Dodaj do ulubionych

bardzo proszę o pomoc

10.04.13, 09:55
witam wszystkich znalazłam się wraz z mężem w trudnej sytuacji
mamy 3 dzieci w wieku chłopiec 6 lat dziewczynka 4 latka oraz jeszcze jedna dziewczynka w wieku 2 lat tylko mąż pracuje wynajmujemy mały domek płacimy 800 zł ja niestety nie pracuję starsza córka chodziła do przeczkola ale niestety wypisałam ją z niego bo co tydzień chorowała ostatnio miała nawet zapalenie płuc i zadecydowałam że ją wypisze z niego z młodsza córka nie choruje tak często co młodsza syn natomiast prawie wcale na nic nie choruje nasze całe wynagrodzenie wynosi 1800 zł do tej pory dawaliszmy sobie rade w zupełności bez żadnej pomocy
wczoraj byłam w ops dostałam papiery do wypełnienia do pracy męża już dziś zaniósł
ale jakom kolwiek pomoc morzemy dostać w maju pan z ops mi powiedział a w tej chwili zostaliszmy bez sirodków do życia ja nie proszę o pomoc finansową tylko o pomoc w postaci żywności zapraszam również w odwiedziny że nie jestem żadną oszustką
bardzo serdecznie dziekuje za zainteresowanie się moją prożbą
Obserwuj wątek
    • ewencja Re: bardzo proszę o pomoc 10.04.13, 10:14
      oxc==czekujesz pomocy? Odpowiedz na pytania stad:
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
      Prześlij dokumenty do moderatorki forum - bj32
      • hugo43 Re: bardzo proszę o pomoc 10.04.13, 10:20
        i mozesz uzywac kropek i przecinkow?
        • natalkaalakuba22 Re: hugo43 10.04.13, 10:26
          dzieki za podpowiedz będę używać kropek i przecinków.
      • natalkaalakuba22 Re: bardzo proszę o pomoc 10.04.13, 10:22
        Nie mamy dodatku mieszkaniowego dopiero jutro bede zanosila dokumenty do mops
        jestem zarejestrowana jako bezrobotna bez zasiłku
        nie mam zasilku wychowawczego
        nie mamy dożywiania oraz nie korzystam z caritasu ale właśnie dziś będę do niego szła się dowiedzieć jakie są potrzebne dokumenty
        nie korzystamy z pomocy zadnego forum oprucz tutaj
        jesteszmy z Warszawy
        oczekuje pomocy w formie żywnosci
        prace dodatkowe
        kuba 6 lat natalka 4 latka ala 2 latka
        kuba chodzi do zerówki nie ma stypendium staramy sie o mieszkanie socjalne już 4 lata brak odpowiedzxi na mieszkanie
    • mycha_marycha Re: bardzo proszę o pomoc 10.04.13, 10:47
      Dlaczego wcześniej nie były składane dokumenty do MOPS? Przy takim dochodzie nawet rodzinnego nie pobieraliście?
      • natalkaalakuba22 Re: bardzo proszę o pomoc 11.04.13, 07:31
        do 2012 roku ja jeszcze pracowalam niestety za czenste zwolnienia bo córka chorowała spowodowały że pracodawca mnie zwolnił ale teraz,zaczełam załatwiać wszystkie wormalności zwinzane z ops i caritasem
        • viedzma Re: bardzo proszę o pomoc 11.04.13, 09:46
          z jakiej dzielnicy jestes i co potrzebujesz najszybciej?
          • natalkaalakuba22 Re: bardzo proszę o pomoc 11.04.13, 10:03
            jesteśmy z Targówka potrzebujemy,wyłącznie jedzenia odzież dla dzieci mam bo pojechałam w poniedziałek do magazynu w domu samotnej matki i tam otrzymałam odzież dla dzieciaczków i troche zabawek bardzo się z nich ucieszyli jak zobaczyli ubranka i zabawki jeśli ktoś z państwa chciałby ofiarować żywność to zapraszam do siebie i zobaczeć naprawde że jestem teraz w trudnej sytuacji najbardziej bym potrzebowała, mąki ryżu makaronu a przede wszystkim co byście podarowali to na pewno bendziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc
            • viedzma Re: bardzo proszę o pomoc 11.04.13, 10:23
              podaj mi swoj numer telefonu na maila viedzma@gazeta.pl
              • natalkaalakuba22 Re: bardzo proszę o pomoc 11.04.13, 10:26
                już wysłałam numer na meila
                • mawitka Re: bardzo proszę o pomoc 11.04.13, 10:45
                  Czy sytuacja jest potwierdzona?
                  • natalkaalakuba22 Re: bardzo proszę o pomoc 11.04.13, 10:48
                    ma byc dzis u mnie viedzma moze napisze na forum i potwierdzi sytuacje
                    ale dziś też przedstawie dokumenty i potwierdze sytuacje ale wieczorem bo nie mam jak zrobic na razie skanów dokumentów
                    • bruy-ere Re: bardzo proszę o pomoc 11.04.13, 14:20
                      Po potwierdzeniu sytuacji podzielę się żywnością, o ile będziesz mogła ją odebrać osobiście - mieszkam w dzielnicy sąsiadującej z Twoją.
                      • viedzma Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 02:55
                        witam byc bylam. sytuacja nie za wesola. jesli ktos jeszcze moze wspomoc rodzine zywnoscia na pewno warto.
                        • bruy-ere Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 06:59
                          A bedą jakieś dokumenty potwierdzające sytuację?
                          • viedzma Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 08:54
                            na razie dopiero sklada dokumenty, wczesniej nie korzystala z zadnej pomocy, pewnie to troche potrwa. ze swojej strony zakupilam zywnosc. ciezko pewnie przy trojce drobiazgu sie zorganizowac, szczegolnie Natalka zywotna smile
                            • bruy-ere Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 11:03
                              Napisałam maila do autorki wątki, ale nie ma poczty na gazecie. Nie mam pomysłu jak się skontaktować. W każdym razie proszę o maila na prv.
                        • jehanne Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 10:53
                          A tak bliżej to możesz powiedzieć dlaczego mamy Tobie wierzyć? Kim jesteś? Twoja historia forumowa jest dość uboga i jak dla mnie nie jesteś zbyt wiarygodna.
                          • viedzma Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 12:08
                            nie musisz mi wierzyc. generalnie sa ludzie, ktorzy sie nie afiszuja z pomoca. jesli podeslesz numer telefonu powiem wiecej o tej rodzinie
                            pozdrawiam
                            • viedzma Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 12:13
                              domka0987654321@op.pl

bezposredni mail do autorki watku. z drugiej strony, jesli ktos z warszawy, tez moze podjechac. Autorka nie ma nic do ukrycia
                            • jehanne Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 12:13
                              Generalnie są ludzie na tym forum, którym ufam i wiem, że jeśli napiszą, że coś sprawdzili to w to uwierzę. Ty do nich nie należysz, choć może i komuś pomagasz (w tabeli wysyłek nie ma po tym śladu, więc Twoja forumowa wiarygodność równa się zero)
                              • viedzma Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 12:18
                                rozumiem. pomoglam, nie sprawdzilam wsystkich papierkow. pewnie mnie oszukala. trudno. ale fakt nie udzielam sie. poprawie to w najblizsej przyszlosci smile
                              • bj32 Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 14:12
                                Też mnie nieco zaskoczyło, ze osoba mało znana potwierdza sytuację, ale proponuję poczekać na papierysmile
                                I myślę, że na tym zakończymy dyskusję.

pzdr.
                                • manhatanka1 Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 15:03
                                  Hmmmm...,zaskakujaco podobny styl pisania postow i autorki,i viedzmy...Nie chce nikogo nieslusznie oskarzac,ale jakies to dziwne...
                                  • hugo43 Re: bardzo proszę o pomoc 13.04.13, 16:28
                                    Autorko watku,a czy probujesz dorobic?masz pod nosem bardzo bogate willowe osiedle,tj.zacisze.moze warto tam porozwieszac ogloszenia,ze umyjesz okna itd.
    • natalkaalakuba22 Re: bardzo proszę o pomoc 15.04.13, 08:23
      jak mam wysłać dokumenty
      • prochottka1 Re: bardzo proszę o pomoc 15.04.13, 08:29
        natalkaalakuba22 napisał(a):jak mam wysłać dokumenty

najlepiej gołębiem pocztowym

a tak na serio to
        mailem - zeskanowane (jeśli masz skaner, albo zrób zdjęcia)
        na adres moderatorki bj32@gazeta.pl

poczta polska -kopie
        • natalkaalakuba22 Re: bardzo proszę o pomoc 15.04.13, 08:35
          dziękuję już wysłałam
    • natalkaalakuba22 Re: bardzo proszę o pomoc wysłałam decyzje z OPS 15.04.13, 10:06
      wysłałam już decyzje z OPS do moderatorki
      • mycha_marycha Re: bardzo proszę o pomoc wysłałam decyzje z OP 15.04.13, 10:23
        Duży szacun i ukłony dla pracowników OPSu za tempo w jakim wydały odpowiedźsmile
    • bj32 Mam decyzję 15.04.13, 11:51
      o zasiłku okresowym.
    • natalkaalakuba22 Re: bardzo proszę o pomoc 16.04.13, 08:32
      Witam przedstawiłam dokument czy coś jeszcze musze przedstawić
    • natalkaalakuba22 Re: Dziękuję viedzma 17.04.13, 07:21
      Tylko ty jedna z tąd mi pomogłaś z zadeklarowanych osób jeszcze raz tobie Dziękujemy
      • saguara Re: Dziękuję viedzma 17.04.13, 08:01
        A Ty czekałaś na lawinę paczek? Bo nie rozumiem.
        I gdzie te osoby oferujące pomoc?
        W temacie tylko jedna osoba napisała że podzieli się żywnością jeśli potwierdzisz swoją sytuację. Jak na razie przedstawiłaś tylko jeden papierek. To ma załatwić sprawę?
        • natalkaalakuba22 Re: saguara 17.04.13, 08:29
          Jeśli tobie coś nie pasuje to proszę złośliwie nie odpisywać
          ja nikogo do niczego nie zmuszam
          i nie życzę sobie obrarzliwych komentarzy
          pisałam jeszcze jakie dokumenty mam przesłać to nikt mi nie raczył odpisać
          jestem tutaj od niedawna to moge nie wiedzieć jakie macie wymagania co do dokumentów
          więc prosze się zastanowić co piszecie do nowych osób i może wy ja obrażacie w jakiś sposób że się odezwały o pomoc A ja po prostu podziękowałam Pani i takich więcej osób POZDRAWIAM
          • missmiriam1 Re: saguara 17.04.13, 09:27
            Natalkaalakuba22, rodzaj dokumentów jest podany w linku, który dostałaś na samym początku, to raz. Dwa, pomogła Ci już, jak piszesz, przynajmniej jedna osoba. Forum nie ma magazynu i nie udziela pomocy ''z rozdzielnika''. Każdy pomaga komu i jak chce. Więc może po prostu nie wzbudziłaś chęci pomocy? Sporo dziewczyn z forum mieszka, podobnie jak Ty, w Warszawie, i orientuje się w możliwościach znalezienia tu pracy, chociażby dorywczej.
          • saguara Re: saguara 17.04.13, 09:34
            Owszem, podziękowałaś. Ale w innym temacie napisałaś również :

Autor: natalkaalakuba22 17.04.13, 07:31
            Ja mama troche inne zdanie wczesniej deklarowały sie osoby ze pomogą jak bendą dokumenty przesłałam cisza tylko jedna Pani pomogła mi jak jeszcze nie przesłałam tych dokumentów
            i niestety nie wiem o sądzić o POMOCNYCH EMAMACH
            pozdrowienia dla dla wszystkich

Więc ja zapytałam tylko gdzie te osoby które oferowały Ci pomoc. Już w pierwszym poście ewencja podała Ci link z pytaniami na które trzeba odpowiedzieć, nie zrobiłaś tego. Do moderatorki wysłałaś tylko jeden papierek i na tej podstawie mamy Ci uwierzyć?
            Przyszłym razem zanim walniesz focha, zapoznaj się z zasadami forum.
            I w żaden sposób Cię nie obraziłam, napisałam to o czym myśli większość.
            Jeszcze jedno, pomoc płynie z naszej prywatnej kieszeni i nie możesz mieć pretensji że kogoś że nie chce Ci pomóc- a ja to tak odebrałam czytając Twój wpis.
            To chyba tyle w temacie. EOT.
            • bruy-ere Re: saguara 17.04.13, 10:31
              Choć w 1-szym odruchu chciałam pomóc, pojwiły się duże wątpliwości następujące:
              - Nie odpowiedziałaś na pytania, na które trzeba odpowiedzieć, żeby uzyskać pomoc.
              - Prosiłam o maila na priv, nikt się nie odezwał. To ja mam zabiegać o to, żeby pomagać??
              - W ogóle nie zareagowałaś na podpowiedź o możliwościach dorobienia. A to była bardzo słuszna sugestia.
              - Twoje kolejne posty są nacehowane są pewną pretensją i rozszczeniowością ("niestety nie wiem o sądzić o POMOCNYCH EMAMACH", "tylko jedna Pani pomogła", "Tylko ty jedna z tąd mi pomogłaś z zadeklarowanych osób")

Po tym wszystkim chęć pomocy wyparowała ze mnie jak kamfora.
              • atena12345 Re: saguara 17.04.13, 11:26
                bruy-ere napisała:

> Po tym wszystkim chęć pomocy wyparowała ze mnie jak kamfora.

i ze mnie, bo nie wiem czy mamy już obowiązek po pierwszy poście z prośbą biec z paczką na pocztę? Matko...ja potrzebuję czasu na ogarnięcie się i rozważenie, czy chcę i cz jestem w stanie w tej chwili.

Ale juz wiem, że nie chcę.
          • justyna198515 Re: saguara 17.04.13, 10:35
            Chyba się w swoim wymaganiach zagalopowałaś. Pomagamy komu chcemy-nikt nie jest w stanie nas zmusić.Widocznie Tobie nikt oprócz jednej osoby nie chce udzielić wsparcia a po Twoich postach to już na pewno się żadna nie znajdzie.

Aha czytanie ze zrozumieniem nie boli, naprawdę...
    • mycha_marycha Re: bardzo proszę o pomoc 17.04.13, 11:06
      Kurczę a później w innych tematach użytkownicy się dziwią i bardzo często są oburzeni, że padają dosyc ostre słowa krytyki.
    • 77kunda Re: bardzo proszę o pomoc 17.04.13, 11:21
      Zastanawiałam się nad pomocą ale chciałam poczekać na potwierdzenie sytuacji...teraz przykro mi ale wole pomóc komuś innemu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka