minimum 100 zl. Medicover
            oferuje znacznie wiecej za te kwote niz tylko trzy podstawowe wizyty
            lekarskie...
            • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 24.08.08, 23:15
              Oczywiscie.
              Sa miesiace gdzie w ogole nie korzystasz z niczego.
              Sa miesiace jak np ten, gdzie bylam dokaldnie raz u pediatry.

W zeszlym miesiacu - zero wizyt. Czerwiec - to samo.

Maj .. nie kojarze...

Czyli ile miesiecy jest juz Medicover w przypadku tylko mojego dziecka do przodu??

Czy podobnie skalkulowane jest Twoje dziecko? Ty sama? Pewnie tak.
              Tak jak pisalam - place i wymagam. Czyli poszlam do pediatry i wymagalam wizyty
              u laryngologa. Okazalo sie, ze niestety, nie jest to takie proste. Po pierwsze
              nie am mozliwosci w ciagu 2 tygodni, po drugie oferuja mi o 7:20.
              No wybacz. To chyba nie za te 300 zl.

I stad w ogole moje oburzenie.
              A zdaje sie, ze nie mam prawa wg niektorych w ogole nic wymagac, powinnam sie
              cieszyc, ze wspaniala instytucja pozwolila mi byc pacjentem, placic straszne
              pieniadze i jeszcze nei wywiazywac sie z umowy. A ja mam to przyjmowac z
              usmiecham na ustach i cieszyc sie, ze wogole cos mam za swoje pieniadze.

No chyba sie komus naprawde cos pomylilo.
              • krecikimyszka Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 25.08.08, 00:54
                A mozesz napisac czemu nadal Twoje dziecko (a moze i Ty sama) jest
                pacjentem teo krytykowanego przez Ciebie Medicoveru? Wolny rynek
                nastal, Medicover nie jest monopolista, wiec nie pozostaje nic
                innego jak zmienic uslugodawce. Co wiecej: za nizsza kwote niz 300
                zl mozesz ubezpieczyc dziecko i siebei tak, by korzystac z wielu
                roznych placowek - wtedy latwiej o szybki termin u specjalisty i
                wiekszy wybor tychze.
                • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 25.08.08, 07:44
                  Pediatra, ktory leczy moje dziecko jest w Medicoverze. To dla mnie, a bardziej
                  dla mojego dziecka, ktore ogolnie trudno przyzwyczaja sie do ludzi bardzo wazne.

Po drugie sa to dosc zawile uklady pomiedzy mna a ojcem dziecka i nei za wiele
                  mam do powiedzenia. A on na uwagi nie reaguje.
                  A logike znam wink)
                  • fogito Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 25.08.08, 08:08
                    Pediatrzy, ktorzy pracuja w Medicover pracuja rowniez w innych
                    placowkach i na pewno tez chetnie przyjeliby twoje dziecko poza
                    klinika za 100 zl za wizyte smile
                    To nie chodzi o to, ze nie masz prawa narzekac, ale troche
                    przesadzasz z tymi 'strasznymi' pieniedzmi. Bo dla kogos, kto
                    mieszka w W-wie i leczy sie prywatnie to sa 'smieszne pieniadze'.
                    Ja czesto chodze z dzieckiem do pediatry, laryngologa, korzystam
                    rowniez z logopedy w Medicover i wykonuje tam przerozne badania -
                    gdybym za wszystko musiala zaplacic osobno stracilabym majatek, albo
                    stala w kolejce przed przychodnia panstwowa.
                    Korzystam rowniez ze 'sluzby zdrowia' w Stanach i tam dopiero mozna
                    mowic o 'strasznych pieniadzach'. Moja tesciowa pielegniarka zawsze
                    mi mowi, jak tam przyjezdzam, ze jestem rozpieszczona przez
                    Medicover smile
                    Wiadomo, ze zawsze w kazdej klinice zdarzy sie cos, co nas
                    zdenerwuje, ale trzeba brac tez pod uwage wygode jaka gwarantuje
                    taka klinika i nie nalezy przesadzac z narzekaniem, bo wyglada na
                    to, ze niektorym sie w glowie przewraca smile
                    A nic tak nie nauczy czlowieka pokory jak pobyt z dzieckiem w
                    polskim szpitalu, czego nikomu nie zycze oczywiscie. I z
                    niecierpliwoscia czekam na szpital Medicover.
                    • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 25.08.08, 10:35
                      Akurat ten moj nie pracuje. Pracuje prywatnie, wiem, bo pytalam wink
                      Glupia i tepa nie jestem wink

Z logopedy w Medicover zrezygnowalam. Wiesz dlaczego?? Bo bylo tylko cholerne
                      Ad-Verbum. Ktore jest bardzo dobre, ale dla mnei to bylo 100 km w jedna strone,
                      a Medicover nie mogl zrozumiec, ze mi nei pasuje dojezdzac 200 km na 30 minut zajec.
                      Niepojete no nie???
                      I nie byli sklonni znalezc zadnej innej kliniki.

Nie korzystam z opieki zdrowotnej w Stanach, za to wiem jaka jest w Szwecji i
                      pwoeim Ci, ze za Medicover wtedy dziekuje.
                      • fogito Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 25.08.08, 17:15
                        Skoro lekarz z Medicover pracuje prywatnie, to mozesz sie do niego
                        udac prywatnie i wybulisz 100 zl za jedna wizyte jak ta lala smile

Co do logopedy, to ja korzystam juz drugi rok i zajecia odbywaja sie
                        w samym Medicover - kiedys na Ochocie a teraz na Okeciu. Nie wiem
                        gdzie mieszkasz, ale chyba nie w W-wie skoro do Ad-Verbum masz tak
                        daleko.. bo to chyba Ursynow jesli sie nie myle.

Skoro jest tak zle jak piszesz to moze powinnas zrezygnowac z
                        Medicover i przeniesc sie wlasnie do Szwecji smile

W kazdym razie wydaje mi sie, ze wyolbrzymiasz problemy. Gdyby
                        faktycznie tak kiepsko dzialali jak piszesz o pewnie bys z nich juz
                        dawno zrezygnowala.

• madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 25.08.08, 22:30
                          No i zno widac, ze nie czytasz.
                          Nie moge z nich zrezygnowac, mimo tego, ze chce.

Brzmi to idiotycznie na maxa ale tak jest i nie mam wyboru jelsi chodzi o
                          klinike. Medicover i koniec.

Mieszkam praktycznie nad samym Zalewem Zegrzynskim, 6 km od niego, wiec na
                          Okecie tez mam kawal drogi, gdy nei ma korka jade okolo godziny w jedna strone i
                          unikam jak moge jezdzenia do lekarzy, zadajac ostatnio umawainai mnie do
                          placowek wspolpracujacych.
                          Az sie dziwie, ze taka firma nie odkryla rynku jakim jest Tarchomin i Bialoleka...
                          Przedziwne.
                          • fogito Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 26.08.08, 17:41
                            czytam i dziwię sę, że taka zasadnicza osoba jak ty nie ma
                            możliwości wybrania kliniki dla własnego dziecka. Z twoich postów
                            wynika, że ojciec dziecka ma tam firmowy abonament albo też płaci
                            sam za ten co masz i dlatego nie jest to twoja decyzja.
                            No cóż ja nakłoniłam męża do rezygnacji z CM Lim chociaż miał tam
                            opłacany abonament przez firmę i teraz płaci sam za abonament
                            rodzinny w Medicover, bo zakres usług jest znacznie większy. I
                            pomimo większych kosztów nie żałujemy.

A wybudowanie klinki po 'drugiej stronie W-wy jest zapewne kwestia
                            czasu.
                            • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 26.08.08, 19:27
                              Nie mam mozliwosci i tyle.
                              Ubolewam, ale nei moge tego zmienic.
                              tak samo nie moge z tego zrezygnowac.

Od 4 lat czekam na wybudowanie kliniki po tej stronie Wisly, co wiecej,
                              rozmawialam juz z szefem Medicoveru ds medycznych. nie sa zainteresowani, za
                              maly rynek.
    • wredna.i.bez.serca Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 25.08.08, 16:28
      Mam pytanie - też zastanawiam się nad wykupieniem abonamentu, bo cholera mnie
      niemalże wzięła, kiedy po otrzymaniu skierowania do urologa musiałam dwa
      miesiące czekać na wizytę, doszłam do wniosku, że wole już płacić i mieć wizyty,
      kiedy potrzebuję - jak oceniacie LuxMed?? Warto im płacić, jak tam w ogóle jest?
      • krecikimyszka Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 25.08.08, 22:25
        Ja akurat doskonale rozumiem logike madziulca - jesli za cos place
        (niewazne ile i niewazne czy mniej czy wiecej niz gdzie indziej),
        wymagam by wywiazano sie z umowy, a jesli umowy brak, to by dolozono
        wszelkich mozliwych staran, by mnie zadowolic.
        Jesli to sie nie udaje, ide do kogos innego, ale jak rozumiem, to
        madziulec nie bardzo ma pole manewru.
        Ja akurat mam ubezpieczenie w InterPolska i jest to na razie bardzo
        wygodna dla mnie i mojego dziecka formula. Przy okazji dla Twojej
        informacji madziulec - w opcji podstawowej, ktora wynosi 75 zl za
        dziecko miesiecznie masz mozliwosc otrzymania zwrotu do kwoty 69 zl
        za kazdego lekarza z ktorym towarzystwo nie ma podpisanej umowy,
        wiec Twoj pediatra w razie czego kosztowalby Cie 30 zl a nie 100.

Do wredna.i.bez.serca - wszystko tylko nie lux med - korzystalam
        przez kilka lat (bo placila firma, to nie byl moj wyborwink i teraz
        korzystam czasami i zdecydowanie odradzam wplatanie sie w sam
        luxmed, jesli zalezy Ci na szybkich wizytach, 2 miesiace oczekiwania
        na wizyte u wzietego specjalisty, to w luxmedzie wcale nie rzadkosc,
        do polpularnego pediatry tez ostatnio czekalismy 1,5 miesiaca (na
        szczescie to nic powaznego, tylko rada byla mi potrzebna).
        Porientuj sie w towarzystwach ubezpieczeniowych, ktore zapewniaja
        obsluge medyczna kilku placowek na raz.
        • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 25.08.08, 22:31
          Jesli teraz zdecydowalabym sie na Inter - byloby to placenie podwojne. Niestety
          takie sa realia i nie musze tlumaczyc dlaczego tak jest.
          nie mam mozliwosci wywiniecia sie od Medicoveru, ot taki zwiazek na smierc i zycie.
    • mama2be do madziulec 26.08.08, 01:16
      częściowo zgadzam się z twoją świętą maksymą pt."płacisz - wymagasz,
      nic mnie nie obchodzi,ma być tak ja chcę. Ale tylko z punktu
      widzenia KLIENTA.
      Ale z punktu widzenia człowieka jesteś dla mnie najgorszym typem
      pacjenta: osobą na wskroś roszczeniową i jestem PEWNA że żadna firma
      z najlepszym serwisem obsługi nie jest cię w stanie zadowolić.
      Czasem się uśmiechnij do personelu, bo to też ludzie, a znakomita
      większość chce ci pomóc.
      Aha! I nie czekam na ripostę z twojej strony, bo napewno znajdziesz
      milion ALE ZA TAKĄ KWOTE.... itp, a mnie to niewiele obchodzi.
      A tak na codzień chodzę w białym fartuchu, może nawet w "tej" firmie
      i pacjenci się do mnie uśmiechają bo chyba mnie lubią....za moją
      pracę, dla nich.
      • madziulec Re: do madziulec 26.08.08, 19:24
        Jest w stanie.
        I widac, ze nie przeczytalas watku, bo wyrazalam sie wlasnie pozytywnie o Inter
        Polska, ktore oferuje bardzo podobny (o ile nie taki sam) zakres uslug za
        podobna cene.

Jestem w stanie docenic profesjonalizm i grzecznosc, odwdzieczajac sie tym
        samym, a przede wszystkim szacunkiem za profesjonalizm.
        Za sknocona robote - niewiele moge dac procz napisania otwarcie, ze ktos odwala
        fuszerke, a tak robi coraz czesciej Medicover.
        • olivka_pestka Re: do madziulec 24.03.09, 17:26
          ja mam karte Vision w Interpolska. nie jestem hobbystką chodzenia po
          lekarzach ale nic a nic zlego powiedziec nie moge - wszytsko dziala.
          pomijajac ze w damianie pani okulistka (mloda) nie wykryła, że mam
          wadę wzroku i to spowodowało, że odwiedziłam jeszce paru lekarzy, no
          ale to juz rzecz inna.
          • madziulec Re: do madziulec 24.03.09, 18:31
            Ja z kolei testuje ostatnio Enel_med.
            Narazi ejestem zadowolona procz drobnego zgrzuty: pobieranie moczu i krwi tylko
            rano...

No ale mysle, ze niedlugo ich naklonie do zmiany przyzwyczajen.
            • cecill1 Re: do madziulec 17.01.10, 21:51
              Niestety większość badań z krwi i moczu trzeba robić na czczo.
              Współczuję Twojemu dziecku, madziulec, czekać cały dzień bez
              jedzenia, bo mamusia musi pójśc na badania po południu... Poza tym
              nikt specjalnie dla Ciebie nie będzie uruchamiał labolatorium
              wieczorami bo Tobie tak pasuje... totalny brak logiki i
              analitycznego myślenia!

Przeczytałam cały wątek i jestem zniesmaczona Twoim sposobem
              wypowiadania się. Ten wiecznie pretensjonalny ton... brak szacunku
              do innych rozmówców z forum... obrzydliwość... brrrr...
              • madziulec Re: do madziulec 17.01.10, 22:00
                No i jak widac nei masz zielonego pojecia.

Morfologa nie musi wcale byc na czczo i NIGDY nei musiala.
                Badanie moczu nie musi i nie musialo (przynajmniej w przypadku dzieci) byc
                wykonywane z pierwszego porannego moczu.

Jakos znalazlam laboratorium przyjmujace cala dobe, bez problemu.
                I bez laski.

Ale widac, sa tacy, ktorzy placa i godza sie na podle warunki z glupoty.
                Co zrobic.
    • ik07 szczepienia - czy objęte abonamentem? 25.03.09, 12:17
      czy w tych ubezpieczeniach prywatnych są szczepienia uwzględnione?
      zastanawiam sie nad wykupieniem takiego ubezpieczenia dla dziecka,
      które się lada chwila urodzi..
      • madziulec Re: szczepienia - czy objęte abonamentem? 25.03.09, 18:32
        Sam fakt szczepienia tak, ale szczepionka nie.

i jest dosc smieszna rzecz, bo mozna w takiej prywatnej klinice zostac w ten
        sposob zpostac zmuszonym do placenia za obowiazkowa szczepionke (o ile jeszcez
        takei sa, jak moje dziecko bylo male to jeszcez byly)
    • vision.2 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 17.12.09, 13:49
      Ja wykupiłem abonament medyczny w SigmaPro7 podstawowy standart za 80zł i mam
      siadczenia naprawde na wysokim pozimie prawie przez wszystkich specjalistów.
      Firma mało znana bo reklamuje sie drogą polecena. Nie wydaje kolosalnych sum na
      reklame dlatego ich swiadczenia są w cenie dla każdego prowadzone przez znane
      firmy. Listę partnerów medycznych znajdziesz tutaj
      www.sigmapro7.com/panel/dokumenty/Lista_Partnerow_Medycznych_SIGMAPRO7.pdf
      Pakiety medyczne
      www.sigmapro7.com/panel/dokumenty/Opieka_Medyczna_dla_SIGMAPRO7.pdf
      Są pytania pisz
      w.karczmarczyk@vp.pl
      • best.elka17 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 09.01.10, 19:29
        Witam wszystkich serdecznie. Ja również wykupiłam abonament medyczny za 80 zł w SigmaPro7, który obecnie nie kosztuje mnie już nic. Jestem bardzo zadowolona z usług i polecam je wszystkim zainteresowanym, którzy pragnął mieć spokój i cenią sobie wyższy standard usług.
        Więcej informacji można znależć na stronie
        www.sukcesiochrona.pl
        Rejestracji można dokonać na
        www.sigmapro7.com/rejestracja/step1.php?polecający=STP29227819
        Udzielę wszystkich potrzebnych informacji i odpowiem na pytania.
        Serdecznie pozdrwiam i życzę zdrówka.
        e.nowicka7@o2.pl
    • pakietymedyczne Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 17.01.10, 16:59
      polecam abonament medyczny - ubezpieczenie w Allianz,
      dużo placówek medycznych w całym kraju, wiele wariantów i możliwości,
      umowy z CM LIM, Damian, Lux Med i wiele innych,
      sam korzystam i też jetem przedstawicielem firmysmile
      Jeśli mogę w czymś pomóc to proszę o kontakt
      501 23 58 58
      • dorek3 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 17.01.10, 21:57
        Od kiedy Alianz ma umowy z LIMem? To coś nowego?

Bo ubezpieczenie mam już ponad 2 lata. I rzeczywiscie polecam.
    • lolinka2 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 03.05.10, 11:26
      mając konto w citibanku masz opcję wykupienia ubezpieczenia w LuxMed
      (i to byl jedyny powód dla którego tam właśnie założyłam konto tongue_out), w
      wersji tzw wszystkomającej kosztuje to ok. 100 od osoby (niezależnie
      od wieku i płci), przy określonych wpływach z wynagrodzenia na konto
      zmniejszają ci tę kwotę o dychę od łebka bodajże (mnie za 4 osoby
      aktualnie ściągają z konta jakieś 350 PLN). LM lubię (a jeśli z
      jakichś powodów przestaję, to wiem do kogo i w jakim dziale dzwonić,
      żeby to zmienić), więc nie narzekam.
      • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 03.05.10, 20:30
        No i nie piszesz prawdy wink

Wchodzimy na strone www.online.citibank.pl/page.do?content=pakiet_medyczny
        i co czytamy:
        Zakres opieki medycznej:
        - lekarz z Pakietu Podstawowego
        - chirurg, alergolog, urolog,
        kardiolog, laryngolog, diabetolog,
        endokrynolog, hematolog, neurolog,
        onkolog, pulmonolog, reumatolog, gastrolog
        - wybrane testy medyczne
        - wybrane zabiegi ambulatoryjne
        - oraz wybrane rehabilitacyjne

Czyli nie "wszystkomajaca"...

Jestes pewna, ze wiesz co masz???
        • lolinka2 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.05.10, 17:41
          wszystkomająca czyli najpełniejsza oferowana (bodajże IV)

tu regulamin

---
          Ad maiorem interpret(ation)is gloriam smile
          • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.05.10, 17:59
            Wspolczuje tylko jednego wink
            KONIECZNOSCI zaplacenia karta transakcji za 500 zl miesiecznie wink bo inaczej
            szlag wszystko trafia....

No i wizyt domowych nie ma.. Tak lekko kiepsko jak sie ma male dziecko...
            • lolinka2 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 05.05.10, 21:07
              nie mam konieczności - wystarczy że mi wynagrodzenie wpływa na to konto
              smile
              i mogę kartę 3mać w torebce i nie wyjmować cały czas... coś kiepsko
              czytasz...
              anyway - doczepiasz się wszystkiego, bo medicover zły, oferta citi też
              zła, no normalnie malkontentka pełną gębą....
              • lolinka2 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 05.05.10, 21:09
                i jeszcze: ten wpływ wynagrodzenia vel obrót kartą ma wpływ na
                zmniejszenie kwoty pobranej na ubezpieczenie. W przeciwnym razie
                kosztuje ono troszkę więcej.
              • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 05.05.10, 22:52
                Widac nie jestem glupia cizia, co to placi 100 zl miesiecznie i twierdzi, ze ma
                wszystko wink)))

Bo jak co do czego potem wychodzi jak u mnei w przypadku Medicoveru i
                prowadzenia ciazy ze zlota karta i urodzenia dziecka (tez zlota karta) ze kicha i:
                - nie bylo sal w ZADNYM warszawskim szpitalu o podwyzszonym standardzie, bo
                podwyzszony standard to byl taborecik (nawet bez oparcia) i materaz rozkladany
                na noc na ziemi, bez dostepu do lazienki (w umowie oczywiscie pokoj z lazienka i
                w ogole ah, och)
                - oferowano zabiegi w znieczuleniu zwiazane z przecieciem tkanek - raz w ramach
                abonementu dziecku przeprowadzono usuniecie migdalkow (rok 2007), rok pozniej
                wystawiono skierowanie na niewlasciwym druku, po czym po zaniegu (dziekco mialo0
                juz wykonany zabieg!!) okazalo sie, ze musimy zaplacic z wlasnej kieszeni, bo
                nie ma druku takiego jaki trzeba
                - rok 2009 bodajze z tego co pamietam: proba umowienia na scyntygrafie i badania
                urodynamiczne: wysluchuje, ze i tak sie powinnam cieszyc, ze czekac bede 3
                miesiace, bo terminy panstwowe sa polroczne (dobry komentarz prawda???), umawiam
                swoimi kanalami i znajomosciami na za tydzien, proste...
                - rok 2004 - dziecko trafia do szpitala, Medicover nie dostarcza kompletu badan
                nawet... , pobyt jest w IMiDz, nastepny pobyt na Szaserow mam juz tak zalatwiony
                ze przez 10 dni przyjezdza catering, Medicover placi parking i dodatkowo
                zwracaja mi za 3 miesiace rodzinnej zlotej karty. A po pobycie w IMiDz dziecko
                ma wenflon zakladany w domu i przez 4 dni lekarz przyjezdza do domu i w domu
                DOZYLNIE podaje antybiotyk (zinnacef)

To sa FAKTY.
                Jesli "na sali" jest pracownik Medicover moge podac numer karty, potwierdzi te
                rzeczy bez problemu, bo sa te interwencje wpisane i reklamacje.
                Proste.

Mozna oczywiscie udawac, ze jest cacy.
                I piac z zachwytu.
                Ty to robisz.

A ja nie.
                Kazdy ma swoje wymagania i potrzeby. Ja mialam dziecko i nadal mam, ktore wymaga
                specjalnego podejscia od lekarzy i juz. Czestych badan lekarskich, czasem wizyt
                domowych przezd 2 tygodnie codziennie i nie stac mnei na to, by oszczedzac na
                placeniu tylko 100 PLN. Taka prawda.
                Wole zaplacic wiecej (za dziecko akurat zaplace 179 zl i mam naprawde full wypas
                wink tyle, ze szpitala nie mam, ale nie wymagajmy, juz teraz Misiek tak czesto
                tego szpitala nie potrzebuje).
    • miumi Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.05.10, 13:41
      Mam abonament z pracy w luxmedzie, płace grosze, bo reszte pokrywa firma.
      Chciałam odradzić luxmed ze względu na kiepski poziom usług - jeśli chce się
      umówić do sprawdzonego "lepszego" lekarza, to czekam prawie tyle co w NFZ.
      Dobrych lekarzy jest na lekarstwo, nie robią tam chyba żadnej selekcji, więc
      przed zapisaniem warto sprawdzić opinie o lekarzu.
      Kiedyś (8 lat temu) miałam abonament w Medicover - byłam zadowolona.
      • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.05.10, 13:48
        Slyszalam ostatnio bardzo dobre opinie o LIM, choc sama nie
        korzystalam.
        • fogito Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.05.10, 18:38
          Ja uciekłam z LIM do Medicover kilka lat temu pomimo, że mąż miał
          opłacany w LIM'ie abonament przez pracodawcę. Może coś się zmieniło
          na lepsze, ale trafiliśmy na kiepskich lekarzy a bardziej
          skomplikowane badania dziecku musiałam robić na własną rękę poza
          LIMem. Teraz w Medicover, jeśli jest coś poza ich zasięgiem - sami
          umawiają mnie i w ciągu kilku dni mam wszystko załatwione.
          • madziulec Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.05.10, 19:55
            No Fogito.. Nie do konca tak jest.
            Rok temu po sowihc znajomosciach zalatwialam mojemu NMiskowi scyntygrafie i
            badanie urodynamiczne, bo oferowali czekanie ok. 2-mcy wink

Ale w tym roku rehabilitacje umowili mi dokaldnie 2 dni po wizycie u ortopedy wink

Co do LIM-u slyszalam pozytywne opinie od kolezanki, jakis tydzien temu.
            • dziub_dziubasek Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.05.10, 20:41
              Ja korzystam z usług LIM'u już drugi rok (ubezpieczenie rodzinne w Alianz) i
              jestem zadowolona. mam "swoich" lekarzy do których chodzę, ajk coś pilnego się
              dzieje to albo na dyżur calodobowy albo jako dodatkowy pacjent.
              Zdarzyło mi się chyba dwa czy trzy razy trafić na nie najlepszych lekarzy, ale w
              morzu wizyt jakie odbyłam (mam dwoje małych dzieci) to naprawdę wyjątki.
              • dorek3 dziub_dziubasem-pytanie 05.05.10, 11:52
                Korzystasz z LIMu w ramach ubezpieczenia w Allianzie? Masz na myśli Allianz Medica? Od kiedy można korzystać z LIMu? Dotąd z siecówek był tylko LuxMed.Medycyna Rodzinna i Damian.
                • dziub_dziubasek Re: dziub_dziubasem-pytanie 08.05.10, 21:36
                  Od zawsze był LIM (od dwóch lat mam to ubezpieczenie), niedawno poszerzono
                  zakres o cały LUX MED bo jedno drugie łyknęło.
                  • dziub_dziubasek Re: dziub_dziubasem-pytanie 08.05.10, 21:41
                    Polisa zwie sie "Moje zdrowie" czy jakoś tak- pakiet rodzinny (czyli dwoje
                    dorosłych plus dzieci- podobno bez ograniczeń, kolejne dzieci nie podnoszą składki).
            • fogito Re: madziulec 06.05.10, 20:53
              No cóż - mnie się nigdy nie zdarzyło, abym musiała czekac dłużej niż
              kilka dni na badania poza Medicover. Umawianie przez nich to luksus.
              I nie musiałąm uruchamiać żadnych znajomości.
              Tego nie było w Limie i obawiam się, że cały czas nie ma.
              Jak ktos nie ma dziecka z problemami to oczywiście i LIM dla niego
              dobry.
              • madziulec Re: madziulec 07.05.10, 19:51
                Podalam specjalnie konkretne nazwy badan.
                Podalam mniej wiecej termin, kiedy mnie (a raczej moje dziecko) umawiano.
                Nie sa to badania w stylu USG brzucha, tylko dosc specjalityczne (przy czym np.
                scyntygrafia rzeczywiscie wykonywana jest najlepiej w jednym osrodku w Polsce i
                badania urodynamiczne podobnie).

Ale nie zmienia to faktu, ze majac zlota karte czlowiek oczekuje troche innej
                obslugi niz... tego typu jak tam.
                Teraz przedluzam umowe i 3 dni czekalam az sie opiekun klienta odezwie wink
                • fogito Re: madziulec 08.05.10, 10:24
                  A ja mam zaledwie niebieską kartę i nigdy nie miałam problemów z
                  wizytami poza Medicover wink
                  • madziulec Re: madziulec 08.05.10, 19:33
                    Tak jak mowie podkreslam - chodzilo o BARDZO specjalistyczne badania, wykonywane
                    przez rzeczywiscie neiwiele osrodkow w Polsce.
                    Problem, ze nei zostalo to ujte w umowie.
                    Wczesniej pisalam tez o tym, ze w umowie Medicover podejmowal sie zorganizowac
                    opieke szpitalna na takim poziomie, ze mialam miec z dzieckiem osobna sale z
                    lazienka.
                    Z zalozenia wiedzieli, ze to nierealne.
                    Iles osob w ogole nie czyta umow, nie czyta za co placi, wiec nawet nie
                    protestowali, zachlystujac sie tym, ze przyjezdzala pielegniarka i z uprzejma
                    mina pytala, czy wszystko ok.
                    I kazdy akceptowal to, ze nie ma lazienki w pokoju itp.
                    Ale nie zastanawial sie, ze np. miesiac wczesniej podpisal umowe i placi za
                    pewien standard, gdzie ta lazienka miala byc.

Wiec to zalezy od podejscia i placenia za to, co jest w umowie.
    • s7mc Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 30.06.14, 18:19
      Firma S7 Opieka Medyczna daje każdemu możliwość bycia zdrowym i leczenia się prywatnie wg najwyższych standardów.

Wyobraź sobie – co by było, gdyby Twoja opieka medyczna wyglądała w taki sposób:

W ramach składki miesięcznej masz nielimitowany dostęp do 1000 placówek w całej Polsce.
      Masz dostęp do infolinii 24h i pod jednym telefonem kilkunastu tysięcy lekarzy dostępnych dla Ciebie.
      Nie masz limitu w dostępie do lekarzy. Na wizytę możesz się umówić zawsze kiedy tylko masz taką potrzebę.
      Masz dostęp do wielu badań, ilość zależy od pakietu.
      Oszczędzasz na wizytach i badaniach zamiast na zdrowiu, ponieważ możesz tak długo się leczyć jak będzie potrzeba, bez zwracania uwagi na ilość wizyt i badań.
      Przeciętny człowiek dzięki pakietowi OM Signum oszczędza od kilkaset złotych nawet do kilku tysięcy rocznie w przypadku ludzi korzystających częściej z usług medycznych.
      Nie musisz czekać w kolejkach.
      Umawiasz się na konkretną godzinę.
      Korzystasz z leczenia w prywatnych placówkach zdrowia.
      Badając się regularnie i dbając o profilaktykę, będziesz zdrowszy i będziesz żył dłużej.
      Lekarze podchodzą do Ciebie z szacunkiem, są dla Ciebie mili i zależy im na Twoim zdrowiu oraz opinii.
      Do lekarzy specjalistów idziesz bez skierowania.
      Kiedy zachorujesz, możesz umówić się na wizytę lekarską w swoim mieście lub w okolicy miejsca, w którym aktualnie się znajdujesz, dzwoniąc na infolinię, którą masz na karcie OM Signum.
      Masz wszystkich lekarzy i badania pod jednym numerem telefonu. W razie nagłej choroby masz pełną opiekę medyczną. Infolinia jest czynna 24h.
      Gdybyś polecił 7 klientów, mógłbyś mieć swój pakiet za 1 zł/m-c.
      Możesz też zarabiać dzięki Pakietowi OM Signum.
      Jeżeli zostaniesz Niezależnym Partnerem, mógłbyś mieć swój pakiet za darmo. Przy poleceniu 7 klientów prowizja powinna pokryć Twój abonament.
      Możesz oferować pakiety medyczne klientom i za każdy pakiet Firma będzie Ci płacić co miesiąc, dopóki klient będzie płacił.
      Gdyby Twoi klienci polecili następnych klientów, otrzymałbyś za to wynagrodzenie.
      Możesz też oferować Opiekę Medyczną Signum firmom. Większość firm nie posiada pakietów medycznych dla pracowników.
      Budujesz w ten sposób prawdziwy dochód pasywny.
      Masz do dyspozycji system, dzięki któremu osoba bez doświadczenia może zarabiać całkiem spore pieniądze w bardzo przyjemny i rozwojowy sposób.

Abonament Medyczny za 1 zł miesięcznie
      • npsignum Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 04.03.15, 17:06
        Trafiłem na firmę medyczną S7 Signum jakiś czas temu, gdy miłość do sportu spowodowała, że kolano odmówiło mi posłuszeństwa. W tedy zacząłem szukać możliwości prywatnego wyleczenia kontuzji bo na nfz nie miałem co liczyć tym bardziej nie miałem na to czasu. Lekarza znalazłem i zaczęliśmy leczenie niestety koszty mnie przerosły i musiałem zrezygnować. W tedy polecono mi właśnie abonamentową opiekę medyczną. Wykupiłem pakiet złoty (informacje na jego temat w linkach poniżej) i byłem dość sceptyczny na początku ale budżet i siebie trzeba było jakoś ratować. 5 konsultacji lekarskich, rezonans,2x USG i 12 rehabilitacji wszystko załatwione praktycznie z dnia na dzień żadnych dopłat ani problemów. Tylko tymi badaniami zwrócił mi sie koszt abonamentu, a reszta już tylko na plus.Ze względu, że sam z wykształcenia jestem medykiem, który jest bardzo za prywatyzacją zacząłem prace w owej firmie i przedstawiam Wam ofertę która może być naprawdę zbawienna tak jak dla mnie była.

Pozdrawiam !

Jeśli szukasz najlepszych lekarzy w tym specjalistów i chcesz objąć ochroną medyczną Swoją rodzinę koniecznie sprawdź ofertę S7 Signum medical company. Pakiety medyczne w formie abonamentowej zapewniające kompleksowa opiekę.

-Szybki dostęp do usług medycznych dla Ciebie i Twojej rodziny
        -Najlepsza opieka medyczna realizowana zgodnie z najwyższymi standardami
        -Fachowe wsparcie, troska i zrozumienie ze strony lekarzy
        -Dostęp do nieograniczonej ilości szerokiej gamy usług medycznych ?w cenie miesięcznej opłaty abonamentowej
        -Możliwość korzystania z 1000 nowoczesnych placówek w całej Polsce
        -Różnorodne pakiety medyczne pozwalające na indywidulane dobranie zakresu świadczeń medycznych do swoich potrzeb i możliwości finansowych
        -Niższe koszty usług medycznych niż w przypadku płacenia oddzielnie ?za każdą prywatną wizytę, konsultację, badanie
        -Opieka lekarska przez 24h na dobę , 365 dni w roku
        -Spersonalizowana karta pacjenta z numerem Infolinii czynnej 24h/365dni

Kontakt w celu konsultacji: www.facebook.com/s7stodolny
        lub
        Bezpośrednie podpisanie umowy online: online.s7mc.com/account/register/client?referrer=FYG78392456
        • starczew4 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 13.03.15, 15:24
          Witajcie,
          Dziś 13/03/15 o godz. 18.00 zostanie poprowadzona DARMOWA prezentacja pt. "Lekarz bez kolejek".
          Dowiecie się jak również Ty i cała Twoja rodzina może korzystać z prywatnej BEZPŁATNEJ opieki medycznej, kiedy chcesz, gdzie chcesz i jak często masz ochotę .
          Ja wiem że to brzmi szalenie, ale Lekarz Bez Kolejki to nie tyle luksus na który mogą sobie pozwolić najbogatsi, ale biorąc pod uwagę tragiczny stan NFZ – KONIECZNOŚĆ!
          Nie wierzysz, że to możliwe? Zarezerwuj miejsce i Sprawdź Sam!
        • mirek.mankiewicz Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 11.06.15, 13:48
          Jestem sprzedawcą pakietów medycznych dla klientów indywidualnych, jednoosobowych DG, firm.
          Bardzo bogaty wachlarz prywatnej abonamentowej opieki medycznej - ceny od 39zł.
          Dodatkowo wprowadziliśmy program lojalnościowy, dzięki poleceniu naszych pakietów mogą mieć Państwo swój pakiet taniej/za darmo.
          O szczegóły oferty proszę pytać na mirek.mankiewicz@gmail.com
    • npsignum Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.03.15, 23:34
      @zuzkazuzka100 odezwij sie do mnie na profilu na fb. Skonsultujemy najlepszy pakiet dla Ciebie wink
    • konradjv Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 07.03.15, 16:18
      Zapraszam do współpracy (zuzkazuzka100). Jestem Niezależnym Partnerem S7. Napiszesz co potrzebujesz ja dobiorę najlepsze opcje i wybierzesz tą właściwą. Na pewno coś dla Ciebie znajdziemy jak i dla każdego nawet w podeszłym wieku!
      Prosze o kontakt konradsignum@gmail.com
    • pawel_1995 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 13.11.16, 19:04
      Przy doorze pakietu trzeba zwrócić uwagę na liczne aspekty oferowane w takiej usłudze. Bardzo ważną sprawą jest gwarancją krótkich terminów, oraz czy pakiet obejmuje USG, Tomograf, Rezonans, wizyty domowe, rehabilitacja. Bardzo dobrą ofertę w dobrej cenie można znaleźć na zdrowotne.iexpert.pl/pakiety-prywatne/, ja mam akurat u nich wykupiony pakiet na firmę jak i indywidualny, i bardzo sobie chwalę i gorąco polecam.
    • tmila Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.03.17, 22:49
      Ja polecam zapoznanie sie z tą firmą online.7play.pl/account/register/agent/WUD62349875
    • tmila Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 06.03.17, 22:50
      Jeśli nadal szukasz abonamentu proszę o kontakt na t-ela@o2.pl
    • velus7 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 24.06.17, 08:43
      Gorąco Polecam
      Pakiet Medyczny w Firmie zdrowiewfirmie.pl
    • reptas100 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 18.10.18, 21:28
      Dobry pakiet to ten, który zapewnia wizyty nie tylko do lekarza rodzinnego, ale też do wielu
      specjalistów bez czekania, na telefon, do stomatologa i daje możliwość skorzystania z wielu
      badań diagnostycznych. Do tego mogą z niego korzystać też osoby w starszym wieku, które często
      muszą korzystać z opieki medycznej. Koszt od 60 zł miesięcznie.
      Oczywiście można wybrać pakiet dla siebie indywidualny albo rodzinny. Te wszystkie wymagania
      spełniają pakiety S7 polecaj.s7health.pl/LCY35689274
    • ufo545 Re: abonament medyczny- gdzie i za ile? 19.07.19, 14:36
      Zajmuję się sprzedażą pakietów medycznych do LuxMed w bardzo przystępnych cenach!smile
      Zapraszam do kontaktu 572-930-552. Marcin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka