grazyna0002
07.03.13, 16:50
Witam wszystkie mamy.Myślę,że dobrze trafiłam szukając pomocy.Konkretnie chodzi mi o pomoc materialną.Oboje z mężem jesteśmy rencistami.Mąż pracuje na trzy-czwarte etatu,ja natomiast tylko na pół etatu.Mamy troje dzieci :chłopiec 13,dziewczynka16i chłopiec 18lat .Jest nam trochę ciężko,ale nie pisałabym na forum ,gdyby nie zmusiła by mnie do tego sytuacja.Przede wszystkim wynajmujemy mieszkanie za które płacimy razem z opłatami 1300 zł. Nie byłoby to najgorsze gdyby nie fakt,że w grudniu komornik zabrał mi z konta ponad 2200zł.Były to pieniądze odkładane i przeznaczone na święta zostawił mi tylko 145zł.dla pięciu osób.Pierwszy raz w życiu mieliśmy takie święta, i kolejne będą podobne.Od tamtej pory nie możemy wyjść na prostą.Trochę rosną długi, bo nawet za mieszkanie nie możemy zapłacić na raz,tylko tak cykamy po trochu,a gdzie światło?,gaz?nie wiem jak z tego wyjdziemy.Ale konkretnie nie o to idzie tylko o dzieci.Zbliża się wiosna a ja nie mogę im nic kupić bo nie mam za co.Proszę dobre mamy o pomoc w ubraniu, może jakieś buty.Zacznę od najmłodszego, ma 13 lat i 154 wzrostu(strasznie urósł od grudnia) numer buta 39 prosiłabym o spodnie,buty,może jakaś kurtka czy bluzka.Dziewczynka lat 16 wzrost 164 nr. buta39 wkładka 24 (buty,kurtka,jakieś bluzki,Córka jest nieco tęższa czyli 98 w biodrach i tyle samo w biuście)i najstarszy 18 lat 176 wzrostu nr, buta 42 (spodnie, buty, podkoszulki) Bardzo proszę dobrych ludzi o pomoc