Dodaj do ulubionych

Akcja Gwiazdka 2009

03.11.09, 15:13
Akcja Gwiazdka - ZASADY

Odpowiedzialne za tegoroczną akcję „Gwiazdka” są:
slonko1335, sion2, kogosia, ewa.mama, nawias001, bj32

Uwaga „Gwiazdki” które nie mają założonego konta na „gazecie” mogą się zgłaszać do którejkolwiek z nas prywatnie na konta „gazetowe”.

1. Każdy zgłaszający zarówno siebie jako „Mikołaja”, jak i dzieci do obdarowania zobowiązany jest do dokładnego przeczytania Regulaminu i zastosowania się do niego.
2. zgłaszanie dzieci będzie się odbywać w dniach od dzisiaj do 06 XII 2009.
a) dziecko należy zgłosić w następujący sposób na forum w tytule maila „Gwiazdka – zgłoszenia dzieci”, w treści zaś umieść: - imię dziecka/dzieci; - wiek [0 do 18 lat]; - zainteresowania, jeśli ma jakieś szczególne;
- adres, na jaki ma być wysłana paczka; - inny kontakt [gg, skype, telefon] z danymi rodzica szczególnie o ile to możliwe [kurierowi czy na poczcie trzeba podać telefon zazwyczaj]. Dane [oprócz imienia dziecka, wieku i miejscowości] będą znane wyłącznie koordynatorkom i konkretnemu Darczyńcy. pisząc mail na dres gwiazdka_2009@gazeta.pl. W mailu oczekujemy podania krótkiego opisu sytuacji, dotyczy zwłaszcza osób nieznanych z poprzednich akcji;
b)Prosimy zgłaszać wyłącznie dzieci naprawdę potrzebujące. Akcja jest organizowana dla dzieci, które bez naszych formowych „Gwiazdek” nie znajdą nic pod choinką. Jeśli dziecko ma białaczkę, katar, albo misiowi urwało się ucho, ale rodzina uszczęśliwi je innymi prezentami, to „Gwiazdek” może zabraknąć dla tych najbardziej potrzebujących…
c) koordynatorki zastrzegają sobie prawo do żądania wyjaśnień w przypadku uzasadnionych podejrzeń chęci wyłudzenia oraz odmówienia zakwalifikowania dzieci do akcji gdyby domniemanie chęci wyłudzenia
okazało się prawdą;
d) w przypadku niedostarczenia danych adresowych na czas bądź unikania odpowiedzi na pytania wyjaśniające koordynatorki wyślą maksymalnie dwa maile przypominające; jeśli nie doczekają się
odpowiedzi, dzieci nie będą brane pod uwagę;
e) po otrzymaniu paczki osoba zgłaszająca dzieci jest zobowiązana do poinformowania o tym mailem koordynatorki oraz darczyńcę, którego adres mailowy otrzyma po przydzieleniu dzieci;
f) osoby, które od poprzedniej akcji zmieniły dane [imię, nazwisko, wiek, ilość dzieci, nick] są proszone o zgłaszanie tego w pierwszym mailu. Inaczej nie będą brane pod uwagę [zaznaczam, ze listy danych z poprzednich akcji są w naszym posiadaniu];
g) osoby bez żadnego dorobku forumowego, bądź z jednym postem napisanym na rzecz akcji i bez potwierdzenia przez znanych forumowiczów nie będą brane pod uwagę;
h) osoby, które chciałyby paczkę, ale nie wiedzą, dla kogo, mogą wcale nie pisać [bądźmy dorośli…];
i) jeśli dwa tygodnie temu robiliście urodziny na 150 osób w Mariotcie, kupiliście mieszkanie na zamkniętym osiedlu, peżota 608 prosto z salonu czy wycieczkę dwutygodniową do Egiptu i nie zapomnieliście się tym pochwalić na którymkolwiek forum portalu Gazeta.pl, Naszej Klasie [ze zdjęciami włącznie], albo na
innym portalu pod nickiem hermenegilda.brzenczyszczykiewicz.90-210, pod którym piszecie również u nas - nie zgłaszajcie się jako osoby potrzebujące. Pewne rzeczy nader łatwo sprawdzić, a robiąc takie sztuczki nie tylko szkodzicie sobie wychodząc na oszustki, nie tylko nam, bo wychodzimy na naiwne idiotki, ale szczególnie szkodzicie osobom na prawdę potrzebującym;
j) osoby zgłaszające nieswoje dzieci są zobowiązane do poinformowania rodziców/opiekunów prawnych o zgłoszeniu [nie ma, że „ja z nimi nie rozmawiałem, ale na pewno będą wdzięczni”; muszą wiedzieć i już];
k) prezenty dla dzieci wysyłane są na Gwiazdkę mają się znaleźć pod choinką a nie być wręczone szóstego grudnia przez Mikołaja.
l) Bardzo prosimy o niezgłaszanie wszystkich potrzebujących ciotek, koleżanek i sąsiadek wielodzietnych. Bardzo chciałybyśmy pomóc każdemu, ale mamy ograniczoną moc przerobową. Oprócz dotychczasowych zgłoszeń „hurtowych” [jak na przykład Szprotawa] nie będziemy przyjmować potrzebujących wraz z wszystkimi krewnymi i znajomymi Królika. Tak, jak i nie będziemy przyjmować zgłoszeń od instytucji [CIS, MOPS, Domy Dziecka etc]. Mimo najszczerszych chęci nie umiemy klonować Darczyńców, a i bez nowych zgłoszeń grupowych mamy szansę przekroczyć 300. I oby udało nam się spełnić marzenia wszystkich dzieciaczków.

Uwaga do „Gwiazdek”: Staramy się w miarę możliwości sprawdzać potrzebujących, ale nie możemy zagwarantować, że wszyscy absolutnie zgłaszający dzieci są uczciwi. Jesteśmy tylko ludźmi. Jeśli zatem ktokolwiek ma podejrzenia, wątpliwości, albo wiedzę odnośnie prób wyłudzenia i oszustwa – prosimy o zgłaszanie tego wyłącznie na maila akcji;
Obserwuj wątek
    • gwiazdka_2009 Re: Akcja Gwiazdka 2009 03.11.09, 15:14
      3. Zgłaszanie się „Gwiazdek” będzie się odbywać w dniach od dzisiaj do 11 XII 2009.
      a) „Gwiazdka” zgłasza się pisząc mail na adres gwiazdka_2009@gazeta.pl, w którym uprzejmie prosimy o umieszczenie informacji odnośnie: - swojego nicka z forum [i maila alternatywnego, jeśli pisuje z innego, niż gazetowy – do wiadomości koordynatorek i ewentualnie konkretnego odbiorcy];
      - liczby dzieci, wieku i płci, którym „Gwiazdka” chce sprawić radość [wiadomo, że jeśli ktoś jest mamą dwóch dziewczynek w wieku przedszkolnym, raczej się nie orientuje w zainteresowaniach nastoletnich chłopców itp.]
      - innych preferencji typu okolica z jakiej pochodzi [staramy się dopasować, żeby koszty przesyłki były jak najmniejsze], czy woli zanieść osobiście bądź przesłać kurierem;
      - Zaznaczenie, jeśli życzy sobie rodzeństwa lub może „obsłużyć” dwoje różnych dzieci;
      - wybranych dzieci z listy [niektóre osoby robiły już prezenty dla konkretnych dzieci, zaprzyjaźniły się i chciałyby znowu dla tych samych dzieci – jesteśmy chętne do współpracy].
      b) „Gwiazdka” zobowiązuje się do wysłania na swój koszt prezentu do dziecka, najpóźniej 17 grudnia [pamiętajmy, że przed Świętami poczta jest bardzo obłożona przesyłkami, że firmy kurierskie nie chcą przyjmować zleceń indywidualnych i tak dalej…];
      c) osoby chcące zrobić prezent proszone są o dokładne przemyślenie decyzji, czy dadzą radę finansowo i czasowo - zdarzało się, że ktoś zapomniał, że zgłosił się do akcji, a potem nie miał pieniędzy i w ostatniej chwili trzeba było szukać innego darczyńcy, bo dziecko przecież czekało. Dlatego zastanówcie się
      spokojnie i przemyślcie tę decyzję
      , czy macie czas i ochotę na bycie „Mikołajem”, bo dziecko czeka na prezent i nie ma nic gorszego jak łzy rozczarowania u takiego malucha.
      d) „Gwiazdki”, które nie zgłoszą się do odpowiedzialnych na priv., nie będą brani pod uwagę w akcji, podobnie jak w przypadku zgłaszanych dzieci, wyślemy dwa maile z przypomnieniem, jeśli nie otrzymamy odpowiedzi, „Gwiazdka” w akcji nie weźmie udziału.
      4. Od dzisiaj do 12 grudnia nastąpi dobranie "par" [dziecko – darczyńca], pozbieranie i przekazanie adresów. Każda „Gwiazdka” otrzyma mailową informację z danymi dzieci, które zostały mu przydzielone, maile zostaną wysłane „za potwierdzeniem przeczytania” i bardzo proszę odpisać potwierdzenie. Jeśli „Gwiazdka” nie będzie zadowolona z przyznanych mu dzieci, uprzejmie proszę o powiadomienie nas natychmiast. Każda osoba zgłaszająca dziecko otrzyma potwierdzenie, czy dzieci są objęte akcją. Uprzedzamy, że może zabraknąć „Gwiazdek”.
      5. Wartość prezentu dla jednego dziecka ustalamy na kwotę ok. 50 zł. Jest to konieczne, aby nie było sytuacji, że np. chłopiec otrzyma samochód na baterie, a siostrzyczka kolorowankę z kredkami, pamiętajmy, że dzieci są bardzo wrażliwe na niesprawiedliwość. Z kolei nie starajmy się za bardzo przesadzać w kupowaniu prezentów, lepiej zrobić radość większej liczbie dzieci!
      6. Paczki powinny dotrzeć do dzieci najpóźniej 19 grudnia [sobota], bo w tym roku Wigilia wypada w czwartek! Przy dostarczaniu osobistym bądź kurierem termin się nieco wydłuża].
      7. 23 grudnia - zamykamy akcję, czyli na liście jest odhaczone, że wszystkie prezenty wysłane i dostarczone na czas.
      8. Strony, na których są listy Darczyńców i Odbiorców to:

darczyńcy: spreadsheets.google.com/pub?key=tk5gi_S8HXREiRU1L4uP03A&gid=0
      potrzebujący: spreadsheets.google.com/pub?key=tk5gi_S8HXREiRU1L4uP03A&gid=1

Wątek Akcji nie służy dyskusjom dotyczącym sposobów działalności koordynatorek i paskudnych charakterów użytkowniczek forum. Wszelkie pretensje prosimy zgłaszać na maila Akcji lub do moderatorki.
      • agnieszkax1977 Re: Akcja Gwiazdka 2009 26.11.09, 17:54
        Gorące podziękowania dla Emma_mE i męża za prezenty dla chłopców oraz za
        osobiste ich dostarczenie.Zapewniam ,że w Wigilię będzie istny szał
        radoścismileTrafione w 10smilePozdrawiam.
      • ewelinka2104 Serdeczne podziękowania dla mamaKrzysia08 i pamama 16.12.09, 13:22
        Ogromnie dziekuje w imieniu swoim i w imieniu mamy za piękne
        prezenty dla dzieciaków.
      • l.e.a Montechristo4 podziękowania od Doroty 17.12.09, 12:31
        Ogromne i serdeczne podziękowania od mamy Oli, Weroniki i Maćka smile)
        ja również dziękuję smile
      • jakub3232 Niektórzy to 22.12.09, 17:13
        nie przeczytali chyba dokładnie regulaminu, bo cytuję punkt 6ty: "Paczki powinny
        dotrzeć do dzieci najpóźniej 19 grudnia [sobota], bo w tym roku Wigilia wypada w
        czwartek!"

Jak poczta "działa" wiedzą chyba wszyscy, a zwłaszcza jak działa przed m.in
        świętami to już chyba każdy powinien się domyślić. Z racji tego iż poczta ma 14
        dni na dostarczenie paczki powinni co niektórzy wysłać dużo wcześniej a są też
        "ziółka" co w ogóle nie wysłały do dzisiaj (przynajmniej nie potwierdziły
        wysyłki i "milczą")
      • ortisana Re: Akcja Gwiazdka 2009- dorotafj 22.12.09, 22:12
        wielgachne podziekowania dla dorotafj za paczuszke ktora czeka na swieta...smile
        oraz dla prowadzacych akcje!!!!!!!!!!!

dziekujemy bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • basiakrk podziękowanie dla katrem 25.12.09, 00:29
        chciałam bardzo serdecznie raz jeszcze podziekować katrem za prezenty dla moich
        dzieci; sprawiły ogrrrrromnie dużo radości i były wyjątkowe! Emamo katrem smile -
        dziękuje bardzo!
    • kasia8120 akceptuję regulamin... 03.11.09, 16:17
      zgłosiłam już dziecko na maila, dziękuję
      • bj32 Re: akceptuję regulamin... 03.11.09, 17:02
        big_grin To miłe, że Ci się spodobałwink
        • agick Re: akceptuję regulamin... 03.11.09, 23:34
          ja też akceptuję i chciałabym zgłosic siebie, do zrobienia prezentu
          dla potrzebującego dziecka.
      • magdusia452 Re: akceptuję regulamin... 23.11.09, 16:32
        witam zapisalam dzieciatka na email w razie jakis klopotow lub brak
        jakis danyc prosze pisac na email magdusia45@op.pl lub na gg 3933845
    • linka1105 Re: Akcja Gwiazdka 2009 03.11.09, 21:36
      Chciałabym zgłosić dwie dziewczynki w wieku 11 i 10 lat, tylko czy potrzebna
      jest zgodna ich mamy?
      • mamasi Re: Akcja Gwiazdka 2009 03.11.09, 21:47
        Potrzebna, jest wszystko w regulaminie
        • linka1105 Re: Akcja Gwiazdka 2009 03.11.09, 22:08
          Zgody chyba nie wyrazi. Wybrałam bycie Mikołajem/ Gwiazdorem, już się zgłosiłamsmile
          Przepraszam za niepotrzebny post. Można tamten jakoś skasować?
          • bj32 Re: Akcja Gwiazdka 2009 03.11.09, 23:30
            Nie ma powodu kasować. Niech se wisiwink
            • montechristo4 Re: Akcja Gwiazdka 2009 04.11.09, 08:34
              zgłaszam się do zrobienia prezentów. Chcicłabym dostać ta samą
              rodzinę, co w zeszłym roku - czy można to jakoś sprawdzić, czy teraz
              też się zgłosili?
              • bj32 Re: Akcja Gwiazdka 2009 04.11.09, 14:30
                Jest jeszcze wcześnie, zatem mogli się jeszcze nie zgłosić.
                Zeszłoroczne tabelki wiszą pod zeszłorocznymi linkamismile Koordynatorki
                mają też chyba swoją "tajną" dokumentacjęsmile Najlepiej pisać na maila
                Akcjismile
      • inona Re: Akcja Gwiazdka 2009 03.12.09, 16:52
        chcialabym zglosic 3 dziewczynki w wieku 4,9,15lat
        • inona Re: Akcja Gwiazdka 2009 03.12.09, 16:52

> chcialabym zglosic 3 dziewczynki w wieku 4,9,15lat
    • kaarolla Re: Akcja Gwiazdka 2009 04.11.09, 08:32
      akceptuje regulamin mogę pomóc kilkorgu dzieci
    • karambol45 Re: Akcja Gwiazdka 2009 04.11.09, 08:43
      chętnie będę Darczyńcą, czekam na listę dzieci do obdarowania
    • malgog Re: Akcja Gwiazdka 2009 04.11.09, 08:44
      zgłaszam się na gwiazdkę, na priv organizatorów szczegóły
      • gwiazdka_2009 UWAGA!!! Zgłoszenia wyłącznie na maila AKCJI 04.11.09, 09:00
        jest to dla nas znakiem, że ten regulamin w ogóle został przeczytany.
        Dziękujemy z odzewsmile
        • czarna715 Re: UWAGA!!! Zgłoszenia wyłącznie na maila AKCJI 04.11.09, 09:42
          Witam chciałabym zgłosić swoje dzieci tylko mam problem z wysłanie maila,bo wyskakuje mi cały czs błąd.
          • bj32 Re: UWAGA!!! Zgłoszenia wyłącznie na maila AKCJI 04.11.09, 14:28
            Niewykluczone, że skopiowałaś z kropką albo przecinkiem na końcu.
            Sprawdź to.
    • emma_me Re: Akcja Gwiazdka 2009 04.11.09, 14:33
      zgłaszam się jako daroczyńca, proszę o info na adres laki74@poczta.onet.pl
      • bj32 Re: Akcja Gwiazdka 2009 04.11.09, 14:37
        Napisz maila na gwiazdka_2009@gazeta.pl. Koordynatorki same z siebie
        do Ciebie nie napiszą, albowiem z odbieraniem poczty, odpisywaniem i
        całą resztą mają wystarczająco dużo roboty, żeby dodatkowo jeszcze
        osobno "poszukiwać" Darczyńców.
        Jakkolwiek bardzo jesteśmy zobowiązane.
    • bj32 UWAGA!!! 04.11.09, 14:43
      Bardzo, ale to bardzo proszę nie pisać do mnie na prywatnego maila.
      Po to zostało utworzone konto gwiazdka_2009, żeby tam właśnie pisać.
      Regulamin Akcji jest w miarę przejrzysty i obowiązuje wszystkich.
      Zgłoszenia na priv do koordynatorek i zgłoszenia w wątku typu "Ja chcę, piszcie na maila ...@onet.pl" nie będą brane pod uwagę.
      Bardzo proszę... Prowadzenie tego wbrew pozorom jest dość skomplikowane i czasochłonne. Jeśli chcecie, żeby Akcja przebiegała sprawnie - stosujcie się do Regulaminu i nie utrudniajcie dziewczynom pracy.

Pozdrawiam.

bj32
      • mamuska880 Re: UWAGA!!! 05.11.09, 09:06
        witam . może i nie mam za wiele ale w miare możliwości jakąs paczuszkę wysłałąbym dla dziecka. tylko nie wiem jak się za to zabrać. nie mogę znaleźć regulaminu...
        • mamasi Re: UWAGA!!! 05.11.09, 09:12
          W pierwszym i drugim poście jest opisany regulamin, na samej górze
          drzewkasmile
          • bj32 Re: UWAGA!!! 05.11.09, 10:07
            Dokładnie. Pierwszy post głównie dla Potrzebujących, drugi głównie
            dla Darczyńców.
            • mamuska880 Re: UWAGA!!! 05.11.09, 13:55
              zięki Wam za informacje smile
              • anetakor dzięki za cynk :P 05.11.09, 19:50
                pozwolę sobie w tym roku zaopiekować się rodzeństwem sztuk trzy z Gdańska
                zgłoszonych przez papuzka_gda
                • ankapok Re: dzięki za cynk :P 09.11.09, 14:48
                  przeczytalam regulamin,zaraz zglosze dziecki potrzebujacesmile
    • kanaryjka Re: Akcja Gwiazdka 2009 12.11.09, 11:07
      Ja tu pierwszy raz, więc może zadam głupie pytanie, ale wole sie
      upewnić.
      Czy jako gwiazdka mogę skontaktowac się z mamą dziecka, by możliwie
      jak najbardziej trafić z prezentem?
      • mamasi Re: Akcja Gwiazdka 2009 12.11.09, 11:12
        napisz maila koordynatorkom to ci odpowiedzą bo tutaj to nie wiem
        one zawalone robotąsmile myslę jednak że bedziesz mogła, tylko warune
        aby prezent dotarł jako prezent gwiazdkowy, nie mikołajkowy czyli po
        6 grudnia
        • emma_me Re: Akcja Gwiazdka 2009 20.11.09, 13:04
          nie doczytała się, że prezenty muszą być przekazane po 6 grudnia. Mam już gotowe
          paczki i właśnie planowałam je dostarczyć. A teraz to juz sama nie wiem.
          • bj32 Re: Akcja Gwiazdka 2009 20.11.09, 19:01
            Teoretycznie można już. Chodzi tylko o to, żeby *dzieci* dostały je
            pod choinkę, nie zaś na Mikołaja. Taka zatem sugestia. Ale
            inna rzecz, ze obłożenie poczty i kurierów może być potem straszne.
      • gwiazdka_2009 Re:kanaryjka 12.11.09, 12:48
        oczywiście, ze mozeszsmile)
        • kanaryjka Re:kanaryjka 13.11.09, 10:19
          Dziękuje za odpowiedzsmile
    • asiazych Re: Akcja Gwiazdka 2009 13.11.09, 21:48
      Mam głupie pytanie: Czy prezent dla dziecka ma być zapakowany w jakiś ozdobny
      papier itp. czy nie jest to wymagane?
      • linka1105 Re: Akcja Gwiazdka 2009 14.11.09, 00:35
        Zapakuj albo w papier ozdobny i zawiąż wstążką na kokardkę albo
        zapakuj w torebkę na prezenty - ją zaklej taśmą klejącą przeźroczystą w dwóch
        miejscach (lub po prostu wzdłuż)
      • slonko1335 Re: Akcja Gwiazdka 2009 14.11.09, 08:19
        Asia jeżeli się da to możesz zapakować, jeżeli nie bo trudno zapakowany wysłać
        pocztą to daruj sobie.
    • pamama Re: Akcja Gwiazdka 2009 14.11.09, 15:49
      Czy te dzieciaczki wiedzą, że obcy ludzie im robią prezenty? No
      wiecie, nie ma wtedy żadnej frajdy z zabawy w gwiazdora. Nie
      chciałabym jednak wysyłać "gołej" paczki bez słowa jeżeli dziecko
      akurat wie, że to od kogoś bo wtedy by głupio wyszło. A technicznie
      jak to wysyłacie - paczka w paczce? Bo poczta to chyba raczej
      przyjmuje te szare lub ich oryginalne kartony białe.
      • slonko1335 Re: Akcja Gwiazdka 2009 14.11.09, 16:22
        Młodsze nie wiedzą bo zwykle w Mikołaja wierzą a starszym raczej trudno wcisnąć,
        że to od Mikołaja a czy myślą, że od obcego czy nie mi akurat bez różnicy chodzi
        o to, żeby coś znalazły pod choinką.
        Można włożyć opakowany prezent do pudełka, lub zapakować w papier kolorowy a
        potem w szary.
      • mama_amelii Re: Akcja Gwiazdka 2009 14.11.09, 16:28
        Zawsze pakuję w kolorowy świąteczny papier,a później w szary(brązowy)kupiony na poczcie bądż w papierniczym.Czasami pakuję do pudła(prezenty w środku zawsze w kolorowym papierze gotowe do położenia pod choinką.)Dzieci powinny wiedzieć,że prezent jest od Mikołaja(a nie od kogoś obcegosmileWydaje mi się,że te starsze tez nie muszą wiedzieć,że prezenty są z jakiejś akcji pomocowej.Często jest tak,że rodziców nie stać na prezent,bądź uda im się kupić coś skromnego.
        Prezent ode mnie jest prezentem od Mikołaja.
        Moi siostrzeńcy nie mają pojęcia od kogo co dostają.Wszystkie prezenty składamy pod choinką i wiedzą tylko tyle,że to Mikołaj je przyniósł(każdy wujek,ciocia,babcie itp).
        • pia_ Re: Akcja Gwiazdka 2009 16.11.09, 19:55
          W zeszłym roku prezenty pakowałam w ozdobny papier i ozdobnym pismem
          wypisywałam imię dziecka na tym papierze. Po czym wkładałam to do
          zwykłego, szarego kartonu, na wierzch kładłam kartkę z życzeniami
          dla całej rodziny, a moja córka dołączała świąteczny rysunek
          własnoręcznie wykonany smile. Nie liczyłam na żadną odpowiedź, ale
          było mi bardzo miło, kiedy dostałam od rodziców jednej z dziewczynek
          przesympatyczną kartkę z życzeniami.
    • pamama Re: Akcja Gwiazdka 2009 14.11.09, 18:15
      Dzięki za odpowiedź, zapakuję paczkę w paczkę anonimowo a życzenia
      świąteczne dla rodziny włożę pomiędzy opakowania.
      A z innej beczki, próbowałam zainteresować akcją znajomych i rodzinę
      i niestety zero odzewu - u was też taka "zima"?
      • malgog aporpo odzewu... 15.11.09, 19:01

zwerbowałam 2 osoby w pracy
        figurujące na liście jako...koleżanki malgog smile

nie jest chyba tak źle
      • bj32 Re: Akcja Gwiazdka 2009 16.11.09, 14:06
        Rozmaicie. Niektórzy pomagają, inni zaś nie...
        • basiakrk Re: Akcja Gwiazdka 2009 16.11.09, 14:22
          wysłała maila, zgłosiłam 2 dzieci
          • franianiania Re: Akcja Gwiazdka 2009 18.11.09, 10:09
            witam, chciał bym zrobic prezent dziewczynce ok 4-5 lat ,w jakich
            granicach cenowych robicie prezenty?

i chciał bym zgłosic 2 dzieci (blizniaki )
            ja naprzykład wczoraj na zebraniu klasowym u mojej córeczki
            powiedziałm wszystkim rodzicą o całej akcji gwiazdka , z wiara ,ze
            rodzica poprą akcje ,poproszą o info na temat akcji itp.ale
            niestety raczej nikt sie niezainteresowałsad
            • franianiania Re: Akcja Gwiazdka 2009 18.11.09, 10:27
              sorry za literówki dorota
              • slonko1335 Re: Akcja Gwiazdka 2009 18.11.09, 10:43
                Doroto wszystko jest w regulaminie, za ile prezent, jak zgłosić dziecko i jak
                zostać darczyńcą.
                • franianiania Re: Akcja Gwiazdka 2009 18.11.09, 10:55
                  tak ,tak juz doczytałam, dzięki,pozdrawiam

cała akcja super ,smile)
            • malgog Re: Akcja Gwiazdka 2009 18.11.09, 10:40
              w regulaminie jest napisane, że prezent max. za 50 zł

• franianiania Re: Akcja Gwiazdka 2009 18.11.09, 10:45
                ok. dzięki
            • ata-07 Re: Akcja Gwiazdka 2009 18.11.09, 11:03
              Napewno się ktoś zainteresował i tu zajrzy. Nikt nie mówi na
              głos.Dzięki za odwagę.
    • zona_mi wybór prezentu - SUGE.STIA 20.11.09, 13:18
      Wiadomo, że każdy chce jak najlepiej, ale bywa, że prezenty są
      nieporozumieniem - starajmy się dobierać zgodnie z wiekiem dziecka,
      co najmniej, żeby nie uszczęśliwić pięciolatka lekturą do VI klasy,
      czy trzylatki koszulką z logo jakiejś firmy w rozmiarze L, w którą
      mąż nie wchodzi, a żonie się nie podoba...
      Niech te upominki naprawdę sprawią tym dzieciom radość smile
    • ankap33 Re: Akcja Gwiazdka 2009 27.11.09, 15:04
      Witam, Napisałam wczoraj wiadomość na meila, ale nie wiem czy
      doszedł bo jakieś problemy miałam. dawidekp.....pl Zgłosiłam wnich
      dwóch chłopczyków (3i5 latka. Pozdrawiam

Piękna Akcja smile
      • ankap33 Re: Akcja Gwiazdka 2009 05.12.09, 15:29
        Witam Mam bardzo ważne pytanie czy doszła do Państwa wiadomość z
        dokum. POZDRAWIAM proszę odpisać na @
    • patrycjasol Re: Akcja Gwiazdka 2009 28.11.09, 23:28
      piękna akcja, zgłaszam chęć obdarowania 2 dzieci, maila do organizatorów już
      wysyłam.
      • czarna715 Do molonela!! 30.11.09, 09:40
        Dziękuję ślicznie w imieniu Patryka za prezent.
        • julkaa RE 04.12.09, 22:13
          Podbijam wątek, bo są jeszcze dzieci do obdarowania!
          • bj32 Re: RE 05.12.09, 14:29
            Na którym forum podbijasz? Bo na większości przyszpilony, to trudno
            podbić...
            • ankap33 Re: RE 05.12.09, 16:03
              Witam Mam bardzo ważne pytanie czy doszła do Państwa wiadomość z
              dokum. POZDRAWIAM proszę odpisać na @
            • julkaa Re: RE 09.12.09, 17:04
              na emamie watek nie jest i n ie był przyszpilowany i tam podbijałam!
              • bj32 Re: RE 18.12.09, 14:53
                Aha. Dziękismile
      • mama_nuli1 Re: Akcja Gwiazdka 2009 07.12.09, 22:15
        Czy dzieci, które zgłosiłam: Kacper i Natalia mają już przydzielonych
        darczyńców? Pozdrawiam smile
    • gwiazdka_2009 Minął termin na zgłoszenia dzieci!!! 07.12.09, 08:59
      Gwiazdki cały czas przyjmujemysmile mamy jeszcze kilka zgłoszeń które są weryfikowane.
      • dlakacperka Re: Minął termin na zgłoszenia dzieci!!! 07.12.09, 14:46
        Bardzo dziękuję za paczuszki dla moich pociech. Zdążyłam schować, więc jak przystało w Wigilię będa miały niespodzianki pod drzewkiem... Alicez - jesteś wielka. Bardzo dziękuję.
    • wasiluk13 Re: Akcja Gwiazdka 2009 08.12.09, 13:48
      witam jestem tu nowicjuszem , też bym chciała zrobić paczkę jakiemuś dzieciątku
      tylko nie wiem gdzie to zgłosić pomóżcie smile
      • slonko1335 Re: Akcja Gwiazdka 2009 08.12.09, 13:54
        gwiazdka_2009@gazeta.pl
      • bj32 Re: Akcja Gwiazdka 2009 08.12.09, 17:54
        Fajnie, że jesteśsmile
        Regulamin to dwa pierwsze postysmile
        • anetakor heloł 10.12.09, 20:10
          ja już mam 99%, został mi drobiazg do kupienia i w poniedziałek pośle paczkę,
          ten roczniak na końcu listy jest już przydzielony?
          • slonko1335 Re: heloł 10.12.09, 21:54
            czekamy na potwierdzenie ale potencjalna Gwiazdka się nie odzywa na razie...
            • gdynianka_11 Re: heloł 10.12.09, 21:58
              Z chęcią zrobię paczkę temu maluchowi. Proszę o wiadomość na maila
              jeśli to aktualne.
              • gwiazdka_2009 Re: heloł 11.12.09, 15:48
                Gdynianko wysyłam zaraz maila.
    • wanilia39 Re: Akcja Gwiazdka 2009 10.12.09, 22:22
      przepraszam, ale tym razem z różnych przyczyn nie mogłam wziąść
      udziału w akcji. Pamiętajcie o mnie następnym razem.
      Pozdrawiam ciepło!
      • phantomka Re: Akcja Gwiazdka 2009 10.12.09, 22:40
        A powiedzcie z doswiadczenia, czy obdarowany jakos informuje Was, ze
        otrzymal paczke?
        • loganmylove Re: Akcja Gwiazdka 2009 10.12.09, 22:45
          Tak-zarówno w zeszłym roku jak i w tym dostałam maile od rodziców, ze paczka
          doszłasmile
        • slonko1335 Re: Akcja Gwiazdka 2009 10.12.09, 22:54
          Zgłaszający jest zobowiązany zgodnie z regulaminem poinformować nas, że paczka
          dotarła, zwykle przy okazji informuje i darczyńcę o ile ten ma pocztę gazetową,
          bo w tabeli są nicki wpisane. Niestety nie zawsze zgłaszający to robią.
          • czarna715 Do zielonaporzeczka:) 11.12.09, 22:37
            Ślicznie dziękuję za paczkę!Chłopcy napewno będą zachwyceni z prezentów.Narazie schowałam ale nie wiem czy nie znajdą przed Świętami.Jezcze raz ślicznie dziękuję w imieniu swoim i dzieci.
          • hratli Re: Akcja Gwiazdka 2009 11.12.09, 23:35
            a te tabelki to aktualizujecie w pelni tongue_out ?
            • bj32 Re: Akcja Gwiazdka 2009 12.12.09, 10:29
              Zazwyczaj tak. Pamiętaj jednakowoż, że koordynatorki to nie BOTy, nie
              siedzą przy tabelkach 24/24. Jadają, miewają dzieci i czasem muszą
              spać;P
              • ewik1976 Re: Akcja Gwiazdka 2009 12.12.09, 22:52
                To ja tak na wszelki słuczaj przypomnę, że paczki od "odchudzania" zostały wysłane 10 grudnia, bo my z tych niezaktualizowanych.
              • hratli Re: Akcja Gwiazdka 2009 13.12.09, 13:53
                no tak zapomnialam o tym, dzięki za przypomnienie, bo myslalam, ze
                tylko akcja sie zajmuja. dzieki.
                • bj32 Re: Akcja Gwiazdka 2009 14.12.09, 14:53
                  A ku ku wink
        • pia_ Re: Akcja Gwiazdka 2009 13.12.09, 15:45
          Ja zawsze wysyłam paczkę za potwierdzeniem odbioru i mam pewność, ze
          adresat ją odebrał. W zeszłym roku zagłaszający nie dostał
          wiadomości, że "moje" dzieci paczki dostały, ale ponieważ dostałam
          zwrotkę z poczty z potwierdzeniem, więc byłam spokojna.
    • inona dziekujemy 12.12.09, 17:44
      bardzo serdecznie dziekuje za prezenty dla izy anety i anny dzieci beda szczesliwe
      • drugi-pingu35 Re: dziekujemy 14.12.09, 10:28
        W imieniu dzieci chciałam podziekować Mikołajom, ktorzy włożyli
        serca w wybór prezentów dla moich diabełków. Bardzo Wam dziękuje big_grinD
        • babcia_marysia Re: dziekujemy 14.12.09, 11:56
          Podziękowałam mikołajom swoich łotrów i łobuzicy na maile, ale nie zaszkodzi
          podziękować jeszcze raz......prezenty dotarły i są głęboko ukryte, wynurzą się
          dopiero w Wigilię...
          chłopcy będą uszczęśliwieni, bo pod choinką znajdą to o czym ciągle mówią.....to
          dopiero będzie radość....bardzo, bardzo mocno dziękuje za prezenty dla naszych
          dzieci.
          • ppaula2 dziękuję mmb 14.12.09, 14:54
            Co prawda udało mi się podziękować osobiście, ale dziękuję również
            na łamach forum.
            Myślę, że chłopcy będą zachwyceni smile
            Bardzo dziękuję raz jeszcze.
            Paula
            • sabka22 Podziękowania dla mama_amelii! 14.12.09, 17:49
              Dziękowałam już na maila ale tu też nie zaszkodzi,bardzo serdecznie
              dziękuje!!Prezenty schowane w szafie.Są naprawde pięknie
              zapakowane.Dziękuje jeszcze raz dziewczyny będą szcześliwe!
              • sylwia11022000 Re: Podziękowania dla magdalaena1972 i ga-ti 15.12.09, 13:19
                serdeczne podziękowania z konina dla magdalaena1972 i ga-ti
                paczki oczywiście nierozpakowane leżą na honorowym miejscu i czekają
                pierwszej gwiazdki.
                maciek - w końcu jest młodszy- od soboty podchodzi podobno do paczki i
                delikatnie ją potrząsa twierdząc, że jest największym szczęściarzem na
                świecie. Mama chłopców już się kilka razy zdążyła popłakać ze
                wzruszenia. gdy mi to opowiadała też.

dziekuję w swoim i ich imieniu.
                • sabka22 Serdeczne podziękowania dla MAGDA6! 15.12.09, 16:57
                  Dziękuje bardzo za paczkę dla synka,będzie czekała w szafie na
                  odpowiedni moment.Będzie napewno bardzo zadowolony!
                  Gorąco pozdrawiam i życze Wesołych Świąt!!
                  • magas1169 asiazych i katrina1976-ogromne podziękowania 15.12.09, 20:13
                    dzięki Wam na buziach dziewczynek (no,przynajmniej tej starszejsmile )zagości uśmiechbig_grin
                    Schowane,poczeka na choinkęsmile
                    Bardzo Wam dziękujemy i życzymy spokojnych i wesołych Świąt!!!
                    • l.e.a podziękowania dla zonazona od mamy Sary :) 16.12.09, 08:44
                      Ogromne podziękowania od Lidki - mamy Sary, dziewczynka na pewno ucieszy się w
                      Czasie Wigilii. Trudny i smutny mają teraz okres, więc ja również z całego serca
                      Ci dziękuję smile
    • latajacamysz Re: Akcja Gwiazdka 2009 16.12.09, 16:43
      Prezenty już wysłane priorytetem!
      Pozdrawiam smile
    • anzawa83 Dziękuje leeloo1 16.12.09, 19:22
      Dziękuję za prezent dla Julci. Dziękuję że zobacze iskierki w jej
      oczach jak zobaczy paczuszkę pod choinką. Bedzie bardzo zadowolonasmile
    • pa_yo Re: Akcja Gwiazdka 2009 17.12.09, 07:23
      wysłałam gwiazdkę 12.12 (może nawet o 12 smile))
      mam nadzieję, że juz jest u adresata, no najpóźniej jutro dotrze.
      Miałam nr telefonu do Mamy, więc wysłałam SMSa potwierdzającego
      wysłanie paczki.
    • ppaula2 Bardzo dziękuję pani Ewelinie W. 17.12.09, 09:49
      Bardzo dziękuję za paczkę dla Rafałka. Niestety samochodu nie udało
      mi się przed nim schować uncertain Był przy odbieraniu paczki i zrobił mi
      dziką awanturę, że chce "brum, brum", ale pod choinką znajdzie
      ciuszki które są cudowne smile Baaaardzo dziękuję!
      • sabka22 Podziękowania dla mamusiamartusia!!! 17.12.09, 14:33
        W imieniu mamy Wiktorii bardzo dziękuje za paczkę dla niej!!!!mama
        jest bardzo szczęśliwa że mała znajdzie prezent pod
        choinką.Dziękuje!!
      • ata-07 Ewo Z.-L dziękuję !!!! 19.12.09, 19:34
        Dziękuję Ci bardzo za prezent dla Weroniki i za pomoc !!!! Prezent
        czeka na wigilię,schowany. Pozwoliłam tylko wyjąć z koperty
        (zobaczyłam,że ładnie zapakowany) i potrząsnąć. Niestety była w
        domu,jak przyszedł listonosz. Napewno będzie bardzo
        szczęśliwa,wrażenia napiszę po świętach. Jeszcze raz bardzo Ci
        dziekuję i życzę Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku !!!!!
        https://tiny.pl/61lh
    • anzawa83 Podziękowania dla franianiania. 17.12.09, 17:50
      Prezent doszedł, jest schowany i czeka na pierwszą gwiazdkę.
      • aniaj21 Podziękowanie dla halohalohalo oraz Justyna D. 17.12.09, 23:32
        Serdecznie dziękuję za paczuszki dla dzieci mamusia bardzo zadowolona ze jej
        dzieci znajda prezenty pod choinką i jest pewna ze dzieciom się spodobają smile
        Dziękuję Wam za poświecenie swojego czasu i budżetu wink
        • aniaj21 Re: Podziękowanie dla dyzia81 17.12.09, 23:34
          Bardzo dziękuję za paczuszkę mama Michasia bardzo się ucieszyła po otwarciu
          paczuszki prezencik bardzo się im przyda i jeszcze raz dziękuję w jej imieniu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka