Dodaj do ulubionych

Pomoc da rodziny wielodziietnej

22.11.12, 08:50
Sytacja rodziny :
Małżeństwo wielodzietne będące w separacjij jednak mieszkające razem. Matka w chwili obecnej pobiera zasiłki rodzinne w kwocie 650 zł oraz 400 zł z tytułu urlopu wychowawczego. Mąż uległ wypadkowi. Wymaga opieki. Mąż ma rente 450 zł która w jego stanie nie starcza na zbyt wiele.Mąż nie słyszy.

Posiadam wszystkie dokumenty potwierdzające sytuację, oraz dzwonilam do MOPSU w celu zweryikowania tej rodziny (rodzinę tą podeslala mi znajoma). Wszystkie informacje Pracownik Socjany potwierdzil włącznie z informacją o fatalnych warunkach mieszkaniowych jak i o rozbudowie gornej czesci domu za pieniądze otrzymane z odszkodowania za wypadek w celu porawienia warunkow mieszkaniowych.

Dzieci
1. Adrian lat 15
2. Nikola lat 9
3. Maksymilian lat 5
4. Sandra lat trzy
5. Wiktoria 5 miesięcy

Z rozmowy z mamą wiem, iż najardziej potrzebuje pieluszek do 9 kg, ubranek na najmłodsze dzieci tj na Sandrę i Wiktorię.

Sandra nosi rozmiar 110-116
Wiktoria od 6-12 miesięcy

W razie pytań piszcie
Obserwuj wątek
    • nioma Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 22.11.12, 09:14
      wszystkie informacje mozesz potwierdzic na pismie i przeslac do Bj?
      mozesz przeslac zgode rodziny na organizowanie dla nich pomocy?

od kiedy malzenstwo jest w sepracji? chyba dopiero co skoro dziecko najmlodsze takie malutkie?
      • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 22.11.12, 09:16
        Tak mam scany wszystkich dokumentów bo dzieci zostały zgłoszone do Gwiazdki 2012. Jeszcze raz wysyłac dokumenty ?
    • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 22.11.12, 09:43
      Dokumenty wyslalam
    • marlenka85_k Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 22.11.12, 11:07
      witam,
      jeśli wszystko bedzie ok to będę miała rzeczy dla Wiktorii smile
      pozdrawiam
    • mond33 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 22.11.12, 11:45
      Cześć,
      może sama nie mam za wiele, nie mogę wysłać pieniędzy czy też zrobić za nie zakupów ale chętnie oddam ubranka za małe już na synka (tu są widzę dziewczynki ale bluzki nie są typowo chłopięce więc na pewno się przydadzą). Oddam również kocyki, parę zabawek, książeczki, szlafroczek dla malutkiej.
      Czekam na potwierdzenie sytuacji.
    • bj32 Mam część dokumentów. 22.11.12, 12:25
      Rodzinny z przyległościami z dwóch ostatnich lat - czekamy jeszcze na kwit tegoroczny, ale Trixii potwierdza. I jest renta, czekamy tylko na uzupełniającą decyzję.
      • trixii Re: Mam część dokumentów. 22.11.12, 21:05
        Decyzja dot. renty wysłana
        • bj32 Mam część dokumentów. 22.11.12, 22:14
          Zgadza się. I zgoda zainteresowanej. Jak coś jeszcze będzie - dam znać.
    • sabka22 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 22.11.12, 13:26
      Czy rozmiar trzylatki to 110/116 na pewno?mam ciuchy po mojej Julce ale ona ma aktualnie 5 lat i nosi 110/116.
      Ja mam na 98/104,może wymiary małej?
      • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 22.11.12, 14:19
        Ja też mam 5 latkę i też nosi 110/116 Ale z teco co mowila to dzieciaki są dosć duże jak na swoj wiek.
    • mond33 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 22.11.12, 13:49
      Mogę jeszcze wysłać parę ubrań dla Nikoli po swojej 10-latce jeśli rozmiary 146-152 będą dobre i jeśli istnieje taka potrzeba. Znajdzie się na dziewczynkę kurtka zimowa z kapturem, bluzy sportowe, spodnie 3/4, komplet szalik, czapka, rękawiczki oraz tenisówki (prawie nowe rozm. 32). Nie mniej proszę wcześniej o odpowiedź czy takie rzeczy się przydadzą.
      • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 22.11.12, 14:16
        Witam jeżeli chodzi o Nikole to ma teraz 138 wzrostu więc byłby dobre.
        • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 22.11.12, 22:36
          Ok to teraz w jednym wątku zeby jasno,

Rodzina najbardziej potrzebuje
          1. Wiktoria 5 miesięcy tutaj prośba chyba największa. Dziecko generalnie potrzebuje wszystkiego wiec kazde wsparcie jest bardzo mile widzane (ubranka dla dziecka do 6-12 miesięcy, ciepły koc, pieluchy, kaszki, i mleko modyfikowane obojętnie jakie mała w tej chwili pije mleko rozpuszczalne.
          2. Sandrusia 3 latka - Potrzebne ubranka na wzrost 120 cm (mała strasznie duża to jest chyba rozmiar 116? i najważniejsze mała nie ma butów tutaj poproszę mamę o sprostowanie bo z informacji jakie pozyskałam mała ma rozmiar buta 28.
          3. Maksymilian lat 5 - ten sam problem brak ubranek mały nosi rozmiar 134 a rozmiar butów których również nie ma to 32
          4. Nikola lat 9 - ma 140 cm wzrostu i 34 rozmiar buta
          5. Adrian lat 15 172 cm wzrostu 43 rozmiar buta

Co do rodziny potrzebują jeszcze ręczników i pościeli jak by ktos miał na zbyciu.

Więcej info na prv
          • marlenka85_k Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 09:50
            albo Sandra nie ma trzech lat albo ma inne rozmiary bo jakoś nie mogę w to uwierzyć .. to są rozmiary chyba dla 7-latki ...
            tak samo Maksymilian .. mój brat ma 10 lat i nosi taki rozmiar ...
            czy Ty nie możesz sprawdzić tego osobiście ?? bo szkoda też żeby dzieci dostały ubrania, które nie będą pasowały ...
            • bj32 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 11:07
              Nie może tego sprawdzić osobiście. 12 letni kolega mojej córki nosi ten sam rozmiar, co mój zdecydowanie pełnoletni od dawna mąż. Ja chodzę w kurtce, którą wysępiłam od kumpla - strażaka, bo jest całe 5 cm [czyli 165 cm] wyższy ode mnie i całe 5 kilo cięższy. Mój kolega kierowca MPK w wieku podobnym co strażak, może z 5 lat starszy - ma ponad dwa metry. Ja wiem, ze te 5 lat to dużo, ale nie w tym wieku. A tego kierowcy córka jest 3 miesiące starsza od mojej i o głowę wyższa ode mnie. Moja ma 11 lat i ma jakieś 140 cm.
              Ciekawe zatem, kto tu do kogo nie pasuje i w którym miejscu zełgałam.
              Marlena: dzieci są różne, siatki centylowe to statystyka, a statystycznie pies z panem na spacerze mają po trzy nogi.
              A jak ubrania będą o dwa rozmiary za duże to i tak dziewczynka do nich dorośnie, prawda?
              • sabka22 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 11:53
                Jest duża i pulchna,widziałam zdjęcie,wymiary raczej faktycznie się zgadzają.
            • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 16:57
              Wszystkie dane które podałam są danymi podanymi w cm. Jeżeli chodzi o Sandrę to patrząc na aktualne zdjęcie dzieciaków wygląda ona jak moja 5 letnia córka któa nosi rozmiar 116 (Sandra jest z czerwca więc ma 3 i pół roku). Mama mówiła, że kupuje ciuszki na wage i specjalnie z małym zapasem. Co do Maxymiliana jest ze stycznia 2007 więc w styczniy skończy lat 6. Rozmiar 134 nosi moja chrześniaczka która ma 7 lat i nie należy do wysokich.
              • krolikowa_mama Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 18:52
                Mogę przesłać ciepły kocyk oraz kilka ubranek dla 3latki(zaraz przejrzę i napiszę co dokładnie). Jest jej potrzebna kurtka? Jaki rozmiar buta?
                • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 19:19
                  Z tego co mama mi napisała to mała pilnie potrzebuje butów dla 3,5 latki rozmiar 28 oraz kurtka. W razie wysyłki paczki bardzo proszę o przesłanie mi na maila co poszlo zebym mogla sobie spisac bo bez sensu jest by kilka osob wyslalo kurtki np dla jednego dziecka. Jest wiele dzieci potrzebujących przecież. Więc jak np pojdzie kurtka na dziewczynki to nastepna dla tego samego dziecka nie będzie potrzebna.

• sabka22 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 19:32
                    To ja piszę co naszykowałam do wysłania na poniedziałek:

Dla Sandry:

2 pary rajstop,ciepły sweterek,bluza polarowa,spodnie sztruksowe,3 bluzki na kr.rękaw,ciepła tunika z dł.rękawem,spódniczka,2 bluzki z dł.rękawem,czapka polarowa +szalik.

Dla najmłodszej dziewczynki:
                    3 bluzy ciepłe,bluzka z dł.rękawe,2 pary spodenek takich do spania,body z dł.rękawem,lalka edukacyjna.

dokładam też dwie czapki chłopięce.

W weekend pewnie coś dojdzie to dopiszę.
                  • krolikowa_mama Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 19:36
                    Niestety butów w takim rozmiarze nie mam, ale przygotowałam:
                    jedną cieplejszą kurtkę, drugą bardziej wiosenno-jesienną, 3 ciepłe bluzy, 3pary spodni, kocyk - mogę jeszcze dołożyć kilka bluzek, kilka par majtek i skarpetek jeśli potrzeba.
                    Proszę o adres potrzebującej na pw lub pocztę.
                    • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 20:41
                      Wiem też co prawda Matka dzieci już nie myśli o sobie ale nie ma kurtki wzrost 159 cm szczupła może ktoś ma cos co mu leży w szafie.
                      • krolikowa_mama Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 20:54
                        Mam czarną, zimową rozmiar S, mogę dołożyć. Znalazłam jeszcze dla 3latki: kapcie 28, rękawiczki, czapkę, 7par skarpet, 5 par majtek, 3 bluzki z krótkim rękawkiem, + to co wcześniej napisałam. A coś jeszcze mama potrzebuje? Mogę oddać trochę rzeczy r S, bo na mnie już za małe.... Napisz czy coś z tego co napisałam niepotrzebne oraz co jeszcze mama potrzebuje.
                        Chyba muszę jakiś karton znaleźć, bo inaczej tego nie wyślę...
                      • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 10:06
                        Po przeczytaniu wszystkich maili i uporządkowaniu wychodzi na to że jeżeli chodzi o sandrę (3,5 latkę rozm,iar 116) generalnie mamy już bardzo dużo. Jeżeli ktoś by miał zbędna podkoszulki, rajstopki, ew. spodnie dresowe, dres getry jakąś sukienusie oraz bluzki i co najważniejsze buty na zime roz. 28. Innych ubranek biorąc pod uwage już zgłoszone dla sandry już nie potrzeba. Tutaj ew. Jezeli już to pare ubranek o rozmiar wiekszych.

Co do innych dzieci mamy bardzo mało. Skrzetnie notuję wszysto żeby też nie przesadzić z pomocą i nie zasypać tej rodziny rzeczami w których i tak nie ponoszą.
                        • bj32 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 11:54
                          Napisz też, proszę, żeby Chomiczka wrzuciła w tabelkę. Zalinkuje się w wątku i będzie łatwiejsmile
                          • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 12:56
                            Wieczorkiem postaram się skontaktować narazie wpisuje to w exelu bo dla Sandry się troszkę nazbierało.
              • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 15:53
                Zupełne mi wyleciało z głowy. Mała Sandra chodzi do przedszkola w lutym na bal przebierańców jak by komuś zalegało jakieś przebranie mała by była wniebowzięta.
                • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 15:54
                  Zupełne mi wyleciało z głowy. Mała Sandra chodzi do przedszkola w lutym na bal przebierańców jak by komuś zalegało jakieś przebranie mała by była wniebowzięta.
          • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 26.11.12, 00:00
            To może ja podsumuję co mamy a czego nie żeby potem nie było

Jeżeli chodzi o najmłodszą dziewczynkę : generalnie mamy zadeklarowane kilka sztuk ubranek (bodajże 6 szt) i kombinezon oraz jakieś zabawki i butelki. Więc tutaj generalnie nadal potrzeba ubranek (body, spiochy itd.) oraz pieluch, mleka modyfikowanego, kaszek, ręcznika.

Co do Sandtry to mamy zadeklarowane wszystko co mogła by potrzebować mała dziewczynka do ubrania procz butów zimowych rozmiar 28 co jest bardzo pilne. Ponadto kilka podkoszulek i bluzek z dlugim rękawem jeszcze by można było.

Dalej mamy Maxa i tu jest problem do tej pory nikt a nikt się nie zadeklarował (w sensie nie wyslal mi informacji na maila) co prawda bylo coś na forum ale deklarcji ani prozby o odres nie odebralam. Max ma 134 cm wzrostu (myślę że ubranka na 128 na teraz też by były dobre, ale docelowo to juz 134 których też nie ma to 32.

Nikola potrzebne buty zimowe rozmiar 34 oraz ubrania wszelkiego typu procz kurtki która już mamy zadeklarowaną oraz bluz bo zadeklarowane są 3 więc starczy.

No i najstaszy chłopiec - brak jakichkolwiek deklaracji. Nastolatek ma 15 lat wzrost 172 cm.

Matka dzieci - Potrzebne buty rozmiar 39 oraz ubrania bez kurtki ktora już jest zadeklarowana.

Cała rodzina potrzebuje ręczników i pościeli tego też nie mamy zgloszonego
    • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 23.11.12, 21:16
      Z tego co mama mówiła kurtkę, buty rozm 39 ewentualnie jakiś swetr i spodnie na 159cm.

Z tych rzeczy co wyspiałaś dodatkowo generalnie wszystko się przyda ponieważ skarpetek, majteczek kapci wcześniej nikt nie zgłaszał.
      • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 13:09
        Dla Sandry już potrzebne generalnie tylko buty rozmiar 28 na zimę (dziewczynka chodzi w adidaskach) oraz dres lub spodnie dresowe do przedszkola ew. rajstopki.

Dla mamy też już mamy dużo więc ew. jakiś sweterek lub buty 39 no i jak wcześniej pisałam pościel, ręczniki, prześcieradła

Dla najmłodszej też zgłoszono parę ubranek ale jeżeli chodzi o nią to potrzebny są ogromne.

Dla reszty dzeci tj. Maxa, Nicoli. Adiana póki co nikt się nie zgłosił

• mawitka Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 13:59
      W przyszłym tygodniu wyślę dwa niemowlęce ręczniki, trochę ubranek i grzechotek dla najmłodszej. Prześlij proszę adres na prv.
      Mam też kombinezon na 9-12mcy. Tylko jest on w kolorze granatowym i już jedna mama tutaj nie reflektowała, bo zbyt chłopięcy. Jeżeli to nie przeszkadza i nie masz jeszcze kombinezonu to dołoże do paczki.
      • sabka22 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 14:56
        Ja mam czerwony kombinezon ale waśnie większy rozmiar,jeśli może być to także dołożę.
        • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 15:07
          a jaki to rozmiar?
          • mojerobaczki trixii 24.11.12, 15:24
            Gdyby ktoś pokrył koszt wysyłki mogła bym wysłać dla chłopca: kurtke wiatrówke, kilka bluzek bawełnianych dł. rekaw, buty typu adidaski rozm 32 na teraz.Może bym coś jeszcze znalazła musze zrobić przegląd szafki.
            • mojerobaczki i ... 24.11.12, 15:25
              jeszcze dla najmlodszej bym coś dorzucila , skarpeteczki jakies rajtuzki, i co bym tam jeszcze znalazla.
            • monikaob2 Re: trixii 24.11.12, 15:57
              mogę pokryć koszty wysyłki. proszę o kontakt na @
    • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 17:01
      Na Maxa to myślę, że rozmiar 128 też by był dobry na teraz.
      • mond33 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 18:09
        Przepraszam, ja wchodzę co któryś dzień, bo przy moich dzieciakach i pracy ciężko o codzienne surfowanie po neciewink Ja jestem w trakcie przygotowywania paczki na tzw. raty z w/w powodusmile Ofiarowałam się wstępnie co do 2 dziewczynek ale widzę, że Sandra już ma wszystko prócz spodenek dresowych i getrów- zatem deklaruję się, że wyślę dla Sandry i spodenki dresowe i getry.

Dla Nikoli, bo widzę, że duża dziewczynka- tak jak pisałam wcześniej:
        - spodnie ciepłe 3/4 (można z nich też robić rybaczki)
        - kurtka zimowa
        - 3 bluzy sportowe (na ekspres)
        - spódnica jeansowa
        - jeansy
        - bluzka biała na różne akademie do szkoły
        - sweterek
        - 2 podkoszulki
        - 3 bluzki z krótkim rękawem
        - 3 bluzki z długim rękawem
        - skarpety, rajstopy

Być może coś mi po drodze wpadnie jeszcze w rękę, bo wszystkiego nie przejrzałam. Nie wysyłam zadeklarowanych trampek, bo widzę po podanym rozmiarze, że za małe będą.

Dodatkowo- 4 książeczki dla młodszych dzieciaków, zabawka dla Wiktorii, puzzle.

Proszę o cierpliwość czasową. Paczkę na pewno wyślę w następnym tygodniu, tyle, że może być dopiero ok. czwartku, piątku.

Poproszę też o adres pod jaki mam ją wysłać na priv.
    • marzenam32 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 24.11.12, 19:12
      Chciałbym pomóc , mam 11 latkę w domu , może znalazłabym ubranka dla Nikoli po mojej córce , jutro zrobię przegląd co najbradziej dla niej potrzeba? Mam również pytanie dla emam , które były wstanie pokryć koszta wysyłki ?
      • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 26.11.12, 00:03
        To może ja podsumuję co mamy a czego nie żeby potem nie było

Jeżeli chodzi o najmłodszą dziewczynkę : generalnie mamy zadeklarowane kilka sztuk ubranek (bodajże 6 szt) i kombinezon oraz jakieś zabawki i butelki. Więc tutaj generalnie nadal potrzeba ubranek (body, spiochy itd.) oraz pieluch, mleka modyfikowanego, kaszek, ręcznika.

Co do Sandtry to mamy zadeklarowane wszystko co mogła by potrzebować mała dziewczynka do ubrania procz butów zimowych rozmiar 28 co jest bardzo pilne. Ponadto kilka podkoszulek i bluzek z dlugim rękawem jeszcze by można było.

Dalej mamy Maxa i tu jest problem do tej pory nikt a nikt się nie zadeklarował (w sensie nie wyslal mi informacji na maila) co prawda bylo coś na forum ale deklarcji ani prozby o odres nie odebralam. Max ma 134 cm wzrostu (myślę że ubranka na 128 na teraz też by były dobre, ale docelowo to juz 134 których też nie ma to 32.

Nikola potrzebne buty zimowe rozmiar 34 oraz ubrania wszelkiego typu procz kurtki która już mamy zadeklarowaną oraz bluz bo zadeklarowane są 3 więc starczy.

No i najstaszy chłopiec - brak jakichkolwiek deklaracji. Nastolatek ma 15 lat wzrost 172 cm.

Matka dzieci - Potrzebne buty rozmiar 39 oraz ubrania bez kurtki ktora już jest zadeklarowana.

Cała rodzina potrzebuje ręczników i pościeli tego też nie mamy zgloszonego
        • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 26.11.12, 21:17
          Dziewczyny jeżeli któraś z was wysłała już paczkuszkę proszę dajcie znać.
        • pitahaya1 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 26.11.12, 21:52
          trixii napisała:

>
          > No i najstaszy chłopiec - brak jakichkolwiek deklaracji. Nastolatek ma 15 lat w
          > zrost 172 cm.
          >

Bo to kawał chłopasmile
          Podaj może wymiary i co jest potrzebne. Nie obiecuję, bo mój chyba w tym samym rozmiarze ale przejrzę szafę. Tylko co jest potrzebne?

>
          > Cała rodzina potrzebuje ręczników i pościeli tego też nie mamy zgloszonego

Pościel jaka? Jaki wymiar?

• doti111 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 26.11.12, 23:13
            Z pościeli mam na koldrę 5 szt. używana ale w b.dobrym stanie i ładna. Mam spodnie jeans nowe , bluzę na suwak, nowa marynarkę, bolerko, 2 spódniczki, getry, spodnie jeans,2 bluzki długi i kilka na krótki rękaw. Dla dziewczynek mogę lalki wysłać, puzle.
            coś jeszcze znajdę, to napiszę. Jednak mogę, to wysłać dopiero w nastepnym tygodniu.
            Poproszę o adres. Jak już wyslę, to napiszę.
            • doti111 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 26.11.12, 23:59
              Te ubrania mam dla najstarszej dziewczynki na rozmiar 140.
          • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 26.11.12, 23:38
            Chłopiec nosi rozmiar M i L jest szczupły i wysoki. Potrzebuje kurtki, bluzy, koszulek i butów.

Co do pościeli wszystkie kołdry mają rozmiar 120/200 z tym że tutaj jest nie ważne jaki rozmiar pościeli matka zadeklarowała ze sobie ręcznie to obrobi byle byla by tylko posciel.
            • doti111 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 26.11.12, 23:57
              Może uda mi sie wiecej tej pościeli wysłac niż 5 szt., a czy na dziecięce koldry jest potrzebna, bo też mam. Żal mi tego najstarszego chłopca. Zajrzę w tygodniu do sklepów z używanymi ubraniami i może uda mi się coś dla niego znależć. Oczywiście takie ubrania aby nie wstydził sie w nich chodzić - takie mlodzieżowe. Jak coś uda mi się znaleźć, to dam znać co mam dla niego.
              • doti111 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 27.11.12, 00:02
                Te ubrania, o których pisałam wyżej dla dziewczynki, to dla tej najstarszej dziewczynki mam na rozmiar 140. Zapomniałam o tym dopisac.
            • pitahaya1 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 27.11.12, 09:59
              Trixii, rozmiar M i L nic tak naprawdę nie mówi.
              Mój syn jest dość wysoki ale bardzo szczupły, spodnie nosi W30L33 a i tam na nim wiszą.
              Masz możliwość zmierzenia: pas, nogawka od pasa, rękaw od wewnątrz, klatka piersiowa, długość bluzki od ramienia mierząc?
              Jaki rozmiar buta? Zimowe?

Tylko znów...mój nosi od 42 do 46, zależy od fasonu butów. Szerokie w palcach nosi 42-43, wąskie z przodu musi mieć 45-46.
              Ale załóżmy, że standardowe, czyli długość wkładki jest potrzebna.
              • mond33 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 27.11.12, 10:39
                Ja oczywiście dam znać jak wyślę paczkę, bo już rozmawiałyśmy, że wyślę to co zadeklarowałam tylko prosiłam o czas i troszkę cierpliwościwink Paczkę mam prawie gotową, czekam na mały zastrzyk gotówki, bym mogła opłacić wysyłkę. Przybliżony czas wysłania- czwartek, piątek. Pozdrawiamsmile
                • justyna23071987 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 27.11.12, 13:20
                  Witam, jestem tu nowa ale także chciałabym jakos pomóc. Mam prawie dwuletniego syna i choć nie mamy najlepszych warunków to możemy coś równiez przesłać. Jakieś ubranka, kocyki, kaszki, mleko, butelki (nowe). Proszę o informację co jeszcze ta rodzina potrzebuje i jak mogę pomóc?
                  • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 27.11.12, 14:41
                    Wysłałam ci maila.
                    • sabka22 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 27.11.12, 18:40
                      U mnie paczka tez gotowa tylko wyjść z domu muszę lub zorganizować kogoś kto mi wyśle paczkę bo synek mi się rozchorował..dam znać jak wyślę.
                      • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 27.11.12, 20:38
                        podaje dokladne namiary na Adriana (15 latka)

ROZMIARY ADRIANA-(PAS-86 cm,klatka piersiowa-93 cm,długość ręki-85 cm,długość nogi-88 cm ,rozmiar wkłatki do buta-42 cm a wzrostu ma 173cm.
                        • mond33 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 28.11.12, 15:25
                          Hej,
                          melduję, że właśnie wysłałam chłopa z paką na pocztę więc dziś zostanie nadana. Większość wysłanych rzeczy jest dość uniwersalna w kolorach i rozmiarach więc być może skorzysta też 5-letni chłopiec. Głównie duże rozmiary od 134 po 146 i 152 więc rozmiarowo najbardziej dla Nikoli aczkolwiek, wiemy, że rozmiar rozmiarowi nie równy.W paczce znajdują się następujące rzeczy:

-czapka+szalik+rękawiczki
                          -ciepłe lacie po domu rozm. 33/34
                          -białe rajstopy, 2 pary spodni dresowych, skarpetki z bieżnikiem, getry dla 3-latki
                          -kurtka zimowa dla 9-latki
                          -4 koszulki na ramiączka
                          -2 śliniaki, 2 zabawki dla Wiktorii lub Sandry
                          -biała bluzka na akademię do szkoły + granatowa spódnica
                          -biała podkoszulka na gimnastykę do szkoły
                          -spodnie jeansowe (rybaczki)
                          -spodnie materiałowe (rybaczki)
                          -kostium kąpielowy, nie wiem jaki rozmiar, będzie albo dla nikoli albo dla Sandry
                          -koszulki z krótkim rękawkiem- 8 sztuk w różnych kolorach, być może skorzysta również pięciolatek
                          -grube, zimowe rajtuzy 146-152
                          -2 ciepłe golfy
                          -spódnica jeansowa
                          -5 książeczek dla młodszych dzieciaków
                          -bluzeczka koszulowa
                          -7 par getrów grubych i cienkich w różnych rozmiarach (niektóre dla 9-latki, niektóre dla 3-latki) typu legginsy lub do spódniczek, od długich do 3/4
                          -10 bluzek w długim rękawem, w tym 1 większa dla mamy
                          - 3 bluzy na ekspres, w tym jedna dla 5-latka
                          - bluza/sweter na ekspres
                          - szlafrok rozm. uniwersalny, na oko dla 3-6 latka

Przesyłam też dla całej rodziny pozdrowienia ode mnie i mojej rodzinysmile Córka naciska, by wycałować wszystkie dzieciakiwink
                          • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 29.11.12, 08:58
                            Dzieki. Już uzupełniłam w tabelce. Skoro już piszę ...Ubranka dla Msxymiliana, Adriana i Wiktorii (głównie śpioszki, pajacyki, body) nadal potrzebne, pościel ręczniki ,wyżywienie dla najmłodszej (kaszki, mleko), pieluchy również.
                            • maltry Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 29.11.12, 10:43
                              Trixii - pisałam do Ciebie na gazetowego, nic nie dostałaś? Bo nie mam odpowiedzi
                              • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 29.11.12, 12:39

Hey

Nie nic nie dostalam ,,
                                • trixii Re: Enoma 29.11.12, 12:40
                                  Serdecznie podziekowania dla Enomy od całej rodziny. Pani Magda chciałaby osobiscie podziękować jednak nie posiadamy numer telefonu. Tak czy siak paczka doszła i cała rodzina jest bardzo wdzięczna !
      • pysia_35 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 29.11.12, 17:25
        ja mogę pokryć koszty wysyłki. prośba o podanie maila to się skontaktuję.
    • sabka22 wysłane. 29.11.12, 17:06
      Dziś tato wziął paczkę do wysłania,spakowałam:

Sandra:2p rajstop,szalik,czapka,tunika z dł rękawem,sweter,polar,2 bluzki z dł rękawem,spodnie sztruksy,2 bluzki z krótkim rękawem,spodnie dresowe,skarpety.

Dla najmłodszej:3 bluzy,body z dł rękawem,bluzeczka z dł rękawem,2 pary spodenek do spania,ciepła piżamka,pajacyk,skarpety,rajstopki,sukienka/tunika sztruksowa,lalka edukacyjna,gryzak na owoce,butelka do picia,18 szt pieluszek jednorazowych.

Do tego dwie czapki dla chłopca i 4 książeczki.
    • monis.poznan Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 30.11.12, 01:31
      Mam brązowe kozaczki, zapinane na suwak, ale rozm.32, więc mogą być za duże na Sandrę. Jeśli jednak przez weekend nie zgłosi się nikt z rozm.30, wyślę je i najwyżej będą na grubszą skarpetę-nie są przesadnie ocieplone, więc powinno być ok.
      Podaj mi proszę adres do wysyłki.

Pozdrawiam
      Monika
      • sabka22 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 30.11.12, 07:56
        Sandra ma rozmiar 28 z tego co wyczytałam,32 raczej będą dużo za duże.
        • mawitka Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 30.11.12, 08:33
          wczoraj wysłałam paczkę z kozakami 28 dla Sandry.
          pozdrawiam smile
        • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 30.11.12, 08:41
          Hey

Dokładnie Sandra nosi rozmiar 28 a buty dla niej zostały już wczoraj wysłane. Nadal potrzebne buty rozmiar 32 chłopięce zimowe oraz 34 dziewczęce zimowe. No i oczywiście ubranka dla Maxa i Adriana oraz mamy, ubranka niemowlęce ale takie 9-12, 12-18 oraz żywność, pampersy, środki do pielęgnacji niemowląt.

Poza tym nie wiem co się dzieje z deklaracja ubranek dla Sandry w sumie dwie osoby się zglosily jedna paczka poszła a z druga nie wiem co sie dzieje a tam miala być kurtka ;/
          • pysia_35 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 01.12.12, 22:44
            ubrań po moim synku ( 3 lata) już nie posiadam ( przekazuje znajomym i rodzinie na bieżąco), ale chętnie kupie i przygotuję paczkę z pieluchami, jakimiś kaszkami, książeczkami dla dzieci. Ewentualnie proszę o info co poza ciuchami najbardziej potrzebne dla dzieci. Mam też troche odzieży damskiej - roz-38-40. Moge dopakować dla mamy ( co konkretnie potrzebne i jaki rozmiar) dzieci. Proszę o adres do wysyłki i info jak odebrać gazetowego maila lub na jakija mam sie zgłosić podając swój prywatny- w następny weekend mogę sie tym zająć i napisze co wysyłam.
          • pysia_35 Re: do trixii 01.12.12, 23:38
            wysłałam maila na gazetowego, prośba o kontakt.
    • mond33 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 01.12.12, 11:23
      Cześćsmile

Rozmawiałam z mamą dzieciaków. Osoba przesympatyczna, ciepła, pełna serca. Jestem szczęśliwa, że mogłam pomócsmile

Pozdrawiam.
    • lorek08 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 01.12.12, 16:22
      Napisz co jest teraz konkretnie potrzebne dla najmłodszego dziecka z ubranek.
      I w jakiej ilości.
      Oraz na priv adres.

• ewa-mamazosi Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 02.12.12, 20:45
        • ewa-mamazosi Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 02.12.12, 21:00
          witam mam trochę ubranek dla najmłodszej dziewczynki ( spodenki, bluzeczki, legginsy, dresy rozm 74 ale niebieskie po moim synku, skarpetki, body).
          Mam też 5 par spodni( w tym spodnie dresowe 2 pary) dla 3 letniej dziewczynki, ale obawiam się, że mogą być za małe na metkach 3-5 lat( rozm 104- 110), mam też większe dżinsy, spódniczkę (obwód w pasie 52 cm), polar na 3-4 latka.
          Dla mamy znalazłabym sweter, jakąś bluzę dresową. (proszę o rozmiar mamy)
          Dla pana sweter rozm XL.
          na pewno do paczki dorzucę pieluchy, kaszki, mleko (mój syn pije bebiko 2r może być?), jakieś słodycze dla dzieci na mikołaja, książeczki, kolorowanki.
          Znajdę ręczniki, może prześcieradło. Może rodzina potrzebuje coś z żywności, albo drobnej chemii. Proszę o kontakt na meila gazetowego.
    • ewa-mamazosi Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 02.12.12, 21:09
      mam również kurtkę zimową damską rozmiar XL i płaszcz jesienno-zimowy( ja w nich chodziłam w trakcie 2 ciąż - moje dzieci zimowe, rok po roku). Chętnie dorzucę do paczki, przy czym w kurtce trzeba naprawić zamek, jeżeli mama byłaby zainteresowana to zamek naprawię.
    • trixii Re: wysłałam 03.12.12, 10:15
      Dziewczyny jesteście Boskie!

Co do Wiktorii
      Mam jeszcze deklaracje co do ubranek dla Wiki więc nie ma potrzeby szukania większej ilości ciuszków, no chyba że już większe rozmiary typu 12-18m ponadto jeżeli ktoś ma buciki niemowlęce lub śpiworek ciepły no i oczywiście pampersy i żywność - nadal potrzebne.

Jeżeli w najbliższym czasie nie złapię kontakt z jedną osobą będą chciała wrócić do sprawy Sandry czyli tej 3,5 rocznej dziewczynki ale jeszcze się wstrzymam.

Nadal potrzebne buty zimowe dla Nikoli i Maxymiliana. Ponadto ubrania dla Maxa i Adriana.
      Mam jeszcze taką informację, iż rodzinie piec przestał działać. Napawa będzie w grudniu z pieniążków otrzymanych z tyt, wyrównania rodzinnego a co za tym idzie święta będą bardzo ale to bardzo skromne. Jeżeli któraś z was która jeszcze nie wysłała paczki ma możliwość włożenia czegoś słodkiego dla dzieciaków pewnie by się ucieszyły.
      • pysia_35 Re: wysłałam 03.12.12, 10:36
        ja coś słodkiego włozę, ale moze coś z żywnosci poprostu potrzeba ? Co najbardziej ? Moze warto w takiej sytuacji dorzucić chociaż jakiś olej, makaron....
        • trixii Re: wysłałam 03.12.12, 11:22
          Rodzina napewno dostanie jakiś przydział na podstawową żywność z mopsu. Dlatego też pisałam głównie o żywności dla Wiktorii oraz słodyczach. Jeżeli jednak ktoś czuje taką potrzebę zawsze można wysłać coś bezpiecznego (w sensie nie rozleje się) z dłuższą datą ważności np. ryż, makaron, herbatę itd.
          • doti111 Re: wysłałam 03.12.12, 18:21
            Będę w tym tygodniu wysyłała paczkę. Więc coś słodkiego włożę. Napiszę też co wyślę i dla kogo.
    • marzenam32 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 04.12.12, 13:06
      Paczka z ubrankami dla Nicoli , została dziś wysłana .
      • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 04.12.12, 17:09
        Dziekuje za informacje oczywiscie dam znać jak paczka dojdzie.

Tym samym - dziewczyny nie szukajcie już nic dla Nikoli. Na chwilę obecną dziewczynka ma już wszystko co mogła by tylko chcieć do ubrania a częśc ubrań już jest w drodze do niej. Ewentualnie buty rozmiar 34 zimowe oraz takie do szkoły byłyby jeszcze potrzebne.

To samo tyczy się ubranek dla najmlodszej Wikorii. Częśc ubranek jest już w drodze do niej a częśc wyjdzie jutro lub do końca tygodnia. Także jeżeli wszystkie deklaracje wypalą też na obecną chwilę nic nie bedzie już potrzebne. No chyba że mleko modyfikowane, pieluszki, kaszki oraz ciepły spiworek.

Jeżeli chodzi o Sandrę cóż mogę powiedzieć - była deklaracja sporej paczki w tym kurtki zimowej itd. ale niestety nie mam kontaktu z tą osobą od okolo 2 tygodni ..Więc nie wiem co w tym przypadku robić czy czekać jeszcze czy wznowić poszukiwania ubranek dla Sandry. Przypominam mała nosi rozmiar 110/116.

Dla Maxa nie mam żadnych deklaracji. A co do Adriana mamy zimową kurtkę i wiem, że jakieś ubrania są w trakcie szykowania więc nic nie piszę.

pozdrawiam
    • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 04.12.12, 18:52
      Bardziej do spania bo tam zimno. Super no to buty dla Nikoli też już mamy smile
    • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 04.12.12, 19:54
      Ja też dzisiaj chodziłam po sklepach z używaną i normalną odzieżą chciałam kupic jakieś dresowe spodnie dla Maxa bo nie ma spodni ale nic nie znalazlam.
    • asia-maja1 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 04.12.12, 20:46
      witam. skad jest rodzina? mam troche ubranek fo oddania po mojej 20 miesiecznej corce..
      • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 04.12.12, 21:14
        Z okolic Łeby.
        • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 04.12.12, 21:54
          Zguba się znalazła. Odezwała się do mnie Pani która deklarowała paczuszkę dla Sandry. Więc ubranek dla niej póki co też już nie trzeba.

Zostaje Max i Adrian o ile oczywiście wszystkie zadeklarowane przesyłki wyjdą.

Pozdrawiam smile
          • pysia_35 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 05.12.12, 10:42
            aha, dla mamy dołożyłam jeszcze bluzkę bawełnianą z długim rekawem.
    • pysia_35 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 04.12.12, 22:07
      Kupiłam i najdalej do końca tygodnia wyślę: paczkę (64) pampersów rozm. do 10 kg, mleko bebiko2, paczkę kaszy mannej ( starszaki), kleik ryżowy, kleik kukurydziany ( kleiki od 6 mca ), 2 małe paczki cukierków, 4 czekolady, 2 mydełka bambino. Poproszę o adres do wysyłki na pocztę gazetową.
      • ewa-mamazosi Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 05.12.12, 10:52
        trixii rozumiem, że to co naszykowałam dla Sandry to już nie wysyłać (4 pary spodni w tym 2 dresowe, polar, jakieś koszulki z krótkim rękawem, spódniczka)? Jutro postaram się znaleźć coś dla Maxa -jakieś dresy. Jak uporam się z praniem to w piątek bym już paczkę wysłała.
        • ewa-mamazosi Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 05.12.12, 11:31
          wyczytałam też że dla małej tez jest dużo ubranek i teraz nie wiem czy wysyłać. Większość ubranek mam przygotowanych na teraz do noszenia jeżeli chodzi o rozmiar, dosłownie kilka z nich jest większych( na 12 miesięcy). Mam przygotowany koc, 4 pary spodni, 2 pary legginsów - większych, 2 bluzeczki z długim rękawem( jedna z nich większa), 3 bluzy ( w tym polarek), jakieś body. Poza tym mam pieluch rozmiar 4 (od 7do 18 kg), chusteczki nawilżone, 3 kaszki, 3 deserki (duże po 190 g), 3 zupki( też duże), mleko bebiko2.
          Do tego mam chemię i trochę żywności i słodyczy dla dzieci. Dla mamy sweter, bluzka z dzianiny, bezrękawnik ciepły dla taty ciepły sweter. Na dobra sprawę paczkę mogłabym wysłać nawet dzisiaj ale chce coś dla Maxa jeszcze kupić.
          • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 05.12.12, 13:49
            Hey !
            Dla witkroii fakt pisałam, że mamy komplet ale to włącznie z ubrankami od ciebie. Także jak nabardziej wysyłać . !
        • trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 05.12.12, 13:50
          Co do Sandy dam ci znać wieczorem jak przysiąde i ogarnę temat.
          • trixii Pa-trynka i Pitahaya 05.12.12, 17:40
            Melduję iż paczuszki doszły. Cała Rodzina jest wdzięczna z całego serca! Pitahaya kurtka na Adriana w sam raz smile
            • trixii Kurtka i buty dla Maxa potrzebne 05.12.12, 22:55
              Kurtka rozm. 134 i buty roz. 32 na zimę potrzebne.
    • lorek08 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 06.12.12, 16:51
      Przed chwilą wysłałam paczkę.
      • krolikowa_mama Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 06.12.12, 16:53
        Kurier dzisiaj o 15 zabrał paczkę smile oby dobrze się nosiły ubranka smile
    • doti111 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 06.12.12, 18:48
      Trixii aw tym tygodniu min. z rzeczami dla Nicoli, i jutro zamierzam to uczynić. Czy te rzeczy dla Nicoli, o których pisałam mam włożyć do paczki, czy są jeszcze potrzebne?
      • doti111 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 06.12.12, 19:45
        Miało być:
        Trixii w poprzednim tygodniu deklarowałam, iż w tym tygodniu wyślę rzeczy min. dla Nikolo. Piszesz, że dla Nikoli już nie trzeba. Czy mam włożyć do paczki rzeczy dla Nikoli, czy są jeszcze potrzebne?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka