okzsilip 29.11.10, 20:19 www.fundacjaavalon.pl/nasi_beneficjenci_pl/128/jakub_swierczynski.html bardzo prosimy o pomoc chcemy zebrać na ten zabieg www.xcell-center.com.pl/leczenie/leczone-choroby/autyzm.aspx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bj32 Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 29.11.10, 20:43 To może skrótem napisz, o co chodzi, co? Byłoby uprzejmie i przyjemnie. Ludzie zazwyczaj lubią wiedzieć, zanim przeczytają zawartość linków. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 29.11.10, 21:22 I, oczywiście, nie spamuj. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 29.11.10, 21:37 Jakub 25 lutego 2011 będzie mieć 6 lat, ma zdiagnozowane upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim z objawami zachowań autystycznych oraz nasilonymi zaburzeniami zachowania i emocji. Pozostaje pod opieką Poradni Zdrowia Psychicznego. Ma ubogi zasób słownictwa, a w kontakcie jest nieufny, przekorny, wymuszający płaczem i reakcjami agresywnymi, uspokaja się dopiero po lekarstwie, które może brać dwa razy dziennie, ale nie zawsze to pomaga. Mimo takiej choroby jest dzieckiem inteligentnym i skorym do pomocy. Obecnie chodzi na zajęcia indywidualne. Środki zebrane za pośrednictwem Fundacjii pomogą nam opłacić koszty dalszej diagnostyki i terapii. Marzy nam się operacja w Niemczech - podobno przynosi dobre rezultaty Bardzo prosimy o wpłatę choćby symbolicznej złotówki. POZWÓL MI SIĘ ROZWIJAĆ Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem ŚWIERCZYŃSKI, 586 wspieracie Państwo mój plan powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 29.11.10, 21:38 I, oczywiście, nie spamuj. tzn?wpisałam coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 29.11.10, 22:07 Spam to zamieszczanie tej samej informacji w wielu miejscach. Czyli jeśli wrzucasz to tu, na Oddam/... i gdzieś jeszcze, to to jest spam. I zostaje w jednym miejscu, czyli tu, a z innych redakcyjnych jest kasowane. Możesz sobie wrzucić w sygnaturkę i się udzielać, wtedy to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 29.11.10, 22:17 acha rozumiem a jak zrobić tą sygnaturkę Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 29.11.10, 22:51 Wejdź w Ustawienia po prawej na górze, w opcję Sygnaturka, wklej linka, dopisz "Pomóż Kubie" czy coś w tym guście, zatwierdź, wyloguj, zaloguj. Powinno grać. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 30.11.10, 10:47 Przepraszam, ale co to za zabieg operacyjny? Piszecie o autyzmie i uposledzeniu umyslowym, przeciez tego sie nie operuje? Chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 30.11.10, 12:07 leczenie autyzmu komórkami macierzystymi jest link i tam jest wszystko opisane na początku wątku Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 30.11.10, 12:54 dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 30.11.10, 13:11 To mocno kontrowersyjna (i inwazyjna) terapia, i mocno kontrowersyjna klinika (w UK zakazali im działalności). Nie ma żadnych niezależnych danych na temat skuteczności tej terapii (sami opierają się na kwestionariuszach wypelnianych przez rodziców, co nie ma nic wspólnego z oceną naukową skuteczności), a i długofalowe skutki sa nieznane. Publikacji naukowych brak. Nie twierdzę, że to koniecznie szarlataneria, ale może być - i ofiarodawcy powinni zdawać sobie z tego sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 30.11.10, 13:24 patrz tu: www.ous-research.no/ncs/docs/pdf/Stemcelltourism.pdf i tu: www.bmj.com/content/339/bmj.b2967.extract Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 30.11.10, 13:38 pierwszej strony nie ma tłumaczenia a na drugiej pisze o parkinsonie Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 30.11.10, 13:51 Pisze o chorobie Parkinsona, bo tę terapię na chorobę Parkinsona oni (ta klinika) stosują od kilku lat, i tego przede wszystkim dotyczą kontrowersje. Z autyzmem to coś nowego, i wpuszczenie w wyszukiwarkę artykułów naukowych "stem cell + autism" daje okrągłe zero. "Leczyli" raptem DZIESIĘCIU pacjentów, i oczywiście poza reklamą na ich własnej stronie nie ma nigdzie żadnych danych na ten temat. Mnie to śmierdzi z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kubka Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 30.11.10, 12:50 Znam definicję tego słowa oczywiście, ale przyznam, że Twój post wprawił mnie w osłupienie. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 30.11.10, 12:58 Znam definicję tego słowa oczywiście, ale przyznam, że Twój post wprawił mnie w > osłupienie. kogo post blanki czy mój lobotomii to już chyba nigdzie nie stosują i w przypadku mojego synka to chyba nie było by potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 30.11.10, 13:02 W przypadku synka nie. A w tytule masz wołami, ze to do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 30.11.10, 13:06 sory nie zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 30.11.10, 12:58 A tak rozważałam jako sposób na rozwiązanie problemów z "trudnym" obywatelem... Skoro według niektórych można tak "leczyć" homoseksualizm, to czemu nie autyzm? Zresztą co za różnica? Byłam w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 30.11.10, 13:04 właśnie czytałam o tej lobotomi to już bym wolała,żeby moje dziecko było jakie jest:choćby za darmo to bym się nie zdecydowała na to po tym co przeczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 30.11.10, 13:23 Racjonalne. Chociaż rozwiązuje pewne... problemy wychowawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 01.12.10, 06:47 Z tego co wiem to nie istnieje operacja ktora moglaby usunac autyzm. Na Twoim miejscu sprawdzilbym dokladnie taka informacje bo mozesz tylko powiekszyc problem. Tutaj masz link do strony w ktorej opisasna jest metoda Kaufmanna. Jemu i jego zonie udalo sie doprowadzic do pelnego wyleczenia swojego dziecka. www.dzieci.bci.pl/strony/autism/uwolnij_marzenia.htm Jest ksiazka po polsku ktora opisuje ich prce nad dzieckiem. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 02.12.10, 16:39 rece opadaja Kolejna klinika w niemczech chce tluc kaske na nadzieji rodzicow.. Kiedys juz dr. Szmitd tez macierzystymi, i pobranymi od plodow chcial leczyc...cuda wianki.. Nic bez ciezkiej pracy-rehabilitacji, stymulacji nie ma.. Teraz modne jest podawanie na wszystko eye q ...na wszystko cud preparat..itp.. kolejna moda taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 07.12.10, 12:19 nie podbijaj sztucznie Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 10.12.10, 14:28 ślicznie prosimy o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 10.12.10, 20:05 Watek nie na temat forum Czy nie rozumiesz iz nie jedyna masz tu niepelnosprawne dziecko A forme rehabilitacji na ktora chcesz zebrac pieniadze to za darm na krolikach powinni robic .. Polecam lektury na temat autyzmu...a nie szukanie po omacku.. Rehabilitacja powtorzenia, uczenie samodzielnosci, uspolecznianie, terapia a nie operacja... Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Bj32 co masz na myśli pisząc o lobotomii ? nt 10.12.10, 21:14 i nie podbijaj sztucznie watku bo to nie fair wobec innych Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip [...] 19.12.10, 11:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Okszilip 19.12.10, 13:00 Sztuczne podbijanie jest niezgodne z regulaminem i Netykietą. Kolejne posty, mające na celu wyłącznie umieszczenie wątku na górze - będę ciąć. Skoro łagodne upomnienia Niomy Cię nie przekonują. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Okszilip 19.12.10, 20:52 Bj moze warto po prostu usunac na osla?? Widac iz nic nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Okszilip 20.12.10, 09:22 aqua696 napisała: > Bj moze warto po prostu usunac na osla?? > Widac iz nic nie dociera. > i chyba nigdy nie dotrze... cóż pragnienie "naprawienia" rach ciach przez chirurgów jest widać bardzo silne. Zawsze to operacja i z głowy! A nie jakś tam praca z dzieckiem itp.... komu by sie chciało ??? I jeszcze do autorki postu: uważam, że jakiekolwiek przelane pieniądze na cel, na który zbierasz to rzucanie nimi w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Okszilip 06.01.11, 20:58 ja nikogo nie zmuszam do przelewania pieniążków jeśli ktoś chce to pomoże wklejam link gdzie można wydrukować pit i jak go prawidłowo wypełnić Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Okszilip 06.01.11, 23:00 okzsilip napisał: > ja nikogo nie zmuszam do przelewania pieniążków jeśli ktoś chce to pomoże wklej > am link gdzie można wydrukować pit i jak go prawidłowo wypełnić Nie? Mam autyzm, mam prawie 7-latka z klasycznym autyzmem i troche krytycyzmu. Juz na samej stronie osrodka jest tyle sprzecznosci, ze z daleka widac, ze to jedno wielkie oszustwo. Dopoki nie zaczna przeszczepiac mozgow, to autyzmu nie wyleczysz! Jesli chcesz POOMOC dziecku funduszami innych, to wydaj te poieniadze z glowa, na terapie, ktore NAUCZA dziecko funkcjonowac, rekompensowac braki i wykorzystywac mocne strony, a nie rob z malucha krolika doswiadczalnego, ktory nic na tym nie zyska, a stracic moze wiele. Rozumiem, ze tonacy brztwy sie chwyta, ale to nie zwalnia z myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Okszilip 06.01.11, 21:25 Dziewczyno zlituj się ,otworz oczy co Ty robisz...Ty chcesz skrzywdzić własne dziecko,narazić na ból i cierpienie..i jeszcze namawiasz ludzi aby dali pieniądze na krzywdę Twojego dziecka..też jestem matką i przeraża mnie to co chcesz dziecku zrobić..obudż się otrząsnij, przytul swojego syna i pracuj pracuj pracuj naddzieckiem, tylko praca nad dzieckiem i okazana miłość pomogą...KOBIETO TEGO SIE NIE OPERUJE NIE KRZYWDZ SYNA PROSZE Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: bezpośrednia pomoc Niepełnosprawnym 07.01.11, 10:32 Widac jak grochem o sciane... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Aqua, nie śmieć: 07.01.11, 15:34 Soorki chodzilo mi o watek.. Metoda na ktora sa zbierane pieniadze jest eksperymentalna..i nie ma pozwolenia na testowanie na dzieciach dlatego szuka sie krolikow. A i dzieki nie moglam ego znalesc. Odpowiedz Link Zgłoś