Dodaj do ulubionych

prosba o pomoc

23.01.11, 20:32
Prosze dobrych ludzi o pomoc.jestem samotna matka wychowujaca 2 córki w wieku 11 i 2 lata.2 miesiace temu zostałam zwolniona z pracy,i pozostały mi tylko alimenty z których opłacasm wynajmowane mieszkanie i bierzace rachunki.bedziemy wdzieczne za jakakolwiem pomoc,mops w naszym miasteczku udziela minimalnej pomocy w ta zime zaledwie starczyło mi na zakup opału z lasu.dziekuje za kazdy odzew.
kachmurkak@gmail.com
Obserwuj wątek
    • nioma Re: prosba o pomoc 23.01.11, 20:47
      zbierz prosze dokumenty, ktore potwierdzaja Twoja sytuacje, zrob ich skan i przeslij do moderatorki forum. Ona ich nie ujawni ale bedzie mogla potwierdzic na ich podstawie Twoja sytuacje.
      Napisz skad jestes.
      Czy wynajmujesz mieszkanie na papiery? Moze moglabys sie starac o dodatek?
      Czy masz zasilek dla bezrobotnych?
      W jakiej wyskosci masz alimenty? Moze dziewczyny na forum beda mogly Ci podpowiedziec co Ci sie nalezy, o jaka pomoc mozesz sie starac.
      Jesli chodzi o potrzeby: napisz czego najbardziej potrzeba. Jesli ubrac dla dzieci to podaj rozmiary
      • kruszynka.net Re: prosba o pomoc 25.01.11, 00:11
        Najlepiej wyślij skany potwierdzające waszą trudną sytuację np. do - slonko1335 @gazeta.pl lub ewentualnie do Bj32@gazeta.pl ( ewentualnie bo biedaczka jest już dość mocno zasypana papierami)
      • xxchmurka Re: prosba o pomoc 28.01.11, 21:25
        zasiłek dla bezrobotnych juz mam.dodatek za wynajmowane mieszkanie moge uzyskac tylko przy umowie podpisanej notarialnie lub jezeli firma bedzie mi je wynajmowac,a od prywaciaża to nawet nie moge papierów złozys.alimenty mam w kwocie 500 zł na dwie córki.prosze mi podpowiedziec jak skan wysłac,bo niewiem czy zdjecie zrobic,czy skserowac i wysłac poleconym?któras z pan zapytała poco poszłam do mops...po pomoc,był mróz co miałam sama zrobic?wegiel kosztuje mnóstwo pieniedzy,moje starsze dziecko je obiady wszkole a stypendium jest raz w roku po okazaniu rachunków.
        • aqua696 Re: prosba o pomoc 28.01.11, 22:08
          Nie ma umow notarialnych na wynajem, sa za to zarejestwowane w US czyli legalne, i z szarej strefy nie zarejestwowane.
          Zgodnie z art. 2 ust. 1 Ustawy, dodatek mieszkaniowy co do zasady przysługuje osobom posiadającym tytuł prawny do lokalu mieszkalnego. Tytułem prawnym może być prawo własności lokalu lub budynku, w którym ten się znajduje, spółdzielcze prawo do lokalu, umowa najmu, podnajmu lub jakikolwiek inny tytuł (np. umowa użyczenia), o ile osoba, której on przysługuje ponosi wydatki związane z zajmowaniem lokalu. Osobom zajmującym lokal bez tytułu prawnego dodatek przysługuje, jeżeli prawomocnym wyrokiem eksmisyjnym sąd przyznał im prawo do lokalu zamiennego lub socjalnego, zaś na zrealizowanie tego prawa oczekują w lokalu, do którego nie mają tytułu. Jak podkreślił Naczelny Sąd Administracyjny, wyrok ten musi być prawomocny w dniu orzekania o dodatku.
          Wiec nim napiszesz sprawdz.
          Z stypendium prosze nie pisz jesli nie zlozywalas w czasie, tak jest na podstawie zrwotu rachunkow, w zaleznosci od gmin, miast raz na miesiac lub okres szkolny-wlicza sie ksiazki, zeszty, przybory, stroj gimnastyczny rachunki za dodatkowe zajecia.
          • atena12345 aqua 03.02.11, 14:51
            aqua696 napisała:

> Nie ma umow notarialnych na wynajem,

są notarialne umowy, ale mało kto, a nawet NIKT ich nie podpisuje w tej formie big_grin
            • aqua696 Re: atena 03.02.11, 15:06
              Zle sie wyrazilam sa oczywiscie..ale nie wymagane do dodatku mieszkaniowe.
              S prostej przyczyny ze trzeba zaplacic notariuszowi, wybrac sie do neigo..sporo zachodu.
              Umowa najmu musi byc zgloszona do US i to jest papierek ktory wymaga sie przy dodatku mieszkaniowym.

Mozna to obejsc tylko umowa uzyczenia, tez potwierdzona w US...a to juz strach dla wascicieli mieszkania ze potem faktycznie lokator bedzie siadzial za same oplaty.
        • claudel6 Re: prosba o pomoc 29.01.11, 21:34
          mozna po prostu zrobic zdjęcie dokumentow telefonem.
    • aqua696 Re: prosba o pomoc 23.01.11, 20:59
      O co staralas sie z MOPS??
      Ile masz alimentow??
      Moze napisz gdzie pracowalas i jaka prace mozesz wykonywac??
      Czy masz jakas opieke do dzieci??
      Czy masz tez alimenty na siebie??
      Dodatek mieszkaniowy to tez duze odciazenie.
      Czy starsze dziecko ma dozywianie w szkole, lub stypendium socjalne??
      Podaj tez wymiary dzieci po potwierdzeniu sytuacji..
      Czy masz zasilek dla bezrobotnych??
      Czy masz zlozone papiery na mieszkanie komunalne lub socjalne??
      A moze masz jakas sznase zamieszkac przy swojej rodzinie??
    • flicek Re: prosba o pomoc 23.01.11, 21:06
      Jaki rozmiar nosi Twoja 2latka?
      • asiazych Re: prosba o pomoc 23.01.11, 22:19
        Gdzie mieszkasz?
        • xxchmurka Re: prosba o pomoc 28.01.11, 21:15
          dobry wieczór amelka ma rozmiar ubran 86-90.dziekuje za odzew na moje ogłoszenie
          • bj32 Re: prosba o pomoc 28.01.11, 21:36
            Zamiast podziękowań, wolałybyśmy informacje, o które dziewczyny poprosiły. Oraz skany dokumentów na przykład.
            Z prywaciarzem możesz spisać umowę użyczenia i wtedy nie ma problemu - MOPS Ci dofinansuje.
    • flicek Re: prosba o pomoc 29.01.11, 12:28
      jak tylko zostanie potwierdzona Twoja sytuacja wysle paczuszke smile
      • aqua696 Re: prosba o pomoc 29.01.11, 15:47
        Zloz tez o podwyzszenie alimentow..kwota 250zl na dziecko to ...brak komentarza..
    • claudel6 Re: prosba o pomoc 29.01.11, 17:34
      tamten mail na gmailu nie działa..
    • xxchmurka Re: prosba o pomoc 29.01.11, 20:09
      xxchmurka napisała:

> Prosze dobrych ludzi o pomoc.jestem samotna matka wychowujaca 2 córki w wieku 1
      > 1 i 2 lata.2 miesiace temu zostałam zwolniona z pracy,i pozostały mi tylko alim
      > enty z których opłacasm wynajmowane mieszkanie i bierzace rachunki.bedziemy wdz
      > ieczne za jakakolwiem pomoc,mops w naszym miasteczku udziela minimalnej pomocy
      > w ta zime zaledwie starczyło mi na zakup opału z lasu.dziekuje za kazdy odzew.
      > kzchmurkak@gmail.com
      • isabelka20 Re: prosba o pomoc 29.01.11, 21:54
        a może zamiast po raz kolejny pisać prośbę odpowiedz rzeczowo na pytania zadane Ci wcześniej.
        • bj32 Re: prosba o pomoc 29.01.11, 22:04
          I czemu coś mi mówi, że się nie doczekamy...?
          • aqua696 Re: prosba o pomoc 29.01.11, 22:15
            I zaraz bedzie ze banda starych wrednych bab sie czepia a nie pomaga...
            Styczen sie konczy za spokojnie bylo...
            Bo odpowiedzi moga byc niewygodne i trzeba za tym podac papierkologie..
            • isabelka20 Re: prosba o pomoc 29.01.11, 22:24
              no wredna może trochę jestem, ale stara ... ech smile
            • bj32 Re: prosba o pomoc 30.01.11, 00:28
              Spoko. Jeszcze miesiąc ciszy. Mimo wszystkosmile Ten i ów na zimę się hibernuje big_grin
              • aqua696 Re: prosba o pomoc 30.01.11, 00:32
                Dobra wredne ..mlode, ...dopisac co kto chce...
                Za duzo rozjechanych informacji..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka