Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc drogie e-mamy.

19.01.14, 13:31
Witam serdecznie. Chciałabym przedstawić Wam moją sytuację. Jeżeli byłaby możliwa pomoc dla nas byłabym bardzo wdzięczna. Mam 23-lata i 3.5letniego syna.
Dodatku mieszkaniowego nie mam. Pomoc z Mops'u dostałam na święta ok200zł. W tym miesiącu także będę się starała o pomoc. Zasiłków innych nie dostaję. Rodzinne tylko 77zł. Nie mamy dożywienia były ciepłe posiłki i prowiant co miesiąc (makaron,mleko,mąka), lecz od Nowego Roku nie ma gdyż nie mają ponoć na to pieniędzy. Nie mam dodatkowej pomocy z innych forum. Jestem z małopolski. Oczekuję pomocy ludzi o dobrych sercach. Przyda się wszystko, (używane)ciuchy, buty, artykuły spożywcze, chemiczne. Syn ma rozmiar 104/110. Butów 28. Mój przyszły mąż dorabia od czasu do czasu w budowlance, niestety jest zima i wiadomo jak jest. Ja nie pracuję, w październiku skończył mi się staż (pomoc kuchenna) na którym byłam 2miesiące na L4. Z powodu atopowego zapalenia skóry i astmy oskrzelowej trudno mi znaleźć pracę. Leczę się od 6lat, szpitalne kuracje też przechodziłam, jednak to wszystko wraca. Mieszkamy z teściową, która także choruje. Jest ciężko i to bardzo. Drogie mamy jeżeli mogłybyście w jakikolwiek sposób pomóc bylabym bardzo wdzięczna i szczęśliwa. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 13:37
      a o pojsciu do pracy nie myslicie?
      • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 15:05
        Ja póki co nie jestem w stanie. Dorywczo sprzątałam, niestety wysypało mnie. Mam sączące się rany. Ledwo się poruszam. O zmianę grupy inw.za niedługo będę się starała, póki co mam3stopień tylko. Mój szuka ciągle pracy, mieszkamy w małej miejscowości, w której naprawdę trudno jest cokolwiek znaleźć.
        • esr-esr Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 15:21
          poszukaj pracy z zamieszkaniem dla małżeństwa - często takie oferty można znaleźć z pracą w gospodarstwie (szczególnie mlecznym). szukaj na obszarach duzych gospodarstw - wielkopolska, pomorskie, warmia i mazury.

ogłoszenie takie jak to

praca w gospodarstwie, dobre warunki-od zaraz
          15.01.2014 - Dam pracę

Poszukujemy Pracownika do niewielkiego gospodarstwa rolnego(30Ha,20krow) na Warmii. Oferujemy dobre warunki finansowe, oraz mozliwosc zamieszkania (wlasny zadbany pokoj z tv) plus wyzywienie. Praca 7dni w tygodniu, dni wolne do indywidualnego uzgodnienia. Nasze wymagania: uczciwosc, niekaralnosc, powazne podejscie do pracy oraz nie naduzywanie alkoholu. Powierzona prace Pracownik wykonywac bedzie wraz z gospodarzami. Prosze o kontakt tylko osoby naprawde chcace uczciwie pracowac. Nr kontaktowy: 507 932 029

telefon: 507932029

warmińsko-mazurskie

dosyć często są ogłoszenia dla małżeństw.
          • esr-esr Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 15:31
            www.olsztyn-praca.com.pl/praca/115/zatrudnimy-malzenstwo-w-gospodarstwie-at-nieznany/
            www.gumtree.pl/cp-praca-inne/poddebice/zatrudnie-malzenstwo-554780085
            www.neeon.pl/1139745-malzenstwo-do-stalej-opieki-nad-siedliskiem-na-mazurach.html
            • pitahaya1 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 15:34
              big_grin
              Wierzysz, ze ktoś z tych ofert skorzysta? Trzeba się ruszyć, trzeba wyjechać od mamy, trzeba porzucić znajomych o kolegów z klasy...
              • esr-esr Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 15:43
                heh, ja znam masę ludzi potrzebujących pracowników do gospodarstwa. wszyscy oferują co najmniej zakwaterowanie (często dla par), na ogół też wyżywienie. bardzo często praca na umowę (w zależności od tego czy pracownik chce), a chętnych brak. bo to jest ciężka praca, latem często bez weekendów, ale pozwalająca się odbić bo kosztów własnych brak.

jak nie założycielka wątku to może ktoś inny skorzysta.
        • justyna198515 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 18:39
          Agata, pomocne już Tobie pomagały w tym ja, byłaś podopieczną Sary Molendy

forum.gazeta.pl/forum/w,615,142977300,143032511,Re_dot_Filipka_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,615,133121743,140788253,Re_Pomoc_dla_Filipka_i_jego_rodzicow.html
          • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 21.01.14, 11:29
            Racja. Pomogłyście mi i jesteście wspaniałymi osobami o wielkich sercach.
            • justyna198515 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 21.01.14, 11:57
              Agata tylko to nie chodzi o to, że my mamy dobre serca tylko o to, że dalej sobie nie radzicie a pomoc z forum właśnie z tego powodu przestała płynąć. Tu pomaga się doraźnie a nie długofalowo.
              • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 21.01.14, 12:21
                rozumiem.
    • pitahaya1 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 15:31
      A mąż w tej budowlance to co robi? Tylko stawiać ściany z cegieł potrafi? Nic więcej? Bo jeśli tak to młody facet robi sobie rok w rok półroczne wakacje. Może jakieś wykończenie wnętrza domów? Cokolwiek, bo póki co teściowa chora, Ty siedzisz na zasiłkach a mąż patrzy, bo pracy w budowlance nie ma.

• esr-esr Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 16:35
        ja myślę, że w każdej okolicy jest chociaż jeden gospodarz, który potrzebuje pomocnika - na stałe, bądź czasami, ale w ogóle. u mnie jest tak, że lokalni siedzą na tyłku i narzekają, a pracowników trzeba ściągać po 100-150 km.
        • renata.36 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 16:42
          Ludzie naprawdę dziwni są.Nie wiem nawet czy to właściwe słowo ale czasami , mimo lat przezytych na tym łez padole,potrafia mnie jeszcze zaskoczyć.Mało pozytywnie.
          Zdarza mi się piec na zamówienie lu sprzatać.Niedawno miałam propozycję porządku w mieszkaniu po remonie.Wiedziałam,że samej bedzie mi ciężko więc zaproponowałam jednej znajomej, której nagminnie brakuje pieniędzy.Sp[ytała ile, pojęczała i stwierdziła,że nie opłaci sie.Ok.Zrobiłam to sama,Za 2 dni przyszła i spytała czy juz skonczyłam, bo chciałaby pozyczyć pare dych. Odmówiłam i przestała sie do mnie odzywać.
    • bruy-ere Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 16:20
      Dostawałaś już pomoc z tego forum (za pośrednictwem innej osoby, której nicku niestety nie pamiętam), prawda?
      • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 17:09
        tak racja.
        • hania3gwiazdki Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 18:04
          Pomoc była organizowana przez *Saramolenda* jesienią 2012 r.
          Szkoda,ze sytuacja nie zmieniła się na lepsze.
          • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 18:28
            Było dobrze, do czasu niestety.
          • hugo43 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 18:31
            a pamietam,rzeczywiscie o tym azs bylo.wysylalam wam proszek hypoalergiczny.szkoda,ze nic nie zrobiliscie by poprawic swoj los.chociazby poszukac pracy w zamozniejszych rejonach kraju,badz gdzies dalejsad
            • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 18:51
              tak pomogła nam Pani. nie mam takiej możliwości w tym momencie.
              • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 19:39
                i dziękuję za to jeszcze raz z całego serca. Przykro mi słyszeć, że nic nie zrobiłam. Robię wszystko co tylko mogę żeby mały był szczęśliwy. Przez to atopowe nie mogę znaleźć pracy odpowiedniej dla siebie, pracowałam w pizzerii, sprzątałam po domach, choroba powracała ciągle i nawet synem w stanie nie byłam się zająć. Mój chłopak pracuje jak dorwie fuchę, jak pisałam trudno ze stałą pracą, a na budowlance się zna bardzo dobrze. Już sama sobie z tym wszystkim nie radzę więc napisałam tutaj, być może ma ktoś ubrania po dzieciach,buty które są już nie potrzebne. Sama dzięki pomocy z tego forum, gdy syn wyrósł z odzieży mogłam pomóc innym osobą będącym w takiej samej beznadziejnej sytuacji jak ja.
                pitahaya1 znajomych z klasy? mam ich całkowicie gdzieś. A od mamy faktycznie nie wyjadę, bo nie mogę.
                • pitahaya1 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 20:08
                  Pisałam na podstawie kilkuletnich obserwacji tego forum.
                  Ludziom wszelkie większe zmiany przychodzą bardzo ciężko. Żeby wyrwać się z błędnego koła trzeba zaryzykować.
                • esr-esr Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 20:41
                  posłuchaj mojej rady - niech chłopak szuka roboty na wsi. większe gospodarstwa z produkcją mleka lub mięsa potrzebują ludzi do pracy. robota ciężka, ale jak będzie dobry to nikt go nie wywali, bo dobry pracownik to skarb (jego umiejętności budowlane też się przydadzą). budowlanka teraz będzie leżeć, bo zima, więc szukajcie w innej branży.
                  • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 20:55
                    dziękuję za rady, przynajmniej nie macie mnie gdzieś.
                    • esr-esr Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 21:00
                      ja nie chcę się szarogęsić, bo jestem tu nowa, ale zdajesz sobie sprawę, że przede wszystkim musisz wysłać skany dokumentów do administratorek?
                      • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 20.01.14, 09:41
                        tak wiem. mam wszystkie dokumenty.
                        • bj32 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 23.01.14, 23:18
                          Jak masz to prześlij. Z tego co wiem, tu tylko jedna osoba sprawdza, a nie dostałam.
                          • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 24.01.14, 11:30
                            Nie mam przy sobie. We wtorek będę w domu to wyślęsmile
    • green_land Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 19.01.14, 22:19
      Mogę pomóc przy zakupie leków na AZS. Próbowałaś moze diety? Czasami niesamowicie pomaga. Odezwij się na priv: green-land@gazeta.pl
      • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 21.01.14, 21:17
        Dziękuję bardzo. Tak, próbowałam. Gorzej u mnie jednak skóra reaguje na czynniki zewnętrzne (kurz,pyłki,stres,chemia)
      • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 23.01.14, 22:24
        Chyba zły e-mail Pani podała. Jakby Pani mogła proszę się odezwać. a-brudniak@wp.pl będę bardzo wdzięczna.
        • hania3gwiazdki Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 23.01.14, 22:33
          Agato zajrzyj na pocztę . Napisałam maila.
          • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 24.01.14, 09:22
            Ech nie dostałam żadnej wiadomości. a-brudniak@wp.pl
            • hania3gwiazdki Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 24.01.14, 11:08
              Napisałam na profilu prywatną wiadomość.
              • hania3gwiazdki Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 24.01.14, 11:10

• a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 24.01.14, 09:23
            lub moja druga poczta : agatttt5@gazeta.pl
        • bj32 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 23.01.14, 23:18
          Zły. Miało być green_land@ z podkreślnikiem, nie z myślnikiem. Pomyliła się zapewne.
          • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 24.01.14, 11:22
            ok dziękuję.
            • hania3gwiazdki Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 27.01.14, 00:37
              W piątek wysłałam paczkę z różnymi chrupkami do mleka dla synka .
              Dziś powinna dotrzeć na miejsce.
              • a-brudniak Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 27.01.14, 09:46
                Dziękuję z całego serca! Jak dojdzie, dam znać.
    • green_land Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 28.01.14, 19:42
      Odpisałam... smile
    • green_land odbierz pocztę 31.01.14, 11:11
    • bj32 wklejone przez moderatora: 26.02.14, 09:25
      saramolenda 25.02.14, 19:46
      Witam ponownie,
      mama Filipka poprosiła mnie o pomoc, lecz niestety nie mogę jej dużo pomóc bo sama nie mam łatwo, oczywiście skan mi da z mopsu/ od lekarzy jak tylko ją spotkam więc wtedy prześle ci Blanko,
      otóż dziewczyna próbowała stanąć na "nogi" pracowała od tamtego wątku(staż, praca)
      teraz przez chorobę nie przedłużyli jej stażu, musiała zabrać kredyty na splate zadluzenia -prad odciety-przywrócenie, zadlużenie mieszkania-tata filipa pracowal ale w sadzie nie wzieli tego pod uwage i za stare grzeszki mlodziencze wzieli go do aresztu, dziewczyna jest załamana, mama jej miała operacje na raka-wiec nie moze jej pomoc,
      chodzi i dorabia jak moze-myje okna, sprzata.Jedynie prosila o pomoc dla małego bo nawet za przeproszeniem"portek" juz prawie nie ma bo wyrósł.Musieli isc do psychologa bo widzial jak "panowie"przyjechali po tatusia i go kopią..zabierajac go z domu wieczorem po pracy(okazalo sie,ze list zabrala tesciowa myslac,ze jak nie przeczyta to nie przyjada po niego..wiec sprawa odbyła sie bez niego)
      jeżeli ktoś ma jakieś ubrania na 116 (aktualnie) w zwyż to bardzo bym była wdzieczna

renata.36 25.02.14, 20:12
      Chcesz powiedziec,że przyjechała policja i skopała ojca dziecka zanim go zabrali, tak?

bergamotka77 25.02.14, 20:14
      za stare grzeszki wzieli go do aresztu powiadasz?
      Raczej do wiezienia bo areszt trwa okreslony czas, pewnie mu odwiesili wyrok z mlodosci wiec musial cos zbroic.

Ale nie znam historii mozesz zalinkowac? Jesli sie zweryfikujecie cos zawsze znajde dla chlopca.
      saramolenda 25.02.14, 20:22
      pewnie masz racje - jak pamietam mial do odrobienia prace spoleczne czy jak to sie zwie i potem ucichło..w przyszlym tyg bede ja widziec to sie dowiem wiecej i wtedy napisze bo nie chce sklamac.
      saramolenda 25.02.14, 20:26
      o widze, ze mama filipa juz zalozyla watek-forum.gazeta.pl/forum/w,615,149072223,,Prosze_o_pomoc_drogie_e_mamy_.html?v=2
    • bj32 Mam takie: 24.03.14, 13:33
      Dożywianie. Czekam na więcej, ma być dosłane.
      • saramolenda Re: Mam takie: 24.03.14, 13:37
        w Kwietniu ma mieć jakieś zaświadczenia z opieki to szybciutko doślę.

od siebie:Aktualnie Agata nie ma stałego dostępu do internetu. Chodzi na zajęcia w opiece z psychologiem które są prowadzone jak szukac pracy, pisanie cv itp.
    • saramolenda Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 25.03.14, 22:17
      dziewczyny, może ma ktos na zbyciu jakies adidasy/tenisowki chlopiece wkladka buta20cm albo cos z ubran od 116cm w górę? w miare mozliwosc moge oplacic jakas wysylkę.Dzieciak wyrosl, Agata kupila mu adidasy ale i tak juz prawie na styk a teraz nie ma jak kupic(oplaty musiala w miare mozliwosci zrobic)

• siugarova Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 26.03.14, 06:06
        Ja mam troche ubran na 116-122 cm. Buty pewnie tez jakies znajde, tylko czy Filipek ma wąską czy szeroką stopke.
        • saramolenda Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 26.03.14, 09:49
          tzn normalne ma stopy, nie szerokie ani nie za waskiesmile)wielkie dzięki

-
          dodam jeszcze od siebie, że naprawde Agata nie siedzi na 4 literach i czeka na to aż ktos jej coś da bo sama opiekuje sie malym teraz, pomaga mamie swojej po chorobie, "teściowej"ktora zmaga sie z choroba i filipem.Jak tylko ktos jej proponuje by dorobila zaraz idzie.Systematycznie Chodzi na spotkania z opieki, do Up, roznosi cv gdzie tylko się da.Na początku kwietnia Agata ma zabieg wiec jedynie wtedy dostanie l4.Filip jest w kolejce do przedszkola.Dziewczyna stara się ale ma pod górkę i nie ma nikogo kto by jej pomogl dlatego tutaj napisałam.
          • siugarova Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 26.03.14, 09:58
            To ja poprosze o adres na priva. I czy ktoś mogłby oplacić przesylke bo ja w tym miesiącu juz nie dam rady, a szkoda czekac do 10-go
            • mamafilipka29 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 26.03.14, 14:11
              Chętnie pokryję koszt przesyłki. Napisałam do Pani maila na gazetowego. Ja niestety nie mam poczty gazetowej. Pozdrawiam
      • siugarova Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 26.03.14, 15:12
        A czy te 20 cm wkladki w bucie to chodzi o wewnetrzną>??
        • saramolenda Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 26.03.14, 15:17
          tak, tak chodzi o wewnętrzną(wiec rozmiar 30/31), a jeszcze sie dowiedziałam od Agaty-mały ma wysokie podbicie ale praktycznie w kazde buciki wchodzi mu stopa.dzieki dziewczyny
          • siugarova Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 26.03.14, 17:11
            poprosze na priva adres pod ktory paczuszke wyslac. najpozniej w piątek postaram sie ją wyslac.
            • saramolenda Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 26.03.14, 19:20
              wysłanysmile dziekuje bardzo
              • siugarova Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 27.03.14, 13:07
                Paczka dziś wyslana. Mam nadzieje ze nic za małe nie bedzie. Adidaski tez wlozylam. I troszke słodyczy.
                • saramolenda Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 01.04.14, 15:10
                  Paczka doszła.
                  Przekazuje wielkie podziekowanie!!
                  • brysia0 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 03.04.14, 18:32
                    Saro, czy dalej Agata nie ma dostępu do neta? Dajcie mi znać, czy ona potrzebuje jakieś ubrania - tak mi się kojarzy, że oprócz rzeczy dla Filipa chyba też cos słałam dla niej. Ale nie dam sobie głowy uciąć.... Dla małego już nic nie mam, bo przerósł mojego synka, ale jeżeli Agata ma rozmiar 36 to dla niej znajdę, jeżeli będzie chciała.
                    • saramolenda Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 04.04.14, 14:43
                      nie ma nadal internetu. Jedynie sporadycznie jak u mamy jest to ma dostęp.

Agata ma rozmiar M(chociaz w 36 wchodzi w niektore ciuchy np koszulki)
                      napewno jej sie przydadza, jak coś moge dac numer tel(mam zgode)by sie dokladniej wypytac
                      dzieki

• brysia0 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 04.04.14, 19:00
                        Kurcze, a jak będą za małe? Szkoda by było, bo mam też inną chętną na 36... Ja kiedyś wysyłałam chyba moje ubrania. Zapytaj proszę Agatę czy ubrania od Joanny z Gdyni były ok, powinna kojarzyć..., bo jeszcze do mnie pisała w czym piorę, bo ładnie pachniały smile Ale tak na poważnie zapytaj.
                        • saramolenda Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 04.04.14, 23:29
                          tak, tak powiedziala, ze pewnie, iz pamietasmile))) ciuchy były dobresmile jak pisalam rozmiar s/m i przesyłam pozdrowieniasmile
                          prosila bym przekazała, ze jak ktos potrzebuje bardziej to ona odstąpi by nie robić problemusmile..

p.s Teraz czeka na papiery z opieki to wezme jak bede i porobie ksera.

• brysia0 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 05.04.14, 17:15
                            Mam teraz więcej ubrań, więc mogę podzielić na 2. Nie wiem kto bardziej "potrzebuje" więc Agacie wyslę te większe 36, coś się znajdzie. Proszę na gazetowego adres do przesyłki, bo już nie mam . Jak wyślę, to dam znać.
                            • brysia0 Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 06.04.14, 12:32
                              Ponawiam prośbę o adres do wysyłki, bo chcę na jutro zamówić kuriera ( wysyłam kilka paczek i chcę to zrobić 1 dnia ).
                              • saramolenda Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 06.04.14, 13:38
                                Przepraszam,ze dopiero teraz juz wyslalam na pw adres.dziekuje
                                • miedzymorze Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 11.04.14, 20:42
                                  Mam na 122 koszulę, ze 2 bluzki, 2 pary spodni 'na podwórko' i jakąś drobnice typu kamizelka.
                                  Buty 31 ale raczej na jesień/zimę - nie wiem czy jest sens wysyłac na zapas.
                                  Proszę o info jeśli je chcesz.

pozdr,
                                  mi
                                  • saramolenda Re: Proszę o pomoc drogie e-mamy. 15.04.14, 23:05
                                    odpisalam na pw
                                    pozdrawiam i dziekuje
    • bj32 Mam dokumenty: 11.10.14, 12:52
      Okresowy do września - czyli już się skończył.
      Dożywianie do końca roku.
      • saramolenda Re: Mam dokumenty: 13.10.14, 19:36
        dzieki serdeczne Bj,
        Jak Agata bedzie miala teraz nowe dokumenty to prześle.
        Mam także wypisy jej ze szpitala.
        Aktualnie sama od okolo 8 miesiecy wychowuje dziecko.Jest pod stala opieka mopsa.
        Jeżeli ktoś ma niepotrzebną chemie, żywność-bardzo sie przyda

Dziekuje Bardzo
        • 35agat Re: Mam dokumenty: 09.11.14, 10:30
          Witam! Chciałabym się dowiedzieć czy nie ma ktoś na "zbyciu" spodni, kalesonów, bluz rozm.116/122. Znowu jestem w kiepskiej sytuacji finansowej, każda pomoc się przyda. Nie mam stałego dostępu do internetu, w razie pytań odpisze Sara. Z góry dziękuję i pozdrawiam! Agata.
          • siugarova Re: Mam dokumenty: 11.11.14, 08:23
            ja mam troszcze ubran. ale na przesyłke juz nie dam rady uzbierac. za ciezki okres.
            • kuiad Re: Mam dokumenty: 11.11.14, 11:46
              Ja mogę zapłacić za przesylkę. Proszę wyślij dane do przelewu na maila. Pozdrawiam
          • siugarova Re: Mam dokumenty: 11.11.14, 18:07
            poprosze o aktualny adres smile
            • kuiad Re: Mam dokumenty: 11.11.14, 19:24
              wyslalam 25 zl wink
              pozdrawiam
              • siugarova Re: Mam dokumenty: 11.11.14, 19:31
                spakuje paczke i zwarze.. za reszte pieniedzy kupie jakies slodycze Filipowi, ok??
                • siugarova Re: Mam dokumenty: 11.11.14, 19:32
                  yyyyy zważe miało być big_grin
                  • kuiad Re: Mam dokumenty: 11.11.14, 19:35
                    nie ma problemu smile nie chciałam aby brakło smile
                    • saramolenda Re: Mam dokumenty: 11.11.14, 20:42
                      Agata jest aktualnie w szpitalu, stąd nie ma jak "zerknąć" nawet by odpisać.
                      Dziekuję serdecznie dziewczyny, naprawde bardzo, bardzo się ubranka przydadzą.
                      adres wyślę na pw. Pozdrawiam, Sara
                      • miedzymorze Re: Mam dokumenty: 11.11.14, 23:56
                        czy nadal jest sama ? a jeśli tak, to jak wygląda sprawa alimentow ?
                        pozdr,
                        mi
                        • saramolenda odp 12.11.14, 10:22
                          Tak, jest sama. Ma przyznane alimenty(300zl) lecz troche to potrwa bo teraz sprawa idzie do komornika.
                          • siugarova Re: odp 14.11.14, 09:51
                            wczoraj wyslalam paczke. za reszte z przeslanych pieniedzy kupilam troszke slodyczy dla Filipa.
                            • saramolenda Re: odp 14.11.14, 14:19
                              wielkie dzięki!! smile)przekaże Agacie
                              • saramolenda hej 20.11.14, 11:11
                                wielkie dzieki za paczke dziewczyny !!
                                pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka