ziuz
03.02.12, 21:50
Pani Joanna wychowuje samotnie 2 chlopcow. Obaj maja autyzm. Wszystko znajdziecie na stronie:
autyzmpiotrmateusz.pl
Przeprowadzila sie dla nich z pn-wch. Polski na Slask, bo na Slasku obiecano jej przedszkole integracyjne. Zyje z zasilkow. Straszy chlopiec chodzi dzieki jej uporowi i walce do skzoly integracyjnej (a nie specjalnej), mlodszy - do przedszkola
Nie znam ich osobiscie. Ale oglosilam sprawe na forum mam sierpniowych (bo sama do nich naleze), jedna z nas mieszka wlasnie w Wodzislawiu. Spotkala sie z pania Joanna i przekazala jej ubrania dla chlopcow.
Kupilam im trampoline od cwiczen, kontaktowalam sie z pania psycholog z Pszczyny, ktora badala starszego chlopca 2 lata temu. Potwierdzila ich trudna sytuacje oraz jej ogromne zaangazowanie i poswiecenie dla nich. Zorganizowalam im ponowna diagnoze wlasnie u tej pani psycholog. Okazalo sie, ze dzieki pracy mamy starszy - Piotrek - zrobil pstep. Mateusz byl badany po raz pierwszy.
Potrzebuja oczywiscie kasy. Ale tez
- specjalnych produktow spozywczych - chlopcy z racji choroby sa alergikami - jedza produkty bezmleczne, bezglutenowe, jesli mama ma pieniadze, to kupuje od czasu doc zasu sok noni
- ubran - ich rozmiary obecnie to:
Piotrek - 134
Mateusz - 120.
Wiec pewnie przydadza sie wieksze ubrania.
Pani Joanna nie wie, ze tu napisalam. Ja to wszystko peszy i trudno jej prosic.
Adres jest dostepny na stronie. Jesli potrzebujecie jakichs informacji, piszcie do mnie lub do niej bezposrednio.