Dodaj do ulubionych

NIETYPOWA PROŚBA

02.02.05, 13:26
Zdaję sobie sprawę, że bardzo dużo pomocy od was otrzymałam, ale znalazłam
się w sytuacji, że znów muszę poprosić. Kacperek po niedawno przebytej
chorobie jest znów chory. Tym razem złapała go angina ropna i w związku z tym
zostawiłam w aptece fortunę z resztą pożyczoną. Nie starczyło mi już na inne
bardzo potrzebne rzeczy tzn. paracetamol, sudokrem, witaminy, pieluszki czy
nawet smoczek do kaszki itd. Teraz Kacperka przewijam w tetrę ale dostał
zaczerwienień a do nocniczka jeszcze się nie przyzwyczaił. Gdyby znalazła się
osoba, która może mi odstąpić któreś z tych rzeczy, byłabym dozgonnie
wdzięczna. Za wszelką pomoc z serca dziękuję. Oto mój adres:
Anna Samsel
ul. Hallera 5/45
07-410 Ostrołęka
Obserwuj wątek
    • rybkaisia Re: NIETYPOWA PROŚBA 02.02.05, 20:25
      Przygotowałam już Ibufen (mam nadzieję, że może być zamiast paracetamolu),
      cebionmulti, butelkę ze smoczkiem nową, jutro podjadę po alantan (u nas dobrze
      się sprawdza, myślę, że wystarczy zamiast sudocremu). Jak dasz radę, podaj
      jeszcze jaki rozmiar ubranka nosi teraz Kacperek, to coś dorzucę z ciuszków.
      Myślę, że uda mi się to wysłać w piątek.
      Pozdrawiam i życzę zdrowia
      Rybka i Isia (13.09.03)
      • szton Re: rybkaisia 03.02.05, 22:50
        kacper ma 14 mcy myslę że 92-98 co najmniej ja sprbóję wysłac w sobotę
        sudokrem mały i paracetamol może wapno zobacze co jeszcze iza
        • rybkaisia Re: szton 04.02.05, 08:40
          Hej,
          Dzięki za info, przeszukam szafy.
          Kupiłam wczoraj cały paracetamol i alantan oraz kilka drobiazgów dla Kacperka
          dzisiaj pakuję, ale na pocztę zdążę chyba dopiero rano.
          Pozdr,
          • czajkax2 Re: szton 04.02.05, 11:10
            hej dziewczyny,Kacperek ma skończone 16 miesięcysmile) A rozmiar to 92/98.
            Pozdrawiam
            • czajkax2 Pomoc dla Ani 05.02.05, 10:13
              Dziewczyny,właśnie dzwoniłam do Ani. Sytuacja jest TRAGICZNA. Nie mają
              pieluch,Ania mówi ze zawija go w co sie dasad(((((, potrzebują najbardziej
              lekarstw. ubranka mówi ze ma na razie ,ale jak ktoś ma na zbyciu to mysle ze
              nie zaszkodząsmile) Rozmiar 86,ale większe tez mogą byc to założy potem.
              Dziewczyny głównie te lekarstwa,witaminki, kremy itp. Co kto ma to pomózcie Ani.
              • rybkaisia Re: Pomoc dla Ani 05.02.05, 13:16
                Dziewczyny,
                paczka już jedzie na pocztę. Wczoraj nie zdążyłam zajechać, bo zostałam dłużej
                w pracy a w domu dziecko przecież też na mnie czeka. Zapakowałam paracetamol,
                ibufen, alantan, kilka pampersów, cebionmulti, butelkę, kaszkę, herbatkę,
                czekoladki na osłodę i kilka drobiazgów (spodenki, rajtki, poszewkę na pościel
                dziecięcą, zabawki). Mam nadzieję, że dojdzie w miarę szybko. Ale może ktos
                jeszcze wyśle pieluchy w takim razie. Halo, dobre mamy, odezwijcie się!!!
                Pozdr.,
                Rybka i Isia (13.09.03)
    • rybkaisia Potrzebne pieluchy 07.02.05, 09:46
      Drogie Mamy,
      podnoszę wątek do góry. Paczka z lekarstwami wysłana, powinna być na jutro.
      Ale może któraś z Was ma zbędne pieluchy jednorazowe i mogłaby wysłać je Ani?
      Może, któryś Maluszek nauczył się juz korzystac z nocniczka i są niepotrzebne?
      Albo kupiłyście jakąś paczkę na próbę i Wam nieodpowiadają? Albo poprostu
      chcecie się podzielić z Kacperkiem?
      Pozdawiam i dziękuję w imieniu Ani
      Rybka i Isia (13.09.03)
      • czajkax2 Kuracja witaminowa 07.02.05, 19:02
        Dziewczyny lekarz zalecił Kacperkowi kurację witaminową,a Anie niestety nie
        stac teraz na to. Gdyby ktos z was miał na zbyciu witaminki to prosze
        podeślijcie dla Kacperka.On jest teraz bardzo osłabiony(długo brał antybiotyki)
        i taka kuracja na pewno wzmocniłaby jego siły. No i te pampersyjakby ktoś miał
        na zbyciu to równiez prosze w imieniu Ani. Pozdrawiam
        • czajkax2 Do góry:) 08.02.05, 21:13

• rybkaisia Re: Do góry:) 10.02.05, 11:39
            Potrzebne pieluchy!!!!
    • rybkaisia Do: czajkax2 11.02.05, 22:25
      Hej,
      Czy mogłabyś w wolnej chwili zadzwonić do Ani i zapytać czy paczka dotarła. No
      i jak się ma Kacperek?
      Pozdr.,
      Rybka I Isia
      • czajkax2 Re: Do: czajkax2 12.02.05, 09:07
        Ok,zadzwonie i napisze co i jak
        • czajkax2 Re: Do: czajkax2 13.02.05, 13:11
          Wyslalam wczoraj smsa do Ani z zapytaniem co u nich ale na razie cisza. Jak
          będe cos wiedziala to dam znac.Pozdrawiam
          • takandrynka Re: Do: czajkax2 13.02.05, 13:41
            A jak Ania stoi z ubraniami i z jedzeniem w ogole? Czy maz ma prace?
            • czajkax2 Re: Do: czajkax2 14.02.05, 12:24
              Ania bardzo serdecznie dziękuje za paczke od rybkaisia. Wyslala listsmile Kacperek
              ma się dobrze,spadł mi kamień z serca. Ubranka na razie ma,ale myśle ze jak
              ktos ma na zbyciu takie większe to by sie przydały. Kacperek teraz ma rozmiar
              86. Ania jest na praktykach za 140zł miesięcznie,z tego co wiem to tylko do
              końca marca.Potem nie wiadomo czy zatrudnią. Mąż Ani nie pracuje,ponoć ma od
              dzisiaj jakieś dorywcze roboty wykonywac,nie znam szczegółów. czyli nie jest
              dobrze. Mysle ze przydałyby im sie jakies produkty żywnościowe, środki
              czystości itd. Pozdrawiam pomagające i apeluję POMÓŻMY ANI!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka