Dodaj do ulubionych

jak długo

17.03.05, 00:16
idzie paczka pocztą, czy dzisiaj wysłana dojdzie przd świętami? ile idzie
najdłużej, i czy mozna dać jakiś priorytet na paczkę żeby ewentualnie
szybciej doszła?
Obserwuj wątek
    • renata28 Re: jak długo 17.03.05, 00:35
      Jeśli dasz priorytet na pewno dojdzie przed świętami. Wysłana np. jutro powinna
      dojść na piątek (ostatecznie na poniedziałek).
      Pozdrawiam
    • aniajm Re: Paszka pocztowa 17.03.05, 00:39
      Witaj
      Paczkę można nadać na dwa sposoby
      1 przesyłka ekonomiczna idzie wtedy przeważnie około tygodnia (tania)
      2 paczka priorytetowa jest zazwyczaj na następny dzień od wysłania jest u
      odbiorcy (jak nadasz w środę to będzie w czwartek) chyba że wchodzi sobota i
      niedziela to wtedy idzie dłużej (trochę droższa)
      Napewno dojdzie przed świętami
      pozdr
      aniajm
    • anjaa13 Priorytet moze.... 17.03.05, 07:48
      ale wcale nie musi dojsc na 2 dzien.Pamietam sytuacje gdy kiedys wysylalam
      wazne dokumenty priorytetem-szedl ponad tydzien!!!nie ma reguly.

Pozdrawiam
      Ania
      • dondon Re: Priorytet moze.... 17.03.05, 10:28
        Na poczcie pytalam o to i Pani w okienku wyjaznila mi ze na priorytet maja trzy
        dni.
        Natomiast z wlasnego doswiadczenia wiem, ze bywa iz paczka zwykla jest na drugi
        dzien a priorytet na czwarty.
        • magdalenki1 Re: Priorytet moze.... 17.03.05, 11:21
          dzięki dziewczynki coś nie tak z naszą pocztą smile jak z wieloma żeczami w tym
          kraju, a może kurierem jest jakaś pewnośc większa (o ile jest drożej?)
    • monanan Re: jak długo 17.03.05, 12:13
      Wy jakies dziwne macie doswiadczenia wink
      U mnie w 99% priorytety dochodza nastepnego dnia (jedynie trzeba spytac do
      ktorej musza byc przyniesione na poczte zeby wyszly tego samego dnia, ale chyba
      do godz. 16)
      Natomiast ekonomiczne zawsze 3 dni. Pozostale przypadki to zagubienia itp u
      mnie.

Aha, a priorytet ktory idzie 9 dni na pewno bym reklamowala (oczywiscie jesli
      to nie byl list zwykly, bez potwierdzonego i datowanego nadania). Skoro place
      za usluge i ona nie jest wykonana to chce zwrotu kasy i juz! I nie wiem jakim
      cudem na poczcie Pani mowila komus ze na priorytet maja 3 dni?! Jesli wysylamy
      go do okreslonej godziny danego dnia, to ma byc nastepnego. Trzeba by wziac z
      poczty jakis regulamin i poczytac.
      • mischell Re: jak długo 17.03.05, 12:17
        Wysyłałam paczke priorytetową i właśnie ona szła 9 dni ( z zielonej do wawy)
        jak juz pisałam w podobnym wątku. Zareklamowac można dopiero po 14 dniach, wiec
        nie pozostało mi nic innego jak tylko czekać.
        • dondon Re: jak długo 17.03.05, 16:04
          tak jak napisalam , urzedniczka poinformowala mnie o trzech dniach na priorytet
          powolujac sie na regulamin.
          Co do dziwnych przezyc to pewnie jeszcze sie nie nacielas i nie zycze tego.
          Ja jednak znam juz na tyle reguly na mojej poczcie , ze wiem iz:
          paczki przynosi inny oddzial i reklamowac sobie moge ale gdzie indziej.
          Jesli paczka jest oplacona a nie za pobraniem moge od razu spodziewac sie
          awizo , bo pan paczkowy wie , ze nic na tym nie zarobi (przy pobraniu zawsze
          moze cos dostac gorka) i w ogole paczki nie bierze.Wielokrotnie siedzialam w
          domu a na awizo widniala informacja ze mnie nie bylo.
          Ba-bardzo czesto bywa tak ze Pan nawet z awizem sie nie fatyguje i szukam
          paczki na poczcie sama - raz z mezem czekalismy na przesylke z tego samego
          miasta 9 dni po ktorych znalezlismy ja sami na poczcie.
          Na regulamin to oni sie powoluja jak maja siebie usprawiedliwic ale tak ogolie
          to regulamin malo ich obchodzi.
          Generalnie ja raz na jakis czas miewam takie przygody i wcale mnie one nie
          dziwia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka