Dodaj do ulubionych

Szukamy kogos z Radomia do koordynowania pomocy!!!

27.05.05, 21:46
Witajcie Mamy!

Pod Radomiem, w malej miejscowosci mieszka rodzina, ktora bardzo potrzebuje
pomocy. Kilka z nas pomaga wysylajac paczki, MamaGucia - byla na miejscu;
niestety to za malo. Bardzo potrzebna bylaby "opieka" jakiejs osoby z
Radomia.

Watek o rodzinie znajduje sie tutaj:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=23037770&a=23037770
Moze znalazlaby sie Mama, ktora mieszka w poblizu i moglaby od czasu do czasu
odwiedzic Iwone i dzieciaki, sprawdzic co potrzeba, pomoc w pismach do opieki
spolecznej itp? Moze wtedy z Radomia uzyskalybysmy pomoc dla tej rodziny.

Licze, ze ktos chetny sie znajdziesmile

Pozdrawiam
~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ...
Obserwuj wątek
    • takandrynka Re: Szukamy kogos z Radomia do koordynowania pomo 27.05.05, 22:22
      Chic ja nie mama to szukam tez....mam kogos z Radomia ale ten ktos nie posiada
      samochodu niestety. Tak wiec, szukam nadal.
      Pozdrawiam
    • dagm80 Re: Szukamy kogos z Radomia do koordynowania pomo 27.05.05, 22:52
      ja być może kogoś mogłabym polecić. możesz napisać coś więcej? jakiego rodzaju
      ta pomoc i co ewentualnie trzeba robić?
    • dagm80 Re: już wszystko jasne 27.05.05, 23:50
      właśnie przeczytałam poprzednie posty o pani Iwonie i już się orientuję. ja do
      zeszłego roku mieszkałam w Radomiu a teraz niewiele 10 km poza ale w drugą
      stronę niż Gózd. mam samochód i mogłabym od czasu do czasu podjechać. poza tym
      mogę się popytać bo coś mi się zdaje że jakaś pani co pracuje z moją teściową
      mieszka niedaleko ale nie wiem czy byłaby chętna. poza tym moja mama ma jeszcze
      bliżej niż ja. nie wiem jak się z tobą skontaktować bezpośrednio
      mój mail danum@wp.pl danum@poczta.onet.pl
      • foretka :-) 28.05.05, 08:09
        Bardzo sie cieszesmile Wieczorem napisze na priva.
        Moj mail: meak@wp.pl

Pozdrawiam z upalnego Szczecina
        • mamagucia Re: :-) 28.05.05, 13:05
          Kasia, super pomysł! Może taka "opieka" na miejscu pomogłaby wreszcie rozwiać
          wątpliwości nagromadzone w tej sprawie. Pozdrawiam, Aga
      • foretka do Dagm80 i mam zaangazowanych:-) 28.05.05, 22:37
        Pisze tutaj na forum bo wlasciwie jest to sprawa publiczna i moze inne
        dziewczyny maja jakies pomysly w tej sprawiesmile

Ja mysle, ze najwazniejsze to pojechac tam na umowiona wizyte i porozmawiac z
        Iwona. Najlepiej punkt po punkcie omowic wszystkie sprawy, takie jak:
        - zasilki (co dostaje, co moze dostac, co zlozyla) i z nia potwierdzic to w
        GOPS; w tej sprawie zapewne moze nam cos podpowiedziec aqua696smile
        - historia chorob dzieci, gdzie sie lecza, co potrzeba itp.
        - jakie potrzeby biezace (od ubran, jedzenia, po sprzet w domu)
        - jakie potrzeby na zime (opal?)

Wiem, ze w Radomiu sa organizacje pomagajace takim rodzinom, mozna tam zlozyc
        pisma o pomoc (moge napisac).

I uwazam, ze taki powinien byc pierwszy krok - wybadanie wszystkiego. Potem w
        zaleznosci od checi oraz zaangazowania i osoby pomagajacej i samej Iwony mozna
        myslec o dalszych posunieciach.

Agnieszko - wypowiedz sie Ty - bo chyba jako jedyna utrzymujesz kontakt z Iwona
        i to dzieki Tobie organizowana jest pomoc na forum.

Pozdrawiam
        • dagm80 Re: do Dagm80 i mam zaangazowanych:-) 28.05.05, 23:29
          Ja mogę pojechać tylko powiedz jak skontaktować się z p.Iwoną, ma jeszcze
          telefon? A może można zadzwonić do sąsiada i poprosić ją do telefonu? Ja od
          siebie mam ok 40 km do Kuczek, ale niedługo będę u mamy, a od niej jest trochę
          ponad 10 km. A jak się nie uda skontaktować to może podjechać bez umawiania?
          Prześlij mi jej adres na maila.
          Pozdrawiam
          Dagmara
          • foretka Re: do Dagm80 i mam zaangazowanych:-) 28.05.05, 23:44
            Adres Ci zaraz wysylam a zapewne MamaGucia bedzie miala kontakt z Iwona to moze
            ja uprzedzi.

Spokojnej nocysmile
        • mamagucia Re: do Dagm80 i mam zaangazowanych:-) 28.05.05, 23:55
          Kasia, pomysł dobry, tylko kto pojedzie na umówioną wizytę? Wątek Iwony został
          założony 9 marca czyli za chwilę stukną mu 3 miesiące i do tej pory nie znalazł
          się nikt z Radomia lub okolic, kto zechciałby się tego podjąć. Moja wizyta była
          celowo nieumawiana z wiadomych względów, pech chciał że nie trafiłam na Iwonę,
          a szkoda. A najśmieszniejsze jest to, że ja miałam dokładnie taki plan jak tu w
          punktach wypisałaś - co zrobić i czym się zająć po kolei. Sprawę zasiłków
          wałkowałam z Agua696 telefonicznie jakiś miesiąc temu - Ela mi powiedziała co i
          jak można zrobić i to wszystko przekazałam Iwonie, otrzymując zapewnienie, że
          złożyła stosowne dokumenty o zasiłek pielęgnacyjny, że napisała do GOPSU o
          celówki, zwroty za leki, itp. itd. Dokumentacje medyczne dzieci - miała wysłać
          mi ksero pocztą, to jest przecież do zrobienia. Potrzeby bieżące - a ileż to
          telefonów wykonałam w sprawie potrzeb bieżących, najczęściej zamiast konkretów
          wysłuchując, że ona się wstydzi prosić o pomoc, że nie wie gdzie oczy podziać
          itp. Najwyraźniej tam jest potrzeba osoby, która przypilnuje, zaprowadzi,
          sprawdzi, itd. Osoby, która będzie blisko i będzie mogła właśnie sprawdzić, czy
          to co trzeba zostało napisane, złożone, wypełnione. Niestety na telefonach
          polegać nie można, bo ja badam sprawę telefonicznie od 3 miesięcy i mam coraz
          większy mętlik w głowie, szczególnie po ostatnich "kwiatkach". Moim celem było
          właśnie "wybadanie sprawy" tylko widzisz - telefonując musiałam polegać na
          osobie badanej, na jej zapewnieniach, obietnicach przysłania dokumentów, itp.
          A jeździć tam na wizyty nie mam mozliwości, to że akurat byłam w Warszawie - to
          był przypadek. Ale z Warszawy to też kawałek, więc optymalny byłby Radom. Jeśli
          znalazłaby się osoba na miejscu chętna do koordynacji pomocy dla rodziny Iwony -
          byłoby super. Pozdrawiam, Aga
          • foretka Re: do Dagm80 i mam zaangazowanych:-) 29.05.05, 00:03
            Agasmile

Dwa posty wyzej Dagmara napisla, ze moze podjechac jak bedzie u mamysmile Dagmara
            mieszka dosc blisko (w porownaniu z namiwink

A czy mozesz uprzedzic Iwone o takiej wizycie? Zeby przygotowala jakies
            dokumenty, pomyslala co potrzebne itp. Sprobuj ja nastawic pozytywnie, zeby
            odebrala to jako kolejna pomoc, ulatwienie itp. Niech wie, ze od tego czy
            bedzie chciala "wspolpracowac" (idiotycznie to brzmi ale slow mi brakuje w
            nocy) zalezy to, jaka pomoc otrzyma. Jesli zbierze dokumenty to bedzie
            mozliwosc zasilkow, moze jakas pomoc z Radomia... Juz sama nie wiem, jak to
            rozegrac zeby dobrze wyszlo i zeby Iwone zmotywowalo do dzialania...

Pozdrawiam cieplo
    • aqua696 Re: Szukamy kogos z Radomia do koordynowania pomo 29.05.05, 01:40
      ja ze swojej strony podesle wzory pism takie najprostrze, i niech Iwona bedzie
      miala przygotowane nie tylko dokumenty medyczne ale pisma o zasilkach
      rodzinnych, wszystkich innych jakie brala, bierze, dochody swoje , meza np.
      zasilek dla bezrobotnych lub z GOPS kazdy kazdy swistek aby mozna bylo to
      spisac i powpisywac w pisma.
      Prosze o E-mail osoby ktora bedzie jechac aby przeslac w pon, wzory..........
      Smutne bo od tylu miesiecy widac stagnacje a nie ruchy osoby najbardzieje
      zainteresowanej
      • foretka Re: Szukamy kogos z Radomia do koordynowania pomo 29.05.05, 09:16
        Aqua - dzieki za odzewsmile

Tutaj jest mail do Dagmary (podala wczesniej) danum@wp.pl danum@poczta.onet.pl
        - ona sie wybierze do Iwony. Masz racje, ze smutne jest to, ze Iwona nic nie
        robi ale moze jakos uda sie ja zmotywowac - jesli ktos bedzie w miare na
        miejscu. Zobaczymy czy to wypali...

Pozdrawiam serdecznie i Rodgera tezsmile

PS Mialysmy kontakt przy okazji Egiptusmile
        • mamagucia Re: Szukamy kogos z Radomia do koordynowania pomo 29.05.05, 10:08
          Kasiu, oczywiście, że uprzedzę Iwonę o wizycie.
          Dagmara, czy już sie orientujesz kiedy mogłabyś pojechać, czy na razie tak
          ogólnie Iwonę nastawić, że przyjedziesz? Pozdrawiam serdecznie, Aga
          • dagm80 Re: Szukamy kogos z Radomia do koordynowania pomo 01.06.05, 16:14
            Dzięki za telefon do p. Iwony. zadzwonię na pewno jak będę do niej jechać.
            Myślę, że wybiore się do niej w przyszłym tygodniu, na razie nie mogę
            powiedzieć dokładnie kiedy, bo mój mąż nia ma jeszcze grafiku w pracy na ten
            miesiąc, a chce jechać ze mną.
            pozdrawiam serdecznie
            Dagmara
    • aqua696 Re: Szukamy kogos z Radomia do koordynowania pomo 30.05.05, 02:28
      Witam Foretka pamietam
      karty sa z namaszczeniem ukladane, korba niezmiennie ta sama na egipt powoli
      rozpezestrzena na cala starozytnosciUsiade jutro-dzies w gdyni byl ogromny
      festyn na dzien dziecka wiec zmeczenie materialu nastapilo ogromne.
      Mamogucia-jak pamietam Iwona bierze tylko zaslek rodzinny, bez dodatkow typu
      samotne?? i niepracuje ona i maz-nadal aktulanie maz!
      popros ja tez o przygotowanie recept-u nas sa ksiazeczki gdzie sa wpisywane
      wiec zostaje dplikat, lub rachunkow z aptek, moze po tym dojdzeimy ile wydaje
      na leki... i na jakie-mam teraz taka ksiazke z info, cen i kosztow.
      Rozmawialam z moja anastezjolog-pracuje w szpitalu i hospicjum i duzo lekow sa
      za darmo-sama dostaje zastrzyki co drugi dzien i nieplace za nic typu lek igl
      strzykawka -wszystko na skierowanie od lekarza ogolnego.
      pozdraiwam Aqua i Rodger
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka