Dodaj do ulubionych

lubinianka24

07.01.11, 19:55
Witam, wysłałam wszystkie dokumenty do BJ
jak na razie nie mam odzewu do niej i nie wiem czy doszło...sad
byłam w MOPSIE... szkoda mówić... przekraczam 2 m2 żeby dostać dofinansowanie sad, 4 zł na rodzinne...
na nic nie mogę już liczyć, bo mam bardzo duże zarobki, tak mi powiedziała pani w MOPSIE sad...
dziękuję emamą które mi zaufały...
córeczka zadowolona...
jeszcze raz bardzo dziękuję.
aaa, w czwartek idę do Caritasu,
możecie mi powiedzieć czy oni tam potrzebują jakiś dochodów, żeby dostać od nich pomoc...
dziękuje za odpowiedz...
lubinianka24
Obserwuj wątek
    • lubinianka24 Re: lubinianka24 10.01.11, 07:25
      Dokumenty potwierdzone...
      • sylwia11022000 Re: lubinianka24 10.01.11, 09:34
        ale sygnatura nie regulaminowa. musisz ją zmiejszyć.
        • slonko1335 Re: lubinianka24 10.01.11, 09:53
          zdecydowanie. zmień sygnaturkę do 4 linijek tekstu.
          Potwierdzam dokumenty na maila dostałam.
          • aqua696 Re: lubinianka24 10.01.11, 10:43
            Przybliz mi problem bo jesli to kolejny watek to tez nieprzepisowo.
            Jaki macie dochod??
            2m2 zloz i poczekaj na odpowiedz.
            • slonko1335 Re: lubinianka24 10.01.11, 12:03
              Aqua ma rację, jeżeli masz już jakiś wątek założony to powinnaś w nim temat kontynuować a nie zakładać nowe ciągle o ile poprzedni nie rozrósł się do gigantycznych rozmiarów.
    • lubinianka24 Re: lubinianka24 10.01.11, 13:01
      Pani w Mopsie nie chciała mi przyjąć dokumentów sad, powiedziała, że i tak dostane odmowę wieć szkoda tylko zagracać papierami...sad

przepraszam zgłaszałam wątek do usunięcia, gdyż, nie mogę na nim nic pisać.sadsad

Jestem mama 5 letniej dziewczynki, dostaję na nią alimenty w wysokości 450 zł, od ojca dziecka. Z drugim dzieciątkiem jestem w 13 tygodniu ciąży, jestem teraz w związku z ojcem dziecka. Mój obecny partner, jak i ja pracujemy, ja jestem na chorobowym, ze względu na ciąże, partner pracuję, płaci alimenty na dwójkę swoich dzieci z poprzedniego związku w kwocie 550 zł. Wynajmujemy mieszkanie, wynajem mieszkania wraz z czynszem i opłatami jest w kwocie około 1200 zł. dochody wraz z moimi alimentami to około 2000 zł.
      • nioma Re: lubinianka24 10.01.11, 13:06
        informacje o potwierdzeniu dokumentow podaje moderatorka forum a nie osoba zglaszajaca sie do pomocy.
        prosba do Bj o potwierdzenie.
        • slonko1335 Re: lubinianka24 10.01.11, 13:30
          Blanki nie ma chwilowo-dokumenty są u mnie.
          Jest rachunek za wodę.
          Wyciąg z wynagrodzenia konkubenta.
          Zajęcie wynagrodzenia konkubenta.
          Karta ciąży.
          Wyrok rozwodowy konkubenta.
          Rachunek za energię elektryczną spłacany w częściach.
          Umowa najmu.
          Wyrok o podwyższenie alimentów które płaci konkubent.
          Zaświadczenie o dochodach lublinianki dla potrzeb dodatku mieszkaniowego.
          • kolor_purpury Re: lubinianka24 10.01.11, 14:14
            a wynagrodzenie lubinianki? napisała, że pracuje.
            poza tym lubinianko- coś z ciążą jest nie tak, że nie pracujesz?
            • lubinianka24 Re: lubinianka24 10.01.11, 16:01
              Tak wynagrodzenia moje to 980 zł, plus alimenty na córkę w wysokości 450 zł.
              Mam leżeć, i dostałam zwolnienie od lekarza, również ze względu na pracę, gdyż pracowałam po 12 godzin.
            • lubinianka24 Re: lubinianka24 10.01.11, 16:01
              Tak wynagrodzenia moje to 980 zł, plus alimenty na córkę w wysokości 450 zł.
              Mam leżeć, i dostałam zwolnienie od lekarza, również ze względu na pracę, gdyż pracowałam po 12 godzin.
              • kolor_purpury Re: lubinianka24 10.01.11, 16:45
                dwie pensje+alimenty na 3 osoby to wcale nie tak mało.
                jeśli spędzisz najbliższy rok na zwolnieniu to nie sądzę żeby praca na Ciebie czekała- może jednak da się coś zrobić (np zmienić stanowisko)?
                • lubinianka24 Re: lubinianka24 10.01.11, 19:32
                  tak tylko na jednej pensji siedzi komornik i z pensji jest 1000 zł, druga pensja czyli moja 980 zł, alimenty na córkę 450. Narzeczony płaci również alimenty na dwoje swoich dzieci w kwocie 550 zł, wynajmujemy mieszkanie, wiec powiem szczerze tych pieniędzy wcale dużo nie ma.

nie mam jak zmienić stanowiska, ze względu iż moje stanowisko pracy to dwie osoby, na razie na moim miejscu jest osoba która mnie zastępuję.

• kolor_purpury Re: lubinianka24 10.01.11, 22:53
                    w sumie macie zatem prawie 2,5 tysiąca złotych miesięcznie. może to nie majątek, ale wiele osób na tym forum pewnie marzy o takim dochodzie. można wiedzieć za co ten komornik, jakiej wysokości zadłużenie i jak długo jeszcze pensja będzie zajęta?
                    • lubinianka24 Re: lubinianka24 13.01.11, 14:14
                      Witam,
                      tak mamy 2,5 tys, ale w tym trzeba odliczyć, iż mój partner płaci alimenty, w kwocie 550 zł, komornik, będzie siedział do końca spłaty zadłużenia, łącznie do spłaty było 12 tys. Sprawa jest w sądzie czekamy na rozprawę, lecz jak na razie cały czas brakuję czegoś, i rozprawa, się ciągnie od września. może kwotę, którą mamy jest dla niektórych ogromna, lecz ja was nie proszę o pomoc materialną, lecz lepsze życie dla mnie, mojego partnera, jak również naszych dzieci, córki, i tej małej nie narodzonej kruszynki.
                      łączne opłaty, za mieszkanie, które wynajmujemy, opłaty są w okolicach 1400 zł, opłata za przedszkole, w kwocie około 230 zł, miesięcznie.
                      • aqua696 Re: lubinianka24 13.01.11, 20:00
                        Matka twojego partnera na 2 dzieci ma sobie poradzic z 550zl,
                        Podjeliscie pewne zyciowe decyzje i nie zwalaj na nas odpowiedzialnosc za jakosc waszego zycia.
                        A jesli zostaniesz sama z 2 dzieci, i z czego bedziesz sciagac od partnera tak obciazonego??
                        • lubinianka24 Re: lubinianka24 13.01.11, 20:29
                          Przepraszam, że w ogóle poprosiłam was o pomoc...sad
                          Moja sytuacja uległa zmianie, gdyż muszę wrócić do mamy, bo na mieszkanie wynajmowane mnie nie stać...
                          nie zwalam żadnej winy na was, po prostu chciałam się...
                          przepraszam proszę moderatora o zamknięcie mojego wątku
                          • aqua696 Re: lubinianka24 14.01.11, 20:20
                            Nie obrazaj sie ale wlasnie decyzja o powrocie do mamy i zminimalizowanie kosztow jest ruchem aby powoli sie podniesc samemu.
                            Za 12 miesiecy kiedy komornik zejdzie wynajmiecie mieszkanie.
                            A moze zlozcie o socjalne mieszkanie.
                            Rozumeim ze na tym macie dodatke mieszkaniowy.
                            • lubinianka24 Re: lubinianka24 15.01.11, 07:57
                              Nie obrażam się, tylko piszę otwarcie o moich problemach, o tym iż chciałabym uzyskać pomoc...
                              nie dostałam, dofinansowania do mieszkania, metraż przekroczył mi 2 m2. Tak tylko u mamy są 33 m na 5 osób i szóste w drodze nie będzie ciekawie...
                              przedstawiłam swoją sytuację, tylko, że pomocy nie otrzymałam, a wręcz wrogość...
                              przepraszam że w ogóle napisałam na forum...
                              wniosek o mieszkanie już złożyłam, w 2009 roku, czekam jak na razie na decyzje... wiem, że się zakwalifikowałam, tylko, że okres czekania jest do 5 lat...
                              • aqua696 Re: lubinianka24 15.01.11, 12:04
                                Lubianka masz odpowiedz odmowna na pismie??
                                to napisz odwolanie.
                                Jesli mozesz wynajmij mniejsze o te 2 metry.
                                Wynajmujac wieksze uwierz mi iz dostanie sie na liste tez okazuje sie graniczy z cudem..mam kolezanke ktora wraz z corka maja orzeczenie o niepelnosprawnosci..i zamieszakniu w osobnym pokoju i wymajnuje 30metrow i wedle urzedu ma zaduzo...i kolejny rok nie jest na liscie.
                                Widzisz na forum sa osoby ktore maja po 600zl dochodu na rodzine..
                                • lubinianka24 Re: lubinianka24 15.01.11, 12:27
                                  może tak, tylko jak na razie nie stać nas na wynajem, dlatego wracamy do rodziców...
                                  wiem, że są rodziny które mają po 600 zł, ale w tym maja pomoc z MOPS'u, Caritasu i innych organizacji. Ja naprawdę nie proszę o pieniądze, tylko o lepszy byt, o ubrania...
                                  czytałam to forum bardzo dużo razy i zastanawiałam się czy napisać...
                                  wiec napisałam... czy to źle że chciałam otrzymać pomoc??
                                  tylko u mnie na metrażu 33 m2 jest zameldowanych i mieszka 5 dorosłych i jedno dziecko. więc mieścimy się metrażowo do otrzymania mieszkania.
                                  nie mam na piśmie, gdyż mi nawet papierów pani nie chciała przyjąć, a teraz to już jest za późno, bo do końca stycznia wyprowadzam się z wynajmu...
                                  • aqua696 Re: lubinianka24 15.01.11, 12:52
                                    Czyli zlozylas o mieszkanie komunalne..na adres rodzicow a nie adres wynajmu?? I nie prowadzilas zmiany.
                                    Pomoc dostaja rodziny aLE TA POMOC TO to jednak nieduze pieniadze czesto nie doreki..tylko dozywianie na terenie szkol, przedszkoli, slotowek..zywnosc z naturze.
                                    Podejdz i popros a porozmawiaj a rozmiar nieszczesc cie rozjedzie.
                                  • slonko1335 Re: lubinianka24 15.01.11, 15:59
                                    Jakich ubranek potrzebujesz? może zgłoś się do tabeli potrzeb?
                                    • lubinianka24 Re: lubinianka24 15.01.11, 20:17
                                      dla córeczki na 128, dla mnie jakiś ciążowych rozmiar 40-42.
                                      możesz mi podpowiedzieć do jakiej tabeli?
                                      • slonko1335 Re: lubinianka24 15.01.11, 20:30
                                        spreadsheets.google.com/pub?key=tnfdkbCE_aKBiqg4eg51XKw&single=true&gid=0&output=html
                                        zapoznaj się a jak będziesz chciała się wpisać napisz na maila tabela_potrzeb@gazeta.pl lub ewentualnie do mnie.
                                  • kolor_purpury Re: lubinianka24 15.01.11, 20:21
                                    mi to wszystko bardzo podejrzanie wygląda. złożyłaś wniosek o dofinansowanie mieszkania w którym nie jesteś zameldowana i nie masz na to żadnych papierów, bo rzekomo pani nie chciała przyjąć papierów? i skąd nagle wzięło się 5 osób skoro mieszkasz z partnerem i dzieckiem? kim są pozostałe dwie osoby? ja powoli przestaje nadążać z tą historią
                                    • kannama Re: lubinianka24 15.01.11, 20:31
                                      pewnie chodzi o to, że ich jest troje plus dwoje mieszkańców tego mieszkania gdzie się maja wprowadzić.
                                    • lubinianka24 Re: lubinianka24 15.01.11, 20:33
                                      Wniosek złożyłam na wynajmowane mieszkanie. jak pisałam, na dniach przeprowadzam się do mamy, nie stać nas na wynajem. więc tam będzie 5 osób. Pani w Mopsie nie podbija papierów, że odrzuciła wniosek.
                                      • kolor_purpury Re: lubinianka24 15.01.11, 20:35
                                        jak to nie? odrzucenie wniosku dostajesz na piśmie. a mama na mieszkanie dostaje dodatek?
                                        • lubinianka24 Re: lubinianka24 15.01.11, 20:39
                                          tylko że ona pisma mi w ogóle nie przyjęła, bo przekracza metrażowo. mama dodatek ma
                                          • kolor_purpury Re: lubinianka24 15.01.11, 20:44
                                            A jaki był metraż? wprowadzenie się do mamy do i tak najmądrzejsza rzecz jaką możecie teraz zrobić, bo pozwoli Wam zaoszczędzić pieniądze. myślę, że połowa czynszu małego mieszkania mamy to będzie niewielki wydatek. czy zaczęłaś się już starać o żłobek dla dziecka?
                                            • lubinianka24 Re: lubinianka24 15.01.11, 20:49
                                              żłobek dla nienarodzonego dziecka, jeszcze nie... 52 m2 tylko że nie korzystaliśmy z 3 pokoju, ale tego MOPS nie brał pod uwagę. a nawet w umowie miałam metraż mniejszy. Wiem że dobra decyzja, bo jednak 1400 zł zostaje w kieszeni. mam nadzieje że zacznie się jakoś układać

słonko napisałam wiadomość do Ciebie
                                        • isabelka20 Re: lubinianka24 15.01.11, 20:48
                                          skoro nie przyjęli jej wniosku bo powiedzieli, że metrażowo się nie kwalifikuje to jaką ma mieć odmowę na piśmie? Nie każdy jest taki lotny by pomimo wyrzucania drzwiami pchać się oknem i mimo to składać wniosek. Historia, którą opisuje lubinianka nie jest jakaś specjalnie zawiła więc nie wiem jak można się gubić w jej czytaniu.
                                          Fakt faktem lepszy byt autorki wątku dla osób pomagających to również pomoc materialna, bo wszystko kosztuje, ale nie widzę powodu by najeżdżać na dziewczynę za to, że ma 2,5 tys. zł. Te pomoce z ops nie są też takie małe, nie czarujmy się. Dziewczyna nie korzysta z pomocy ops. Swoją drogą jeśli z pensji ściągane jest 550zł miesięcznie na poczet alimentów, to kwota ta przy ubieganiu się o pomoc z ops jest odliczana od dochodu, także w przypadku gdy dochód wynosi 2,5 tys. zł to do celów ops liczy się 1950.
                                          • lubinianka24 Re: lubinianka24 15.01.11, 20:51
                                            isabelka20 dziękuję za zrozumienie smile
                                            • martekle Re: lubinianka24 15.01.11, 22:36
                                              Lubinianka24 nie przejmuj sie wpisami, tu dziewczyny mają nerw i tyle...
                                              • aqua696 Re: lubinianka24 15.01.11, 23:00
                                                >[url=http://ludzkasprawa.pl/content/view/201/55/]zrodelko[/ur]Nie bylo podstawy do nieprzyjecia wniosku.
                                                Ważne! Przy staraniach o dodatek mieszkaniowy ważny jest metraż lokalu.
                                                Według ustawy, powierzchnia normatywna, do której naliczany jest dodatek mieszkaniowy, wynosi odpowiednio:
                                                * 35 m2 dla 1 osoby;
                                                * 40 m2 dla 2 osób;
                                                * 45 m2 dla 3 osób;
                                                * 55 m2 dla 4 osób;
                                                * 65 m2 dla 5 osób;
                                                * 70 m2 dla 6 osób;
                                                * jeśli w lokalu mieszka więcej niż 6 osób, dla każdej następnej osoby zwiększa się powierzchnię normatywną o 5 m2;
                                                * jeśli w lokalu mieszka osoba niepełnosprawna, poruszająca się na wózku, lub w przypadku, gdy niepełnosprawność wymaga zamieszkiwania w odrębnym pokoju, wielkość powierzchni normatywnej zwiększa się o 15 m2 (o wymogu zamieszkiwania w oddzielnym pokoju orzekają powiatowe zespoły do spraw orzekania o niepełnosprawności).

Ważne! Dodatek mieszkaniowy przysługuje również wtedy, gdy powierzchnia użytkowa lokalu przekracza powierzchnię normatywną, ale nie więcej niż:

* 30 proc. lub
                                                * 50 proc. pod warunkiem, że udział powierzchni pokoi i kuchni w powierzchni użytkowej tego lokalu nie przekracza 60 proc.

liczba domowników powierzchnia normatywna przekroczenie powierzchni o 30 proc. przekroczenie powierzchni o 50 proc.
                                                1 osoba 35 m2 45,50 m2 52,50 m2
                                                2 osoby 40 m2 52,00 m2 60,00 m2
                                                3 osoby 45 m2 58,50 m2 67,50 m>
                                                • lubinianka24 Re: lubinianka24 16.01.11, 19:20
                                                  Dziękuję za odpis... ale już nie bee się starć o dofinansowanie, ze względu na fakt iż się z stąd wyprowadzam...
                                                  ale bardzo bardzo dziękuje za wpisy
                                                  • lubinianka24 Re: lubinianka24 17.01.11, 20:49
                                                    Witam, a może będziecie miały do oddania ubrania ciążowe, w rozmiarze 40-42, i ubranka dla dziewczynki na 132... bardzo dziękuję za odpis
                                                  • tomojnowynick Re: lubinianka24 21.01.11, 15:16
                                                    a z ciuszków dla dziewczynki co jest potrzebne?
                                                  • lubinianka24 Re: lubinianka24 22.01.11, 15:44
                                                    napisałam na priv
                                                  • lubinianka24 Re: lubinianka24 27.01.11, 15:04
                                                    Dzień dobry drogie...
                                                    Właśnie dostałam pismo, iż moja prośba o przydział mieszkania została rozpatrzona pozytywnie. smile
                                                    mieszkam już u mamy.
                                                    Dostaliśmy jeden pokój. od niej, trzeba było by odmalować, bo ściany są w opłakanym stanie, może któraś z was ma niepotrzebne farby albo tapety
                                                    i dla tego piszę z prośbą, może któraś z was miałaby fotel taki do spania, lub łóżko piętrowe do oddania, byłabym bardzo wdzięczna, bo jak na razie śpimy z córką na jednym łóżku.
                                                    I jak którąś by miała buty zimowe rozmiar 38, gdyż, te co miałam nie nadają się do chodzenia sad, i dla córeczki potrzebowałabym koszulek, i dla narzeczonego jakie kol wiek ubrania, jest dość szczupły, ma 173 cm. będę wdzięczna za każdą pomoc i może jakieś buty, na 42, zrobiły się dziury i wraca z pracy w mokrych skarpetach
                                                  • aqua696 Re: lubinianka24 27.01.11, 15:40
                                                    Lubianko z calym szacunkiem ale obydwoje macie dochody, i odpadl wam koszt wynajmu, farba wiadro 10 litrow kosztuje okolo 40zl, barwink moze z 10zl.
                                                    Lozka mozesz poszukac na graty z chaty, lub w swoim miescie.
                                                    Wyjdzie najtaniej bo koszt przesylu farby, czy lozka to dosc sporo.
                                                    Super iz wciagnieto cie na liste mieszkania i moze do narodzin maluszka wam sie uda przeniesc.
                                                    Sa tu rodziny bez dochodow, lub z bardzo niestabilnymi, albo maja dochod w granicy 1000zl na rodziny 4-5 osobowe i oplaty.
              • lubinianka24 Re: lubinianka24 25.06.11, 18:33
                Witam, już mam na świecie mojego synka smile
                urodził się w 37 tygodniu
                na szczęście wszystko jest w porządku smile
    • lubinianka24 Re: lubinianka24 23.02.11, 12:50
      Witam was dziewczyny, mieszkam już u mamy, ale wcale nie jest wesoło.
      Nie dawno wyszłam ze szpitala sad. na szczęście z dzieciątkiem wszystko jest w porządku. Moja starsza córeczka złapała jakiegoś wirusa, i przez prawie dwa tygodnie męczyła ją temperatura, kaszel i silny katar, a leki nic nie pomagały, dopiero teraz po kuracji antybiotykowej jest już o niebo lepiej.
      Nie chciałam prosić ale jesteście ostatnią moja deską pomocy. byłam w MOPS'ie, nie maja teraz pieniędzy na pomoc sad
      Piszę do was z ogromną prośbą, o jakąkolwiek pomoc żywieniową, nawet chleb i masło mnie poratują. Z góry wam bardzo bardzo dziękuję
      • aqua696 Re: lubinianka24 23.02.11, 13:46
        Lubinianka wyslij odmowe do moderatora z mops,
        Zastanawiam sie jaki jest powod, chyba przeklroczenie dochodu a nie brak pieniedzy.
        Tobie w okresie ciazy za zwolnienie placa 100%.
        Za chwile bedziecie miec dziecko potrzebny wzrosna a u was sie nie poprawia mimo podjetych decyzji??
        • lubinianka24 Re: lubinianka24 23.02.11, 17:04
          w przyszłym miesiącu, schodzi już komornik z pensji i będzie dużo lepiej. ja nie proszę was o pieniądze a coś do jedzenia dla mnie i mojego dziecka.
          • pomagam20 Re: lubinianka24 23.02.11, 19:40
            Wiesz zazdroszczę Ci całej sytuacji w jakiej się znalazłas. Ale dziwią mnie pewne sprawy.
            Np. Zanosząc pismo do mops o dodatek, powinni Ci je przyjąć - bo naprawde o dodatku nie podejmuje decyzji ta Pani za biurkiem.
            Albo skoro otrzymujesz alimenty na dziecko - to radziłabym za te pieniądze kupowac coś dziecku i zbierać m.in faktury rachunki. Za 2 lata potrzeby na dziecko będą większe, alimenty również by mogłybyc większe prawda? A jak przypadkiem ojciec dziecka dowie się że z alimentów opłacane jest mieszkanie a nie idzie to na POTRZEBY dziecka to co Pani zrobi? Co Pani zrobi jak sąd odmówi zwiększenie alimentów?

Jak ja bym była na Waszym miejscu inaczej pewnie gospodarowałabym pieniędzmi, tak żeby od 1 do 1go było na jedzenie. A przedewszystkim bym sobie odmówiła by dziecko moje mialo co jesc.
            I tak robię 9 miesiąc. A na życie dostaje 800zl - z czego połowę idzie do opłat. Plus moje raty. Żyjemy czasem nawet za 200 na miesiąc ja ciężarna plus corka, (mój facet nie pracuje i nie mieszka ze mną, nie żyjemy w konkubinacie, zawsze dostanie jedzenie u mnie!) mam na jedzenie, odmówiłam wiele rzeczy sobie w ciazy. Poprosiłam raz o pomoc na innym forum dostalam ja. A teraz chce pomoc innym. Choć jest mi ciężej od Ciebie w pewnym sensie. sad
            Dziwię się że w Twoich wypowiedziach brzmi tak jakbyś kręciła coś. Bo ja np boję się że jak ktos kupi Ci bułkę biała to Ty powiesz że jesz tylko ciemne. Albo pieczywo masz jedno ulubione. I to co ktos kupi to ma byc tak jak Ty chcesz..
            Tak to wynika z Twoich wypowiedzi- zastanów się czego potrzebujesz, mozesz iść do Mopsu po pomoc, żywność wydają od 1 marca warto się postarać, zawsze to jest coś... przepraszam za szczerość.
            • isabelka20 Re: lubinianka24 23.02.11, 21:39
              Do pomagam: pieniądze z alimentów idące na opłaty to również potrzeby dziecka. Lubinianka nie pisała nic o wybrzydzaniu, więc ciekawe skąd to sobie wzięłaś. Aha masz rację sytuacji można pozazdrościć, bo twoja jest o niebo gorsza, ale gorsza na własne życzenie i życie za 200zł miesięcznie to nie gospodarność, to zakrawa na nieodpowiedzialność.
              • lubinianka24 Re: lubinianka24 23.02.11, 22:13
                Bardzo dziękuje za odpis, ale jeżeli nie doczytałaś, przepraszam również za szczerość, już nie staram się o dodatek bo musiałam z wynajmu zrezygnować. a jeżeli Ty żyjesz za 800 zł wraz z dzieckiem i jesteś w ciąży i do tego utrzymujesz nie pracującego konkubenta, to jest tylko Twój świadomy wybór.
                Jeżeli Twoja sytuacja jest ciężka również możesz iść do mopsu o pomoc.
                Nigdy niczego nie wybrzydziłam, jestem wdzięczna za każdą pomoc, jak będę w stanie też komuś pomogę...
                • pomagam20 Re: lubinianka24 23.02.11, 23:26
                  Lubinianka ja korzystam z Mopsu już długi czas a czy to coś zmienia jesli dostanę zasiłek pielęgnacyjny na mnie plus na dziecko 68zl? No i renta socjalna to razem daje nie całe 800zl, z czego połowę daje rodzicom na dom czyli 400zl, 200zl utrzymanie ponad rocznego dziecka, 200zl moje wydatki , długi, doladowania i leki! Żywność z mopsu dostaje od marca do października i na Nic więcej liczyć nie mogę. Nie mogę pracować. Pomagam też pewnej osobie i Tobie też mogę pomóc, mam niewiele ale potrafię z czegoś zrezygnować by inni byli szczęśliwi.
                  A poza tym wiesz co znaczy żyć w konkubinacie? Jesli tak to fajnie, jesli nie to szkoda, ja takiej drogi nie wybrałam.

I nie chce byc dokuczliwa, złośliwa, przepraszam jesli tak odebrałas moje słowa. Mogę Cie wspomóc żywnością, mam ubrania ale nie ciążowe, ale coś dużego się znajdzie.
                  • lubinianka24 Re: lubinianka24 24.02.11, 12:23
                    pomagam20
                    ja nie mogę korzystać, bo co do nich idę do wiecznie coś jest nie tak, nawet nie mam rodzinnego, bo stwierdzili, że mam i tak duże zarobki że nie muszę się o nie starać. a pracuje za najniższą krajową.
                    wiem co znaczy życie w konkubinacie
                    również tak żyję, lecz nie utrzymuje swojego partnera, żyjemy wspólnie
                    nie gniewam się, tylko poczułam się urażona, nie proszę o wiele tylko o pomoc dla mnie i mojego dziecka.
                    • aqua696 Re: lubinianka24 25.02.11, 02:17
                      kryterium na rodzinne to na ciebie i dziecko 1006zl...wiec tyle musisz miec co miesiac aby byla podstawa do odmowy.
                      Masz alimenty, masz pensje, twoj partner tez pracuje, mieszkacie teraz u rodzicow...wybacz ale to nie wyglada zle..
                      Bo calych dochodow komornik twojemy partnerowi nie zabiera, i na alimenty dla jego dzieci tez nie moze ruszyc...
                      Bylas w caritas??
                      Na MOPS sie nie kwalifikujesz, co najwyzej na celowke..ale dochod macie nienajmniejszy.
                      • lubinianka24 Re: lubinianka24 25.02.11, 16:52
                        aqua696 przepraszam Cię bardzo, Ty potrafisz tylko krytykować...
                        uważasz że mieszkanie u rodziców i już jest super i różowo, tutaj tez trzeba płacić rachunki, i kupować jedzenie nikt nie będzie mnie utrzymywał. Poprosiłam o pomoc i zostałam zmieszana z błotem sadsad.
                        Poprosiłam tylko o jedzenie dla mojego dziecka, ale chyba źle postąpiłam. Przepraszam że wogole tutaj napisałam, nie jestem zła matką, tylko chciałam aby miała co jeść.
                        • magdalech Re: lubinianka24 18.03.11, 17:31
                          Wtrace sie bo nie wytrzymam
                          Czemu Agua krytykuje? Ona tylko fakty stwierdza,kobieto macie prawie 2tys na czysto,z tego oplaty pewnie nie masakryczne bo na pol z mama,i nie masz na jedzenie? To co robisz z ta kasa? Bo normalne jest ze najpierw rachunki i jedzenie,a Tobie na jedzenie brakuje
                          To nie wiem ? Ale to co najmniej dziwne troche
                          Wielu ludzi mieszka z rodzicami,bo nie maja gdzie,bo tak jest latwiej finansowo i jesli trzeba to mozna,nie piszesz nic ze rodzice sa od. cholery wiec co w tym takiego strasznego?
                          Nie wiem ale patrzac trzezwym okiem wszystko sie tu nie klei w calosc
                          • aqua696 Re: lubinianka24 19.03.11, 03:55
                            Magdalech bo ja to wredna jestem..
                            Lubianko ale komornik mial juz zejsc z pensji...to chyba sie jednak poprawilo.
                            Na coreczke masz alimenty i jednak ta kaska powinna byc dla niej.
                            Jesli sa za male mozesz podniesc.
                  • tomojnowynick Re: lubinianka24 26.02.11, 18:07
                    pomagam20 zupełnie nie rozumiem dlaczego podajesz siebie za przykład,ja widzę skrajnie nieodpowiedzialną kobietę,która ma na przeżycie 200zł a beztrosko decyduje się na urodzenie drugiego dziecka,która zamiast zadbać o dziecko daje żryć pasożytowi i jeszcze się do tego nie wstydzi przyznać
                    • lubinianka24 Re: lubinianka24 27.02.11, 13:45
                      monia 1907 dziekuje ci bardzo ale ja jestem z LUBINA a nie LUBLINA smile
            • asiek_00 pomagam20 19.03.11, 11:38
              pomagam20 napisała '' (mój facet nie pracuje i nie mieszka ze mną, nie żyjemy w konkubinacie, zawsze dostanie jedzenie u mnie!)''
              O zgrozo !!!!!!!!!!!!!!!! Ja swojemu byłemu nawet kromki chleba nie dała, nie dość że na dzieci nie płaci nie pamięta dat urodzin dzieci i jeszcze takiego kogoś miałabym karmić !!?? NIGDY
              A mam mniejszy dochód od Ciebie.
    • lubinianka24 Re: lubinianka24 18.03.11, 13:55
      Dzień dobry, nie ubłaganie zbliża się termin porodu...
      może któraś z emam będzie miała ubranka dla dziecka, udało mi się załatwić łóżko dla starszej córeczki, tylko muszę załatwić transport, sytuacja jak na razie stoi w miejscu, pomagam trochę mamie bo wpadła w małe tarapaty finansowe. Może któraś z mam ma również do oddania ubrania rozmiar 36-38, jest ciężko, ale jakoś się staramy.
      Chciałam podziękować mamą które są ze mną w stałym kontakcie.
      Będę bardzo wdzięczna za okazana pomoc.
      • eva-83 Re: lubinianka24 20.03.11, 15:48
        Dluzszy czas czytam ten watek i musze sie wypowiedziec!Lubinianko moze odpowiesz na pytanie co wy robicie z pieniedzmi? dlaczego jest tak ciezko?zrezygnowaliscie z mieszkania i dalej jest zle?to po co z niego rezygnowaliscie jak dalej narzekasz na brak pieniedzy?macie 2500zl dochodu ,ok odejmij alimenty -zostaje 1950,oplaty u mamy ile wynosza?nie piszesz tutaj zadnych konkretow ,tylko co chwile prosisz.
      • magdag28 Re: lubinianka24 20.03.11, 15:55
        Przeczytałam wszystko od deski do deski i...hmmm.... nie oceniam nikogo ale lubinianka zazdroszcze ci wszystkiego wiesz....Ja sie nie mogę zdobyć na założenie wątku napisałam do moderatorki wysłałam jej dokumenty mam rodzinne mam dodatek do meiszkania mieszkam z męzem i synkiem u moich rodziców tylko mój mąż pracuje dziecko nam bardzo choruje modka ma papiery i wie jak jest mi ciężko ale jak nie masz ciuszków dla dziecka małego to ja poszukam po moim synku jeszcze co prawda nie będą najnowsze bo moje dziecko tez nie miało nowych ciuszków tylko one były po innych dzieciach ale jesli chcesz to poszukam spakuje i wysle ale nie moge pokryć kosztów wysyłki.

Tak na marginesie to ja bardzo chciała bym na nasze 5 osób mieć 2500 a mamy zaledwie 1300 i musimy porobic opłaty i żyć jeszcze dziecko ma skończone 6 lat i też chcieli byśmy mieć jeszcze jedno dziecko ale nas nie stac jak nie mam pieniedzy to sie nie decyduję na kolejne dziecko. PRZEPRASZAM za szczerość ale lubie walic kawe na ławe
        • asiek_00 magdag28 20.03.11, 21:26
          Tak to czasami jest,dla niektórych 2500 to mało a są tacy co mają naprawdę dużo mniej.Ja chciałabym mieć chociaż 1000.
          • magdag28 Re: magdag28 21.03.11, 09:03
            Asiek własnie o to chodzi są tacy co nie mają i czesto nie proszą... Ja mam naprawde bardzo mało bo na 5 osób 1300zł i mieszkanie w bloku i życie i jeszcze dziecko alergiczne jak choroba normalnie ma cały czas azs a teraz zaostrzenie na buzi wygląda jak popażony sad ale jak mogę to pomagam co mam nie potrzebnego to oddaję moze kiedyś mi też ktoś pomoze... w piątek oddam 2 wory ciuchów moich i męza mamy i taty dałam wszytsko do PCK szkoda zeby lezalo jak przytyłam to nie wejde a nie zanosi ze że schudnę (na sterydach)

lubinianka czekam na wiadomość co jest dla dziecka z ciuszkow potrezbne i napisz czy chcesz używane i nie najnowsze ciuszko po kilkorgu dzieciach zaznaczam nie po 1 czy 2 to sa ciuszki przechodnie tylko takie posiadam i buciki też jeszcze chyba s ą gdzies w piwnicy. No i koszt przesyłki musisz pokryć bo ja naprawde nie moge pokryć. Zastanów sie i napisz
            • lubinianka24 Re: magdag28 24.03.11, 12:40
              Witaj, tak bywam ale przez pewien czas nie miałam dostępu do internetu, bardzo dziękuje Ci za odpis, ale akurat w tym momencie ubranek dla starszej córki nie potrzebuje, gdyż dostałam 2 worki od jednej z mam.
              Bardzo Ci oczywiście dziękuję za zaoferowaną pomoc smile

Moja córka też jest alergiczna, i ma atopowe zapalenie skóry, wiec wiem jak biedne są chore dzieci.
              • mamanikki Re: magdag28 24.03.11, 14:00
                Witaj
                Jak można się z Tobą skontaktować?

Napisz na mojego maila nicole_2001@wp.pl
                Pozdrawiam.
                Agnieszka
              • magdag28 Re: magdag28 24.03.11, 16:04
                lubinianka ale ja moge poszukać malusieńkich ciuszków dla tego maleństwa które ma sie urodzic bo chyba dobrze zrozumiałam jesteś w ciązy tak?
    • magdag28 Re: lubinianka24 23.03.11, 19:34
      lubinianka bywasz tu jeszcze? chcesz te ciuszki?
      • lubinianka24 Re: lubinianka24 24.03.11, 17:11
        napisałam na priv ale chyba cos nie doszło...
        podaje maila lubinianka24@gazeta.pl
      • lubinianka24 Re: lubinianka24 24.03.11, 17:15
        oczywiście chętnie przyjmę smile, jestem nie było mnie gdyż byłam na zebraniu i nie miałam jak zerknąć na forum
        • magdag28 Re: lubinianka24 28.03.11, 19:06
          lubinianka teraz nie mam jak poszukać tych ciuszków gdyż mały mi sie pochorował sad więc mam dużo roboty a po te ciuszki musiała bym maszerowac do piwnicy ale obiecuje ze do rowiązania poszukam i wyśle nawet je popiore smile mam proszek dla maluchow bo mój alergik tylko w takich proszkach moze mieć prane ubrania. Kiedy masz rozwiązanie? ja jesz jeszcze przed świetami ide na 26 dni do szpitala na badania więc napisz mi kiedy rozwiązanie żebym sie wyrobiła smile
          • lubinianka24 Re: lubinianka24 28.03.11, 20:37
            ucałuj małego,
            ja mam na lipiec więc mam troszku czasu...smile
            A Tobie i małemu wszystkiego dobrego...
            jak cos pisz do mnie na gazetowego, smile pozdrawiam
    • lubinianka24 Re: lubinianka24 21.04.11, 08:36
      Wszystkim emamą, zdrowych i radosnych świąt Wielkiej Nocy, dużo zdrowia, pociechy z dzieci i spełnienia marzeń smile
    • lubinianka24 Re: lubinianka24 04.05.11, 17:54
      Witam emamy, piszę z przeogromną prośba, na pomocnych emamach pokazało się ogłoszenie że pani odda wózek, lecz nie ma ona możliwości wysyłki, a mi bardzo by zależało, czy jest jakaś emama z Warszawy , która by mogłaby odebrac od mamy i mi wysłac oczywiście pokkryje wszelkie koszta... bardzo mi zależy proszę o kontakt
      • magdag28 Re: lubinianka24 03.07.11, 08:35
        Kasia gratuluje synka smile Napisałam na gazetowego i czekam na odpowiedz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka