angelik1 14.07.07, 21:48 mam prośbę-czy wiecie gdzie w Trójmieście mogę kupić mięsko z królika?mój mały ma skazę.Ewentualnie cielęcinkę.pozdrawiam.A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magcichocka1 Re: mięso z królika 15.07.07, 00:47 Nie wiem jak jest teraz ( przeprowadziłam się do Gdyni), ale 2 lata temu takie mięso można było kupić we Wrzeszczu na Klonowej. To jest niedaleko dworca PKP w pawilonie. Sklep znajduje się mniej więcej po środku pawilonu. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina16 Re: mięso z królika 16.07.07, 00:20 W sklepie z prosiaczkiem na szybie, na Klonowej jest na 100% cielęcina. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra211 Re: mięso z królika 15.07.07, 23:38 Jak napisałam już na forum niemowlę, królik mrożony jest w makro na leszczynkach w Gdyni. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
piastka Re: mięso z królika 16.07.07, 08:38 Moja mama kupowała mi świeże mięso z królika na Hali w Gdyni. Tylko, że trzeba wcześniej zamawiać... A jesteś pewna, że możesz dawać cielęcinę swojemu dziecku ze skazą (domyślam się, że białkową)?. W cielęcinie jest także białko mleka krowiego, na które jest chyba uczulony? Odpowiedz Link Zgłoś
angelik1 Re: mięso z królika 16.07.07, 18:06 dzięki.mąż zamówił królika na hali.z cielęcinką muszę ostrożnie-wiem.ale jest królik, więc nie muszę eksperymentować.mąż kupił też indyka-na dziś i jutro.pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc.A Odpowiedz Link Zgłoś
han-a34 Re: mięso z królika 07.09.07, 20:15 Mój Tato sprzedaje króliki-całe lub poćwiartowane, cena była 18 zł za kg mięsa mogą być młodziutkie - wówczas są bardzo miękkie i pyszne, parę miesięcy temu, mogę go zapytać, mogłabym dowieźć - mieszkam w Gdańsku. Rodzice mieszkają na Kaszubach i te króliczki rosną sobie tam na trawce, karmi je jedzeniem z ogródka, czasami sprzedaje też wczasowiczom z Gołubia(wczasy zdrowotne- klienci są zadowoleni). Mój telefon 58-348-07-93, 502-06-00-46. Hanna Czarnecka Odpowiedz Link Zgłoś