marzenam32 same dobre wiadomości 18.03.14, 20:40 Rzadko tu zaglądam z braku czasu . Chce się z wami podzielić dobrymi wiadomościami pierwszy semestr na studiach zaliczony ze średnią 4,3 jestem z siebie dumna , że pomimo wielu przeciwności udało mi się tak zakończyć semestr , już zaczęłam kolejny aby tak dalej to postaram się o stypendium naukowe plus dodatkowe 260 zł . W pracy dobrze się czuję , dobrze mi się pracuję w takim zespole , miło czuć że jesteś doceniana . Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: same dobre wiadomości 19.03.14, 10:25 bardzo mocno i serdecznie gratuluje!!! tak trzymaj! penelopa Odpowiedz Link Zgłoś
myfmyf Re: same dobre wiadomości 19.03.14, 10:48 Marzena bardzo sie ciesze z Twoich sukcesow . Gratulacje i dzieki za podzielenie sie . Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: same dobre wiadomości 07.07.14, 22:40 Skontaktowałam się z Marzeną, aby wysłać dawno obiecane ciuchy. Paczka dziś wysłana, ale wyszło, że sytuacja Marzeny bardzo się pogorszyła. Pracę nagle straciła, pieniędzy na brata juz nie otrzymuje, ma nieopłacone rachunki i ogólnie bardzo kiepsko. Twierdzi,że PE pomogły jej wiele razy i nie chce nadużywać..., ale jeśli ktoś chciałby ją wesprzeć, Marzena pewnie sama powie co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
capri666gazeta Re: same dobre wiadomości 08.07.14, 00:24 Chcialabym pomoc Marzenie ale nie mam zadnych namiarow na nia. Może ktos z was ma do niej numer telefonu, adres, cokolwiek bym mogla sie z nia skontaktowac. Moj mail: Capri666@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
missmiriam1 Re: same dobre wiadomości 08.07.14, 00:53 capri666gazeta napisał(a): > Chcialabym pomoc Marzenie ale nie mam zadnych namiarow na nia. Może ktos z was > ma do niej numer telefonu, adres, cokolwiek bym mogla sie z nia skontaktowac. > Moj mail: Capri666@wp.pl Nieznanej osobie chyba raczej nikt nie poda czyjegoś telefonu albo adresu... Marzena ma mail gazetowy, marzenam32@gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
capri666gazeta Re: same dobre wiadomości 08.07.14, 01:17 Dziekuje, napisze zaraz maila by jak najszybciej ruszyc z pomoca. Bardzo dzielna ta Pani Marzena jest a jej historia ujela mnie mocno za serce i po prostu musze jej pomoc. Szkoda ze tak okrutnie los sie z nia obchodzi. Wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 Aktualne informację 08.07.14, 21:18 Zgadza się moja sytuacje się zmieniła,ale nie na lepsze , lecz na gorzej. Z dniem 2.06.2014 rozwiązano mi umowę z uwagi braku pieniążków na umowy zlecenie, Ministerstwo Finansów nie przekazało pieniążków do urzędu w którym pracowałam. A od maja została rozwiązana rodzina zastępcza, brat wyprowadził się, dostał mieszkanie chronione, a co się z tym wiąże utraciłam zasiłek z tytułu rodziny zastępczej. Miałam problemy wychowawcze z bratem, więc jedyny plus rozwiązania rodziny, że problemy te zniknęły. Na chwilę obecną na utrzymanie mamy razem 912 zł+ stypendium socjalne 570 zł ( w lipcu otrzymam ostatni raz) , zadłużyłam się w opłatach: prąd, mieszkanie. Szukam nowego zatrudnienia, na razie pracuję dorywczo: sprzątając, łapie się czegokolwiek z czego mogę jakieś pieniążki. Byłam już w opiece, złożyłam papiery, otrzymałam pieniążki zapłaciłam prąd, rachunki i zostało mi 100 zł , a mam już kolejne rachunki za prąd. Wstyd mi było pisać o pomoc, bo już wiele razy otrzymałam od Was pomoc. Jestem załamana, jak tu dalej żyć, teraz wakacje, ale od wrześnie dzieci do szkoły , najmłodszy syn do pierwszej klasy podstawówki , a córka do gimnazjum , syn ma zagwarantowane książki za darmo , ale córka już nie. Martwię się tym wszystkim , córka również , dziś mi była pomagać sprzątać mieszkanie po remoncie, aby mi pomóc. Studia część zajęć zaliczyłam , ale niestety dwa muszę zaliczyć na poprawce we wrześniu. Jakoś to będzie , mam nadzieję,że poukładam wszystko i będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Aktualne informację 08.07.14, 22:15 Marzena czy w tych 912 zł są alimenty na dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 Re: Aktualne informację 09.07.14, 05:34 tak 700 zł to alimenty na dzieci , 212 to zasiłek rodziny na dwoje dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
eriem Re: Aktualne informację 09.07.14, 10:02 Marzenko skoro Capri już zrobiła zakupy spożywcze to ja ze swojej strony już zakupiłam najpotrzebniejsze przybory szkolne dla dzieciaków, klika produktów higienicznych i spożywczych, mam nadzieję , że się przyda. Podałam Twój numer telefonu, także kurier może dzwonić. Przesyłka będzie prawdopodobnie jutro albo pojutrze Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 do Pani eriem 09.07.14, 19:58 Bardzo się przydadzą , dziękujemy za pomoc, przyjdzie wrzesień nie wiem jak to będzie, ale Pani nam już pomogła, bardzo Ci dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eriem Re: do Pani eriem 10.07.14, 10:33 Marzenko czy córka ma już listę podręczników do szkoły? Jeśli tak to poproszę na email Odpowiedz Link Zgłoś
alpy72 Ubrania dla corki 13.07.14, 18:30 Witam ponownie, rozumiem ze ubrania dla corki nie sa na chwile obecna potrzebne, lub moze corka nosi inny rozmiar. W takim razie moze czyta ten watek inna mama, ktora potrzebuje ubran na nastolatke? Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 Re: Ubrania dla corki 13.07.14, 20:23 Witam nie zauważyłam Pani wpisu , próbowałam teraz na pocztę napisać, ale wiadomości wracają, dwie e-mamy obiecały mi pomóc z ubraniami dla córki, jedna Pani już spakowała paczkę, napiszę do Pani jak coś jeszcze potrzebowała. A może Pani miała jakiś plecak do szkoły lub buty rozm. 38, dla niej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alpy72 Re: Ubrania dla corki 13.07.14, 22:09 Przepraszam, nie aktywowalam profilu. Moj mail: alpy27m@gmail.com Mam 2 pary balerinek: popielate i blado-rozowe oraz 2 pary bialych japonek. Plecaka niestety nie mam. Prosze o adres do wysylki na maila. Jak pisalam wczesniej bede w Polsce na poczatku sierpnia i wtedy wysle przesylke. Osoby zainteresowane ubraniami prosze rowniez o kontakt na maila by nie zasmiecac watku. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 Re: Ubrania dla corki 14.07.14, 06:29 Napisałam na podanego e-maila, ale wracają , proszę napisać na moją pocztę marzenam32@gazeta.pl i wtedy odpowiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alpy72 Re: Ubrania dla corki 14.07.14, 09:12 Adres otrzymalam i juz odpisalam. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: Ubrania dla corki 13.07.14, 22:49 Pani Marzeno, mam do oddania niebieskie trampki i chyba jeszcze jakieś sportowe buty, ale musiałabym sprawdzić. Jeśli się przydadzą to proszę o adres do wysyłki wraz z telefonem. Czy córka nadal nosi rozmiar S? Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 Podziękowania dla eriem 14.07.14, 19:08 Dziś kurier dostarczył paczkę od Pani eriem, za którą serdecznie dziękujemy: za artykuły szkolne dla dzieci , podzielę między córką a synkiem oraz za inne rzeczy spożywcze i artykuły higieniczne.Bardzo , ale to bardzo dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpy72 Buty dla corki 05.08.14, 18:39 Pani Marzeno paczke dzis wyslalam. Prosze o wiadomosc czy doszla wlasciwa przesylka, bo mialam problem z kurierem. Prosze spojrzec do watku pani Gosi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 Re: Buty dla corki 07.08.14, 11:57 Witam Wczoraj doszła paczka, bardzo dziękuję, córka bardzo zadowolona z bucików.Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
alpy72 Re: Buty dla corki 07.08.14, 14:10 Witam, ciesze sie ze doszla wlasciwa przesylka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alpy72 Re: Aktualne informację 09.07.14, 10:02 Witam, mam duzo ubran po mojej corce . Ubrania rozmiar xs, na szczupla 13-14 latke , wzrost ok 160. Jesli bylaby pani zainteesowana chetnie wysle po 5 sierpnia, gdy bede w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 Podziękowanie dla Pani mamatin 08.07.14, 21:43 Bardzo dziękuję za pomoc Pani mamatin, otrzymałam ubrania dla siebie, które pasują . Zapomniałam poprzednim wątku napisać , że popsuła mi się pralka, naprawa nie opłacalna, szukam po stronach kto ma do oddania za darmo, ale ciężko. Na razie piorę ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
capri666gazeta Re: Podziękowanie dla Pani mamatin 08.07.14, 23:23 Przed chwila zakupilam duzooo jedzonka dla Pani rodziny. Jutro w godz.18-20 sklep alma dostarczy wszystko do Pani mieszkania. Takze prosze o odebranie zakupow. Pozdrawiam! Ps. Reszte obiecanych rzeczy wysle w paczce po niedzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
capri666gazeta Re: Podziękowanie dla Pani mamatin 09.07.14, 18:08 Pilne! Prosze o telefon do marzenym32 gdyz dostawca z almy nie moze znalezc jej mieszkania. A ja na mail dostalam tylko adres. Pilne! Moze ktos z was ma? Capri666@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 Re: Podziękowanie dla Pani capri666gazeta 09.07.14, 19:50 Dziękuję Pani za zakupy bardzo , bardzo . Pani ta zakupiłam nam zakupy spożywcze : makarony, ryż , cukier, mąka, mleko, owoce, warzywa,płatki, kurczaka...i inne .Pozdrawiam i jestem ogromnie wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
capri666gazeta Re: Podziękowanie dla Pani capri666gazeta 09.07.14, 22:54 Cala przyjemnosc po mojej stronie droga Pani Marzenko. Dobrze ze te zakupy pomoga choc troche Pani w zyciu i zawsze pieniazki bedzie mozna przeznaczyc na co innego. Ps. W przyszlym tygodniu wysle paczke z ciuchami dla dzieci i z gadzetami dla Pani. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 Aktualne informację 12.08.14, 22:29 Jedną z dobrych wiadomości , które mogę się z Wami podzielić to ,że chodzę na kurs z Urzędu Pracy - Księgowość małych i średnich firm, plusem jest, że zdobędę umiejętności , choć na pewno nie dostanę pracy, choć będę próbować np. w biurze podatkowym. Z uwagi, że jest to kurs organizowany przez Urząd Pracy, a finansowany z Unii Europejskiej z tego tytułu otrzymam stypendium szkoleniowe, które pozwoli mi przetrwać dany miesiąc. Skończyłam już sprzątanie po remoncie domu, szukam pracy. Mam prośbę do mam ze śląska, słyszały o pracy, proszę o informacje, jestem w stanie nawet do godziny dojeżdżać. Może , któraś z Was oczywiście również ze śląska potrzebowała by pomocy czy w ogródku, przy sprzątaniu, czy opiece przy dzieciach, bardzo chętnie byłabym zainteresowana. Ten miesiąc przetrwam , ale wrzesień i rozpoczynająca się szkoła moich dwóch uczniów będzie ciężko a już mam zaległości w opłatach.Wyprawki mam już prawie całe za pomocą Was , a szczególnie dwóm e-mamą , ale mam do Was prośbę do mam, które by miały po swoich dzieciach książki do gimnazjum. Poniżej lista podręczników: 1.„Swoimi słowami” Podręcznik do kształcenia literackiego i kulturowego wraz ze szkołą pisania- - A. Brożek, A. Ciesielska, J.Pułka, D.Zych Nowa Era79/1/2009 2.„Historia 1.” Podręcznik dla gimnazjum Janusz Ustrzycki Operon 189/1/2009 3.„Wędrując ku dorosłości” Wychowanie do życia w rodzinie dla uczniów klas I – III gimnazjum. red. T. Król Wydawnictwo i Hurtownia Rubikon- Kraków 205/2011/z1 /jeden podręcznik na 3 lata 4.„Muzyka w gimnazjum” (kl. I – III)A. Kreiner-Bogdańska Oficyna edukacyjna Krzysztof Pazdro Sp. z o. o. 6/2009 5.„Bliżej sztuki” Stanisław Krzysztof Sobczyk Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Sp. z o.o. 68/2009 6.„Matematyka 1. Podręcznik dla klasy pierwszej gimnazjum Zofia Bolałek, Małgorzata Dobrowolska, Marta Jucewicz, Marcin Karpinski, Jacek Lech, Adam Mysior, Krystyna Zarzycka Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe M. Dobrowolska Sp. j. 168/1/2009 7.„Bliżej biologii. Podręcznik dla gimnazjum. Część 1 Ewa Pyłka-Gutowska, Ewa Jastrzębska Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Sp. z o.o. 74/1/2009 8.„Świat fizyki. Podręcznik dla uczniów gimnazjum. Część 1Barbara Sagnowska, Maria Rozenbajgier, Ryszard Rozenbajgier, Danuta Szot-Gawlik, Małgorzata Godlewska Wydawnictwo "ZamKor" P. Sagnowski i Wspólnicy Sp. j. S.K.A. 11/1/2009 Materiał pomocniczy –zbiór zadań „Świat fizyki - zbiór prostych zadań dla gimnazjum A. Kurowski, J. Niemiec ZamKor 9.„Puls Ziemi. Podręcznik do geografii dla klasy pierwszej gimnazjum. Roman Malarz Nowa Era Sp. z o.o. 5/1/2009 Materiał pomocniczy Atlas geograficzny gimnazjum” PWN „DEMART” B. Byer, M. Wieczorek lub Atlas geograficzny: Polska, kontynenty, świat – gimnazjum, Wyd. Nowa Era 10.„Chemia Nowej Ery.” Część 1. Podręcznik dla gimnazjum. Jan Kulawik, Teresa Kulawik, Maria Litwin Nowa Era Spółka z o.o. 49/1/2009 11.„Informatyka Europejczyka.” Podręcznik dla gimnazjum. Edycja: Windows XP, Linux Ubuntu, MS Office 2003, OpenOffice.org. Wydanie II Jolanta Panczyk Grupa Wydawnicza "Helion" S.A. 162/2009 12.„Błogosławieni , którzy szukają Jezusa” K. Mielnicki, E. Kondrak, E. Parszewska wydawnictwo JEDNOŚĆ Jest tego sporo, może ktoś ma choć jedną pozycję książki i chciałby się z Nami podzielić będę bardzo wdzięczna. Gdy tylko w czwartek skończę kurs, będę szukać w antykwariatach. Odpowiedz Link Zgłoś
matthia Re: Dobre informację , proszę o rady i wsparcie 27.11.14, 22:15 Marzena jak Twoja sytuacja przed świętami? Widzę ze zgłosiłabyś sie do paczki ale tak ogóle napisz co u Ciebie. Tutaj albo na mojego maila gazetowego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenam32 Re: Dobre informację , proszę o rady i wsparcie 28.11.14, 20:19 Przepraszam, że nie pisałam, co u Nas już dawno z braku czasu ,chodzę do pracy umowa kończy mi się 24 grudnia, którą zaczęłam 24 września 2014r. , pracuję po 10-12 godzin dziennie, przychodzę zmęczona i nie mam sił na nic, ale dam radę bo mam dzieci. Komornik mi zajął wynagrodzenie, chciał zabrać całość (umowa zlecenie),ale wywalczyłam , że z uwagi,że jestem jedynym żywicielem rodziny wyraził zgodę na ograniczenie do 400 zł. Łapie się każdej pracy, którą mogę podjąć w weekendy kiedy nie mam studiów, mam trochę zleceń na mycie okien przed świętami, wiele się podziało u Nas, mój brat wyprowadził się mieszka teraz sam (rodzina zastępcza). Czasem jest ciężko ,czasem myślę, że nie uda mi się wyjść z tych cholernych długów ale zawsze powtarzam sobie dasz radę, a święta nie muszą być wykwitnę tylko skromne. Odpowiedz Link Zgłoś