Dodaj do ulubionych

Andzia i Ewa

06.12.12, 19:54
www.szlachetnapaczka.pl/artykuly/action,get,id,4536,t,rodzina-wielodzietna.html#comments

Jak to miło, ze mimo otrzymywanej na PE pomocy prosicie również obie na SzP...

Jak to szło, Anitko? Nie samymi słodyczami człowiek żyje? A o te koce, które chciałaś żebym ja poprosiła w Twoim imieniu, bo "mnie tu lepiej znają i mają do mnie zaufanie", już poprosiłaś?
Ale rozumiem, że laptop, o który prosiłaś na Oddam/ jest Ci już zbędny? Bo widzę, ze o najrozmaitszych porach dnia i nocy piszesz, nie wspominając o uporczywym zawracaniu mi głowy na mailu i fb opowieściami, o których Ci mówiłam, że nie chcę czytać?

Ewa, a jak z Twoim Asystentem rodziny z MOPS? Jest? A czy poinformowałaś swojego pracownika socjalnego, że otrzymujesz pomoc stąd i prosisz w wielu innych miejscach i to nie od dziś? Bo może jesteś bardziej zaradna, niż im się zdaje?

Drogie Panie - Anito, Ewo i inne, którym się zdaje, że są w stanie uprawiać tego rodzaju działalność - przebudźcie się! Net to wiocha, w której ludzie się znają. PE jest dość szeroko znane na innych portalach, a ja i wiele innych forumek również bywamy nie tylko tutaj i kontakty mamy wszędzie. W efekcie Wasze próby zyskiwania pomocy wszędzie - zarówno na innych portalach, jak i na mailu do prywatnych osób, fundacji, stowarzyszeń, firm - i tak docierają do mnie i wszędzie tam, gdzie prosicie i gdzie ktoś się tym przejmuje.
Zgadnijcie, kto wychodzi na idiotę, rojącego sobie "anonimowość w sieci".

Oczywiście wolno Wam prosić, gdzie Wam się podoba, ale w tym momencie ja będę o tym na PE informować, będę informować, że na najrozmaitszych portalach osoba taka czy inna prosi o pomoc i przypuszczalnie ją uzyskuje, o czym nie chwali się u nas, zatem nie wiadomo, ile dóbr już ma, a ile jej jeszcze potrzebnych. Bo to zwyczajnie nieetyczne.
Równie nieetyczne zresztą jest pisanie na innych portalach, na których ktoś Was zapytuje o pomoc uzyskaną na PE, że "pewnie Blanka wam coś powiedziała, to jej sprawka, ze pytacie, a ja z PE nic nie dostałam".
Inwektywy, jakie od niektórych z Was czytam na priv - pominę, bo są żałosne.

Czuwaj, druhny i druhowie.
Obserwuj wątek
    • andzia934 Re: Andzia i Ewa 06.12.12, 21:13
      Moja droga ,moze wyjasnijmy sobie jedną kwestie tak,,to ze porosilam o jakąkolwiek pomoc na szlachetnej paczce to ,dostalam tą propozycje z dobrze znanego ci forum ,pisalismy o nim juz nieraz,zwierzalam ci sie z wielu nawet intymnych spraw z zycia prywatnego ale ty po aferze z tamtym forum,doszlas od razu do wniosku ze nieinteresuje cie moje zycie prywatne ok,fakt mam spore kopoty po ciezkich dla mnie przejsciach,myslalam ze znajde w tobie bratnią dusze ze moge ci sie zwierzyc nawet jak jest mi ciezko,ale ty powiedzialas ze jest mi potrzebny psycholog a nie ty,z poczatku ci to nieprzeszkadzalo ze wyzalalam ci sie a teraz odrazu tak.Co do ych slodyczy to mam racje ,bo sama wigilia chodzi mi o potrawy wigilijne niesklada sie tylko ze slodyczy,a niekazdego stac aby miec zastawiony stol,w ten dzien,a co w tym zlego ze ktos zyczliwy chce pomoc zywnosciowo?to pozostaje takiej osobie bardzo goraco podziekowac z glebi serduszka.Bardzo dziekuje ci za zaufanie .
      • bj32 Uderz w stół... 06.12.12, 21:45
        "dostalam tą propozycje z dobrze znanego ci forum"
        PE, inne gazetowe czy fb? Na innych portalach nie bywam zazwyczaj. Czasem tylko, jak dostaję sygnał,ze gdzieś jest mowa o PE albo o mnie osobiście - czytam zalinkowaną treść i nic ponad to.
        "zwierzalam ci sie z wielu nawet intymnych spraw z zycia prywatnego"
        Mimo,że wcale sobie tego nie życzyłam, o czym Ci napisałam wyraźnie... Skoro juz tak gruntownie referujemy.
        "ty po aferze z tamtym forum,doszlas od razu do wniosku ze nieinteresuje cie moje zycie prywatne"
        Doszłam już wcześniej, ale po tym, jak przeczytałam na innym portalu "to blanka was namówiła żebyście mi nie pomagali" i po Twoich zarzutach na fb, jakobym zablokowała Cię na jakimś portalu - napisałam Ci wyraźnie i kilka razy, że nie chcę twoich wynurzeń na jakikolwiek temat z wyjątkiem moderatorskich i urzędowych. Nie pomogło. W dalszym ciągu pisałaś, na przemian mnie przepraszając i obrzucając obelgami...
        "mam spore kopoty po ciezkich dla mnie przejsciach"
        Jak 70% lokalnych forumek, o czym Ci również kilkakrotnie pisałam.
        "myslalam ze znajde w tobie bratnią dusze"
        Chyba chłopca do bicia, zważywszy na stosowane metody...
        "ty powiedzialas ze jest mi potrzebny psycholog a nie ty"
        Bo tak jest.
        "a teraz odrazu tak"
        Nie od razu. Po dwóch tygodniach tłumaczenia Ci grzecznie, że potrzebujesz psychologa i że nie będę z Tobą gadać o Twoich prywatnych sprawach z przyczyn, które Ci wyjaśniłam i których tutaj nie bedę poruszać, bowiem były to Twoje i nie tylko Twoje ponoć sprawy bardzo osobiste.
        "Co do ych slodyczy to mam racje"
        I nic innego nie dostałaś...
        "niekazdego stac aby miec zastawiony stol,w ten dzien"
        No. Tutaj na przykład średnio dwie na trzy rodziny mają z tym problem... Nie tylko Twoja.
        "a co w tym zlego ze ktos zyczliwy chce pomoc zywnosciowo?"
        Nic. Jeśli robi to dobrowolnie i wiedząc, ze robi to dobrowolnie 60 innych osób z rozmaitych portali...
        "Bardzo dziekuje ci za zaufanie ."
        Ależ nie ma za co! Już od jakiegoś czasu ufam Ci tak, że aż sama się dziwię, skad mi się to wzięło...
    • brysia0 Re: Andzia i Ewa 06.12.12, 21:15
      No i w takich momentach nie wiem co powiedziec. Chyba mi przykro. A wiele z nas naprawdę pomaga, chociaż im się nie przelewa. Najbardziej mi jednak szkoda tych emocji, mojej egoistycznej smile radości że komus pomogłam. Pozostaje miec nadzieję, że te dzieci naprawdę się cieszyły z tego, co dostały i przez chwilę miały lżej.
      No dobra, trzeba strzepnąc kurz i iśc dalej.
      Blanka, że Ciebie nie werbują na siłę do CIA, FBI albo AWB chociaż to ja się dziwię. Taki skarb śledczy się marnuje. I tym optymistycznym....
      • andzia934 Re: Andzia i Ewa 06.12.12, 21:21
        Brysiu moja droga jestem wdzieczna tutaj wszystkim emamom ktore zechcialy mnie i moim maluszkom pomuc,wszystko moje maluszki urzywaja i ogromnie sprawilyscie radosc moim dzieciom naprawde,to ze nasza blanka powinna pracowac tam gdzie napisalas to sie zgadzam ,wiesz bylam wporzatku bo zaufalam danej osobie i zaduzo na swoj temat pisalam i sie zwiezalam,a le niestety zostalo obrucone to odwrotnie ,przykro mi naprawde ze w dzisiejszych czasach niemozna gleboko komus zaufac.
        • brysia0 Re: Andzia i Ewa 06.12.12, 21:30
          Żeby było jasne: ja to o Blance napisałam całkowicie pozytywnie, myślałam że jest to oczywiste.
          Kobieta tu dobrą robotę robi, czy to się komuś podoba, czy nie.
      • bj32 Brysia:) 06.12.12, 21:27
        Ale to musieliby mnie z przyległościami zwerbować, czyli z 3/4 forumbig_grin

Ta pomoc, która jest dla dzieci-trafia zazwyczaj do dzieci, bo jednak przypadki handlu nie są chyba przesadnie częste...
        Gorzej, ze dzięki takim numerom osoby potrzebujące są traktowane coraz gorzej, każdy nowy piszący już niedługo będzie musiał być pomacany, obwąchany i polizany, żeby była pewność, ze nie jest kolejnym kosmitą... Pomagające już są cholernie nieufne, czemu trudno się dziwić i coraz ich więcej rezygnuje z pomocy tutaj, wybierają fundacje... Szkoda.
        • mawitka Re: Brysia:) 06.12.12, 21:43
          Blanka, czyli to znaczy ze Ewa brała udział w szlachetnej paczce - do mnie trzeba pisać wprost bo nie łapię wink Jest to o tyle ważne, ze zdeklarowałam dołożyć się do zakupów (bo ponoć nie ma co jesc) Jezeli jest jednak tak jak piszesz (pod warunkiem, ze dobrze zrozumialam) to wolę pomóc komuś innemu.
          • bj32 Mawitka 06.12.12, 21:58
            Zarówno Ewa jak i Andzia dzisiaj na SzP poprosiły o pomoc twierdząc, że nie mają znikąd wsparcia. Zapytane dokładniej o pomoc uzyskaną tutaj, jak widzisz, twierdzą, że "prawie nic, ech tam słodycze i w ogóle takie tam pół niczego".

Nie wiem, jak teraz wygląda sytuacja Ewy dokładnie, bo nie jestem w stanie śledzić, kto stąd jej co wysłał, a tym bardziej nie mam pojęcia, na ilu jeszcze portalach pisała prośby i co uzyskała...
            • mawitka Re: Mawitka 06.12.12, 22:04
              Dzieki Blanka. Nie wiem co dostala Andzia, bo nie sledzilam watku. Natomiast w pomoc Ewie sie sama zaangazowalam i przykro slyszec ze to bylo (lacznie ze wszystkimi innymi wysylkami od pomocnych) prawie nic uncertain
              • andzia934 Re: Mawitka 06.12.12, 22:10
                Moja droga mawitko,juz ci pisze co dostalam,rzeczy buciki dal obydwu maluszkow pluszaki puzzle,ksiązeczki,bluzeczki kurtki troche slodyczy.Jestem bardzo wdzieczna za te paczki od tych dziewczat ktore ze szczerego serca nam pomogly.
                • bj32 Re: Mawitka 06.12.12, 23:36
                  A z radiomaryjnych i innych?
                  • zaraza09 Re: Mawitka 18.12.12, 15:45

> A z radiomaryjnych i innych?

No, taaaaasmile
                    • andzia934 Re: Mawitka 18.12.12, 15:52
                      Zaraza widzisz jakis problem ze ktos pisze gdzie chce?Wiesz idealny masz ten nick ,pasuje jak ulał,gratuluje
                      • bj32 Nie atakuj personalnie. 18.12.12, 15:57
                        Ostatnia to prośba.
                        • andzia934 Re: Nie atakuj personalnie. 18.12.12, 15:59
                          Blanko moze jasniej napisz o jaka prosbe ci teraz chodzi bo ja juz o nic nieprosze,bo i tak wyraznie mnie podsumowaliscie tutaj.
                          • bj32 Wyjaśniam po raz ostatni: 18.12.12, 16:22
                            W związku z tym, ze prowokujesz pyskówki i atakujesz personalnie koordynatorki, mnie i inne użytkowniczki - twoje dalsze pieniackie wypowiedzi będę ciąć, a ciebie w końcu zgłoszę do bana.
                            • andzia934 Re: Wyjaśniam po raz ostatni: 18.12.12, 16:26
                              dobra jest to poraz ostatni mowie juz wam zegnam i usuwam swoj profil,.Blankooo to dla ciebie.Zegnam
                              • zaraza09 Re: Wyjaśniam po raz ostatni: 18.12.12, 16:32
                                Najwyższy czas.
                                • hania3gwiazdki Re: Wyjaśniam po raz ostatni: 18.12.12, 16:34
                                  zaraza09 napisała:

> Najwyższy czas.

To samo miałam właśnie napisać
                                  • zaraza09 Re: Wyjaśniam po raz ostatni: 18.12.12, 16:38
                                    Jest bardzo charakterystyczna, stawiam zakład,że jeszcze gdzieś ją w sieci spotkamwink))
                                    • bj32 Re: Wyjaśniam po raz ostatni: 18.12.12, 16:41
                                      Myślę, że wszędzie...
                                      • anngam8388 Re: Wyjaśniam po raz ostatni: 18.12.12, 16:45
                                        amen smile
                                      • miedzymorze Re: Wyjaśniam po raz ostatni: 18.12.12, 21:54
                                        Boję się otworzyć lodówkę wink

podzr,
                                        mi
                      • zaraza09 Re: Mawitka 18.12.12, 16:00
                        Nooo, wiem! Teraz jeszcze ty się dowiedziałaś.
        • pitahaya1 Re: Brysia:) 06.12.12, 21:44
          Wybierz mnie, wybierz mniesmile

A tak poważnie to szkoda słów. Kiedy ktoś zrozumie, że przez takie akcje cierpią osoby, które mają naprawdę trudną sytuację? Niech to będzie 5 czy 10 procent ale niech będzie. To są osoby, którym trzeba i warto pomóc. Niedługo faktycznie każdą nową osobę będziemy wąchały, podejrzewały o podwójną tożsamość.

Kiedy ktoś zrozumie, że takie akcje zniechęcają darczyńców, dzięki którym te akcje w ogóle mają sens!!!!

Nie tędy droga.
          Ci, którzy mają naprawdę trudną sytuację, nie są w stanie przebić się przez morze maili tych pozostałych, które się już zapętliły w tym, gdzie i do kogo piszą z prośbą o pomoc.

Trochę rozsądku, trochę opamiętania, bo się o własne nogi potkniecie.
          • mawitka Re: Brysia:) 06.12.12, 21:59
            No problem Pithaya - pod warunkiem ze Blanka potwierdzi sytuację wink
            Ja wciąż nie rozumiem co zarzuca się Ewie uncertain Chodzi o to ze na innych forach tez prosiła o pomoc czy o coś jeszcze?
            • pitahaya1 Re: Brysia:) 06.12.12, 22:02
              Może to:

Najgorsze ze zaraz beda swieta sama niewiem jak je przezyjemy kiedy tu czlowiek nie ma na chleb a co dopiero zrobic jaka kolwiek potrawe.A juz nie wspomne o prezentach dla tych smykow.

Ewa ma już dawno przydzielonych darczyńców dla swoich dzieci. Jestem jedną z koordynatorek Gwiazdki.
          • bj32 Pitahaya:) 06.12.12, 22:37
            Ciebie teżsmile

"Kiedy ktoś zrozumie, że przez takie akcje cierpią osoby, które mają naprawdę trudną sytuację?"
            Nigdy. Co to kogo obchodzi, co inni? Egoizm i tyle.

Tracą na tym absolutnie wszyscy. Kombinatorzy również...indifferent
            • pitahaya1 Re: Pitahaya:) 06.12.12, 22:53
              To etat mam załatwiony wink

Co to kogo obchodzi? Grunt, żebym ja miała.
              Jak już wcześniej napisałam, kiedyś potkną się o swoje nogi nasze "potrzebujące".
              • mamba30 Re: Pitahaya:) 06.12.12, 23:08
                ja już napisałam u nas, że to są biedne "inaczej". Zresztą w wątku Ewy kilkakrotnie zabrałam głos, więc moje zdanie jest jasne. Nadal płodzi łzawe posty, a leniwego dupska do jakiejkolwiek pracy nie raczy ruszyć.
        • kroliczyca80 Blanka 06.12.12, 21:45
          Czy andzia Ci się "zwieżała" w równie wyszukanej formie stylistyczno-ortograficznej jak ta, którą prezentuje na forum? Czemu te ludziska nie zainstalują sobie opery, która podkreśla błędy? Siedzą całymi dniami na necie i piszą elaboraty, ale postarać się, żeby to chociaż czytelne było, to już nie, po co. Siedź człowieku, wpatruj się w "jórz" i "moje malószki" i ślij paki nieprzerwanym strumieniem.
          BTW - moje 4,5-letnie dziecko ułożyło dziś w scrabblach boski wyraz: óiće. Pytam: co to kurka jest? No jak to mamo, przecież napisałem "ujdzie" big_grin Od razu mi się z pomocnymi skojarzyło big_grin
          • bj32 Re: Blanka 06.12.12, 22:29
            W równie wyszukanej, co tylko dodatkowo przyprawiło mnie o szczękościsk i chęć czytania wynórzeń...

Wyraz dziecka sobie na opis GG adoptuję.

Moja siostra jak miała 3 lata napisała "ka3or"big_grin
            • kroliczyca80 Re: Blanka 06.12.12, 22:42
              Ha, Ka3or boski, wymieniam się na óiće big_grin
              • pitahaya1 Re: Blanka 06.12.12, 22:49
                truikont
                sama widziałam w pracy maturalnej
                wiem, umysł ścisły ale co się musiałam naprzyglądać to moje
                • kroliczyca80 Re: Blanka 06.12.12, 23:27
                  Mocny ten truikont. To mnie się jeszcze jedno przypomniało. Kolega mojego brata, gdy obaj kończyli podstawówkę, popełnił w zeszycie "mjut"... Na własne oczy widziałam, bo mój brat ten zeszyt sobie pożyczył.
                  • bj32 Re: Blanka 06.12.12, 23:39
                    Naczytał się "Kubusia Puchatka"

Ja po całodziennym moderowaniu napisałam publicznie "ktury" i do dzisiaj mi wstyd...sad
                    • miedzymorze Re: Blanka 07.12.12, 09:13
                      siostra koleżanki zapisała w planie lekcji: wół-ef wink

no ale pierwszoklasistka, więc mozna wybaczyć wink

pozdr,
                      mi
        • miedzymorze Re: Brysia:) 06.12.12, 21:50
          Moim zdaniem najwyższa pora dołożyć stosowny punkt do regulaminu prosto i wyraźnie - informujemy o proszeniu na innych forach i o otrzymywanej skądinąd pomocy. Bo póki co nic takiego w odpowiednim wątku nie widzę, jest tylko o dublowaniu postow na forach gazetowych, a to trochę co innego

pozdr,
          mi
          • bj32 Re: Brysia:) 06.12.12, 22:31
            Zaprawdę słuszne to i sprawiedliwe. Umieszczę.
          • bj32 To *jest* w wątku na szpilce n/t 07.12.12, 12:14

• mamatin Re: Andzia i Ewa 07.12.12, 08:28
        > Blanka, że Ciebie nie werbują na siłę do CIA, FBI albo AWB chociaż to ja się dz
        > iwię.
        pewnie tylko dlatego, że ma zbyt rozległe kontakty, ktory wywiad by je potrafił zweryfikowac?
        • bj32 Re: Andzia i Ewa 07.12.12, 11:00
          Mogłabym się okazać agentem iluś wywiadów, no tak. No to zmieniam nazwisko z Corleone na Stirlitz big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka