Dodaj do ulubionych

BARDZO PROSZĘ ZAGLĄDNIJCIE-DOTYCZY WSZYSTKICH

11.03.05, 23:19
witam wszystkich serdecznie,czytałam wiele postów,jestem na forum od jakiegoś
czasu(ok 2 mies?)nigdy niewiedziałam co to jest FORUM?trafiłam tutaj jakoś jak
klikałam czegoś szukałam,wydaje mi się,że forum ma być pomocne dla szukających
pomocy ale na litość jak widzę osoby piszące takie bzdety na innych robi mi
się niedobrze,ja nikogop nieosądzam i niechcę osądzać od tego jest BÓG a nie
my,nigdy nikogo nieprosiłam o pomoc ani o litość,żle się czuję w tej roli ,jak
posożyt i inni proszący o pomoc pewnie czują to samo,do tej pory radziłam
sobie ale sytuacja się zmieniła i mam bardzo trudną sytuację dlatego
przeciwstawiłam się swemu ego(że ja daję sobie jakoś radę bo muszę)przekonania
diabli wzięli i poprosiłam o pomoc,gdzieś na FORUM zostałam zmieszana z
błotem,skopana ,bo najłatwiej zrobić krzywdę leżącemu.nikogo nieosądzam ani
niechcę żeby mnie osądzano,jak bym niepotrzebowała pomocy to bym
niepoprosiła,nawet teraz jak ktoś mi proponuje coś co wiem,że mi się nieprzyda
,bo jest zamałe odmawiam dziękując ,że inna mama(dziecko)może tego
potrzebować.czytałam wątki(niechcę pisać czyje-nieosądzam nikogo)pewne osoby
jechały na inne tak niemiło,że głowa boli(a u mnie co na sercu to i na
języku)dlatego postanowiłam napisać nowy wątek.osoby te same mają po
kilkadziesjąt wątków,że ojej a piszą na innych to okropne,same szukają pomocy
a innych obrażają,ochyda.FORUM ma służyć do pomocy innym(tak wnioskuję bo
jestem tu nowa)jeśli niechcecie pomagać tym czy innym osobom to niepiszcie
takich epitetów pod adresem innych ludzi.ciekawe jak byście się czuły gdyby
ktoś wam dokopał?a wy naprawdę byście tego potrzebowały,nigdy nieosądzaj,bo
będziesz sądzony-to mądre słowa.do osądzania jest BÓG a nie my,można sprawdzić
sytuację ludzi proszących o pomoc w OPSie ,niepodadzą danych ale stwierdzą czy
taka osoba kożysta z pomocy OPSu.chyba proste-co?OBERWIE MI SIĘ ZA TO PISANIE
ALE JEST MI LŻEJ,ŻE TO NAPISAŁAM,POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH...
Obserwuj wątek
    • olimey Re: BARDZO PROSZĘ ZAGLĄDNIJCIE-DOTYCZY WSZYSTKICH 11.03.05, 23:21
      olimey napisała:

> witam wszystkich serdecznie,czytałam wiele postów,jestem na forum od jakiegoś
      > czasu(ok 2 mies?)nigdy niewiedziałam co to jest FORUM?trafiłam tutaj jakoś jak
      > klikałam czegoś szukałam,wydaje mi się,że forum ma być pomocne dla szukających
      > pomocy ale na litość jak widzę osoby piszące takie bzdety na innych robi mi
      > się niedobrze,ja nikogop nieosądzam i niechcę osądzać od tego jest BÓG a nie
      > my,nigdy nikogo nieprosiłam o pomoc ani o litość,żle się czuję w tej roli ,jak
      > posożyt i inni proszący o pomoc pewnie czują to samo,do tej pory radziłam
      > sobie ale sytuacja się zmieniła i mam bardzo trudną sytuację dlatego
      > przeciwstawiłam się swemu ego(że ja daję sobie jakoś radę bo muszę)przekonania
      > diabli wzięli i poprosiłam o pomoc,gdzieś na FORUM zostałam zmieszana z
      > błotem,skopana ,bo najłatwiej zrobić krzywdę leżącemu.nikogo nieosądzam ani
      > niechcę żeby mnie osądzano,jak bym niepotrzebowała pomocy to bym
      > niepoprosiła,nawet teraz jak ktoś mi proponuje coś co wiem,że mi się nieprzyda
      > ,bo jest zamałe odmawiam dziękując ,że inna mama(dziecko)może tego
      > potrzebować.czytałam wątki(niechcę pisać czyje-nieosądzam nikogo)pewne osoby
      > jechały na inne tak niemiło,że głowa boli(a u mnie co na sercu to i na
      > języku)dlatego postanowiłam napisać nowy wątek.osoby te same mają po
      > kilkadziesjąt wątków,że ojej a piszą na innych to okropne,same szukają pomocy
      > a innych obrażają,ochyda.FORUM ma służyć do pomocy innym(tak wnioskuję bo
      > jestem tu nowa)jeśli niechcecie pomagać tym czy innym osobom to niepiszcie
      > takich epitetów pod adresem innych ludzi.ciekawe jak byście się czuły gdyby
      > ktoś wam dokopał?a wy naprawdę byście tego potrzebowały,nigdy nieosądzaj,bo
      > będziesz sądzony-to mądre słowa.do osądzania jest BÓG a nie my,można sprawdzić
      > sytuację ludzi proszących o pomoc w OPSie ,niepodadzą danych ale stwierdzą czy
      > taka osoba kożysta z pomocy OPSu.chyba proste-co?OBERWIE MI SIĘ ZA TO PISANIE
      > ALE JEST MI LŻEJ,ŻE TO NAPISAŁAM,POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH...TO BYŁ
      KOMENTARZ DO MAŁEJ REFLEKSJI -gdzie też napisałam,upssmile
      • mwarszaw1 Re: BARDZO PROSZĘ ZAGLĄDNIJCIE-DOTYCZY WSZYSTKICH 12.03.05, 08:12
        Wiesz, laski proszące o pomoc tez nie potrafią się zachować. Nawet jak piszą
        posta, że nie maja neta, że rzadko tu zaglądaja itd. ale nie napisze taka
        mamuśka skąd jest i czego potrzebuje, tylko smaruje, że jej źle, biednie i
        wszystko się wali, zero konkretów. Nie wierzę, że ktoś nie może znaleść pracy,
        praca jest zawsze!!! Znam pewną mamę, która jest w trakcie rozwodu, laska jest
        młoda, po przejściach, ale się nie załamuje. Nie siedzi na dupie, tylko poszła
        roznosić ulotki na takie zimno i mróz, żeby zarobic 5zł/h, RESPECT!!!! Takie
        rzeczy się chwali! Nawet jakby tu napisała posta z prośbą o pomoc to i tak nie
        mogłabyś sprawdzić czy rzeczywiście tej pomocy potrzebuje.
        • l.e.a do mwarszaw 12.03.05, 08:30
          mwarszaw1

w małych miejscowościach znalezienie pracy graniczy z cudem, tu nie ma takowej
          pracy jak roznoszenie ulotek, wyobraź sobie, że byłam u burmistrza prosząc o
          pracę interwencyjną - nie dostałam jej, bo mamy jednak jakieś dochody, a
          kolejka o prace interwencyjne jest długa, dostają ją nieliczni i tylko Ci,
          którzy nie mają żadnych dochodów ... jeżeli jesteś pewna, że praca jest zawsze
          znajdź ją proszę dla ok 35% bezrobotnych z mojej miejscowości, uwierz Ci ludzie
          na rękach by Cię nosili ...
        • cruella Do Mwarszaw1 16.03.05, 08:18
          Przesadziłaś z tymi "laskami" .Nie dość, że ton posta złośliwy to i słownictwo
          niezbyt wyszukane. Chciałaś zaocznie rad udzielić czy sprawić komuś przykrość?

Nie sądź, byś sama nie została osądzona!!!!!!
    • elaizza Re:do mwarsaw 12.03.05, 09:46
      dziewczyno,piszesz takie głupoty,że aż strach!!!Skad ty się urwałaś,ze nie
      znasz rzeczywistej sytuacji,jaka panuje w naszym kraju?!!!A np praca
      zwana "roznoszeniem ulotek" to co to za rozwiazanie dla matki,która ma np.
      dwoje dzieci (a nawet jedno),nie ma sie kto tymi dziecmi zaopiekować podczas
      gdy mama haruje za marne grosze (to roznoszenie ulotek to wykorzystywanie ludzi
      za marne pieniądze!!!!To ewentualna praca dla studentów,którzy chca dorobic,a
      nie dla kobiety majacej dzieci!!!).I co,poslesz dzieciaki do złobka czy do
      przedszkola, to z czego zapłacisz za te instytucje ??O,a moze za te zarobione
      pieniądze poprzez rozdawanie ulotek bedziesz w stanie zapłacic za opiekunkę?!!!
      Gratuluje trzeźwego myślenia!!!Sorki,poniosło mnie,ale tak mnie denerwuja takie
      wypowiedzi,ze nie mogłam sie powstrzymać!
    • olimey Re: BARDZO PROSZĘ ZAGLĄDNIJCIE-DOTYCZY WSZYSTKICH 12.03.05, 11:35
      dziewczyny widzę,że narobiłam zamieszania,niechodziło mi o
      to,naprawdę,tutaj kłótnie są niepotrzebne,chodziło mi o to,że pewne osoby
      obrażały tutaj inne byl to bardzo odległy wątek,znalazła go wczoraj sortując od
      końca wątki,tak z ciekawości,przeraziły mnie wypowiedzi,chwali się wszystkim,że
      pomagają biedniejszym ale dlaczego parę osób obrażało inne osoby a zwłaszcza
      osoba co pisze ciągle,że czegoś chce(kilka wątków-ja też mam kilka a to
      dlatego.że starsze wątki idą w dal i już nikt ich nieczyta).NIEKŁÓĆCIE SIĘ
      PROSZĘ_chodziło mi o to,że można kogoś skrzywdzić pisząc takie rzeczy a widzę,że
      nic dobrego ten wątek niewniesie tylko kłótnie.proszę powstrzymajciesię od
      zjadliwych komentarzy.pozdrawiam serdecznie pomagających i potrzebujących
      pomocy.posty zjadliwe i obrażliwe miały być kasowane ale są nieprzywjązujcie do
      takich uwagi a jeszcze lepiej niepiszcie ich ,niebędzie problemu.bieda jest
      wszędzie większość społeczeństwa jest biedna..........
      • takandrynka Re: BARDZO PROSZĘ ZAGLĄDNIJCIE-DOTYCZY WSZYSTKICH 12.03.05, 11:38
        Ja tylko w kwestii starszych watkow - starsze watki ZAWSZe mozna podciagnac i
        juz woowczas sa na samej gorzesmile No, chyba, ze ja sie myle-to prosze mnie
        poprawicsmile
        Pozdrawiam
    • tutelitury Re: BARDZO PROSZĘ ZAGLĄDNIJCIE-DOTYCZY WSZYSTKICH 12.03.05, 17:06
      Zawsze są dwie strony medalu. Z jednej są osoby nadużywające pomocy nie tak
      biedne a jednak wyciągające rekę. Znam niestety takie. Jednak niemożemy
      zostawać obojętni jeśli ktoś jest w potrzebie. BO kto jak nie my same kochane
      mamy sobie pomożemy. Państwo napewno nie!!! Wiemy jak jest jeśli ktoś tego
      jeszcze nie zrozumiał widocznie niebył w potrzebie i nie wie. PAMIĘTAJMY!!!
      Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Oddawanie na tym forum powinno być
      jak dawanie prezentów. Z dobrego serca.To zawsze jest dobry uczynek a jeśli
      chcesz uniknąć oszustów - po prostu nie dawaj(Są fundacje i stowarzyszenia,
      domy samotnej matki, itd}.Oszustów nie brakuje nigdzie, bywają i tam, ale to
      będzie już ich minus u Boga. Zresztą myślę, że sensowne biorąc pod uwagę ilość
      postów na tym forum byłoby powołanie STOWARZYSZENIA, które z jednej strony
      weryfikowałoby osoby potrzebujące, czy naprawdę potrzebują tej pomocy, z
      drugiej dopasowywałoby tą pomoc do potrzeb danej mamy, pomagało w zbieraniu
      rzeczy, udzielało porad, itd.
    • miriam_b do olimey 13.03.05, 23:13
      wiesz...niestety najczęściej ludzie którzy w ten sposób się zachowują(czyli ci
      którzy tu wchodzą zmieszać kogoś z błotem jak np.wmarszaw1)to poprostu Ci
      którzy baaardzo dużo mają lub poprostu dużo i więcej niż inni a co
      najważniejsze ani nie zarobili tego własnymi rękoma lub pracą ani nie chcą się
      tym podzielić....takich ludzi się poprostu nie szanuje ,nikt ich nie
      szanuje,.można im splunąć w twarz i kazać żyć dalej z przepaską na oczach...Ci
      którzy się najbardziej rzucają nigdy w życiu nikomu nie pomogli!!!!!!!!!!!!!!!!
      ale być może kiedyś będą potzrebować pomocy....to sami egoiści bojący się o
      każdy swój grosz
      • olimey Re: do miriam_b 15.03.05, 15:56
        witaj,wiem doskonale jak jest z ludżmi,znam bardzo dużo ludzi takich co mają ale
        się niepodzielą,i co im zrobisz?nic.biedny się podzieli z biedniejszym,syty
        głodnego niezrozumi.samo życie.pozdrawiam
    • olimey Re: BARDZO PROSZĘ ZAGLĄDNIJCIE-DOTYCZY WSZYSTKICH 15.03.05, 22:14
      bieda jest wszędzie i ludzie starają się jak mogą a wiatr ciągle im w oczy
      wieje,zobaczcie te wątki.pozdrawiam

zobacz
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=20714669
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=21705496

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka