anula-p 13.01.09, 10:04 Witam. Nie wiem czy to plotka, ale usłyszałam ostatnio ze Gdańsk wypłaca tzn. becikowe samorządowe. Czy moze ktoś cos wie na ten temat? Będę wdzięczna za każdą informację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagodasoft2 Re: Becikowe - Gdańsk 13.01.09, 13:15 Raczej plotka, no chyba ze niedawno by sie coś zmieniło, ale watpie. Dostajesz becikowe od państwa 1000zł do odbioru w Mopsie i jeżeli przysluguje ci zas.rodzinny to dodatek z tytułu urodzenia dziecka też 1000zł Odpowiedz Link Zgłoś
anula-p Re: Becikowe - Gdańsk 13.01.09, 14:04 Szukałąm dziś na internecie informacji o tym właśnie. Nic nie znalazłam. A ponoc sąsiedzi przemeldowali sie specjalnie do Gdańska z innego miasta Polski, żeby dostać 2000zł z tutułu urodzenia dziecka. Ale właśnie się tego obawiałam, że to tylko takie gadanie. Tylko po co by takie rzeczy opowiadali??? Odpowiedz Link Zgłoś
evezu Re: Becikowe - Gdańsk 13.01.09, 17:00 ja właśnie dostałam 2000 ale nie samorządowe, tylko jedno z MOPSu a drugi te dla wszystkich ogólnkrajowe Odpowiedz Link Zgłoś
procenka Re: Becikowe - Gdańsk 13.01.09, 19:01 evezu napisała: > ja właśnie dostałam 2000 ale nie samorządowe, tylko jedno z MOPSu a drugi te dl > a > wszystkich ogólnkrajowe hej evezu, czyli rozumiem za 1000zl to becikowe ogolnopolskie, a drugi 1000 to extra od miasta gdanska? i te pieniadze od miasta/samorzadu przysluguja kazdemu nowonarodzonemu gdanszczaninowi czy trzeba spelniac jakies warunki - wysokosc dochodu, etc? bede wdzieczna za informacje, ew gdzie moge je znalezc w sieci? jak sie nazywa ten zasilek? pozdr iza Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Becikowe - Gdańsk 13.01.09, 21:20 Nie to nie od miasta extra tylko dodatek z tytułu urodzenia dziecka. Dostaje się go tylko jeżeli przysługuje zas. rodzinny czyli kowta netto na osobe nie przekracza 504zł Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: Becikowe - Gdańsk 14.01.09, 08:57 pracuje w mopsie i o niczym takim nie słyszałam. weszłam aż na ich strone, czy coś sie zmieniło, bo jestem na macierzyńskim, ale nic nie znalazłam. możesz dostać 2 tys, tak jak każdy w polsce, jak spełniasz kryterium i łapiesz sie na rodzinne, czyli to co już dziewczyny pisały. a jak nie to tylko dostaje sie 1 tys. misto az tak hojne nie jest niestety Odpowiedz Link Zgłoś
procenka Re: Becikowe - Gdańsk 14.01.09, 15:36 dzieki dziewczyny za odpowiedz, juz sie ucieszylam ze dostane 2000 od tego bandyckiego panstwa ale sie nie kwalifikuje raczej pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
anula-p Re: Becikowe - Gdańsk 15.01.09, 12:34 no cóż........... dostaniemy 2000 jeżeli zwolnimy się z pracy..... Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Becikowe - Gdańsk 15.01.09, 12:48 Jeżeli idziesz na wychowawczy to twoje zarobki uwaza sie za utracone i wtedy liczą sie tylko zarobki męża dla ścisłości Odpowiedz Link Zgłoś
evezu Re: Becikowe - Gdańsk 20.01.09, 11:34 nasze miasto nic nie daje extra, trzeba złożyć wniosek w MOPSie, jeden na rodzinne i ten dodatek i drugi na ten 1000 ogólnopolski ( ja składałam dwa razy bo na raz wszystkiego mi nie dali) Odpowiedz Link Zgłoś