Dodaj do ulubionych

jestem bezsilana

30.05.15, 15:17
witam serdecznie

Po raz pierwszy w życiu, błagam o pomoc. Do tej pory sama jej nigdy innym nie odmawiałam, ale sytuacja moja zmieniła sie po tym jak upadło kilka firm które nie zapłaciły mi za towar. Obecnie mam kilka spraw komorniczych i niedługo moje mieszkanie zostanie zlicytowane. Mamy dwójkę dzieci i żadnej możliwości na spłatę zobowiązań. Nie proszę o pieniądze do kieszeni ale o przesłanie ich na konto komornika. Pomóżcie mi proszę bo już nie daję rady, nie wiem co z nami będzie. Sprzedaliśmy wszystko co mieliśmy, pracujemy po 12 h .Proszę tez o informacje czy znalazł się ktoś kto im cos przesłał i z jakiego tytułu. Komornik nie poinformuje mnie o tym

sprawy:
KM 273/15
KM 1776/14
KM 2003/15
KM 1371/15

KONTO: 25 1240 5400 1111 0000 4918 4983
Obserwuj wątek
    • pani.mysz Re: jestem bezsilana 30.05.15, 15:55
      Anna, żartujesz?
      Piszesz anonimowy post, podajesz numer konta i uważasz, że ludzie będą Twoje długi spłacać?
      Toż to ręce opadają.
      • anna.6666 Re: jestem bezsilana 30.05.15, 16:41
        oki
        może popełniłam jakiś błąd?nigdy wcześniej nie prosiłam nikogo o pomoc. Nie oczekuję ale proszę .
        dlaczego anonimowy? przecież jestem zalogowana
        • brysia0 Re: jestem bezsilana 30.05.15, 16:51
          Nie obraź się, ale raczej nie znajdziesz tu zrozumienia. To forum w zasadzie nie polega na przesyłaniu pieniędzy, a już na pewno nie na "podaję nr konta- wpłaćcie ".
        • pani.mysz Re: jestem bezsilana 30.05.15, 19:04
          Ja też jestem zalogowana, czy to Ci cokolwiek o mnie mówi?
          Na tym forum nie wpłaca się pieniędzy, jest to raczej pomoc rzeczowa plus dobre słowo, doradzenie, pomysły co zrobić.
          Numer konta może podać każdy tylko wiarygodność takiej osoby jest żadna.
          • bj32 Re: jestem bezsilana 30.05.15, 19:31
            www.gdansk-polnoc.sr.gov.pl/srgdapn2/index.php?option=com_content&view=article&id=10:pan-komornik-jan-staszewski&catid=8:komornicy&Itemid=64
          • pani.mysz Re: jestem bezsilana 30.05.15, 20:19
            Ale co mi z danych komornika?
            Anonimowa osoba prosi o wpłaty i mamy płacić?
            • bj32 Re: jestem bezsilana 30.05.15, 20:50
              Nic, Mysz smile Za chwilę próśb będzie więcej.
              Podstawową pomocą w tej sytuacji powinno być stwierdzenie, że komornik bardzo się ucieszy, że różne osoby mu wpłacają na konto różne kwoty, po czym, jako, że jest prawnikiem, zacznie się zastanawiać, jak się ma kwestia legalnej zbiórki publicznej, bo wątpię, żeby koleżanka takową zgłosiła, oraz podatku od darowizny.
              To sztandarowy przykład bezmyślności autorki smile I nie mówię, że *tej*, ale często ludzie robią takie rzeczy. Na konto gminy za czynsz, na komornika, na to, na tamto... Pewnie niebawem ktoś się tym zajmie, bo budżet będziemy po nadchodzących zmianach mieli chudzieńki.
              • pani.mysz Re: jestem bezsilana 30.05.15, 23:49
                To jest oczywiste.
                Mnie zastanowiło czy ktoś naprawdę wierzy, że obcy ludzie z internetu tak po prostu zaczną płacić po takim poście.
                • bj32 Re: jestem bezsilana 31.05.15, 06:33
                  Wierzy i słusznie wierzy. Zdziwiłabyś się, ilu dobrych ludzi poprawia sobie samopoczucie przesyłając 20,- na "szczytny cel". I niewielu kieruje się przy tym rozsądkiem.
                  Dlatego zawsze sprawdzam na przykład wklejone - a nie zalinkowane ze strony fundacji - prośby o 1% na przykład (poza sezonem rozliczeń). Były już przypadki wklejenia autentycznego tekstu z prywatnym numerem konta.
                  Na fb co i raz są wydarzenia, że rodzina taka czy inna zbiera na czynsz, prąd i ręczniki. I ludzie płacą. A część tych "biednych rodzin" zrobiła sobie z tego sposób na życie. Klasyczne żebractwo, tylko przeniesione do netu.
    • vi_san Re: jestem bezsilana 30.05.15, 20:08
      Najpierw przeczytaj uważnie regulamin forum. Jest "na szpilce" u góry strony Pomocne Emamy. odpowiedz szczerze na chociaż niektóre pytania z tegoż wątku, wyślij do moderatora dokumenty potwierdzające twoją sytuację.
      I przede wszystkim - to forum z zasady nie udziela pomocy czysto pieniężnej. To nie jest instytucja pomocowa, a grupa ludzi, często wcale nie zamożnych, którzy chcą się dzielić tym co mają. Nie licz więc, że ktoś z "tutejszych" będzie spłacał twoje kredyty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka