ludek_edziecko 21.11.03, 09:07 Gdzie w W-wie, najchętniej Pr. - Płn, można kupić/zamówić wkładki ortopedyczne? Pozdrawiam, Ludek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joaz Re: Wkładki ortopedyczne 21.11.03, 09:21 Ludek- wkładki można kupić w sklepach z art. rehabilitacyjnymi. Na pewno sa na ul. Koszykowej w bok od Pl. Konstytucji. Oczywiście mozna też bezpośrednio u producenta - na ul. Rokossowskiego (Ochota). Al popytaj w tych sklepach. Nie powinno byc problemu. Ja kupowałam we wtorek 19. 11.Koszt 27-30 zł. Najlepiej weź ze soba papeć lub bucik Diany,żeby dopasować rozmiar na miejscu. Zosia nosi od wtorku - przyzwyczaiła się od razu. pozdrawiam joannaz Odpowiedz Link Zgłoś
ludek_edziecko Re: Wkładki ortopedyczne 21.11.03, 09:47 Dzięki. Nie wiesz czy sklep na Koszykowej czynny jest w soboty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Wkładki ortopedyczne 21.11.03, 10:43 Ludek- sklep jest czynny w sobotę bodajże do 14. pa joanna Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Wkładki ortopedyczne 21.11.03, 14:08 Ludku, Joaz A w jaki sposob zorientowalyscie sie, ze sa potrzebne Dziewczynom wkladki? Ortopeda zalecil przy komtrolnym badaniu? Czy tez same zorientowalyscie sie, ze cos (ale co) jest nie tak i wtedy dopiero poszlyscie do ortopedy? Bo ja planowa wizyte u ortopedy mam z Zosia dopiero za ponad pol roku, a nie chcialabym czegos przeoczyc. Sama kiedys nosilam wkladki, wiec moze Zosia ma tentendcje.... - pozdrawiam wszystkie cztery Panie Patyk, mama 2.5 rocznej Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
ludek_edziecko Re: Wkładki ortopedyczne 21.11.03, 14:20 Diana jest pod opieką ortopedy. Co jakiś czas mamy wizyty kontrolne i to właśnie jej efekt. Okazało się, że już na poprzedniej miała zalecone wkładki, z tym, że ortopeda nam tego nie powiedziała, ale wpisała w książeczkę, niestety tak, że nie dało się tego przeczytać i żyliśmy w nieświadomości. Tak w ogóle teraz to zaleciła nam kupno butów Memo (prawie 180,00 zł), no ale my na razie niestety bez kasy jesteśmy więc jako alternatywę powiedziała, żeby kupić wkładki. Pozdrawiam, Ludek ljaworowska@sampo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Wkładki ortopedyczne 21.11.03, 14:33 Dzieki, Lidko, za szybka odpowiedz --- pozdrawiam, Patyk, mama 2.5 rocznej Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
ludek_edziecko Re: Wkładki ortopedyczne 21.11.03, 15:16 Jestem w pracy więc szaleję. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Wkładki ortopedyczne 24.11.03, 08:45 Patyku- jak wiesz Zosia pod opieką ortopedy jest niemal od urodzenia. Od zawsze miała nosić buciki ze sztywną piętą itp. Od dłuższego czasu zauważyłam jednak, że zdecydowanie stawia stopy do środka, i ma klasyczne iksy. Pediatra potwierdziła moje spostrzeżenia i wystawiła skierowanie do ortopedy. Tam po obserwacji lekarz zdecydował, że Zosia powinna nosić wkładki. pozdrawiam Joannaz Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Wkładki ortopedyczne 24.11.03, 09:39 Joannaz, dzieki za odpowiedz --- pozdrawiam, Patyk, mama 2.5 rocznej Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: Wkładki ortopedyczne 21.11.03, 21:47 ale same wkladki nie zalatwiaja problemu a czasami wrecz szkodza. Duzo lepsze efekty daje podbicie bucika na zewnatrz( wtedy stopa pracuje podczas chodzenia a nie jest biernie wspierana przez wkladke). Jezeli jednak juz wkladki to tylko robione specjalnie do danej stopy a nie takie ogolnie dostepne. Nalezy to wszystko uzupelnic o cwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ludek_edziecko Re: Wkładki ortopedyczne 24.11.03, 08:28 Problem w tym, że z Małą u lekarza była babcia. Lekarka kazała po prostu kupić buty Memo, a jak mnie nie stać to wkładki. Niestety nie powiedziała jakie, o podbiciu bucików też nic nie mówiła. Domyślam się, że trzeba to zrobić w konkretnym miejscu. Może wiesz gdzie można zrobić wkładki do konkretnej stopy? Pozdrawiam, Ludek Odpowiedz Link Zgłoś
psottka Re: Wkładki ortopedyczne - Ormex 26.11.03, 08:46 A ja mam namiary na specjalistyczny sklep ze zdrowym obuwiem, wkładkami, mają też pracownię przygotowującą specjalne wkładki ortopedyczne. (na wizytówce napisali, że realizują zlecenia placówek służby zdrowia, cokolwiek by to znaczyło ) Sklep ORMEX ul.Rokosowska 1 tel: 824-66-32 do 34 aaa są jeszcze ich sklepy firmowe: Herbsta 1, (664-75-15) Cegłowska 80, (834-24-21 wew.463) Koszykowa 78 lokal 289 (621-04-15) Bohaterów Września 7 lokal 14 (824-01-24) pozdrowienia ps. Nie mam żadnego interesu w reklamowaniu tych sklepów, po prostu byłam na Rokosowskiej i spodobała mi się sprzedawczyni (co się żadko zdarza - kompetentna). _______ Psottka z Zuzanką (02.09.02) moderator forum eDziecko-Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: Wkładki ortopedyczne 26.11.03, 23:28 Bardzo profesjonalnie bo fachowiec P. Dudek Witold ul. Śliska 0 503 519 316 Odpowiedz Link Zgłoś
e-milly Re: Wkładki ortopedyczne 01.12.03, 15:47 Mamy taki sam problem. Jednak nie dostaliśmy recepty na wkładki, tylko zalecenie żeby podbić buciki u szewca. Koszt - 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ludek_edziecko Re: Wkładki ortopedyczne 03.12.03, 13:19 Tylko czy szewc będzie wiedział gdzie ma podbić? Pozdrawiam, Ludek Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: Wkładki ortopedyczne 04.12.03, 16:56 Strona przysrodkowa buta ma byc uniesiona od 0,5 cm do 1 cm ( wzdluz calej podeszwy) Odpowiedz Link Zgłoś