wiga1968 30.06.08, 10:05 Może ktoś z Was wie, czy będą w tym roku pieniądze na ksiązki dla klas I -III, czy była to jedynie jednorazowa ubiegłoroczna akcja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ach41 Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 30.06.08, 11:52 wiga1968 napisała: > Może ktoś z Was wie, czy będą w tym roku pieniądze na ksiązki dla > klas I -III, czy była to jedynie jednorazowa ubiegłoroczna akcja? Z tego co wiem jednorazowa ( Jest jeszcze jednorazowy dodatek do zasiłku rodzinnego z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego płatny 100 zł raz w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
agasuch Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 30.06.08, 14:12 W tym roku też jest dofinansowanie. Wnioski do odebrania w szkole do której zapisane jest dziecko. Dochód na osobę nie może przekroczyć 351 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
wiga1968 Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 01.07.08, 13:45 agasuch napisała: > W tym roku też jest dofinansowanie. Wnioski do odebrania w szkole do > której zapisane jest dziecko. Dochód na osobę nie może przekroczyć > 351 zł. Niestety w szkole jeszcze nic na ten temat nie wiedzą. Może jakieś bliższe szczegóły?? Jakaś ustawa, ew. rozporządzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
agaireszta Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 01.07.08, 14:36 wiga1968 a z jakiego miasta jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiga1968 Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 01.07.08, 18:51 agaireszta napisała: > wiga1968 a z jakiego miasta jesteś ? A z takiego małego na Mazurach Odpowiedz Link Zgłoś
jolzeid Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 02.07.08, 08:19 Hej moze ten link ci coś pomoże: www.brwinow.pl/content/view/560/1/ Odpowiedz Link Zgłoś
jolzeid Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 02.07.08, 08:22 I jeszcze link ze żródła czyli MEN: www.men.gov.pl/content/view/10336/47/ Odpowiedz Link Zgłoś
wiga1968 Re: Dzieki jolzeid :) 02.07.08, 09:52 W takim razie jednak będą. Muszę tylko poczekać, aż szkoła dostanie rozporządzenie w tej sprawie, bo narazie nic nie wiedzą. na szczęście wypłaty będą aż do końca roku, to może zdążą te rozporządzenie otrzymać i przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Dzieki jolzeid :) 02.07.08, 10:55 wiga, mnie Michaśka dała do wypełnienia takie oświadczenie "dochód na członka rodziny przekracza/nie przekracza ileśtam" (nie pamiętam tego progu, bo i tak nie korzystam) i to było właśnie w związku z zakupem podręczników. Twoje dziewczyny Ci takiego świstka nie przynosiły? Odpowiedz Link Zgłoś
wiga1968 Re: Magdmaz 02.07.08, 20:02 Przynosiły owszem i podpisywałam. Później dowiem się tylko, czy jeszcze czegoś nie trzeba oprócz tego. Zresztą szk. muzyczna rządzi się czasem nieco innymi prawami. Jednak w drugiej szkole jeszcze nic nie wiedzą o wyprawkach, stąd tez moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 07.07.08, 12:06 zadzwon do sekretariatu i zapytaj, (niektore szkoly zakupuja do bilbiotek podreczniki dla mlodszych klas podstawowki i na caly rok szkolny je pozyczaja dzieciom, ktore nie moga miec wlasnych) Odpowiedz Link Zgłoś
wiga1968 Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 07.07.08, 16:06 zwiatrem napisała: > zadzwon do sekretariatu i zapytaj, > (niektore szkoly zakupuja do bilbiotek podreczniki dla mlodszych klas > podstawowki i na caly rok szkolny je pozyczaja dzieciom, ktore nie moga miec > wlasnych) Wiesz, trudno wypożyczać książki dla klas I-III, gdyż w każdej z nich dzieci piszą (oprócz czytanki). Po roku uzytkowania taka ksiązka nadaje się jedynie na makulaturę, a zestawik kosztuje średnio 150 zł plus język i religia. Dowiedzialam się, że dodatek będzie, jednak żadna ze szkół jeszcze nic o tym nie wie, tzn. nie dostali żadnych pism w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
majuszka77 Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 10.07.08, 14:35 hmm..trochę to dziwne co piszesz chyba w szkole cię spławiają ja wnioski złożyłam w czerwcu a pieniadze będą we wrześniu ..wszystko zależy od szkoły ...ja mam dzieci idące do 1 i 3 klasy .....pierwszak już dostał od szkoły książki oprucz religi i języka te musze kupić sama......szkoła sama poinformowała mnie do kiedy mam złożyć wniosek nalegając aby zrobić to jeszcze przed zakończeniem roku bo wszyscy potem na urlopach... Odpowiedz Link Zgłoś
wiga1968 Re: Pieniądze na ksiązki (wyprawki szkolne) 12.07.08, 15:16 Nie sądzę, żeby spławiali, tym bardziej, że w dwóch różnych szkołach mówią to samo. U nas nie dają gotowych książek, tylko zwracają za podręczniki na podstawie przedstawionych faktur. Podręczniki więc i tak muszę kupić. W jednej ze szkół powiadomią mnie telefonicznie, jak już będą mieli rozporządzenia, a,że zwroty będą aż do końca grudnia, więc na pewno zdążę Odpowiedz Link Zgłoś