Dodaj do ulubionych

mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jaki cel

14.01.05, 21:11
Nie chce rozpetac kolejnej burzy - ale w ciagu kilku ostatnich dni to cos
chyba dzieje sie z moja glowa.
Czy mamaklaudii z watku :ukradli mi wozek"
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=19463808 a gulox z
watku "przyjme kazdy wozek" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
f=615&w=19180794&a=19180794 to ta sama mama??

Czemu tak sie dzieje? Odchodzi mi chec na pomoc. Po co zakladac kolejne
watku, pod roznymi loginami? Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze to pomylka (bo
i po co 2 loginy, 2 posty).

Obserwuj wątek
    • isabelka20 Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 14.01.05, 21:14
      wlasnie to samo napisalam w poscie o wozek, skoro wozek ukradziono wczoraj to
      dlaczego prosba o jakikolwiek wozek byla juz 6 stycznia ??
    • natalia-1982 Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 14.01.05, 21:18
      nie ty rozpetujesz ja pierwsz to zauważyłamwink
      teraz jak ktos poprosi o wózek to skąd mamy wiedzieć że to nie mamaklaudii/gulox
      czy jest uczciwe wypisanie osób które maja podwójne nicki/wczesniej tez sie to
      zdarzało/
      tylko czy to ma sens skoro 1 osoba ma 1000 nickówwinka poza tym jest ustawa o
      ochronie danych osobowych więc nic nikomu niestety się nie udowodni

jednak trzeba ufać ludziom
      nie chce straszyc ale wydaje mi sie ze z tym problemem bedziemy sie borykać
      cały czas
      • takandrynka Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 14.01.05, 21:21
        Owszem Natalio, pierwsza napisalas tam (stad moj nowy watek tuwink )- ale ja
        jeszcze szperalam po forum dla pewnoscismile Wolalam sie upewnicsmile
    • natalia-1982 Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 14.01.05, 21:20
      przyszło mi do głowy że może te wózki idą do komisów, na allegro
      ale jakby nie bylo gulox tez pomaga rozdaje różne rzeczy
    • takandrynka Do moderatora 17.01.05, 09:58
      Przepraszam, ze pytam - czy cos wiadomo w tej sprawie, jak z IP?
      • sojanka Re: Do moderatora 17.01.05, 11:22
        Najbardziej zaskoczyło mnie to że i ip gulox i mama klaudii i... natalia-1982
        logują się z tego samego IP!
        • isabelka20 Re: Do moderatora 17.01.05, 11:24
          o prosze nowa wiadomosc o ip ( rowniez natalii ) - dziekujemy
          • betik6 Do moderatora-proszę o wyjaśnienie 17.01.05, 11:35
            bardzo proszę o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji- czy napewno pod tymi trzema
            nikami kryje się ta sama osoba? W zeszłym tygodniu wysłałam natalii1982 - tzn.
            Monice z Wodzisławia Śl. szelki do wózka.Mam pełne dane osobowe.
            Zanim zaczniemy kogokolwiek osądzać proszę o potwierdzenie i sprawdzenie.
            Pozdrawiam.Beata
          • takandrynka e-mail od Natalii 17.01.05, 11:35
            Dostalam w paitek e-mail od Natalii:
            Od: natalia-1982@gazeta.pl
            Data: 2005-01-14 21:27
            Do: takandrynka@gazeta.pl
            Temat: mamaklaudii/gulox i inni naciągacze
            rozwiń nagłówek

hej tu natalia
            odniosłam wrażenie że wcześniej spotkałaś się z podobnymi sytuacjami
            ja jestem tu od niedawna i mam prosbe /jesli uwazasz to za
            moralne/czy moglabys mi stworzyc liste /do celow wlasnych/ osob
            kretaczy ja rowniez chce pomagac ale tylko tym potrzebującym.
            pozdrawiam
            natalia-1982
            >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
            Odpisalam:
            Natalio...wysyarczy poczytac forum. nawet ostatnio byla staka
            sytuacja...jakos nawet dwie w odstepie tygodnia. Polecam czytaniesmile
            A jesli mozna spytac - widziala, ze wystawilam pozytywna opinie
            gulox - mozna wiedziec za co?
            Pozdrawiam
            T. a co do pomoct-ja zaangazowalam sie w pomocImeldaw i troszke
            Ani z pruszkowa z watku sion, oraz bardzo malutko (wplata
            pieniazkow) panu Edwardowi. Nie sposob pomoc kazdemu niestety.
            >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>

kolejny list z ktorego nic nie rozumiem :
            zdażyłam poczytać stare posty i napotkałam sie na niejaką natalie
            co ma 18 lat od 1,5 roku starala sie o dziecko i takie
            tam.faktycznie jakas plaga.
            a co do pochwalenia gulox-to byl blad.wymienilam sie z jedna
            dziewczyna z forum/nie chce podawac jej nicka/pojechalam do niej i
            dokonalysmy wymiany.powiedziala ze wpisze mnie na liste uczciwych w
            wymienie a ja nie wiedzialam gdzie to jest i chyba nawet w zlym
            topiku napisalam ja i ta gulox bo o to mnie prosila.nie wiem tylko
            dlaczego?ps.nie tam nie wpisala.
            wymiana z reki do rei jest lepsza i pewniejsza.szczerze mowiac jak
            tam jechalam to sie smialam ze dostane za winklem obuchem w leb!!
            coz mialam do stracenia 20 zl za gaz.ale widzialam jej dzieci i
            stan mieszkania wiec wiem ze moge jej zaufać.a o ta gulox to ja
            musze zapytac.sorry ze tak chaotycznie ale jestem zmeczona.a co
            wiesz o szczesliwymtatusiu?mozna mu ufac bo mam mieszane
            uczucia.pozdrawiam
            >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
            odpisalam:
            A co do szczesliwegotatusia to ja tez mam mieszane uczucia-ale nie
            mowie tego na forum bo i po co. Pomagam temu komu chce. A musze
            przyznac, ze i tak wielu rzeczy na forum nie pisze co do udzielonej
            pomocy-bo udzie sa niestety zawistni. Ja zaangazowalam sie w pomoc
            Oli (Imeldaw), ktora stracila dorobek zycia, kiedy ich dom spalil
            sie latem tego roku, jej synek ma spodziectwo... i w ogole maja
            ciezka sytuacje. Jesli ten temat Cie interesuje - to wysle krotkie
            info.
            Jest sporo osb sprawdzonych - a szczesliwytatus chyba tez pomaga
            oddajac ubranka dalej - ne chce sie wypowiadac bo nie znam
            sytuacji, a oglabym niechcaco skrzywdzic kogossmile
            Pozdrawiam
            >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
            i ostatni list jaki dostalam od Natalia-1982
            nie bylam u gulox tylko u osoby ktora ja zna i z ktora dokonalam
            wymiany owa osoba prosila o wpisanie gulox na liste uczciwych w
            zamienie/ale w jakim celu?/
            a co do watku pani oli poczytam na forum zapewne wiesz wiecej wiec
            jesli mozesz to napisz
            pozdrawiam.
            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<

I co sadzicie?

• ajlii Re: Do moderatora 17.01.05, 16:03
          A nie jest możliwe czasem że korzystają po prostu z jednego komputera (lub
          jednej sieci?), być może nawet o tym nie wiedziąc?. Ja często korzystałam z
          internetu w Bibliotece Uniwersyteckiej - kilkadziesiąt komputerów do użytku
          czytelników + dla pracowników. Jest więc spore prawdopodobieństwo, że nie tylko
          ja z korzystających z BUW-u zaglądam na to forum. Poza tym u mojego Męża, w
          bloku 10-piętrowym była sieć sąsiędzka - następne kilkadziesiąt komputerów o
          tym samym IP. Pozostają jeszcze np. kafejki komputerowe.

Nie wiem czemu, ale mam mieszane uczucia czytając o takich "wynikach"
          śledztwa... Różne są sytuacje, nie zawsze wszystko chce się tłumaczyć osobom
          mniej lub bardziej zainteresowanym. Ja osobiście zaglądam na e-dziecko od 3
          lat, z tym że przez pierwsze 2 lata pod zupełnie innym nickiem - powód zmiany
          nicku? Długo nie miałam dostępu do netu i nie mogłam zalogować się na starym
          nicku (chyba hasło nie to). Takie sytuacje też sie zdarzają!!!
    • takandrynka Betik-masz racje 17.01.05, 11:40
      Betik, masz racje - nawet jesli IP moze pochodzic z np. kawiarenki. Ja sama
      loguje sie z 3 komow, z 3 roznych IP - z tym ze jest to trudniejsze w przypadku
      osob ktore pomoc otrzymuja. A ja, dziekowac Bpgu, jak na razie tylko pomagam.
      Nie pomagam moze zbyt duzej ilosci osob, skupiam sie na 2-3-4 osobach - ale to
      tez z uwagi na fakt, iz nie posiadam wlasnych dzieci wiec i nie posiadam
      ubranek po dzieciach.
      Pozdrawiam
      A.
      • alex05012000 Re: IP??? 17.01.05, 13:15
        co to jest to IP? ...
        "wpadłam do pracy między jedną wizytą lekarską a drugą" hi,hi... rano przyszłam
        o 10h30 to szefa w ogóle nie było jeszcze na szczęście a po południu to idę
        do "notariusza"... w myśl zasady, że pracownik nie może pod żadnym pozorem mieć
        żadnych problemów zdrowotnych... ale nie o tym chciałam...
        pomagam różnym osobom z forum od kilku lat, z niektórymi mam kontakty
        przyjacielskie, korespondujemy, dzownimy, odwiedzamy się nawet! od zeszłego
        roku pomagam większej grupie osób mimo, iż moje możliwości nie są duże ... i
        nigdy na moje szczęśćie nie trafiłam na oszustwo... a nigdy też nikogo nie
        sprawdzałam, nie dzwoniłam do opieki społecznej ... celuję w ciemno i jakoś tak
        trafiam na uczciwych... zato czytam o kolejnych aferach na forum ...które były,
        są i bedą, jak wszedzie tam gdzie sie coś daje, rozdaje, rozdziela pomoc...
        natura ludzka ułomną jest i choć to przykre nic albo niewiele poradzimy...
      • justinka_27 chyba jednak to ta sama osoba 17.01.05, 13:34
        gulox w wątku o szczesliwymtatusiu napisała,że miała do oddania karuzelkę,a nie
        oddawała jej ani jako gulox,ani mamaklaudii,natomiast miała do oddania karuzelę
        natalia i ona też prosiła o wózek spacerowy (tym razem stary się popsuł)
        • mama.arturka :* 17.01.05, 16:33
          przepraszam za wtracanie bo nie lubie dyskutowac i oczerniac innych jak nie mam
          100%pewnosci
          ale... natalia1982 nie potrzebuje wozka bo na forum zamiana oferuje spacerowke
          za pampersy wiem bo sama poszukuje taniegosmile wozka dla synkasmile
          oto link
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16712&w=19482857&a=19482857
          jezeli pomylilam osoby to z gory PRZEPRASZAM
          pozdrawiam beata
          • aniabasior Kontakt 17.01.05, 18:35
            witam wszystkie emamy.
            nie wiem co mama sadzic .Tak jest na forum-oddam/przyjme watek na temat wózka z
            6 stycznia,jest to watek gulox.Ja się odezwałam do Niej,bo miałam na zbyciu juz
            mi niepotrzebny wózek,bo mały nie chce juz jezdzic wózkami,więc skontaktowała
            sie ze mna mailem gulox - czyli Monika, jak sie przedstawiła mi osobiście jak
            przyjechała do mnie ,bo dosyc blisko mieszkamy siebie ja w Raciborzu ona w
            Wodzisławiu Śląskim, wiec jakos dogadałysmy sie i Ona przyjechała do mnie
            wzieła wózek ,a mi dała w zamian pieluchy Bella dla mojego Krzysia.
            Z mojej strony nie mam Jej nic do zarzucenia.Wymiana sie powiodła,ja Jej
            obiecałam ze wpisze Ją na liste uczciwych emam,na forum zamiana,bo w sumie
            zamieniłyśmy sie ja Jej wózek ona mi pieluszki.
            Ja ja wpisałam ,bo nie miałam do Niej zarzutów,była uczciwa według mnie.Ale nie
            dostałam zwrotnej odpowiedzi na forum jako ja jestem uczciwa,nie wiem dlaczego?
            ja postapiłam uczciwie,zreszta więcej emam,ze mna koresponduje i wie że jestem
            uczciwa.A tak na marginesie,nie mam bogato,ale nie mam tez kokosów,mam
            skromnie,ale czysto i należe do uczciwych osób.
            Pozdrawiam
            Ania z synami
            (Krzysiu 19 miesięcy i Grzesiu 6 lat)

P.S. A co do tych innych nicków to nie rozumiem ,dlaczego jedna osoba może miec
            tyle nicków,przeciez to jest smieszne,w tym wszystkim potem mozna się
            pogubic ,ale jest wiele takich emam ,które maja duzo nicków.
            smile , smile
            A w dodatku nie lubie się kłucic ,oczerniac innych,chociaz czasem mam na to
            ochote jak widze co jest na tych forach wypisywane,ale jestem człowiekiem i
            umiem powiedziec przepraszam,człowiek jest przeciez istotą omylną.
            No nie?
            Pozdrawiam jeszcze raz.
            Pa,pa
            • takandrynka Re: Kontakt 17.01.05, 21:15
              No i wyszlo po osobistym kontakcie 2 mam, ze natalia-1982 to Monika z
              Wodzislawia i gulox to Monika z Wodzislawia - czyzby zbieznosc???
              • isabelka20 Re: Kontakt 17.01.05, 21:17
                ale po co ?? nie rozumiem tego sad ale najbardziej nie rozumiem ze natalia sama
                zaczela to z gulox bo niby ona jako pierwsza zobaczyla ze cos nie tak. Moze
                chciala pokazac jaka jest uczciwa na tle innych ...
                • takandrynka Re: Kontakt 17.01.05, 21:21
                  Nie mam pojecia...ktos pisal ze natalia chciala sprzedac na innym forum
                  wozek...ale skoro to ta sama Monika...to przeciez Gulox brala wozek od anibas...
                  Nic juz nie rozumiem...i chyba nie chce rozumiec
                  • aniabasior Re: Kontakt 17.01.05, 22:40
                    Wiecie co ja juz nie mam słów,zgupiałam z tych nicków.
                    To ja sie zamieniałam z GULOX-czyli z Monika z Wodzisławia Śląskiego,czy nie?
                    Bo sie pogubiłam

Pozdrawiam wszystkie emamy
    • ewula_p Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 18.01.05, 00:25
      Ja nic nie rozumiem, ale po tym jak dziewczyny składały sie na wózek do jednej
      mamy, to wyrosły jak grzyby po deszczu posty o skradzionych, zniszczonych i nie
      wiadomo co jeszcze, wózkach.
      Tak jak takandrynka zauważyła i wkleiła linki do postów o przyjęciu wózka przez
      gulox i mamęklaudii, a ja dodam jeszcze, że znalazła tez post natalia-1982 z 5
      stycznia, bo jej się też popsuł wózek!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=19154654&a=19154654
      No plaga jakas na te wózki, litości!
      Miłego dnia wszystkim
      Ewa
      • ewula_p Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 18.01.05, 00:29
        Najbardziej nie rozumiem dlaczego co jakis czas pojawia się taka nowa osoba i
        zaczyna kręcić, przecież to się i tak wyda. Prędzej czy później, ale sie
        WYDA!!!!! Po co zaczynać ?!!!
        E.
        • babcia_marysia Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 18.01.05, 12:05
          Powszechnie wiadomo ,że każde kłamstwo ma krótkie nogi i daleko nie zajdzie,więc też nie moge tego zrozumieć......taka osoba krzywdzi tych naprawde potrzebujących,bo osoby które mają chęć i możliwości aby pomóc ,zrażają sie i tracą wszelkie chęcido pomocy...........

moje skarby
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19246942
          • betik6 bardzo mi przykro!!! Naprawdę!!! 19.01.05, 09:36
            Wczoraj napisałam do Natali1982 e-maila z zapytaniem czy dotarły szelki ode
            mnie dla jej dziecka i poprosiłam o wyjaśnienie zaistniałej na tym forum
            sytuacji.Do teraz nie otrzymałam odpowiedzi, więc czy to oznacza,że jest tak
            jak myślicie???
            Naprawde jest mi cholernie przykro,bo po co i dlaczego robi się takie rzeczy??

• natalia-1982 Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 19.01.05, 11:13
      dopiero dzisiaj przegladalam poczte oraz forum i naprawde sie zdziwilam nie mam
      do was żalu ani pretensji gdyż podejrzewać jest rzecza ludzka.
      na poczatku dla wyjasnienia dodam ze korzystam z internetu u mojej mamy ktora
      mieszka tak jak ja w wodzisławiu tylko na innym osiedlu.moi rodzice maja /nie
      bardzo wiem jak to napisacsiec sasiedzką.do jednej linii jest podlaczonych
      kilku sasiadow,jesli dobrze się orientuję ok7 ale ciagle ktos nowy sie podlacza
      wtedy koszty sa mniejsze w dodatku osoba u ktorej stoi glowny kmputer/tzn ona
      decyduje o tym ma podpisana umowe/otworzyla kawiarenke internetowa/oczywiscie
      nielegalna/i chodza tam studenci uczniowie itd
      nie znam sie na tym ale ten nr ip moze wiec byc jeden?!
      i kazda z tych osob jest z wodzisławia
      ja mam na imie monika mam roczna corke natalie
      e mama ktora przeslala mi szelki ma moj adres jesli ktoras z was ma adres
      gulox lub pozostalych; monika z wodzislawia;to chyba nic sie nie stanie gdy w
      mailu porownaja adresy
      a jesli chodzi o natalia ktora kiedys pisala i ktorej watek przypomnialyscie-to
      tylko zbierznosc imion.
      kwestia wozka:
      mialam zepsuty wozek,maz go zreperowal ale w tym czasie kupilismy nowy
      staray jest sprawny wiec chcialam go zamienic za bezcenkonkretnie gazety-ale
      teraz nie wiem czy ktokolwiek bedzie chcial.
      pozdrawiam
      ps dostalam od was pare maili z jednym i tym samym pytaniem wiec jesli macie
      jakies watpliwosci prosilabym abyscie pisaly na forum wtedy latwiej bedzie mi
      odpowiadać.
      • natalia-1982 Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 19.01.05, 11:52
        wysłałam list do moderatorki z komputera p.marii mojej sasiadki i niech
        maria_rosa sprawdzi nasze ip i skomentuje.
        • natalia-1982 Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 19.01.05, 15:46
          narazie czekam na odpowiedz
          czuje ze jestem wam winna wyjasnienia ale nie jestem w stanie pisac do kazdej
          na priv wiec prosze ;rzucać kamienie; w tym watku ale jak juz pisalam nie mam
          stalego dostepu do internetu wiec prosze o wyrozumialosc
          natalia-1982 czyli monika dragon z wodzislawia slaskiego
          • betik6 ??? 19.01.05, 16:01
            Komentując zaistniałą sytuację- ja wysłałam szeleczki natalii1982-czyli Monice
            Dragon z Wodzisławia Śl.Dzisiaj od natalii-Moniki otrzymałam odpowiedź na priva.
            I co dalej w tej kwestii?Co na to moderatorka?
            Proszę o komentarz, niemniej po takich postach,wypowiedziach,oskarżeni ach itp.
            niesmak i rozczarowanie zostają i tyle.

Pozdrawiam.
            Beata
            • natalia-1982 Re: ??? 19.01.05, 16:39
              za szeleczki podziekowalam-wczesniej nie bylam u rodzicow wiec nie mialam
              mozliwosci obrony to ze sie nie odzywalam nie oznacza ze zgarnelam szeleczki i
              zwialam
              ps.szkoda betik6 ze czujesz sie oszukana-wzielam od ciebie adres zwrotny bo
              wiem ze jestes uczciwa i gdy nastepnym razem cos postanowie oddac/oczywiscie
              jesli nie zostane usunieta z forum/to znajde cie po adresie a nie po nicku
              to samo proponuje innym mamom zapisujcie nicki i adresy
              ps ty masz moj adres i jesli mi nie ufasz to juz nigdy nic pod niego nie wysylaj
              • betik6 Re: ??? 20.01.05, 09:10
                Natalio-Moniko,poczytaj proszę raz jeszcze moje wypowiedzi.Ja Ciebie nie
                oskarżyłam,prosiłam tylko o wyjaśnienie zaistniałej na forum sytuacji,a było mi
                bardzo przykro,bo nie dawałaś znaku życia ani tu ani na priva co mogło
                wskazywać,że jednak coś jest nie tak.A moje uczucia się spotęgowały kiedy
                przeczytałam post Anii Basior,że dokonała wymiany z gulox-Moniką z Wodzisławia
                Śl. a ja kontaktowałam się z Tobą- natalią-Moniką również z Wodzisławia Śl. a
                do tego moderatorka napisała,że Wy obie i jeszcze mamaklaudii logujecie się z
                jednego ip.Zbyt dużo tych zbiegów okoliczności dlatego poprosiłam o wyjaśnienie
                i tyle.
                Proszę, nie obrażaj się, tylko zrozum,że powstała jakaś niezdrowa sytuacja i
                należy ją koniecznie wyjaśnić.Stąd moja prośba do moderatorki,która notabene
                milczy....
                Pozdrawiam gorąco i Ciebie i inne e-mamy i niemamy bywające na tym forum i
                jeszcze raz apeluję!!!! Bądźmy dla siebie dobrzy,bo czasy mamy okrutne i tylko
                dzięki życzliwości i wzajemnej pomocy damy sobie radęsmile))
                Beata
                • justinka_27 Przyznasz chyba,że sporo tych zbieżności... 20.01.05, 11:28
                  pojawiłyście się w tym samym czasie,logujecie się z tego samego IP,ty to Monika
                  z Wodzisławia Śl. gulox również,ty 5.01 prosisz o wózek,6.01 prosi o niego
                  gulox i to o czym wcześniej pisałam- gulox napisała,że szczesliwytatus pierwszy
                  zgłosił się po karuzelkę,którą miała do oddania,tyle że gulox nigdy na forum
                  karuzelki nie oddawała,a ty tak.
    • natalia-1982 Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 19.01.05, 16:44
      przypomnialo mi sie
      aktualnie wyminiam wozek na ;zamienie; i po calej tej aferze kapselek 1
      proponuje zebym ja wyslala 1 na poczatku sie zgodzilam ale chyba same
      przyznacie ze ja wiecej ryzykuje dla gazet bo chcialam byc mila i odwdzieczyc
      sie za pomoc teraz to ja tez stalam sie podejrzliwa i nie wiem czy nie odwolać
      oferty/innych rownież/
      dlatego publicznie prosze moderatorke ze gdy bedzie pewna na 100% ze jestem
      naciagaczka oszustka aby skasowala moje posty i napisala o tym na forum wtedy
      odejde i bedzie problem z glowy

ps.przykro mi tylko ze wiele osob rzuca oskarżenia nie znajac mnie
      • takandrynka Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 19.01.05, 18:59
        Natalio, nie zrozum nas wszystkich zle...zbyt duzo zbiegow okolicznosci. To, ze
        masz takie samo IP jak gulox i mama,klaudii to byc moze zbieznosc - nie neguje.
        Sprawa Twoje nicka wyszla wszak przy okazji sprawdzania IP.
        Nie dziw sie nam tu wszystkim, to wszystko co pisze sie ostatnio o
        nieuczciwosci, podwojnych loginach itp zle rzutuje na wszystkie potrzebujace
        osoby i - chyba nie zaprzeczysz - moze uodpornic osoby, ktore chca naprawde
        pomoc. A pomoc moze byc rozna...ten najwiecej pomaga, kto sam nie ma nic a umie
        sie podzielic tym ,co sam posiada.
        Pozdrawiam serdecznie i rowniez przychylam sie o ujawnianie danych osobowych
        wszystkich 3 osob na prv do moderatorki.
        • maria_rosa Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 20.01.05, 09:48
          Mnie tam wszystkie trzy nicki wyślwietlają się z jednego ip kompa.

pozdrawiam,
    • takandrynka Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 20.01.05, 11:42
      musi byc jakies wyjasnienie i rozroznienie...czas popytac wykwalifikowane sily
      informatyczne.
      • ania800 Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 20.01.05, 20:35
        czytam i czytam i sama nie wierze ze sa takie osoby
        Ludzie chca pomoc i zostaja oszukani i jak tu pozniej dalej pomagac i ufac
        a z tego co sie oriętuję to IP jest w kazym kompie inne i to nie zalezy czy w
        bloku w jednej sieci jest 10 czy 100 komputerów kazdy na wlasne IP
        Natalia-to komputer ma Ip a nie siec wiec chyba wszystko jest jasne niestetysmile
    • paraga Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 20.01.05, 22:33
      Właśnie pytałam informatyka-fachowca od sieci. Sprawa wygląda tak, że Monika
      (natalia) MOŻE mieś takie samo IP jak reszta użytkowników korzystających z tej
      osiedlowej czy sąsiedzkiej sieci. Więcej szczegułów nie napiszę bo się na tym
      nie znam, ale chciałam otrzymać jasną odpowiedź i ją otrzymała, więc niniejszym
      przekazuję.
      Acha i znalazłam coś takiego: może moderator spróbowałby tam napisać?

Abuse (ang. nadużycie) to wykorzystywanie czegoś niezgodnie z przeznaczeniem lub
      prawem. W Internecie tym terminem zwykło się określać zachowania sprzeczne z
      prawem, dobrymi obyczajami, kulturą i netykietą. Wysyłanie spamu jest obecnie
      najczęstszym przejawem działania określanego jako abuse, ale są też inne
      (mailbombing czyli złośliwe zapychanie komuś skrzynki pocztowej, joe-job czyli
      podszywanie się pod kogoś, masowe postowanie off-topic - nie tylko spam, ale w
      ogóle celowe lekceważenie tematyki i opisu grupy, kasowanie cudzych postów,
      masowe zaśmiecanie forów i książek gości, DOS - Denial of Service czyli
      blokowanie czyjegoś serwera przez nawiązywanie połączenia w specjalny sposób,
      wykorzystując pewne cechy protokołu TCP/IP, włamy czyli wchodzenie na cudzy
      serwer bez autoryzacji, zwykle z użyciem metod łamania zabezpieczeń, i kilka
      innych). Abuse to też zwyczajowa nazwa działu zajmującego się rozpatrywaniem
      skarg na działania wypełniające definicję abuse, dział ten ma zwyczajowy adres
      e-mail abuse@domena.
      Co sądzicie?
    • natalia-1982 Re: mamaklaudii i gulox-jedna i ta sama osoba?Jak 22.01.05, 11:20
      jest jeszcze wczesnie wiec nie za bardzo logicznie mysle ale co ty proponujesz
      aby moim rodzicom odlaczyc internet tylko dlatego ze nie stac ich na inny
      rodzaj polaczenia?
      moja mama czyta tu gazety gdyz nie ma pieniedzy aby kupowac dzienniki,rozmawia
      na gg z ciotka aby oszczedzac na tel,i wysyla sdo mnie smsy?
      nie kapuje.
      a jesli chcemy trzymac sie scisle prawa to do czasu gdy nie ujawnilam swojego
      nazwiska i miejscowosci nikt nie mial prawa tego robic-tu figuruja nicki a nie
      dane osobowe.
      wydaje mi sie ze problem tkwi w tym ze to jest forum-to nie sa aukcje sklepy
      internetowe.gdyby np jak na allegro wymagano podania adresu i danych osobowych
      nie bylo by problemu.
      na zamienie wiele dziewczyn zostalo oszukanych-ale nic nikomu nie udowodnia
      wiec moze zanim bedziecie wplacaly duze kwoty za koszty przesylki ns konto i
      inne cenne rzeczy upewnijcie sie z kim macie do czynienia-wystarczy poszukac
      kto z kim sie kontaktowal i spytac o opinie.
      drazni mnie juz ta sytuacja.
      jesli naprawde chcecie pomagac macie mleko ciuszki itd to rozejrzyjcie sie
      wokol siebie napewno macie sasiadow blizszych lub dalszych u ktorych sie nie
      przelewa dzieci w zamalych zniszczonych ubrankach dziurawych butach
      zaproponujcie delikatnie pomoc i uwierzcie mi jesli ja przyjma to beda bardzo
      wdzieczni.
      zauwazylam ze niektore osoby siedza tu codziennie codziennie o cos prosza i nie
      wazne czy im sie to przyda-wazne ze za darmo to jest chyba jakas choroba-
      zwroccie na to uwage.dzien w dzien zebrza o pomoc i uwazaja ze wszyscy musza im
      pomagac.slabo sie robi.moze ja jestem za malo biedna bo nie rozumiem zeby
      rodzina nie pomagala,moze te osoby sa zyciowo nie zaradne?!
      dopiero gady ktos ma 2 nicki,sprzedaje na allegro lub nie odpowiada na maile
      zaczynacie cos podejrzewac ale moim zdaniem duzo wczesniej mozna zauwazyc ze
      cos jest nie tak.
      a co najgorsze pewna osoba uswiadomila mi ze panuje tu zawisc i zazdrosc-ktos
      ma cos za darmo a ja nie dostalam musze kupic....naprawde żalosne.wymienialam
      sie i oddawalam rzeczy nie piszac o tym na forum tylko na priv .zapraszam mamy
      do siebie bo nie mam nic do ukrycia.dzis nawet czekam na jedna emame -jesli
      przyjedzie poprosze ja aby wam zobrazowala cala sytuacje.
      dokoncze jeszcze rozpoczete transakcje i nie mam ochoty przesiadywac na forum
      gdzie czesto oskarza sie niewinnych a pomaga opszustom i naciagaczom.
      mam nadzieje ze bedziecie ostrozniejsze i zycze wam abyscie zawsze dobrze
      trafnie dobieraly osoby z ktorymi sie wymieniacie i ktore odbarowujecie.
      pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka