27.06.11, 11:03
dommai.pl/ pomyślałam że może znajdą się i tutaj osoby mogące pomóc? Nie jest to dla mnie nikt znajomy, ot tak trafiłam na opis tej sytuacji i pomyślałam o was.
Obserwuj wątek
    • nioma Re: Dom Mai 27.06.11, 11:13
      rece opadaja, zero pracy, zero pieniedzy ale trojka dzieci.
      skad sie w ludziach bierze taki straszny brak rozsadku? myslenia o przyszlosci? przeciez ojciec dzieci nie przestal sie rodzina interesowac nagle, wczoraj. to jakim cudem ta pani zdecydowala sie na kolejne dzieci? utrzymuje sie z zapomóg? a alimenty? nie ma zasadzonych?
      zadluzenie roslo od 4 lat. teraz zostanie splacone przez ludzi dobrej woli i...? znow zacznie narastac, bo z pracy opiekunki do dzieci nie wystarczy na rachunki, jedzenie itp.
      zaleglosci narastaja od 4 lat a w tym czasie pani Ola rodzi kolejna dwojke dzieci.
      czy myslenie az tak bardzo boli???
      • moleslaw Re: Dom Mai 27.06.11, 12:20
        Nioma gdzie Ty to wyczytałaś? Ja zrozumiałam że ten Pan opuścił tą Panią pozostawiając ją z dziećmi.Trudno by mając niemowlę ot tak znalazła nagle pracę.
        • nioma Re: Dom Mai 27.06.11, 12:59
          dwa cytaty ze strony:

Natalia mówi, że jest jeszcze tata, ale on się nami zbyt nie interesuje. Mama o nim nie mówi. Natalia musiała sprzedać swoje rolki, żeby mama mogła kupić dla mnie mleko

Ola i jej trójka dzieci – Natalia, Patryk i Maja – mieszkają
          w małym miasteczku na Śląsku. Muszą radzić sobie sami, bo Ola nie ma rodziców ani pomocy męża
          Rachunki za media płaci na bieżąco, ale często nie wystarczało na czynsz i przez cztery lata uzbierała się zaległość w wysokości czterech tysięcy złotych.

zle jest od 4 lat, bo tyle czasu narasta zadluzenie, w tym czasie pani Ola urodzila dwoje kolejnych dzieci. Nie poszla do pracy zeby poprawic swoja i rodziny sytuacje, tylko zaszla w kolejne ciaze.
          Jesli maz nagle ja zostawil to skad zadluzenie? Bo jesli bylo miedzy nimi ok to chyba lozyl na dom? Czy tez nie pracowal?
          Jesli nie zostawil nagle to gdzie alimenty? Na stronie jest podane, ze Dotychczas żyli ze skromnej zapomogi
          Czy to znaczy, ze dotychczas nie mieli zadnych dochodow? Przez tyle lat?
    • missmiriam1 Re: Dom Mai 27.06.11, 13:09
      Moleslaw, bez urazy, ale czy znasz sytuację tej rodziny z innego źródła, niż strona internetowa, którą można sobie bez problemu założyć?
      • nioma Re: Dom Mai 27.06.11, 13:15
        sadze, ze sytuacja jest sprawdzona, wplaty dokonuje sie na
        Fundacja Instytut św. Brata Alberta
        a nie na prywatne konto. Mi nie chodzi o sprawdzenie wiarygodnosci, bo w to nie watpie i nie podwazam w zaden sposob. Mnie tylko przeraza taka straszna niefrasobliwosc (zeby nie powiedziec głupota) ludzi.
        • missmiriam1 Re: Dom Mai 27.06.11, 14:43
          Też nie chodzi mi o sprawdzenie wiarygodności, ale o to, że kolejny raz pojawia się znaleziony przypadkiem w necie link.
          • moleslaw Re: Dom Mai 28.06.11, 08:51
            Przyznaję że sytuację znam tylko z tego linku, bardzo mnie poruszyła pewnie dlatego że sama jetem w błędnym kole. Dziecko nie dostało się do żłobka więc poszłam na wych. i niestety nawet dorywczej pracy z dzieckiem na plecach znależć nie mogę.Sama nie jestem w stanie Mai i jej mamie pomóc więc pomyślałam o was.
            • moleslaw Re: Dom Mai 28.06.11, 08:54
              Poza tym doskonale znam to uczucie kiedy nie płaci się czynszu by było na jedzenie, a już inf. o sprzedanych rolkach kompletnie mnie rozbiła. Stąd umieszczenie tu linku, może zbyt pochopne, a może jednak ktoś jej pomoże. Ja nie mówię że finansowo ale np. dając pracę biorąc pod uwagę oczywiście fakt posiadania dzidziusia.
              • aqua696 Re: Dom Mai 30.06.11, 00:40
                Od 4 lat rosnie zadluzenie, panir odzic w tym czasie 2 dzieci, po odchowaniu chlopaca, nie idzie do pracy, a malec do przedszkoal tylko kolejne dziecko.
                Jesli tata taki nieinteresujacy sie to nastapila wiatropylnosc??
                Mogla miec juz alimenty na 3 dzieci bo mala nie urodzila sie wczoraj, ale nie po co??
                Po co bylo od 4 lat braC NP. DODATEK MIESKZANIOWY??
                ludzie dobrej woli splaca, a potem okaze sie ze tata tez jest..i dobrze im, albo i 4 w drodze...za duzo tego.
                Pani zyje z zapomog latami, pewnie jako samotna matka.
                I sorrki ale nawet zbieranie przez organizacje do mnie nie rpzemawia, kiedy sa kolejne dzieci, pracy brak, a dodatkowo branie na litosc, jesli brat ma ADHD to matka powinna starac sie o zasilek pielegnacyjny...., a sprzedaz uzywanych rolek-tez czemu miala pomoc??
                Zakupowi mleka??
                I eksmisja im nie grodzi na bruk tylko do lokaLU SOCJALNEGO BO JEST MALUTKIE DZIECKO.....
                • moleslaw Re: Dom Mai 30.06.11, 04:49
                  Mała uwaga na ADHD nie dostaniesz zasiłku pielęgnacyjnego,choćbyś pękła wiem bo syn ma ADHD. Plus inną chorobę.
                  • aqua696 Re: Dom Mai 30.06.11, 10:19

DLA MNIE MOZESZ PEKLNAC JUZ znam sporo dzieci z samych ADHD majace orzeczenie...ale faktycznie sa z grupy dzieci z silnym ADHD, a nie ze sa ruchliwe i dal czesci to juz ADHD.
                    Wiec prosze nie pisz jesli tobie raz odmowiono i sie nie odwolalas, bo znam tez dzieci z MPDZ, cZY WADAMI GENETYCZNYMI KTORYM ODMOWIONO DLA ZASADY NA PIERWSZEJ KOMISJI.
                    JA ZNALAZLA PO NUMERZE KONTA
                    Mi to dziwinie pachnie
    • lorek08 Re: Dom Mai 30.06.11, 08:34
      maleficarum.cba.pl/index.php/2011/06/fundacja-braci-sw-brata-alberta-ostrzegamy/
      Nie wiem czy to ta sama fundacja. Ale wklejam wam żebyście oceniły
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka